Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל בעלי הקליאו שלום,

כולכם יודעים במה מדובר, הסל"ד נתקע באיזור ה-2000 בד"כ (לפעמים אצלי גם נתקע על 1500) אחרי עזיבות דוושת התאוצה אחרי לחיצה קלה.

כן, קראתי את השרשור הזה. הבעיה היא שאין שם תוצאות ומסקנות. אז בבקשה אנשים תרשמו למי יש/היה את הבעיה הזו, מה הוא החליף והאם הבעיה נפתרה תמידית או לכמה זמן הוא קיבל שקט נפשי.

הבעיה היא שהתחלתי עבודה בחולון ואני חוזר ב-7 בבוקר לתל השומר וזה אומר כמעט כל בוקר לפחות 30-45 דקות בפקקים אז אני חייב לפתור את הבעיה כי היא מוציאה אותי מדעתי (הבעיה מופיעה כל שיחרור שני/שלישי של הדוושה בממוצע).

אני מקווה שהשרשור הנ"ל יעזור לבעלי קליאו אחרים גם מכיוון שאני לא רוצה סתם לקנות מצערת ב-2K ש"ח ולגלות שהבעיה לא נפתרה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גש אל חבר הפורום אורן ("אורן שרותי רכב") שברח' המרכבה 15 (בצד שמאל של הבניין בסוף) א.ת חולון,

טל' 03-6540818 או 057-2002525 או 054-7788242.

הוא מומחה למכוניות הצרפתיות ויש ברשותו מחשב/סורק אבחון וציוד וידע עם רצון טוב.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

לא נתקלתי בתופעה הספציפית הזו ברכב מהסוג שלך.

בכל אופן, יש לבדוק שאין דליפות אוויר, יש לבדוק שאין משהו שתוקע את המצערת כמו פיח חריג ו/או משהו אחר,

קח בחשבון שמאוד יתכן וצריך מצערת חדשה והיא עולה יותר מ 2000 שח במוסכי היבואן לפי מה שנמסר לי ובאם המידע שקבלתי נכון.

אורן ESI_TURBO , חבר הפורום ,איש מקצוע ומתעסק חזק בדגמי רנו, פנה אליו.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עדכונים:

דברתי עם אורן, נשמע באמת בחור על הכיפאק, אני אקפוץ אליו לקראת סוף השבוע ונראה מה לעשות.

אורן מצדיק את חששותיי שהאופציה היחידה היא להחליף מצערת (מהניסיון שלו עם 3 דגמים).

דני, מצערת חדשה עולה כ-2500 ש"ח בחברה.

פורסם
עדכונים:

דברתי עם אורן, נשמע באמת בחור על הכיפאק, אני אקפוץ אליו לקראת סוף השבוע ונראה מה לעשות.

אורן מצדיק את חששותיי שהאופציה היחידה היא להחליף מצערת (מהניסיון שלו עם 3 דגמים).

דני, מצערת חדשה עולה כ-2500 ש"ח בחברה.

במדה ואתה מחליף מצערת - קח את הישנה ובחן אותה לעומק - פרק לגורמים, נסה להבין מה יכל לגרום לבעיה.

נשמע לי תמוה שברכב חדש ומתקדם כל כך מצערת תמות כל כך צעירה [בסה"כ חלק לא כ-ז-ה מורכב, עם כל הכבוד לרנו] או לחלופין - תדרוש החלפה בחדשה.

בנוסף - אם היא מכילה חלקים אלקטרוניים \ מנועי סרוו \ חיישנים - נסה להבין [שוב] האם הבעיה היא מכאנית נטו [מנוף שלא זז \ נתקע \ לא מתשחרר חוזר לעצמו] או חשמלית [כלומר קשורה לאחד הרכיבים האלקטרוניים]

רון.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הבעיה היא שאין שם תוצאות ומסקנות. אז בבקשה אנשים תרשמו למי יש/היה את הבעיה הזו, מה הוא החליף והאם הבעיה נפתרה תמידית או לכמה זמן הוא קיבל שקט נפשי.

יש תוצאות ויש מסקנות, רק שכנראה לא העלתי את זה בשירשור.

החלפתי כבל גז + ניקוי יסודי של המצערת (כשהיא מפורקת) פתרו את הבעיה לגמרי.

לפי דעתי הכבל הוא זה שהיה "הגורם המכריע" בתופעה, אך אני לא בטוח ב-100% כיוון שביצעתי את שני הדברים בו זמנית.

כדאי לבדוק את זה לפני שאתה משקיע 2500 ש"ח במצערת חדשה.

עלות הכבל כ-150 ש"ח

פורסם

אני דווקא דיי בטוח שזה לא הכבל, ושום ניקוי בעולם לא יפתור את זה... המצערת עברה פעמיים ניקויי יסודי, אחרי הניקוי לתקופה מסויימת זה היה עוד יותר גרועה (כי לא היה את השימון).

הבעיה היא שעם תעמוד עם הרכב כשהמכסה מנוע פתוח תתן קצת גז כדי שזה יתקע על הטורים תלך לתא מנוע ותשחק עם הפלסטיק הזה עם הקפיץ שיושב על הבית מצערת אתה תראה שבעצם הפרפר עוזר 2 מ"מ לפני הסגירה המלאה...

אין לי מושג למה זה.. או שהקפיץ של הפרפר סיים את החייו והוא לא מספיק קצת כדי לסגור את הפרפר לגמרה או שיש משהו דפוק בפרפר עצמו שמונע ממנו להסגר למרות שאני פירקתי כמה פעמים ולא מצאתי מה הבעיה ולא היה לא שום כוונה לקנות מצערת חדשה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

כשפירקתי את המצערת, שיחקתי קצת עם הגלגלת שמחוברת לכבל גז בצד אחד ולפרפר בצד השני כדי לראות מה מצבו של הקפיץ.

הקפיץ היה נורא חזק, בקושי הצלחתי לפתוח אותו עד הסוף, ולפי מה שראיתי שום לכלוך לא ימנע ממנו להסגר עד הסוף.

לכן אני בטוח שאצלי כבל גז הוא זה שפתר את הבעיה.

פורסם

מצאתי את הבעיה האמיתית במהלך ניקוי של המצערת,

זו בעצם נקודת התורפה של המצערת.(עזבו את הכבל הוא לא הבעיה)

ככה: המצערת לא ניסגרת עד הסוף, לקראת סוף המהלך הפרפר מתחכך בדפנות בצד ימין או בצד שמאל של גוף המצערת לעומת ציר הרוחב ובלחיצה עדינה אין לקפיץ כח להחזיר את הפרפר עד הסוף,

כאשר מפרקים את החיישן מצערת מגלים דיסקית שמש הפוכה כלפי פנים שנועלת את הציר של הפרפר,בגלל שזה דיסקית קפיצית יש סיכוי שהיא לחוצה לכיוון המצערת יותר מידי וגורמת לפרפר להשתפשף בגוף המצערת בצד אחד,

או אם היא משוחררת הפרפר ישתפשף בצד השני של גוף המצערת,

יש לכוון את הדיסקית למצב שאין שום הישתפשפות של הפרפר בגוף והפרפר ניסגר חלק לגמרי,קצת קשה לביצוע.

הקיצר למי שלא הבין שיבוא אלי אני יסדר לו.

פורסם

הרכב אצלי כבר קרוב לשלוש שנים ואף פעם לא נתקלתי בבעיה הזאת :?

הדבר הכי קרוב לבעיות בסל"ד שנתקע, התברר כמנוע צעדים.

פורסם
מצאתי את הבעיה האמיתית במהלך ניקוי של המצערת,

זו בעצם נקודת התורפה של המצערת.(עזבו את הכבל הוא לא הבעיה)

ככה: המצערת לא ניסגרת עד הסוף, לקראת סוף המהלך הפרפר מתחכך בדפנות בצד ימין או בצד שמאל של גוף המצערת לעומת ציר הרוחב ובלחיצה עדינה אין לקפיץ כח להחזיר את הפרפר עד הסוף,

כאשר מפרקים את החיישן מצערת מגלים דיסקית שמש הפוכה כלפי פנים שנועלת את הציר של הפרפר,בגלל שזה דיסקית קפיצית יש סיכוי שהיא לחוצה לכיוון המצערת יותר מידי וגורמת לפרפר להשתפשף בגוף המצערת בצד אחד,

או אם היא משוחררת הפרפר ישתפשף בצד השני של גוף המצערת,

יש לכוון את הדיסקית למצב שאין שום הישתפשפות של הפרפר בגוף והפרפר ניסגר חלק לגמרי,קצת קשה לביצוע.

הקיצר למי שלא הבין שיבוא אלי אני יסדר לו.

זה גם מה שאני חושב על הבעייה.

רק לזכור שבמידה ולא נפתרת הבעייה/בית המצערת נהרס, להכין כ-2500 ש"ח לבית מצערת חדש.

Veni Vidi Vici

פורסם

רוב הסיכויים שמי שיודע מה הוא עושה הבעיה תיפתר,

גם אם לא למה שתיהרס זה חלק מכאני נטו,

רק אם הפרפר ממש חפר בגוף המצערת אז יש סיכוי שהיא תצא משמישות.

פורסם

הגיע הזמן לעדכונים.

אחרי חפירות ארוכות בפורום עם אנשים קצת יותר נדיבים במידע עלו הממצאים הבאים:

צריך לבצע בדיקה פשוטה, לנסות לדחוף את הדוושה למעלה (לכיוון ההפוך), פשוט להכניס את הרגל מתחת לדוושה ולדחוף אותה למעלה כשהסל"ד נתקע. אם הסל"ד חוזר סימן שהבעיה בדוושה ולא במצערת. הבעיה נובעת מקפיץ שאמור להחזיר את הדוושה למקום ועם השנים פשוט מתעייף. דרך נוספת לעלות על הבעיה היא לבדוק האם הסל"ד נתקע תמיד באותו בל"ד (אצלי לפעמים נתקע על 1800, לפעמים 2000 ולפעמים 2300), אם הסל"ד נתקע קבוע באותו סל"ד אז רוב הסיכויים שמדובר במצערת, אם לא (כמו במקרה שלי) אז מדובר בקפיץ של הדוושה.

עקב לחץ בעבודה ובצבא אני אשתדל לעשות את הפרויקט המצולם השבוע ובתקווה לחזור עם חדשות טובות.

• תוכן חדש...