Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן ידוע שהרכב הזה היה של הנוטרים מתקופת קום המדינה...

אבל אני בטוח שהרכב לא ינטור לו טינה.....:wink:

אולי בעצם אם תדחוף פה מנוע CHEVY.....:roll:

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קובי אתה הולך שבי (:-P) אחרי התרבות האמריקאית - אבל במקרה הנוכחי דווקא צריכים ללמוד דבר או שניים מהאנגלים. אצלם ישנה תרבות אספנית - והמוטו בין אספנים של חפצים עתיקים היא כזו - החפץ אינו שייך לבעלים הנוכחי אלא הוא למעשה "שומר" עליו לדורות הבאים.

רק כעת למדתי כי לרכב הספציפי הנ"ל ישנה גם היסטוריה ציונית/ישראלית - וכמו שהאמריקאים שומרים על המסורת וההיסטוריה שלהם מכל משמר גם אנו צריכים לעשות כן.

ואני לא רוצה בכלל לפתוח את הדיון לחוסר חוקיות שבשינויים ......

ליאור, אל תעלב, אבל אני מאד מאד עצוב שהרכב המיוחד הנ"ל הגיע לידיך!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ליאור-בניגוד לרוב פה,אני מאד שמח שהרכב הגיע ליידיך!

שיהיה המון הצלחה,מחכה כבר לראות תוצאות.

מי שמעוניין בדגם מקורי,איביי פתוח לקהל הישראלי.

פורסם

בסופו של דבר אחרי לילות ארוכים של עבודה, חיתוך, ניסור,ניצוצות, ריתוך... השכנים לא יבינו מה הולך אצל משפחת ברוך בחניה. אבל יום אחד... כמו כל יום במשך השנה .. הדלת תפתח..

ומהדלת תצאה מכונית שליאור עיצב, הגה,בנה תיכנן וחלם!

אם הם לא הבינו "עם מי יש להם עסק" עד עכשיו, מצבם בכי רע...;)

אם ניצטרף ל"מהומה" הקלה שניפתחה כאן אז לדעתי, שינוי של רכב כזה למטרת "הוטרוד" היא אמנם חריגה מה"נורמה" המקובלת של שיפוץ ושימור הרכב, אבל, מצד שני, יש תרבות ענפה שהיתפתחה על הרכבים הללו, חתיכת היסטוריה שאמנם לא קשורה אלינו (תקופת היובש, מירדפים וכו') אבל גם מינהגים אחרים של הגויים אנחנו מאמצים, הבולט שבינהם הוא התאריך, מישהו יכול להגיד לי בבקשה מה התאריך העיברי היום, בלי להביט בלוח השנה? ניראה לי שחוץ מסבתא שלי, שטורחת להיתקשר אלי באיזה יום ביזארי בשנה ולאחל לי יום הולדת שמח, אף אחד לא ממש יודע מה התאריך העיברי היום. ומי שכן, טוב, אז ככל הניראה יש לו זכות אמיתית לגעור בליאור על "המעשה הנוראי" שהוא הולך לבצע ברכב...

להזכירכם נישכחות, פרויקט ה TTS "הידוע לשימצה" שקם ביגללו קוץ צעקה גדול שהיתחלף בברכות מתוקות לאחר מכן... בקיצור, לא יזיק טיפה "לצאת מהקופסא", לאף אחד מאיתנו!

• (למען גילוי נאות, גם לי די חבל על האוטו שמשנה את צורתו, אבל אני מקבל את זה בהבנה ובפירגון)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

קובי,

הרשה לי לתקן אותך.. .באחוז גדול מאוד של מפגשי מכוניות בארה"ב, תערוכות, מכירות פומביות, אתרים, מועדונים וכו', חיים "זה לצד זה" המשפרים והמקסטמים לצד אלו אשר משפצים את המכוניות למצבן המקורי. אכן, העובדה ששם יש כמות מספיקה בכדי שיוכלו להיות מכוניות מקוסטמות לצד אלו המקוריות, מוסיפה ומקלה על העניין, אך לשם הדוגמא הספיציפית שנתת, על פי הידוע לי כמובן וידוע לי מעט... אין לה טיעון של ממש, למעט אולי מועדונים ספציפיים של דגמים מסויימים.

כאמור, מדובר בתרבות מוטורית. תרבות מהי, נשאלה השאלה פעמים אינספור ורבים עוד יעמלו להגדירה. דבר אחד בטוח, בתוך הגדרתה הנוכחים, בא לידי ביטוי גם הלך רוח זה של שיפור וקאסטומיזציה של מכונית קלאסיות, אם למכוניות שרירים, הוטרודז ויתר צבעי הקשת.

כמה אתרים מהעולם, כדי להראות שזה לא שיגעון אמריקאי...

מועדון מכוניות ההוט-רוד הבריטי

מועדון משפרי ומקסטמי המכוניות של בריטניה - שחמו לב ששם, בשלום מוחלט, חיות אחת לצד השניה מכוניות קלאסיות סטנדרטיות, יחד עם משופרות ומקוסטמות, בתערוכות ובמפגשים ומסופקני שיש מי שמתרעם על כך.

מועדון קנדי

DUTCH HOT ROD ASSOCIATION

יש עוד מאות מועדונים ואתרים בנושא, מכל העולם כולו, נראה לי שהבהרתי את הנקודה...

בהמשך לציטוט קובי מתקנות העמותה:

מטרת העמותה:

3.1 עידוד שימור כל סוגי הרכב לרבות רכב עתיק, קלאסי ואספנות בישראל.

.................................................. ......................

3.4 פיתוח מודעות להיסטוריה המוטורית בארץ ובחו"ל.

תגובתי:

3.1 אכן, החברות במועדון החמש עודדה אותי לשמר כלי-רכב עתיק וקלאסי ולהביאו למצב קאסטום, שכן אין סעיף זה מתייחס למה סוג השימור ומה מותר/אסור בכל הקשור לתהליך השימור. אינ פרשתי את המילה שימור, כהשארת הרכב בחיים ויתרה מזאת, שיפורו על-פי ראות עיניי.

3.4 הוט-רוד הינו מרכיב חשוב בהיסטוריה המוטורית העולמית. בשנות השלושים שופרו מכוניות בכדי לשבור שיאי מהירות, משם זה התגלגל למרוצי כביש, אשר הפכו ללגיטימיים בשל הביקוש העצום שונצר לתחום (מה שמוכר לנו כיום כמרוצי מיאוץ-דראג ואף שם ההתאחדות הגדולה בארה"ב בנויה מהשם National Hot Rod Assosiation). ע"י בניית הוטרוד בישראל, אני אראה זו כשליחות לפיתוח המודעות בארץ לענף ההוטרוד העולמי, בדמות אקזמפלר ייצוגי, אשר יסמל אבן דרך בהיסטוריה המוטורית בחו"ל.

אם לדעתך חרגתי או עברתי על כללי התקנות, אתה מכיר את ההליך.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אני רוצה לחדד משהו שקובי כתב:

אני מניח שאם אכנס לפורום כזה ואכתוב הודעות ארוכות על שיפוץ רכב ברמת מקוריות "עד הבורג", אני לא ארגיש בבית.

נכון, קובי לא ירגיש בבית, אבל הכותבים הקבועים באותו פורום יחושו לכל היותר שעמום לנוכח הודעתו. "שעמום" זה לא מה שדוחף אותי, את קובי, את ירון ואחרים להגיב לפרוייקט. התחושות שלנו מסתובבות יותר באיזורים של כעס, עצב, תסכול וכיוב'.

מכיוון שליאור אדם נחמד וחיובי, אני חושב שעליו לכבד את הרגשות הללו. אנחנו לא יכולים לשנות אותם.

איני יכול, במעט שכנוע עצמי, לקבל בברכה את מה שהוא מתכוון לעשות למכונית המסכנה, והייתי שמח אם הוא לא היה בוחר לתחוב את זה בפרצופי, במקום היחיד בארץ שבו אני יכול למצוא חובבי אספנות אחרים.

חובבי הוט-רוד ניתן למצוא כמעט בכל פורום מוטורי אחר. למה חייבים דווקא כאן, במקום שבו הודעה כזו מסבה צער אמיתי לחלק מהחברים?

פורסם

רגע של היסטוריה מוטורית....

ציטוט חלק מכתבה שכתבתי בעבר למגזין אוטו ופורסמה גם בקלאסיק-קאר, מובא החלק המתייחס להיסטוריית ההוטרוד:

"עוד משחר ההיסטוריה המוטורית, רבים רצו כי מכוניתם לא רק תיקח אותם ממקום למקום, אלא תעשה את זה מהר. והיו כאלו שרצו עוד יותר מהר. בשנות העשרים והשלושים רבים הסבו את מכוניותיהם הסטנדרטיות ובכללן מכוניות כגון פורד T, פורד A וכן רודסטרים אחרים למכוניות למירוצי רחוב. שתי מכוניות הנעמדות להן זו לצד זו, חברתו הבלונדינית של אחד מהנהגים עומדת בין שתי המכוניות עם מטפחת לבנה ועם הסימן הניתן ממנה שעטו להן המכוניות קדימה במהירות אל עבר קו הסיום אשר הוגדר מראש, בדרך כלל כמה מאות מטרים בקו ישר מקו הזינוק. שאיפה מתמדת זו למהירות הביאה רבים ממתחרים אלו לנסות ולשבור שיאי מהירות במדבריות שוממים כגון מדבר מוחבי בקליפורניה. הגדיל ועשה וואלי פארקס אשר שבר לראשונה את מחסום מאה המייל לשעה ולימים היה ממקימי ארגון ההוט-רוד הלאומי בארה"ב.

מלחמות רבות נערכו בין אותם מתחרי רחוב, אשר התחרו באופן בלתי חוקי ברחובות העיר או בכבישים נטושים לבין שלטונות החוק (מוכר לכם מאיזשהו מקום?). באמריקה של סוף שנות הארבעים, עם התאוששות המשק ותעשיית הרכב ממלחמת העולם השנייה, תחרויות ההוט-רוד היו בשיאן. בכל רחבי ארה"ב שופרו מכוניות רבות כדי להיות מהירות יותר וחזקות יותר בכדי לשבור שיאים קודמים ולנצח את מתחריהם על מסלולי המירוצים המאולתרים ברחובות הערים.

בשנת 1949 החל וואלי פארקס, אשר שירת במלחמה כנהג מבחן לטנקים, בהכשרת הקרקע למיסוד מירוצי הכביש הלא-חוקיים וארגן את המירוץ המוסדר הראשון באגם המלח בבונביל, אתר בו נשברו שיאי מהירות רבים. לאירוע הגיעו אלפי חובבי רכב ומתחרים מכל רחבי ארה"ב והתודעה לענף ולהוט-רוד הגיעה לשיאים. ב-1950 התקיים המירוץ החוקי הראשון בקליפורניה וב-1951 הוקם הNHRA (National Hot Rod Association) אשר הגדיר חוקים ותקנות ובכך הפך את תחרויות המיאוץ לענף ספורט מוסדר ומוכר."

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

מצויין. אז תקים את ארגון ההוט-רוד הלאומי בישראל.

ליאור, זה צורם לאנשים כאן. זאת עובדה.

אתה יכול להביא סימוכין מכאן ועד עולם על כך שמדובר בתחביב לגיטימי.

לא צריך, כבר השתכנענו שיש רבים שחושבים כמוך.

אני פשוט מנסה להניא אותך מלתחוב את זה בפרצופנו.

יכולת לייצר הוט רוד גם מטויוטה היילקס, ולא היית חושב לכתוב על זה בפורום אספנות.

זה שהמכונית שתהיה הבסיס לפרוייקט בת 70, לא הופך את זה ללגיטימי יותר.

לחלקנו (העיקרי?) זה הופך את זה ללגיטימי פחות.

כל כך קשה לך להבין שזה אמוציונאלי? תפסיק לנסות להסביר לי רציונאלית מדוע אני כן צריך לראות כזה דבר כאן.

תקים אגודת הוט-רוד ישראלית, ותתחיל בלהתקין מנוע V-TEC של הונדה לתוך פורד T. רק תחסוך את זה מפורום אספנות. יש די והותר פורומים ישראליים שעוסקים בשיפורים משיפורים שונים, ולראות אותך מבצע על המכונית הזו משהו בלתי הפיך בעליל צורם לי. מאוד.

אולי תתחשב?

פורסם

איני יכול, במעט שכנוע עצמי, לקבל בברכה את מה שהוא מתכוון לעשות למכונית המסכנה, והייתי שמח אם הוא לא היה בוחר לתחוב את זה בפרצופי, במקום היחיד בארץ שבו אני יכול למצוא חובבי אספנות אחרים.

חובבי הוט-רוד ניתן למצוא כמעט בכל פורום מוטורי אחר. למה חייבים דווקא כאן, במקום שבו הודעה כזו מסבה צער אמיתי לחלק מהחברים?

אני חבר מועדון בדיוק כמו יתר החברים בו. אם בהגדרת המועדון יאמר ששיפור או קאסטומיזציה של מכוניות הוא דבר אסור, כמובן שלא אהיה חבר בו. לא ראיתי אותך ואת אחרים קמים וזועקים כשפרסמו פה תמונות של פורד אסקורט שעומדים לנפח אותה, לשים לה מנוע חזק ועוד ועוד (שרשור מלפי כשבוע כמדומני). לא ראיתי שהיו תגובות גם על לא מעט קאסטומיזציות ושיפורים שנעשו ופורסמו בפורום. אני מניח שהיות הרכב נדיר ובעל היסטוריה, אכן הנושא רגיש יותר ואני מכבד את דעתך ודעת ה"מתנגדים" למהלך, שכן דעתכם היא עולמכם וזכותכם לחשוב כך, כפי שזכותי לחשוב אחרת.

בקיצור וחלילה לא בנימה שבא להכריז מלחמה; כל עוד שאני חבר במועדון החמש ולא חורג מכלליו ומתקנותיו, איני רואה שום פסול להשתמש בחלק מכלי המועדון, הפורום במקרה הזה, בכדי לדון עם יתר חברי המועדון על נושאים רלוונטיים.

יום טוב,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

יכולת לייצר הוט רוד גם מטויוטה היילקס, ולא היית חושב לכתוב על זה בפורום אספנות.

זה שהמכונית שתהיה הבסיס לפרוייקט בת 70, לא הופך את זה ללגיטימי יותר.

לחלקנו (העיקרי?) זה הופך את זה ללגיטימי פחות.

כל כך קשה לך להבין שזה אמוציונאלי? תפסיק לנסות להסביר לי רציונאלית מדוע אני כן צריך לראות כזה דבר כאן.

תקים אגודת הוט-רוד ישראלית, ותתחיל בלהתקין מנוע V-TEC של הונדה לתוך פורד T. רק תחסוך את זה מפורום אספנות. יש די והותר פורומים ישראליים שעוסקים בשיפורים משיפורים שונים, ולראות אותך מבצע על המכונית הזו משהו בלתי הפיך בעליל צורם לי. מאוד.

אולי תתחשב?

הרכב הוא רכב אספנות. לכן הנושא מפורסם בפורום אספנות. סליחה אם אני נשמע תמים או נאיבי, אך זה עד כדי כך פשוט.

ואגב, הכל הפיך....

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

אם כן, אני מודה לך על ההתחשבות ברגשותינו.

יום אחד אולי יכנס לכאן מישהו שתחביבו לרכוש את כל הפרינץ TTS שישנן בעולם, ולהתיכן לפסל. ואתה תתרעם, תזדעק, תרגיש כעס ותסכול, אבל הוא יסביר שזה סוג של אספנות (פסלים נשארים לנצח), ושזה קשור לאספנות באופן ישיר, כי הוא מתיך רק פרינץ TTS, ולא שום דבר אחר.

דווקא ממך ציפיתי ליותר מאשר התחפרות בעמדתך, אצבע משולשת לכולנו וציטוט של תקנון המועדון באופן שמוציא מהקשרה את כוונתם המקורית של המנסחים.

פורסם

אני פשוט מנסה להניא אותך מלתחוב את זה בפרצופנו.

.

.

.

אולי תתחשב?

ארנון ידידי, בסופו של דבר מי שלא רוצה לראות מה ליאור עושה לאוטו לא חייב ללחוץ על כותרת השרשור ולהכנס אליו.

אני באמת לא מצליח להבין את העליהום על ליאור גם אם אני חושב שהוט רודס הם דבר מטופש מהמון בחינות.

מוטי

פורסם

בהצלחה בפרוייקט ואני חושב בצורה שונה מכל החברים שמזועזעים מהריסת "היצירה"

והפיכתה לדבר זול....

אני חושב בדיוק להפך,

אתה עושה מצווה ושיהיה לך בהצלחה ואל תשכח לעדכן :arrow:

[URL="http://www.scale-forum.com/"] [/URL]הלחץ של הילדים היה חזק עליי, הלכה הS4 חזרנו שוב לאסתי (: [U][COLOR=#22229c][b][url=http://www.facebook.com/album.php?aid=2009172&id=1346995126&page=2#/profile.php?id=528377437&ref=name]facebook....[/url][/b][/COLOR][/U] [U][URL="http://www.mekusharim.co.il/AlbumViewAll.aspx"][/URL][/U]

• תוכן חדש...