Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספר הפטנטים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום הזה אבל בכל זאת.

חשבתי על איזשהו רעיון ממש טוב לשיפור הביצועים של רכב. השאלה שלי היא האם ניתן לרשום רעיון זה בספר הפטנטים כפטנט או מה אפשר לעשות כדי לפתח אותו. אני ממש בטוח ברעיון הזה פשוט אני לא בטוח שמישהו חשב עליו כבר ואני לא יודע לאן בדיוק לפנות. אשמח אם מישהו מנוסה בעניין יענה לי. תודה רבה

פורסם

כדי להוציא פטנט צריך לעבור הרבה שלבים יקרים.

הכי פחות כאב ראש(אבל הרבה כאב כיס)הוא השלב הראשון-סריקה של פטנטים.הכאב ראש הוא אם אתה מנסה למצוא את זה לבד. הכאב כיס הוא 200-400 ש"ח למישרד עוכרי-דין לפטנטים שעושים את זה בשבילך.

ואז...

ניסוח הפטנט

הגשת בקשה לעריכת פטנט

בניית אב-טיפוס פעיל

וכולי וכולי.

רק הצד המישפטי בעניין עולה כ-40K(אני חוזר: 40 אלף ש"ח!!!).

ללא עלויות פיתוח מוצר\רעיון.

ללא עלויות בדיקה וללא כלום. רק הבקשה לקבלת הפטנט.קשה.

לי יש רעיון למשהוא מתחום הסכינים(אני אספן-ראה חתימה) שאני יודע שלא קיים עדיין והוא יימכר כמו לחמניות חמות עם מכה בראש של "איך לא חשבו על זה קודם", אבל...למי יש 40K ש"ח מיותרים?!?!זה הסכום שאני צריך ללימודים שלי!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ניראה שאני יאלץ לחכות עוד כמה שנים כדי לנסות להוציא לאור את הפטנט או שאני יתייעץ עם איזה מהנדס רכב לראות מה הוא אומר, האם יש פגמים ברעיון ואיפה ניתן לשפר, לראות אם בכלל הוא לא שמע כבר על רעיון כזה וכו...

פורסם

תצטרך להיזהר עם מי אתה מדבר- לא חסרים נבלות שינסו לגנוב לך את הרעיון ולהיתעשר על חשבונך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תעשהנ את אותן פעולות בחו''ל

יצא לך הרבה יותר זול

מדינות כמו אוסטרליה או ארה''ב וגם תעשה הון על הדרך, כמובן שכל השלביםש הוזזכרו יכעלו לך גם שם אבל לא מחירים מגוחכים כאלו

רשם הפטנטים במקורו נועד כדי שהממצאים לא ישמרו את ההמצאות לעצמם וישפרו איזשהו תחום, בארץ זה טיפה קשה אבל זה הרעיון בכ''א

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...