Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה - לפני כחודשיים שלוש הלך לי פייפן המזגן באוטו. נורא מעצבן אבל אין מה לעשות.

משכתי את זה חודש, ואז הלכתי למזגניסט שאני מכיר, ושאלתי כמה יעלה לי למלא גז. אבל אחרי שהוא ניסה למלא לי גז הוא אמר ש"המדחס לא דוחף ולא יונק גז". או במילים אחרות, המד לחץ שהוא שם לי על השסתום של המזגן לא הראה שינויים בלחץ.

מה שהוא אמר לי זה שכנראה יש לי בעיה באחד משלושת החלקים: שסתום, מייבש, מדחס. וסדר המחירים הוא גם כן בהתאם.

ופה מתחיל הבלבול:

הלכתי לעוד שלוש מקומות, ובדקתי מה הם מציעים לעשות כדרך לבדוק מאיפה הבעיה ואלה הדרכים שהציעו לי:

הראשון שהלכתי אליו: הציע להחליף קודם כל את השסתום הפשוט של המזגן, במידה וזה לא יעזור, אז גם את המייבש, ורק אז אם שני אלה כשלו אז להחליף את המדחס.

השני הציע לפרק ולנסות לשפץ את המדחס עצמו (שזאת לא אופציה מתקבלת מבחינתי), אבל הוא בכללי ציין שהבעיה יכולה להיות רק במדחס.

והשלישי ציין שלשסתום ולמייבש אין כל קשר לבעיית הדחיסה/יניקה - ולכן קודם כל מחליפים את המדחס, בכל מקרה מחליפים מייבש, ואם שני אלה לא עזרו אז גם מחליפים שסתום.

...אז יש לנו שלוש דעות, ושלוש דרכי פעולה.

הראשונה מבחינתי נראית לי הכי זולה, כי אם בעצם הבעיה היא רק בשסתום אז חסכתי איזה אלף שקל.

אבל מצד שני - הבחור האחרון, "נשמע" כמבין דיי גדול, והוא ציין שלרנו ולVW יש את אותה מחלה עם המדחסים ששובקים חיים, ושהתקלה לא קשורה לשסתום או למייבש.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא. העניין הוא שהמדחס בעקרון כבר הוזמן (שילמתי רק מקדמה), אבל אם אין צורך אמיתי להחליף אותו, אז זה סתם יהיה בזבוז של זמן וכסף ועבודה מיותרת על הרכב.

תודה מראש!

נ.ב. הרכב הוא רנו מגאן RT 1.6 שנת 97 המודל עם 8 שסתומים (מסתבר שזה משנה בשביל המדחס)

בברכה!

יונתן.

פורסם

סדר הבדיקה הנכונה.

חבר שעונים ללחץ הנמוך והגבוה. אם הלחץ הגבוה נמוך, סימן ששסתום או מדחס תקול.

אם כך יש להיתחבר ישירות למדחס (ללא גז) ביניקה אמור להיות ווקום 28-30 PSI

ובדחיסה סביב ה-100.אם כך המדחס בסדר והבעיה בשסתום.

בנוסף,כששעון לחץ נמוך רוטט, סימן שהשסתום לא תקין.

בכל מקרה צריך להחליף את המייבש.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה דוד.מאחר שהחשד הוא מדחס תקול ובזמן החלפת מדחס בצורה נכונה שוטפים את המערכת מחליפים מיבש ושסתום. המדחס המדובר הוא עם ספיקה משתנה וליכלוך משפיע עליו , אני ממליץ ללכת מהסוף להתחלה . כלומר שטיפת מערכת החלפת שסתום ומיבש. ורק באים זה לא פתר את הבעיה להחליף מדחס . אתה יכול לסכם עם המזגניס (באים הוא אמין עליך) שלא יחייב במילוי גז פעמיים . ביותר מ 50% מהמקרים הפיטרון הזול פוטר את הבעייה.

נ.ב . בזמן שטיפת המערכת והוצאת המיבש ניתן לבחין בבלאי מדחס לפי צבע השמן. בכול מקרא של לחץ גבוהה נמוך - ולחץ נמוך גבוהה ,השסתום או המדחס תקול.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי ערב טוב! הבחור שואל ורוצה לדעת ,איך ניתן לקבוע בוודאות אם המדחס תקול. ללא קשר לשסתום.

כתבת לחץ נמוך גבוהה, השסתום או המדחס תקול. מהי הבדיקה הנכונה והמדוייקת לקביעת מדחס תקול ?.

ולא או זה או זה.

בברכה דוד.

פורסם

במדחס הקיים לא ניתן להיתחבר למדחס בלבד אין פיות שירות . ולכן האופציה לפרק שסתום ומיבש ולבדוק מעבר פתוח.יש מעבר פתוח במיבש ושסתום תקין מדחס תקול , שסתום פתוח קפיץ שבור וכולי' יתן בלחץ נמוך לחץ גבוהה ולא יהי קירור שסתום תקול.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
המד לחץ שהוא שם לי על השסתום של המזגן לא הראה שינויים בלחץ.

חשוב שנבין,

הלחץ בהפעלת מזגן לא השתנה כלל? המזגן פועל והלחצים בשני השעונים הראו את אותו הלחץ?

פורסם
במדחס הקיים לא ניתן להיתחבר למדחס בלבד אין פיות שירות . ולכן האופציה לפרק שסתום ומיבש ולבדוק מעבר פתוח.יש מעבר פתוח במיבש ושסתום תקין מדחס תקול , שסתום פתוח קפיץ שבור וכולי' יתן בלחץ נמוך לחץ גבוהה ולא יהי קירור שסתום תקול.

יום טוב יצחק.

ידידי יצחקי סליחה, אתה שוב כותב שלא ניתן לבדוק באופן ישיר את המדחס,ואני הקטן טוען שכן אפשר.

למה אני צריך "לבדוק את אישתו כדי לדעת מי הוא",אני רוצה לבדוק אותו ולדעת בוודאות אם הוא תקול.

איך אמר אריק איינשטיין בשירו,"אני אוהב להיות בבית, עם התה והלימון והספרים הישנים..."

והשיטה הישנה שלמדתי לפני שנים לבדוק מדחס היא,קודם כל בניתי לי מעברים מכל סוגי הצינורות

לשעונים לחץ נמוך וגבוה.מפרקים את הצינור בכניסה למעבה מתחברים לשעון לחץ גבוה,מפרקים את

צינור היניקה ומתחברים לשעון לחץ נמוך, כך מנטרלים את המדחס מהמערכת.מפעילים את המדחס,מקבלים בשעון לחץ גבוה 100 PSI

וביניקה ווקום 28-30 PSI.אם כך המצב עדיין לא אומר שהמדחס תקין ב-100%.

יש להפסיק את פעולת המדחס.לראות בשעונים באיזה מהירות מתפרק הלחץ הגבוה לצד הלחץ הנמוך

דרך המדחס, ע"י כך ניתן להעריך את אטימותם של שסתומי האל חוזר של המדחס.

בשיטה זאת אני בטוח שלא החלפתי ללקוח מדחס שלא לצורך.

בברכה דוד.

פורסם

אוקיי

תודה רבה לכל מי שייעץ!

בסופו של דבר הייתי היום במוסך, והחליפו לי את המדחס, והמזגן חזר לעבוד!

רק דבר אחד: המזגניסט אמר שצריך גם להחליף מייבש ושסתום (או אולי רק מייבש).

ועוד מישהו במוסך אחר ציין שחובה להחליף מייבש - כי זה יותר "בריא" למדחס, שלא יסבול מהנסורת שתבוא מהמייבש הישן.

העניין הוא שהמזגן מקרר לא רע בכלל (למרות שכבר שכחתי איך הוא אמור באמת לקרר), אבל הבחור טוען שהוא יעבוד עוד יותר טוב אחרי החלפת המייבש.

הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שהוא רוצה 250 שקל על מייבש ו200 על שסתום.

השאלה אם אלו מחירים סבירים?

והאם ה"חובה" להחליף מייבש היא אכן נכונה?

בברכה!

יונתן.

פורסם

המחיר למייבש סביר מאוד. לגבי הגז - כל מזגניסט והמחיר שלו.

בדר"כ מומלץ ורצוי להחליף גם מייבש וגם שסתום בעת החלפת מדחס.

כמה עלה המדחס והאם משופץ או חדש ?

Veni Vidi Vici

פורסם

המדחס עלה לי 750 שקל כולל מע"מ, משומש מרכב משנת 98. (שלי שנת 97)

אבל את המדחס קניתי במקום אחר (חי חלפים), ומשם כבר הפנו אותי למזגניסט שלהם.

בכל מקרה - ההתקנה ומילוי הגז (מילוי מלא כי לא היה שם טיפה גז אפילו) - עלו לי 400 שקל כולל מע"מ.

והמייבש והשסתום - לא היה לו באותו יום, אז הוא אמר שהוא יקח לי רק על חלקים פעם הבאה שאני אבוא אליו.

כלומר עוד 450 שקל על מייבש ושסתום חדשים.

אני אומנם מבין שהמחיר סביר מאוד, אבל באיזה מקום אחר אמרו לי שאפשר להתקין מייבש חדש ב150 שקל, ושסתום ב100-150 (גם הכל חדש). וזאת גם הסיבה שלא הייתי בטוח לגבי המחיר. ובגלל שלא התקנתי אצל אותו בן אדם מלכתחילה (בגלל שהוא לא הצליח למצוא לי מדחס), אז אם אני אלך אליו עכשיו - הוא אולי יתן לי מייבש ושסתום ב300 שקל, אבל ידרוש גם כסף על התקנה.

השאלה היא האם אפשר למצוא מייבש ושסתום למגאן בפחות מ350 שקל יחדיו, בירושלים? או שכבר ללכת אליו ולסגור עניין?

בברכה!

יונתן.

פורסם

לפי המיקום בפורפיל שלך אני רואה שאתה נמצא לפעמים בחיפה.

אני ממליץ לך לקפוץ למצת אור לדבר שם עם צביקה. אתמול קיבלתי ממנו הצעה מאוד אטרקטיבית שכללה גם שס' למדחס.

אם תירצה ליצור איתו קשר טל' לפני כן, דבר איתי בפרטי.

• תוכן חדש...