Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כל כך חבל שקרתה תקלה בפורום כי כמה חברים עזרו לי כאן באבחון של בעיה שקיימת במודל 99 באיסוזו טרופר דיזל 3.0 ליטר.

יש ברכב אצלי מצבר אחד, ובמודלים מאוחרים יותר הוסיף היצרן מצבר נוסף.

מקישורים ששלח לי חנן בשרשור שנמחק בגלל התקלה, הבנתי שניתן לחבר במקביל שני מצברים וזה אמור לפתור את בעיית ההנעה הארוכה.

בכל מקרה המצבר שלי ברכב כנראה גמר את חייו, אבי חזר הרגע מהנות החלפים ורכש מצבר של 100 AH , אבל שמתי לב שמצויין על המצבר החדש 450A ICE ועל המצבר הישן מצויין 500A .

חבר הפורום אלכס, רשם לי שהנתון החשוב ביותר בבחירת מצבר הוא ה CCA ,האם זה המספרים 450 ו 500 שקראתי על המצברים?

כמו כן, מרק10 צירף קישור שלפיו אני צריך 662A אם אני לא טועה.

האם עלי להחזיר את המצבר לחנות ולבקש CCA יותר גבוה? עדיין לא פתחתי אותו והוא בתוך הניילון.

הוספתי תמונות של שני המצברים הישן והחדש.

אודה גם למי שמכיר את החברה של המצבר החדש ויכול לתת דעתו עליו, הוא עלה 550 ש"ח, לדעתי זול מידי כי הקודם עלה 900 בערך.

תודה רבה על כל עזרה.

1.JPG

2.JPG

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

שלום יש לי עוד מספר נתונים ישאולי יעזרו למישהו לעזור לי.

מצאתי בספר הרכב טבלה עם מספר מצברים בעלי נתונים שונים.

אני מניח שהם מתייחסים לסוגים שונים של דגמי מנוע.

לא מצאתי את סוג המנוע שלי בספר, האם מישהו יודע כיצד אוכל לדעת את ה"דגם" כפי שמצויין בשורה העליונה בטבלה?

או שאולי זה מתייחס בכלל לדגם של מצבר, ואם כך , אז כצד אוכל לדעת איזה מצבר מתאים לרכב שלי, מנוע 3.0 ליטר דיזל.

תודה רבה.

ללא שם.JPG

פורסם

שלום עמית.

אתה צודק, נתוני ה-CCA שקראת על המצברים הם אכן 450 ו-500 אמפר בהתאמה.

לפי הטבלה שצרפת, המצבר בעמודה הלפני-אחרונה, בצד שמאל הוא זה שמרק-10 הפנה אותך אליו.

פורסם

הי אלכס תודה.

אם אני לא טועה אז מרק רשם שזה מיועד למנועי בנזין.

אני חושב שהשורה העליונה בטבלה מציינת את דגם המצבר, כי הרצתי חיפוש עם קוד הדגם ועלו לי כל מיני אתרים בסינית עם תמונות של מצברים.

בכל מקרה איך אוכל לדעת איזה דגם של מצבר מתאים למנוע שלי?

מדוע הם מציינים בספר הרכב 5 סוגי מצברים ?

תודה.

פורסם

הי תודה רבה לך על נסיון העזרה, אך הדגם שמצויין בשורה הראשונה בסריקה שהוספתי פה כנראה מדבר על דגם של מצבר ולא של מנוע של הטרופר.

אם תוכל לבצע בדיקה בתוכנת האוטודטה שלך לגבי איזה מצבר המנוע שלי צריך, אני אודה לך מאד.

תודה.

פורסם

עמית שלום,

כפי שכבר כתבתי לך אתה צריך מצבר מדגם 95D31R–MF לפי התקן היפני JIS שמתאים למנוע דיזל וגם טורבו דיזל בנפח 3.0 ליטר.

הנתון Cold Cranking Performance (Amp) 622 מינימום ובקיבולת של 90AH.

המצבר שרכשת אינו עומת בדרישות היצרן וממליץ להחליפו, בקובץ המצורף יש מספר נתונים של יצרן המצברים Lucas המציין שדגם המצבר 334/4 עומד בדרישות היצרן והנתון של CCA הוא 700 אמפר !!

קיבצתי עבורך את כול המידע בקובץ אחד רק טיפה סבלנות וזמן להבין את הנתונים בטבלה.

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה רבה לך על כל ההשקעה והעזרה, הלוואי שכולם היו כמוך !(כולל אותי).

רשום בנתונים שהבאת שהקיבולת היא 90 אמפר, אבל בסריקה שהוספתי מספר הרכב מצויינת קיבולת של 159 אמפר למצבר שציינת.

בקיצור, רציתי לשאול אותך מדוע לפי דעתך היצרן מנפק נתונים בספר הרכב לגבי 5 מצברים?

וגם האם יש לך אפשרות להכווין אותי לאתר עם נתונים של היצרן לגבי המצבר שצריך להיות ברכב, כי יש הבדלים גדולים במידע שמגיע מיצרני מצברים למיניהם.

תודה רבה ושבת שלום.

פורסם

הנתון "קיבולת רזרבית" כפי שמופיע בקובץ שצירפת זה לא קיבולת מצבר AH הנתון הסטנדרטי, מכאן הטעות שלך.

נכון יצרנים שונים חורגים מעט מנתוני יצרן אבל תמיד בערכים כלפי מעלה, כלומר במידה והיצרן קבע שקיבולת המצבר צריכה להיות 90AH יצרני המצברים מייצרים מצבר בעל קיבולת של 100AH וזה בסדר.

בקובץ של מצברי LUCAS ראה בעמודה Reserve Capacity שהינו 160 (בדקות).

בעמוד 3 בקובץ שצירפתי לך מצויין איזה מצבר מתאים עבור Trooper (II) 3.0TD וזה 100 אחוז מתאים לרכב שלך.

פורסם

אוקי עכשיו באמת שמתי לב לזה זה הנתון RC שמצויין על המצבר הישן ומשום מה לא על החדש.

בכל מקרה יש לך מושג מדוע מצויין גם בספר הרכב שלי וגם בעמוד הראשון בקובץ שלך , מספר מצברים בעלי נתונים שונים?

הייתכן שניתן להשתמש גם בהם, והמצברים החזקים יותר הם רק בגדר המלצה, או לחליפין לשימוש במדינות קרות לדוגמא?

האם מי שקורא את ספר הרכב אמור לנחש ולבחור עמודה מסויימת מהטבלה?

תודה רבה.

פורסם

עמית,

לא בדקתי למה היצרן מפרסם בטבלה מספר סוגי מצברים בלי הסבר לאיזה רכב או מנוע הוא מתאים, אבל בקובץ של חברת LUCAS מופיע מצבר שמתאים לרכב TD וזה מתאים גם לך.

מדוע אתה מתלבט עדיין ? מידע לא מושלם או מבלבל בנתונים שונים קיימים אצל כול יצרן וגם שינויים מסיבה זו מוסכים מורשים מקבלים עידכון פעם בחצי שנה לספרי הרכב מה שבאינטרנט לא תמיד מופץ :-D

פורסם

מרק אני מתלבט כי חנות החלפים לא מחזירה כסף אלא זיכוי. יהיה חבל לשלם פעמיים על מצבר בזמן כל כך קצר כי זאת חתיכת הוצאה.

נראה לי שיהיה קשה למצוא אצלם מצבר שעונה בדיוק על הדרישות שלי ,כי הסתכלתי בקטלוג של היצרן של המצבר החדש ולא מצאתי מצבר כמו שאני צריך, נראה לי שהמבחר בחנות הוא של היצרן הזה.

הדבר היחיד שמשגע אותי היא השאלה מדוע הם מציינים בספר הרכב כל כך הרבה סוגי מצברים מבלי לתת הנחיה במה להשתמש.

תודה .

נ.ב

אולי לדני זומרשטיין יש מושג במה צריך להשתממש ברכב הזה?

או שכדאי שאני אתקשר למוסך מורשה ואשאל מה הם ממליצים? למרות שלא נראה לי שהן ישמחו לחלק מידע בחינם.

פורסם

תבקש מהם להזמין עבורך מצבר מתאים, אם צריך שיהיה מיצרן אחר. אם הם לא מוכנים תתעקש שיחזירו לך את הכסף. הם מחוייבים לעשות זאת ע"פ חוק.

פורסם

אתה טוען שעל פי חוק הם חייבים להחזיר לי כסף ולא זיכוי?המוכר תמיד יכול לטעון שזו לא אשמתו שהמצבר לא מתאים בדיוק לרכב ,כי רכשנו אותו בלי לדעת בדיוק מה אנחנו צריכים , אלא רק ביקשנו מצבר של 100 אמפר כמו שיש ברכב עכשיו.

תודה.

פורסם

עלייך להתקין מצבר כפי שרשום בקטלוג של חברת LUCAS או פעל לפי הצעתו של אביב.

אבל למה קנית מצבר שלא מתאים ? אני זוכר שכבר כתבנו לך את המידע הזה באשכול הקודם.

• תוכן חדש...