Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים שלום,

הסיפור שהיה כך היה...

ברכבי

אז ככה... רכשתי לא מזמן מנוע נעילה חמישי על מנת שאני אוכל לנעול ולפתוח גם את תא המטען, חשפתי חוט כחול וחוט אדום וחיברתי את המנוע ישירות לפיקוד עם מפסק. המתח שעבר למנוע היה חזק מאוד כנראה כי כאשר הייתי פותח את הזרם החשמלי המנוע לא היה מגיב כשאר המנועים בדלתות (מי שמכיר זה נפתח ואז מרפה ולא נשאר מתוח), כך שלבסוף המנוע נשרף.

לשמחתי חזרתי אל המוכר ההגון (אילתי ד"א ואני בכלל בירושלים) שהחליף לי את המנוע בלי להניד עפעף אבל עכשיו אני מפחד לחבר את זה שוב באותה צורה כדי לא לגרום נזק למנוע החדש.

ניסיתי לחבר את המנוע לאחת הדלתות - אבל מה שקורה זה שזרם חלש מדי מגיע לדלת שאליה אני מחבר את המנוע החמישי ולכן היא לא ננעלת כמו שצריך.

שורה תחתונה... אני מחפש דרך לחבר את המנוע כמו שחיברתי קודם רק בלי שישרף, אם יש מישהו שיכול להדריך אותי כיצד לעשות זאת לפי כל ההנחיות - אם צריך אז להזכיר עובי חוטים, נגדים, כל העסק - על מנת שלא תלך כל ההשקעה והעבודה.

תודה רבה מראש,

נמרוד

פורסם

איזה חוטים חשפת?יתכן שהם מיועדים להפעיל צרכן שמקבל זרם נמוך ושהם דקים מדי להפעלת מנוע נעילה.בכל מקרה אתה צריך למשוך לתא המטען חוט עבה יותר שיקבל מתח דרך נתיך .או לחילפין למשוך חוט + נוסף ועבה יותר ולהתקין ריליי .ז"א שהחוטים הדקים יפעילו את הפיקוד של הריליי והחוט שמשכת דרך המגע של הריליי יפעיל את המנוע.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברים יקרים,

זו פעם רביעית לדעתי שאני כותב בעניין באופן כללי...

בבקשה מכם - אני מעוניין להתקין את המנוע הנ"ל שרשמתי עליו כבר בעבר ורשום כאן לעיל.

אם מישהו בצורה מאוד פשוטה יכול להסביר לי מה לעשות? מה לקנות? או שפשוט ללכת למתקין ולתת ל 250 שקל לברוח לי מהכיס רק כי אני רוצה שתא המטען יפתח מתוך הרכב...

בכל אופן בלי שפה מקצועית מדיי כי אני לא איש מקצוע אבל יש לי חוש טכני מצויין ואני כבר עשיתי דבר או שניים ברכב וכמו שראיתי מיותר לתת למישהו שלא אוהב את הרכב שלי כמוני להתעלל ולקלקל דברים ברכב כי זה רק נותן לי להרגיש יותר מאוכזב אחר כך

בתודה,

נמרוד

פורסם

דני שלום,

את הנעילה המרכזית בדלתות אני לא יודע מי התקין כי ככה קיבלתי את הרכב מהבעלים הראשון של הרכב (אני שני...:lol:)

בכל אופן... את המנוע החמישי אני התקנתי באופן שמסתדר מצויין בתא המטען והשחלתי את החוט שמגיע עם המנוע מתא המטען ועד לתוך הרכב בצורה מושלמת - כל מה שאני צריך עכשיו זה מישהו שיגיד לי איך ומה לחבר כדי שיהיה פיקוד עצמאי למנוע בתא המטען על מנת שהוא יעבוד מתי שאני ארצה שיעבוד.

פורסם

ראשית ברכות לדני זומרשטיין על קבלת הדרגות...

שנית, אבקש אם דני יוכל לתת את חוות דעתו בנוגע לנושא שכן אף אחד לא מגיב ואני מבין שלו יש ידע נרחב בחשמלאות רכב ואביזרים כך שיוכל לעזור לי.

הנושא פשוט נדחף למטה ונשכח...

פורסם

יש לחבר בחיבור מקבילי לאחד הלוקרים האחרים , או ישירות למוח שמפעיל אותם באותם חיבורים שמפעיל את השניים האחרים.

יש לוודא שהתקנת הלוקר מבחינה מכנית נכונה,

כלומר , בדיקה טרם החוטים מחוברים שיש באפשרותו לבצע מהלך של סגירה ושל פתיחה,

כלומר מהלך לכיוון אחד יבצע פתיחה ומהלך לכיוון השני יבצע נעילה.

שלא יהיה מותקן באופן שאינו ממורכז מבחינת מהלך לכיוון נעילה ומאידך לפתיחה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם הבנתי נכון אתא רוצה לפתוח את הבגז מתוך הרכב . לבדיקה בטחונית לכניסה לקניון למשל.חבר חוט אחד לגוף הרכב וחוט שני לפלוס לאחר לחצן . לחיצה על הלחצן יפתח את תא המטען ויתרומם על ידי הקפיץ

פורסם

ללא סכימה חשמלית ותיאור מדוייק על מה שנעשה עד עכשיו אין באפשרותי לעזור לך.

השבוע התקנתי קיט לרכב דומה לשלך מערכת לפתיחת דלת תא המטען.

פורסם

אבי שלום,

יש מנוע נעילה וצמת חוטים שהיא בעצם חוט אדום וחוט כתום.

השחלתי את הצמה הזו מהתא מטען ממש מהדלת עצמה אל דופן הרכב ומשם עד לדלת האחורית.

אולם כשחיברתי את החוטים לחוט של המנוע בדלת האחורית המנוע בדלת האחורית (מאחורי הנהג) נחלש מאוד וכמעט שלא נסגר, להיפתח הוא היה נפתח בצ'יק.

פעם לפני זה עשיתי את אותו הדבר.. אבל חיברתי את החוטים למפסק ומהמפסק חיברתי חוט של רמקולים ומשם עד לקופסא הראשית של ארבעת המנועים. חשפתי חוטים וחיברתי אבל המנוע בבגאז' נשרף (יכול להיות בגלל שחוטים של רמקולים עבים מדיי ובכך מעבירים יותר זרם??)

בקיצור ולעניין אני רוצה לדעת לאן לחבר. יש לי מערכת נעילה מרכזית שקונים באוטו דיפו שבאה במקור עם 4 מנועים ואני בסך הכל רוצה לצרף חמישי בבגאז' שכאשר אני אלחץ על הכפתור הבגאז' יפתח וזהו...

איך לעשות ומה לעשות?

ד"א - אני לא יודע מה הכוונה לחבר במקביל... אם יש אפשרות להגיד לי לאן הולך כל חוט אני אשמח... אם יש צורך בצילומים אני אעשה סדרת צילומים ואעלה אותם לאתר... רק שהמקצוען הראשון יגיד וזה יעשה...

תודה

פורסם
אבי שלום,

יש מנוע נעילה וצמת חוטים שהיא בעצם חוט אדום וחוט כתום.

השחלתי את הצמה הזו מהתא מטען ממש מהדלת עצמה אל דופן הרכב ומשם עד לדלת האחורית.

אולם כשחיברתי את החוטים לחוט של המנוע בדלת האחורית המנוע בדלת האחורית (מאחורי הנהג) נחלש מאוד וכמעט שלא נסגר, להיפתח הוא היה נפתח בצ'יק.

פעם לפני זה עשיתי את אותו הדבר.. אבל חיברתי את החוטים למפסק ומהמפסק חיברתי חוט של רמקולים ומשם עד לקופסא הראשית של ארבעת המנועים. חשפתי חוטים וחיברתי אבל המנוע בבגאז' נשרף (יכול להיות בגלל שחוטים של רמקולים עבים מדיי ובכך מעבירים יותר זרם??)

בקיצור ולעניין אני רוצה לדעת לאן לחבר. יש לי מערכת נעילה מרכזית שקונים באוטו דיפו שבאה במקור עם 4 מנועים ואני בסך הכל רוצה לצרף חמישי בבגאז' שכאשר אני אלחץ על הכפתור הבגאז' יפתח וזהו...

איך לעשות ומה לעשות?

ד"א - אני לא יודע מה הכוונה לחבר במקביל... אם יש אפשרות להגיד לי לאן הולך כל חוט אני אשמח... אם יש צורך בצילומים אני אעשה סדרת צילומים ואעלה אותם לאתר... רק שהמקצוען הראשון יגיד וזה יעשה...

תודה

נמרוד שלום

חוטים עבים לא יגרמו לשום בעיה להיפך פחות התנגדות לזרימת הזרם החשמלי למנועים.

כנראה חיברת בטור את המנועים ובגלל הבדל בהתנגדות החשמלית של המנועים אחד המנועים יעבוד 'חלש' והשני 'חזק' יותר.

אני הסרוק לך מחר בבוקר במוסך את הסכימה החשמלית כיצד מחברים מנועי חשמל לדלתות.

פורסם

אם ברצונך שהדלת החמישית תעבוד כמו שאר הדלתות

אז יש לחבר את המנוע במקביל לאחד הלוקרים(מנועים) האחרים ברכב.

וכל זה אני אומר בפשטות לאחר שדני ידידי כבר אמר את זה.

אל תסתבך יותר מידי פשוט במקביל.

כל הדלתות מחוברות במקביל.

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

מה אתה רוצה? שהדלת האחורית,-החמישית תפעל כמו כולם, או שלחצן חשמלי "יקפיץ" את תא המטען מבפנים וממש יפתח אותו כלפי מעלה, באופן שצריך ללכת ולהוריד אותו חזרה למקום.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בדיוק דני... אני רוצה לחצן שפשוט יפתח את הדלת מאחור. לא שיקפיץ כמו בשברולט לומינה או ביפניות אבל שיפתח את המנגנון.

בכל מקרה פשוט שיהיה מחובר באמצעות לחצן שכאשר אני אלחץ עליו המנגנון יפתח את הדלת...

• תוכן חדש...