Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ארנון ראה כאן,אין זכר למזרקים סתומים.
זה מתייחס ל CO נמוך. אצלי גבוה. 0.45% לעומת 0.3% מותרים בסל"ד גבוה.

בסל"ד נמוך תקין, 0.44% אצלי, 0.5% מותר.

אתה יכול להעלות את הדף שמתייחס ל CO גבוה ?

האם מורגשות תופעות כלשהם בהתנהגות המנוע המרמזות על בעייה אפשרית?
לא משהו בולט.

הרכב די חדש אצלי.

תיבת ההילוכים הנרפית שלו גורמת לכך שמעולם לא לחצתי עליו, אז איני יכול לחוות דעה על התדרדרות אפשרית בכוחו. לא מורגשת חולשה יוצאת דופן.

התנעה (יחסית) קשה. סטרטר יכול להסתובב 5-7 שניות לפני התנעה.

סל"ד סרק לא יציב לחלוטין - המחט "מרטטת" בין 850 ל 900. יתכן שזה סטנדרטי. מי שלא פדנט בכלל לא ישים לב שמשהו לא תקין.

נורית מנוע כבית מיד לאחר ההתנעה.

סל"ד לא עולה עם הפעלת מזגן. :conf: קשור ? איך זה מבוצע כאן ? צינור ואקום או חיווי חשמלי למחשב הניהול?

פורסם
אני בבלק-אאוט, לא אתה זאת בגלל הפסקת עישון.(אני רציני)
או.

זה יותר הגיוני.

מופיע שם לבדוק מערכת הזנת דלק, לחץ דלק, ווסת ומזרקים.

אבל זה מופיע במיקום נמוך בסדר הפעולות שיש לבצע.

השלב הבא יהיה להביא תוצאות אנלייזר מפורטות, ואולי להביט בחשדנות בחיישן למבדה, כפי שהציע דניאל.

פורסם

הביט בחשדנות על חיישן הלמבדה באמצעים ביתיים,כמו שביקשת.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

סוף (?) דבר:

תזכורת: הרכב הגיע לטסט השנתי ונכשל בבדיקת זיהום אוויר על ערך CO של 0.5% (מותר 0.3%), אבל גם (ובעיקר, מבחינתי) על ערך למבדה של 1.17 (מותר 1.03).

ערך למבדה שכזה מלמד על תערובת דלק ענייה מאוד, והסיבות לו יכולות להיות רבות ומגוונות, כפי שהוזכר בשרשור הזה: יניקת אוויר דרך צינורות וואקום, דרך אטם סעפת יניקה, דרך בוסטר בלם, מזרקים סתומים, וסת דלק תקול, משאבת דלק חלשה, דליפות מצינור פליטה, חיישן למבדה תקול ועוד ועוד. בקיצור, החומר שממנו מוסכניק לא מיומן יכול לעשות מטעמים.

חיזקתי מספר צינורות שהיו רופפים או סדוקים, ולפני הכל, קפצתי עם המכונית לדני זומרשטיין ממצת אור כדי למדוד שוב את פליטת הגאזים.

CO עדיין גבוה, על 0.50%, אבל ערך הלמבדה מכויל כמו שעון שוויצרי של 1.009.

אולי אני אחראי לזה בזכות חיזוק הצינורות שביצעתי. לדעתי, לא סביר.

מה שהגיוני יותר (כפי שהועלתה כאן כבר סברה שכזו) זה שהבוחן במכון הטסטים לא הקפיד על החדרת הצינור של האנלייזר עמוק מספיק אל תוך צינור הפליטה, ולכן אוויר נקי התערבב בגאזי הפליטה.

עם תקלה של CO גבוה מעט אנחנו כבר יודעים להתמודד (אם קראנו את השרשור הזה).

דני ניסה מגוון תכסיסים שיורידו את ערך ה- CO אל התחום המותר. במקרה של המכונית שלי זה לא הצליח, אבל על עצם הנסיון והשקעת הזמן מגיעות מחמאות.

בסופו של דבר הלכנו על הפתרון הידוע של פחית K44, נהיגה מאומצת, להגיע לטסט הבא עם ממיר חם.

לא נעבור ? אנחנו יודעים היכן התקלה. (רמז: ארבע אותיות, מתחיל ב "ממ", נגמר ב "ר").

תודה רבה לכל מי שנרתם לסייע.

תודה רבה לדני ממצת אור על היחס הלבבי וההוגן, ועל האבחון המקצועי.

מסקנות: אם אתם מקבלים תוצאות מוזרות במכון הטסטים, אל תרוצו להחליף חצי מכונית. לכו קודם לאבחון מקצועי במכון מתמחה. או בפורום טכני מתמחה. 8)

פורסם

עדכונים :

הרכב נכשל, שוב.

תוצאות בסרק:

CO=0.47, HC=227, CO2=14.4, O2=0.9

תוצאות בסל"ד גבוה:

(מכון טסטים, אתמול): CO=0.37, HC=90, CO2=14.5, O2=0.5, Lambda=1.003

(חשמלאי צמוד למכון טסטים, היום...): CO=0.4, HC=81, CO2=14.6, O2=0.5 (למבדה הוא לא מדד :x )

על פניו - ממיר.

לפני שאני מחליף, שאלה. כשממיר מתעייף, הגיוני שככל שכמות הגאזים שזורמת דרכו גדולה יותר, כך הוא יתקשה להתמודד איתה, נכון ?

אז האם העובדה שרמת CO נשארת זהה בסל"ד סרק ובסל"ד גבוה אמורה לגרום לי לחשוד שהבעיה אינה בממיר ? ממש לא מתחשק לי להחליף ממיר לחינם.

ושאלה נוספת: כששאלתי מספר בעלי מקצוע כמה זמן מחזיק ממיר חליפי, התשובות הבלתי מחייבות היו "שנה, שנתיים, שלוש". מקורי מחזיק ~160,000 ק"מ (בערך 8 שנים). אם זה באמת היחס, אולי כדאי לשים מקורי, לא?

מישהו יודע מה מחיר ממיר מקורי ל 306 ? ומה מחיר חליפי ?

פורסם

בררתי לך אצל האגזוזיסט שלי,מחירלממיר תחליפי כולל עבודה 1000 ש"ח.אחריות שנה, אמור להחזיק שנתיים שלוש. אין לו מקורי.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מצטרף לדעתו של דניאל , פשוט כך.

כל הנתונים מעולים למעט הCO , החלף ממיר קטליטי ועבור טסט.

אם אתה מעוניין באיזור חיפה, יתכן ואוכל לדאוג לך אצל אגזוזן.. במחיר של 800-900 שח.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
החלף ממיר קטליטי ועבור טסט.

בברכה

דני

למרות הרשום לעי"ל ועל אף הראייה לממיר תקול, הייתי שקט יותר אם יבדק בסקופ מעבדתי חיישן החמצן לתנודות ברמות ובכמות הנכונה טרם החלפת הממיר.

אין באמור לעיל כדי לפסול את הצורך בהחלפת הממיר ככל שיש כזה, ויותר מנראה שיש.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
למרות הרשום לעי"ל ועל אף הראייה לממיר תקול, הייתי שקט יותר אם יבדק בסקופ מעבדתי חיישן החמצן
גם אני הייתי שקט יותר.

תודיע לסקופ שלך שיתכונן לביקור.

• תוכן חדש...