Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי מגבר 4 ערוצים של רוקפורד מדגם 400X4 , עליו כרגע מחוברים ב-2 יציאות קומפוננטים, וב-2 יציאות סאב של רוקפורד XLC בגישור. נפלה בידי הזדמנות להחליף את הסאב באחד של קיקר מדגם CVR12 העובד בתצורת DVC, שלכל סליל התנגדות של 4 אוהם (ז"א שהעבודה תהיה ב-2 או ב-8 אוהם בלבד). לפי מה שהבנתי מהמפרט הטכני של המגבר - לא ניתן לעבוד עם מגבר זה בברידג' מתחת ל-4 אוהם. האם צודק אנוכי? האם מישהו ניסה לעבוד בברידג' ב-2 אוהם עם המגבר הזה ? עבד? לא עבד? התחמם יתר על המידה? עיוותים בסאונד?

תודה לכל מי שיכול לעזור מנסיונו עם המגבר הנ"ל.

שאולי

פורסם

הוא יוכל לעבוד בהתנגדות נמוכה יותר מ4 אוהם, אבל הוא לא יוכל לספק הספק גבוה יותר ממה שהוא מסוגל לתת ב4 אוהם, מעבר לכך הוא יכנס לפרוטקשיין.

אני אישית לא ממליץ על חיבור בהתנגדות נמוכה ממה שהסאב יודע לעבוד איתה.

רעיון לא בריא למגבר.

under construction..

פורסם

תן בבקשה את הדגם המדוייק של המגבר שברשותך.

אני יודע שכל מגברי ה 4 ערוצים של רוקפורד משנת 95 ומעלה לא מומלצים לעבודה עם פחות מ 4 אוהם בגישור. אני גם לא הייתי מנסה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סליחה על הבורות שלי בנושא אבל הייתי מעוניין לדעת אם תוכלו להסביר לי מה זהCVR או לתת לי אתר בוא מסביר על כל הנושא שאתם מדברים למה אחרי שקראתי את האשכול שלכם אני רואה שהידע שלי ממש נמוך בנושא והייתי מעוניין להרחיב.

תודה רבה

פורסם

שום בעיה .... רבל הסבר קצר

CVR12 הוא קיצור של דגם סאב של חברת קיקר המכונה COMP VR בגודל 12". הסאב עובד בתצורת DVC דהיינו DUAL VOICE COIL דהיינו סליל כפול. מה שזה אומר- זה שבניגוד לכל רמקול רגיל שיש לו סליל אחד של 4 אוהם, לרמקול זה יש שני סלילים כאלו, מה שאמור בסופו של דבר לתת הספר ונצילות גבוהים כמעט פי 2 מאותו רמקול בעלל סליל אחד. ברגע שלרמקול יש שני סלילים ולכל אחד יש התנגדות של 4 אוהם - יש שני אפשרויות חיבור:

חיבור שני הסלילים במקביל - ואז מתקבל התנגדות כוללת של 2 אוהם, וזה דבר שיכול להתאים אך ורק למגברים שיכולים לרדת ל-2 אוהם, או שנמצאים שם בצורה קבועה.

חיבור שני הסלילים בטור- ואז מתקבלת התנגדות כוללת של 8 אוהם, מה שנותן אפשרו לחיבור על מגבר שתומך ב-4 אוהם, אך ההספק יורד פי 2 כמעט.

הבעיה אצלי היא שהסאב הוא עובדה קיימת. הדגם הנ"ל מגיע ב-3 גרסאות: 1,2,ו-4 אום לכל סליל. הסאב שנפל לידי הוא זה בעל ה-4 אוהם לכל סליל, מה שלא מתאים לתצורה בה המגבר שלי עובד.

לכל מי שלא הבין - הבעיה היא לא בסאב אלא במגבר.

שאלתי מספר אנשים מהענף, ולטענתם, על אף האמור בדפי המשתמש של המגבר- מגבר זה יכול לרדת ל2 אוהם בברידג', ויותר מכך, אפילו גם ל-1 אוהם.

פרסמתי כאן את שאלתי כדי לשאול אם יש מישהו מהפורום שהתנסה עם המגבר הספציפי הזה בחריגות האלו.

תודה לכל העוזרים

שאולי

פורסם

שאלתי מספר אנשים מהענף, ולטענתם, על אף האמור בדפי המשתמש של המגבר- מגבר זה יכול לרדת ל2 אוהם בברידג', ויותר מכך, אפילו גם ל-1 אוהם.

פרסמתי כאן את שאלתי כדי לשאול אם יש מישהו מהפורום שהתנסה עם המגבר הספציפי הזה בחריגות האלו.

תודה לכל העוזרים

שאולי

90% מ"האנשים בענף" לא מבינים בתחום הזה בשיט. מעניין אותם למכור וכמה שיותר.

אם כתוב שאי אפשר להשתמש, למה להתווכח? באמת שאם היה אפשר רוקפורד הייתה מציינת את זה.

מה הדגם של המגבר? אין דגם כזה 400X4.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צודק טעות שלי.

לא חשבתי שאתה מדבר על מגבר כל-כך ישן...

לא לגשר ב 2 אוהם.

איתמר.

עריכה: שים לב למה שכתבתי בהודעה הראשונה - מגברי 4 עורוצים של רוקפורד משנת 95 אסורים לגישור ב 2 אוהם.

פורסם

דווקא את אלה לא ?

אלה מגברים שידועים באלימותם ובעוצמתם...

חחח...למגבר הזה אין אפילו פיוז הגנה מרוב מה שהוא עלול לקחת בלי לבקש יפה :-)

דווקא היה נשמע לי דיי הגיוני שבמגבר הזה אפשר להתעלל ללא שום תגובה מצידו ...

השאלה היא - אם מישהו ניסה פעם חיבור כזה ..

תודה על התגובה איתמר

פורסם
לרמקול זה יש שני סלילים כאלו, מה שאמור בסופו של דבר לתת הספר ונצילות גבוהים כמעט פי 2 מאותו רמקול בעלל סליל אחד.

שאולי

דבר ראשון אלמנט לא "נותן" [מייצר] הספק אלא "מקבל"[סופג] הספק.

שנית,סאב[לדוגמאCVR]בתצורת DVC לא יתן פי 2 הספק מסאב מדגם זהה[CVR] בתצורת SVC.

ההספק הנומינלי הכללי הינו 400RMS .

אם הסאב DVC-ההספק הנ"ל יתחלק שווה בין 2 הסלילים[200RMSכ"א]

אם הסאב SVC-ההספק הנ"ל יהווה כולו את הסליל הבודד .

ההבדל בין SVC לDVC מתבטא ביכולת ניצול האלמנט אל מול ההגברה המזינה אותו ולא יותר מזה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

shaulyb: "חיבור שני הסלילים במקביל - ואז מתקבל התנגדות כוללת של 2 אוהם, וזה דבר שיכול להתאים אך ורק למגברים שיכולים לרדת ל-2 אוהם, או שנמצאים שם בצורה קבועה.

חיבור שני הסלילים בטור- ואז מתקבלת התנגדות כוללת של 8 אוהם, מה שנותן אפשרו לחיבור על מגבר שתומך ב-4 אוהם, אך ההספק יורד פי 2 כמעט."

למה אתה מתכוון שאתה אומר במקביל ובטור?

LSProduction_resize.jpg

פורסם

ברוך הבא לפורום, חיבור מקבילים מחברים את כל הפלוסים יחד ואת כל המינוסים יחד. אם נחבר שני זוגות רמקולים של 4 אוהם בצורה כזו תקבל התנגדות של 2 אוהם.

בחיבור טורי מחברים את הרמקולים כמו למשל שאתה שם בטריות במכשיר- פלוס אל מינוס. פלוס מהמגבר למינוס ברמקול ואז לפלוס של אותו הרמקול וממנו למינוס שברמקול השני ולפלוס שלו וחזרה למינס במגבר. אם יהיו לנו שני זוגות רמקולים של 4 אוהם נקבל התנגדות של 8 אוהם.

פורסם

אההההההה עכשיו נפל לי האסימון :-P

תודה רבה אחלה הסבר , אני כבר התחלתי להריץ חיפושים בגוגל ומצאתי מלא הסברים שטיפה הבהירו לי את העניין אבל עדיין לא הייתי סגוא על עצמי ,עכשיו אחרי ההסבר שלך אני סגור לגמרי.

עכשיו שאלה קטנה שאתה אומר DVC הכוונה שתי סלילים אתה מתכוון שבתוך הסאב ישנם שני סלילים אז מחוברים כל אחד בנפרד לטרמינל אחר?

נכון לזה אתה מתכוון?

פורסם

עכשיו שאלה קטנה שאתה אומר DVC הכוונה שתי סלילים אתה מתכוון שבתוך הסאב ישנם שני סלילים אז מחוברים כל אחד בנפרד לטרמינל אחר?

נכון לזה אתה מתכוון?

בהחלט ולכ"א מהם ישנה עכבה ניפרדת .

DVC 4OHM מצביע על סאב DOUL VOICE COIL עם עכבה של 4 אוהם לכל סליל.

• תוכן חדש...