Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני באמת לא מצליח להבין את העליהום על ליאור גם אם אני חושב שהוט רודס הם דבר מטופש מהמון בחינות.

העליהום נובע מהפרסום המדוקדק של הפרטים, דווקא כאן. כמו שלא היית בא לבית-כנסת אורתודוכסי כדי להטיף בזכות רבניות.

מותר (ואולי אף רצוי) שיהיו רבניות נשים, אבל לדחוף את זה בפרצוף של מי שנמצא בבית-כנסת אורתודוכסי זה חוסר התחשבות משווע.

ולחגוג בפורום אספנות ניסור מכונית בת 70 כדי להשתיל בה מנוע, מתלים ומערכת הנעה מודרנית זה חוסר התחשבות באותה המידה.

כשמישהו אומר לי שמעשיי מפריעים לו, אני חושב עשר פעמים אם דחוף ועקרוני לי להמשיך ולעשות זאת מולו. אם לליאור דחוף ועקרוני להמשיך ולדווח על תחביבו בפורום הזה בשם איזה עיקרון, ולמרות כל מה שנאמר, שיבושם לו.

מדינה חופשית.

אני לא הייתי מתעקש. אבל אני גם לא הייתי מפרסם הודעה כזו מלכתחילה.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
העליהום נובע מהפרסום המדוקדק של הפרטים, דווקא כאן. כמו שלא היית בא לבית-כנסת אורתודוכסי כדי להטיף בזכות רבניות.

ושוב... .זהו פורום של מועדון החמש בו אני חבר. זהו פורום של מכוניות אספנות וקלאסיות והפורד הינה כזו. זהו מועדון אשר לא שם לו ככלל מה מותר ומה אסור כתנאי לחבריו בכל הנוגע לשיפוץ המכוניות ולכן, איני רואה, באמת ובתמים, שום פסול מלהמשיך את הדיון ולעדכן בעתיד על המשך התהליך. אני שישנם כאלו אשר העניין מפריע להם, משהו אומר לי שהם מיעוט יחסי לעומת המצדדים. אלו אשר הנושא צורם להם ואינם מעוניינים לראות את "תמונות הזוועה", אנא, אל תלחצו על הקישורים של שרשורים אשר פתחתי.

בברכה,

ליאור.

נ.ב. עריכה

אולי יש מקום למועדון להגדיר, מהו רכב קלאסי, מהו רכב אספנות, מה מותר ומה אסור לאלו החברים בו לעשות למכוניות אשר איתן הם חברים במועדון. עד אז, טוב נו, כבר הבהרתי את הנקודה... :)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אה, אבל אם אתה בא להטיף בבית הכנסת האורטודוכסי הרי שהסובבים מן הסתם יהיו חייבים לשמוע אותך (גם אם לא להקשיב) כי אתה מטיף בקול רם בחלל אחד שבו הם נמצאים גם ומכאן יוצא שאתה כופה את דבריך על אזניהם.

לעומת זאת, בפורום שהוא כמו בית מלון, יכול אדם לעשות מדיטציה בחדר אחד ואדם אחר יזמין נערת ליווי לחדרו ואין שום חובה שיפריעו אחד לשני כל עוד כל אחד בחדרו הוא עוסק בשלו.

אף אחד לא כופה על ההוא מהמדיטציה להתפרץ לחדר של ההוא שעושה את מה שהוא עושה.

ממה שאני מבין אין בכך מעבר על כללי מועדון החמש שליאור אכן חבר בו כדת וכדין ולכן לא מן הנמנע שייתאפשר לו לכתוב בחדרו את מה שהוא רוצה לכתוב.

מוטי

פורסם

ישנם כאלו אשר העניין מפריע להם, משהו אומר לי שהם מיעוט יחסי לעומת המצדדים.

ולי יש דווקא "משהו" שאומר לי שהם הרוב לעומת המצדדים.....

עודד

פורסם

ליאור ומוטי, אין צורך להזכיר את הכללים. הם מצדדים בליאור.

אני מדבר על התחשבות ודרך ארץ. זה מפריע וצורם לחלקנו כשהודעה כזו מתפרסמת. האם זה היה מפריע וצורם לליאור באותה מידה אילו לא פרסם אותה? אילו פרסם אותה, אך בפורום שיפורים טכניים?

איני חושב כך.

העניין הוא שגישת ה"זה מותר וככה מתחשק לי, אז על הז&^ שלי כולם" די רווחת בישראל, וזה האליבי היחיד שליאור מביא.

פורסם

לאלו אשר כן בעניין... כמה אתרים מעניינים:

http://www.hotrodhotline.com/classifieds/classifieds.php?a=8&b=0

http://www.truckinweb.com/brandpages/ford/0307tr_1937_ford_pickup_split_window/

http://www.streetrodderweb.com/features/0501sr_1937_ford_pickup/

שתי האתרים התחתונים לדעתי הלכו עם זה קצת יותר מדי רחוק, אבל נחמד לראות את הראש היצירתי ואת הביצוע המדהים.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

אני מדבר על התחשבות ודרך ארץ. זה מפריע וצורם לחלקנו כשהודעה כזו מתפרסמת. האם זה היה מפריע וצורם לליאור באותה מידה אילו לא פרסם אותה? אילו פרסם אותה, אך בפורום שיפורים טכניים?

איני חושב כך.

העניין הוא שגישת ה"זה מותר וככה מתחשק לי, אז על הז&^ שלי כולם" די רווחת בישראל, וזה האליבי היחיד שליאור מביא.

ואולי לי מפריע לראות שרשורים שנוגעים במכוניות בועה עם מנוע 400 סמ"ק? עושה לי צמרמורת ממש, או אולי לראות שרשורים בנושא ווספות? את מי זה מעניין בכלל? למה אני צריך לראות את זה? או אולי בונשא טיולים של המועדון? שיפרסמו בדואר, למה מול אלו שאולי זה לא מעניין אותם? אולי לא נפרסם פה יותר פרוייקטי שיפוץ רכב, שכן ברובם וכמעט בכולם משלבים מכלולים מודרניים, רחמנא ליצלן וזה יכול לפגוע בשוחרי המקוריות.... כמובן שאין לי בעיה אישית עם שום מהנ"ל ולהיפך, אני בדיעה שכל אחד צריך לעשות כראות עיניו עם ענייניו, רכושו ואספנותו. אני לא שם #$% על אף אחד ואבוי אם נתחיל בגישה כזו שאומרת שמי שמפרסם שרשור בדמות זה, עושה כך, שכן מדינות נאורות קצת פחות יביעו אהדה בגישה זו...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

לדעתי יפה שהנושא עלה לדיון. זה עוזר לאנשים לחדד את עמדתם בויכוח הלא נגמר בין מקוריות לשימושיות.

ובאשר ללגיטימיות של השרשור בפרט ושל הוט-רוד בכלל, איך אמר פעם יהודי חכם בשם ישו - "בבית אבי יש חדרים רבים". אני מאמין שיש מקום לכל מיני סוגים וטעמים של חיבה לרכב ושאפשר להפגין סובלנות אחד כלפי השני.

מצד שני, המקרה הספציפי הזה חורה גם לי קצת. בגלל הנדירות של הרכב הזה ובמיוחד אחרי ששמעתי שהוא שירת את הנוטרים בארץ. מדובר אם כך בפיסת הסטוריה שיש לה ייחוד משלה ונשמה משלה AS IS. אני משוכנע שליאור ברוך יודע להוציא מתחת לידיו פרוייקטים לתפארת והרכב אם וכאשר ייצא יהיה באמת משהו מיוחד (לא RATROD!!!). אבל ראבאק, רכב יחיד במינו ששירת נוטרים?

בעיני זה משהו כמו (ואני מתנצל על ההקצנה) אם יאיר גרבוז היה קונה את העותק המקורי של מגילת העצמאות כדי לגזור אותו לגזרים ולשלבו ביצירת אמנות. אמנם התוצאה הייתה ראויה בפני עצמה אבל המקור יחיד במינו ובעל חשיבות היסטורית משלו, לא? דילמה מסויימת אבל אני בצד של המשמרים.

אני שמח לראות פרוייקטים של רכבים נפוצים יותר ובעלי קשר פחות ישיר להיסטוריה של הישוב בארץ הופכים לרכבי קאסטום. כל אסקורט וקאמארו שמשופרת בטוב טעם היא בעיני פנינה ואני לא מרגיש שזה פוגע בי בצורה זו או אחרת. כי זה רכב יחסית נפוץ.

אבל אם מישהו היה מחליט להפוך את הג'יפ האחרון של שועלי שמשון למונסטר טראק לא הייתי אוהב את זה.

למעשה, גם בארה"ב לא נראה לי שנסיון להפוך רכב יחיד במינו בעל קשר מוכח להיסטוריה האמריקאית להוטרוד היה עובר בלי ויכוח ציבורי.

פורסם

איני חושב כך.

אני אישית לא מבין על מה המהומה הגדולה אבל אין לי מה לטחון את מה שכבר אמרתי.

אם ליאור רוצה להעביר את השרשור לפורום הטכני ולמחוק את כל התגובות הלא רלוונטיות אין שום בעיה לעשות את זה בשניה.

מוטי

פורסם
ידידי שומרי המקוריות,

מה שאני עושה אינו "תקדים" כידוע לכם. בכל פורום חובבי מכוניות קלאסיות בעולם, בכל מועדוני רכב בעולם, ישנם אלו אשר בוחרים לשפץ את הרכב באופן שונה מהמקורי. אולי בישראל העניין יותר בולט בשל מיעוט האקזמפלרים בארץ, אך כאמור, בחרתי בדרך מסויימת שהיא לדעתי הדרך המוצלחת ביותר לשיפוץ הנ"ל. אין בכתיבת הודעתי משום התרברבות בתוכנית השמדת המקוריות, אלא בדיוק כפי שאני משתף את חברי המועדון והפורום על נושאים כאלו ואחרים בנושאי רכב קלאסי, אם שלי ואם בכלל, כך גם הפעם.

אני יכול לרשום עוד הרבה, אך זה רק יתסיס את הלך הרוח ולכן, אשתוק :)

ליאור.

הרבה הצלחה

מזמין סיבוב.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
ואולי לי מפריע לראות שרשורים שנוגעים במכוניות בועה עם מנוע 400 סמ"ק? ... את מי זה מעניין בכלל?

טוב, עכשיו אתה מיתמם, כיוון שאין סיכוי שאתה לא מבין את ההבדל בין "לא מעניין" לבין "מקומם, צורם ופוגע".

שרשור על מכוניות בועה לא מעניין אותך.

השרשור שלך מעניין אותי. מעניין אותי מאוד. מכל הסיבות הלא נכונות. ולכן הייתי שמח מאוד לא לראות אותו מול פרצופי. הייתי שמח מאוד אילו היית נמנע מלתחוב בפניי את התוכניות שלך למכונית האומללה, ועוד יותר הייתי שמח אם לא היית משתמש במילה "אספנות" כדי להצדיק את התחיבה הזו בפני.

אבל להערכתי, עברנו את השלב שבו היה סיכוי לאמפתיה מצידך. עכשיו אתה כבר מתעקש מתוך עקרון.

קדימה, התחל בניסור.

אני משוכנע שמועדון ה-5 וחבריו יוקירו לך תודה על תרומתך לשימור ההסטוריה המוטורית בישראל.

אל תשכח להתקין מתלים שיאפשרו לה לקפוץ בלחיצת כפתור. זו תהיה מחווה לאימוני הכושר של החלוצים בתקופת חומה ומגדל.

הרי כולנו כאן כדי לשמר את ההיסטוריה.

פורסם

לליאור

קודם כל בהצלחה עם הפרויקט

בתור אחד שמאוד אוהב רכבי custom ומעריץ שלchip fhoos הקסטומייזר בגדול בארהב

בתחילת השרשור התלהבתי(וחשבתי גם על ביצוע section בנוסף לחיתוך עמודי הגג) ,אבל לאחר פרסום תמונת בעל הרכב התעוררו בי אותם רגשות ציוניים ,חביבי יש בידך חתיכת היסטוריה ,כמו שרכבם של גדולי המפיונרים של שנות השלושים נמכרים כאשר החור של הכדור בדלת רק מוסיף לנופך ותורם לאוטנטיות של הרכב ,ואך אחד לא מעז לתקנו,כנל לגביך, יש בידך פסה מההיסטוריה הקצרה שלנו שגם ככה היא נשכחה ויקום עוד מאה שנה דור אשר יחפש את שורשיו (גם את המוטוריים) ופשוט עוד אקזמפלר יעלם ,לדעתי הרכב יהיה מיוחד הרבה יותר עם הסיפור שמאחוריו

צורתו היא נדירה במחוזותינו ,וערכו רק יעלה עם השנים ותוכל לקנות שני הוטרוד בסטטוס אספנות ביבוא אישי הייתי מגדיל לעשות ולנסות להחזירו למצב שבו הוא היה עם אביזרים המאפיינים את התקופה

יגאל

פורסם

לאחר שקראתי את כל השרשור נזכרתי במשהו שפעם סיפרו לי כקוריוז, שמישהו סירב למכור לליאור ברוך רכב כי הוא ידע מה יעלה בגורלו... :?

לי אישית אין אמוציונליות מוקצנת כלפי רכבים (שהם לא שלי), אז קשה לי להבין את ההתנגדות העזה.

מצד שני, כשראיתי מישוה שעשה PIMP למיני מיינור - זה כאב לי בלב. למרות שהיא לא שלי.

הטיעון של קובי מילוא - שזה כמו לבוא למועדון "זוללי הצמיגים" ולהגיד ש- 4 צילינדר הוא הדבר, מוצדק ברמה מסויימת, אבל באמת שאף אחד לא חייב להתעדכן בפרטי הפרוייקט, סה"כ צריך לא להקליק...

בעיני דור אחד התייחסות לרכב אספנות היא שימור פדנטי מטורף, ובעיני דור אחר הפירוש הוא שונה, זה הכל.

זה בדיוק כמו שקובי מילוא הביע חרדה מרצון שלי לעשות פרוייקט "החלקת" סמלים על הרכב שלי, משום שבעיניו הוא קלאסי, למרות שעד שהוא יהפוך לאספנות נצטרך להמתין למעלה משני עשורים.

קשה לי להבין את ה"פגיעה" ברכב ספציפי זה, אולי משום שאני לא מכיר מספיק את ההיסטורייה שלו, אבל אני מניח שבעליו הקודמים מודע למה שעתיד להתבצע על הרכב, וזו בחירתו, כאדם חופשי.

היום אתה מחליט לבנאדם מה יפה ומה "נכון", מחר אתה כבר מונע ממנו לחשוב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...