Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חזרתי עכשיו מסיבוב מוסכים, בו ניסיתי לפתור בעיה שחשבתי שהיא ציריה.

אציין שציריה ימנית הוחלפה לפני שנה, וגם מיסב, מה שלא פתר את בעיית התיקטוקים.

הציריה השמאלית שלי הייתה צריכה גרמושקה חדשה ולכן חשבתי שהיא זו שגורמת לתיקתוקים ברבע סיבוב גם לימין וגם לשמאל, בנוסף , יש רעידות ומכות בתאוצה במהירות 60-70 .

היום לפני שיצאתי העלתי את הרכב על ג'ק משני צידיו כדי לבדוק איזו ציריה מרעישה, השמאלית עם הגומיה הקרועה לא רעדה כשהגלגל היה באוויר וסובבתי את ההגה, אך דווקא הימנית שהוחלפה רעדה ותיקטקה באוויר.

החלפתי רק גומיה לשמאלית (עלה 100 ש"ח).

שני המוסכים שאליהם ניגשתי אמרו שצריך להחליף את הימנית אבל לא הסכמתי כי בשנה שעברה החלפתי אותה 3 פעמים באותו יום וזה לא פתר את הבעיה.

מישהו יודע מה זה יכול להיות?

ושאלה נוספת, שמו לי גריז חום בציריה היום ואני יודע שצריך שחור- גרפית , אבל לא היה להם במוסך וכבר כל הציריה הייתה מפורקת אז אמרתי לו שישים כבר מה שיש לו, האם זה יגרום לנזקים?

ועוד דבר , בפירוק וגילוי הפעמון נזל קצת שמן גיר , האם זה מקובל במקרה כזה? זה לא פוגע במחזיר השמן? (הוא מילא לי שמן גיר בחזרה).

תודה רבה.(מוש ,מחכה לתשובתך המלומדת...)

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

גריז רגיל פוגע בגרמושקה.

היא פשוט תקרע יותר מהר.

אם הצריה הימנית לא תקינה . אין מנוס מלהחליפה.

השאלה היא למה הרכב טוחן את הצריה הימנית כל פעם מחדש?

ואיפה הוא טוחן אותה? בברך הפנימית או בפעמון החיצוני?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

גריז רגיל לא פוגע בגרמושקה(גומייה).

היא לא תיקרע יותר מהר בגלל הגריז.

אני לא מבין,אם כבר העסק פורק, למה לא החליפו לך את שתי הגומיות של הצירייה , עוד 20 שקל עלות הגומייה.

פורסם

סוגי הגריז המדוברים נבדלים בטמפ' העובדה(יותר נכון ההתכה) שלהם. גריז רגיל יהפוך לחצי-נוזל בתנאים מאומצים.

לדעתי הבעייה אינה בצירייה , אם התקתוקים מופיעים בשני הכיוונים. אולי בעייה בדיפרנציאל.

הח' הצירייה כמה פעמים ללא פתרון מחזקת את החשד שלי בכך. האם הצירייה יושבת במקומה כראוי ? היה כדאי להחליף מחזירי שמן בגיר על הדרך.

אם מילאו שמן לפי הגובה הדרוש - אין מה לחשוש מדליפתו בשעת הירוק. זה טבעי.

פורסם

שלום תודה לכולם.

מוש, אין לי מושג מה זה ברך , אבל אני כמעט בטוח שהציריה לא נטחנת כל פעם מחדש אלא שהיא לא הבעיה.

שמר , אני מניח שהיא מונחת במקומה, ושלא סביר שבכל ההחלפות שעשו לה לא הרכיבו אותה נכון.

מה הכוונה בעיה בדיפרנציאל, והאם מסוכן להמשיך לנסוע כך בהנחה שזו בעיה בדיפרנציאל?

*ביקשתי במוסך שיבדוק חופש בתפוחים או זרועות אבל הוא טען שרק במכון פרונטים אפשר לבדוק זאת, האם זה באמת נכון? האם ייתכן שזו הנאבה או תושבת של הבולם?

תודה רבה.

נ.ב האם כדאי לי להחליף בעצמי את הגריז או להמשיך לנסוע כך?

כי אני מניח שאני לא היחיד שחאפר מילא לו גריז כזה בציריה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
סוגי הגריז המדוברים נבדלים בטמפ' העובדה(יותר נכון ההתכה) שלהם. גריז רגיל יהפוך לחצי-נוזל בתנאים מאומצים.

לדעתי הבעייה אינה בצירייה , אם התקתוקים מופיעים בשני הכיוונים. אולי בעייה בדיפרנציאל.

הח' הצירייה כמה פעמים ללא פתרון מחזקת את החשד שלי בכך. האם הצירייה יושבת במקומה כראוי ? היה כדאי להחליף מחזירי שמן בגיר על הדרך.

אם מילאו שמן לפי הגובה הדרוש - אין מה לחשוש מדליפתו בשעת הירוק. זה טבעי.

שמר סוגי הגריז אינם! רק הבדלי טמפרטורה,....

אני מעריך שיצא לך לראות מייסב טחון שנחלץ מנאבה, על אף החום המטורף שנוצר כתוצאה מההתכה שלו הגריז לרוב עדיין בעל תכונות סבירות, (ורואים את החום לפי הברזל שמחליף צבעים)

פעמון גם בשיא עבודתו לא מגיע לטמפרטורות מטורפות הוא אכן מתחמם אך בצורה סבירה יחסית, מה שמביא לנקודה שגריז אדום היה עושה עבודה מצויינת בפעמון - אך לא כך הדבר, גריז אדום תוקף גומי, ולכן השמתו בפעמון\קרדן ציריה תגרום לבלאי מואץ מאוד בגומיה (באופן יחסי כמובן)

גריז גרפיט נועד לחלקים אשר יש להם מגע עם גומי, כי הוא גריז שלא תוקף גומיות....

כך לדוגמא...במוסך שרוצים להרכיב צינור מים שהגישה אליו קשה וחייבים חומר סיכה כלשהו משתמשים או בנוזל בלמים או בגריז גרפיט - אלו שני החומרים היחידים שלא תוקפים גומי......

פורסם

הגריז החום שהשתמשו בו, הינו גריז למיסבים, והוא לא מתאים למפרק כדורי בחצי גל!

לגבי החום הנוצר ב"פעמון", נכון כמו שעתיד אמר שאין תוצאה של חום עקב מעבר אנרגיה דרך הפעמון.

אבל הפעמון כן מתחמם, כיוון שהוא מכלול שמחובר ישירות לנאבה, ששם שורר חום גבוה, בזמן נסיעה ממשוכת ושימוש בבלימה, שאכן החום מתפשט דרך מכלולי הבלימה לכל הנאבה.

יום טוב

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

• תוכן חדש...