Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך עובדת המערכת של הגה כוח חשמלי, ומה הבדל בין הגה כוח חשמלי להידראולי.

ברכב שלי מסוג טויוטה יאריס 2006 מותקנת מערכת כזאות, לפעמים בזמן סיבוב הגה במהירות עד 15 קמ"ש (חניות), אני שומע רעשים של חיכוך מקוטע המום, מאזור הגלגל שאליו מופנה ההגה או משניהם ביחד.

זה לא חיכוך של צמיגים, בדוק.

זה לא מופיע כול פעם.

זה מופיע בעיקר אחרי: נסיעות ממושכות, נסיעות על דרכים מאוד משובשות או משטחי בטון של חניות מקורות (אחיזה גבוהה).

בספר רכב כתוב שזה אולי המנוע של ההגה כוח בזמן עומס.

במוסך המרכזי לא מצאו כלום, ודווקא ביום זה לא הופיעו הרעשים הנ"ל.

וחבר שלי שהוא מוסכניק אמר לי שיכול להיות שאת הרעש הנ"ל יוצר חיכוך של גומיות שהן חלק מהמתלה הקידמי, בגלל שהן חדשות, בשילוב עם אבק (אני מחנה את האוטו רוב הזמן על משטח כורכר).

האם אלה יכולות להיות הסיבות? מישהו נתקל בדבר דומה?

פורסם

היתה לי לקוחה עם אותה תופעה

אותה תלונה, שאני מחנה את רכבי רעשי חיכוך עזים,

אך בבוקר אין את הרעשים רק לאחר נסיעה ארוכה לפחות 20 דקות.

סרקתי את הרכב ואכן לא מצאתי כלום, ביקשתי ממנה לשבת ברכבה

ולנסות לימצוא את הרעש כפי שהיא מכירה, אכן היו רעשים

הסיפור ניגמר בהחלפת רפידות. מה הקשר,

הרפידות אכן היו מקוריות ועוד ב 50% מחיהם אך הרפידות

צרמו בחיכוך בזמן בלימה לא החלטית ומלאה ,בזמן חניה או תימרון.

כדי להמחיש ללקוחה את מקור הרעש, ביזמן תימרוני הגה ללא נגיעה בבלמים

לא נישמע ציוץ של חיכוך .

נסה לבצע תימרוני הגה ללא שימוש בבלימה ייתכן שדרך המחשב היצלחתי לקלוע לפתרון שלך

בברכה ניצן ושבת שלום

http://www.shaft.co.il

פורסם

תודה רבה על התיחסותכם למכתבי,

היום הייתי במוסך הראשי, והם סוף סוף שמעו את הרעשים,

אחרי כמעט שעתיים של בדיקות ונסיעות מבחן, הם הגיעו למסקנה שמקור הרעש הם אכן תפוחי ההגה, כפי שציינת.

הם אמרו לי שהיה חסר שמן בתפוחים.

רציתי לשאול אותך, מה זה תפוחי הגה ומה תפקידם.

בנוסף מענין אותי איך במכונית חדשה בת חצי שנה, יכול להיות שחסר שמן בתפוחים.

ממה זה קרה? זה בלאי יצור? או שזה דבר נורמלי לחלוטין?

תודה מראש דניאל

פורסם

הכל יכול להיות. אני ראיתי פורד פוקוס 2007 שהלכה לה משאבת דלק, פורד פוקוס עם 10,000 ק"מ שעשה ראש מנוע, ועוד...

לענין ההגה, במערכת הגה הידראולית יש משאבה שמונעת ע"י המנוע של הרכב דרך רצועה, צינורות, מיכל שמן הידראולי וכמובן השמן. במערכת הגה חשמלי, אין את כל הסיפור הנ"ל, יש רק מנוע חשמלי שעוזר לך לדחוף את ההגה על גבי המסרק.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב לכולם,

היום, אחרי כמעט שנה שהבעיה לא הופיעה, הבעיה חזרה.

בזמן סיבוב הגה (כשהאוטו עומד), על אספלט מאוד משובש, אני שמעתי את הטקטוקים האלה מכיוון הגלגל שעלו מופנה ההגה, פעם מימין ופעם משמאל.

שמתי לב גם שאת הטקטוקים האלה לא שומעים כשעומדים מבחוץ אלה רק כשיושבים בתוך הרכב.

מישהו יודע מה זה יכול להיות, כי אני כבר מיואש???????:?

פורסם

בספר רכב כתוב:

" עם סיבוב גלגל ההגה, עשוי להישמע רעש פעולה של מנוע המערכת. הדבר קורה כאשר מנוע מערכת היגוי הכוח החשמלית פועלת ואין בכך כדי להצביע על קיומה של תקלה".

אולי בספר התכונו לטיקטוקים שאני שומע ?

אז למה הרעשים האלה לא הופיעו שנה שלמה(אחרי שימון תפוחים במוסך) והופיעו דווקא עכשו?

• תוכן חדש...