Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ריכוז האלכוהול בדם הוא פונקציה של משקל גוף

אחד ששוקל 120 ק"ג ושותה רק חצי ליטר בירה לעומת בחור ששוקל רק 60 ק"ג.

ברור שריכוז האלכוהול בדם אצל ה- 60 ק"ג הוא כפול מהבחור עם 120 ק"ג.

בהונגריה למשל אם דגימת אלכוהול מראה ערך כלשהו שאינו אפס - מיד עוצרים אותך. ראיתי שם שמי שנוהג, ממש בנחישות לא נוגע באלכוהול בכלל.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מחקר שעשיתי כפרוייקט לעבודה כולשהי נמצא כי: "כוס בירה אחת משפיעה על האדם, הן בריכוז וקל בחומר בנהיגה. השפעת האלכוהול לאחר משקה כוס בירה היא כשעה-ארבע שעות (משתנה בהתאם למסת אדם).

ישנם אנשים כאשר המסה שלהם גדולה כך שבבדיקת האלכוהול לא נמצאה שום זכר לאלכוהול."

יש לי איפשהו את הנוסחה לחישוב המסה ולכמות השתייה, אני אחפש ואנסה להעלות אותה, במידה ואקבל אישור משאר חברי הפרוייקט.

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם
שמעתי איפשהו שהשפעת האלכוהול עוברת לאחר כשעה. האם זה אומר שאחרי זמן זה אני כשיר לנהוג? והאם בדיקת אלכוהול של המשטרה תהיה חיובית אחרי זמן זה?

על כל מנת אלכוהול יש להמתין 45 דק'.

מנה הכוונה, כוס יין,בירה (שליש), שט, צ'ייסר וכו'.

במידה ושותים יותר מכוס אחת, מתחילים לספור את הדק' לאחר סיום כל השתייה.

ישנם פרמטרים נוספים שיכולים להשפיע על בדיקת האלכוהול, כגון עייפות ו/או אוכל ומסה של האדם.

במידה ואתה עייף או לא אכלת לפני האלכוהול ייספג בצורה שונה בגוף (לרעה) ועלול להשפיע עליך יותר ועל הבדיקה כמובן.(כל הממצאים הנ"ל - בדוקים לפי חומר שיש לי בבית)

אם אתה בד"כ שותה ונוהג הרבה אמליץ לך לקנות מכשיר בדיקה עצמי, חבר שלי קנה ב-50 ש"ח. אם אתה מעוניין אבדוק היכן הוא קנה, צור עימי קשר בפרטי.

בברכה,

מאור.

אלוהים ברא לכל אדם נתיב

פורסם
שמעתי איפשהו שהשפעת האלכוהול עוברת לאחר כשעה. האם זה אומר שאחרי זמן זה אני כשיר לנהוג? והאם בדיקת אלכוהול של המשטרה תהיה חיובית אחרי זמן זה?

ותאוריה עשית מר בחור? אם שותים לא נוהגים.

בירה אחת ושעה+ לחכות זה סבבה לאדם הממוצע, ברגע שאתה עולה לכל דבר שהוא יותר מבירה הייתי נמנע לגמרי מנהיגה בשעות הקרובות, אם הגעת למצב שהשתכרת - לא לנהוג בכלל! גם לא אחרי 4 שעות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא ד"ר ולא מדען ,אבל זה מה שאני עושה.

בדרך כלל מסנג'ר מראש חבר אחר שינהג.

לעיתים רחוקות הם נזכרים שאני אף פעם לא נוהג, אז אני ישן קצת לפני ,אוכל ,שותה על ההתחלה חצי ליטר בירה ,אוכל אחר כך ונוהג רק שעה וחצי לפחות אחר כך (מי יושב פחות מזה בפאב?).

אם אני שותה בצהריים אז אני מחכה שעה לפחות ,ובדרך כלל גם אוכל משהו ומנמנם .

ואני נחשב לאחד "שזה לא משפיע עליו" .

בקיצור עדיף לסנג'ר חבר שאוהב קולה......

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני זוכר שכשהייתי בצבא ראיתי טבלה כזאת של אחוזי אלכוהול, מנות אלכוהול ומשקל הנהג, ואם אני זוכר נכון אחוז האלכוהול בדם של מישהו ששוקל משהו כמו 70-80 קילו ומעלה נמצא בתחום המותר בחוק אחרי שתיית מנה אחת (כמו שאמרו כוס בירה/כוסית שתיה חריפה וכו') גם בלי לחכות.

אגב שמעתי לפני איזה שנה-שנתיים שוולבו הוציאו מכשיר כזה ברכב שאי אפשר להניע לפני שנושפים לתוכו והוא בודק את רמת האלכוהול. קראתי שרוצים לעשות את זה חובה בכל המשאיות והאוטובוסים בשוודיה. מישהו שמע על זה?

פורסם
על כל מנת אלכוהול יש להמתין 45 דק'.

מנה הכוונה, כוס יין,בירה (שליש), שט, צ'ייסר וכו'.

במידה ושותים יותר מכוס אחת, מתחילים לספור את הדק' לאחר סיום כל השתייה.

ישנם פרמטרים נוספים שיכולים להשפיע על בדיקת האלכוהול, כגון עייפות ו/או אוכל ומסה של האדם.

במידה ואתה עייף או לא אכלת לפני האלכוהול ייספג בצורה שונה בגוף (לרעה) ועלול להשפיע עליך יותר ועל הבדיקה כמובן.(כל הממצאים הנ"ל - בדוקים לפי חומר שיש לי בבית)

אם אתה בד"כ שותה ונוהג הרבה אמליץ לך לקנות מכשיר בדיקה עצמי, חבר שלי קנה ב-50 ש"ח. אם אתה מעוניין אבדוק היכן הוא קנה, צור עימי קשר בפרטי.

בברכה,

מאור.

זה נתון מדעי? כניראה שלא.

ברגע שאתה משתמש במינוח "מנה", אתה צריך להגדיר במדוייק מה היא והיא צריכה להיות קבועה.

כי אם אתה אומר שמנה זה גם כוס יין,גם בירה שליש,גם צ'ייסר וגם שוט אז זה אומר שזה לא מנה, כי ההשפעה ורמת האלכוהול של כוס יין אפילו לא קרובים להשפעה של שוט של "שיתוק" לדוגמה.

פורסם

אני אישית קניתי מכשיר פשוט ב -50 ש"ח. הוא אינו מציג את אחוז האלכוהול המדויק בדם, ולכן מן הסתם לא מדויק כמו זה שיש למשטרה. האינדיקציה לגבי רמת האלכוהול נעשית ע"י שלוש נורות, ירוקה צהובה ואדומה, כאשר בירוק אתה יכול לנהוג, צהוב מצב גבולי, ואדום אסור לנהוג. אני לא יודע עד כמה הוא מדויק, אבל אני וחבר בדקנו אותו, ואכן ככל ששותים יותר המכשיר מראה רמת אלכוהול גבוהה יותר, ומתאים בערך לזמנים שצריך לחכות (כשעה וחצי אחרי שתיית בירה נדלקה נורה ירוקה, כארבעים דקות אחרי בירה אחת נדלקה נורה צהובה, מיד אחרי שתית בירה נדלקה נורה אדומה). אני לא זוכר את הערכים המדויקים שהנורות מייצגות, אך הם כתובים בדף שהגיע עם המכשיר.

"ai motoare capul doare"

פורסם

ראיתי תוכנית טלויזיה בערוץ 8 ששם ערכו ניסוי

אדם שתה לא זוכר את הכמות ואת סוג המשקה

אבל! להם יש מכשיר שמודד את רמת האלכוהול ורק אחרי 11 שעות הבן האדם היה נקי 100%

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם
ישנם מכשירים שניתן לרכוש בעלות שמסביב ל400 ש"ח, ומבצעים דגימת אלכוהול בדם באמצעות נשיפה באופן אישי. זה זול הרבה יותר מהמשפט והשלילה.

איפה אפשר להשיג את המכשיר הזה?

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...