Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות בבאגי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי שלום רב

לא מזמן רכשתי באגי המורכבת משאסי חיפושית מנוע סוברו (שנת 78' בערך)1600 גיר חיפושית ומתאם בינהם.

יש לי בעייה בהנעה, הסטרטר חלש. לאחר שהחלפתי אותו למשופץ\מחודש (באחריות עדיין) היא לא מניעה, מה שכן בדחיפה היא מניעה מצוין.

כלומר בסטרטר היא לעיתים רחוקות מניעה (לרוב כשהיא חמה), אך משהו נשמע מוזר הסטרטר אינו רציף אלא קטוע ועייף כאילו משהו תפוס ומרעיש(רעש מתכתי).

לפעמים ישנו רעש "תיק" ללא שום תגובה אחרת(רק רעש של מנוע חשמלי שקיבל זרם וזהו) וזה קרה רק לאחר שהחלפתי סטרטר,בדר"כ זה לא קורה.

המנוע במצב מצוין(לא מעשן, סוחב מצוין), הגיר קצת חורק בטורים נמוכים.

ע"י בדיקות עקיפות פסלתי חיווט חשמל.. פסלתי מצבר חלש...אגב זה גם לא בנדיקס

1.

מה נשאר לבדוק???

יכול להיות שהמתאם הינו מקור הבעיה ?

או אולי קרבורטור?

אגב אפשר לקבל הסבר על תפקידו ומורכבותו של המתאם!

האם גל הארכובה אמור להיות מגורז\משומן יכול להיות שהוא הבעיה?

2.

ישנם את הצינורות\ נשמים היוצאים מראשי המנוע . האם זה נחוץ שיחזרו לפילטר האוויר חזרה למנוע? מדוע?

3.

כאשר אני מקצר את האגזוז לכ 30 ס"מ , האם אני פוגע בפעילותו התקינה של המנוע? מדוע? מעכתי את הקצוות אולי זה יעזור?

תודה מראש לכל המומחים...

יניב

פורסם

הבעיה שאתה מתאר מוכרת לי מהבאגי שלי.

שני דברים זה יכול להיות:

1.גלגל תנופה אינו ממורכז.

2. כיוון ההצתה שלך לא נכון.

לגביי הגיר,בצד ימין כיוון נסיעה יש בורג אלן פתח אותו והוסף שמן.אם בא לך לשמוע לי וכדאי לך נקז את השמן גיר סגור את הבורג מלא את הגיר בסולר בצע נסיעה של כ5-10 דקות,נקז את הסולר והבוצה השאר את הגיר להתייבש ולאחר מכן מלא בשמן גיר חדש.

בנוגע לרעש המתכתי,קיים סיכוי טוב מאוד שאכן גלגל התנופה אינו ממורכז כראוי ולכן מכרסם את ה"אוזינג".

בהצלחה.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

הי דודו תודה על התשובה

כיצד ממרכזים גלגל תנופה? או כיוון הצתה?

מה לגבי האגזוזים הקצרים ?

מה אודות היעילות של הנשמים של ראשי המנוע. כל הסירקולציה הזו?

פורסם
הי שלום רב

.

מה נשאר לבדוק???

יכול להיות שהמתאם הינו מקור הבעיה ? איזה מתאם?

או אולי קרבורטור? לא!

אגב אפשר לקבל הסבר על תפקידו ומורכבותו של המתאם! איזה מתאם?????

האם גל הארכובה אמור להיות מגורז\משומן יכול להיות שהוא הבעיה? גל הארכובה טבול בשמן כל הזמן, לכן לא צריך שום שימון ושום גירוז!

2.

ישנם את הצינורות\ נשמים היוצאים מראשי המנוע . האם זה נחוץ שיחזרו לפילטר האוויר חזרה למנוע? מדוע? כן למחזר את אדי השמן מהמנוע , בחזרה למנוע , ומשם לצינור הפליטה, כדי למנוע זיהום אוויר, וכדי למנוע פגיעה באיכות הסביבה, מה שבאגי , רחוק מלעשות זאת להפך....!

3.

כאשר אני מקצר את האגזוז לכ 30 ס"מ , האם אני פוגע בפעילותו התקינה של המנוע? מדוע? מעכתי את הקצוות אולי זה יעזור? אם אתה מועך את הקצוות מהיכן אתה רוצה שהגזים יפלטו... מהת*ת, או מהקרבורטור??!!

תודה מראש לכל המומחים...

יניב

ולשאלתך בדוק הארקה לקוייה למנוע, ובדוק האם הכבל החיובי המחובר למתנע, לא מתחמם יתר על המידה, בזמן ניסיון ההתנעה, מה שגורם למפל מתח, ולקשיי סיבוב המתנע, ובדוק אפשרות לחבר ריליי, (ממסר) לסטרטר אשר בוודאי אם לא יועיל בוודאי לא יזיק!

ואין קשר למירכוז גלגל התנופה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הוא מדבר על מירכוז בצורה שונה.

ואין מצב כי עובדה שהכל עובד טוב לטענת פותח הדיון.

אלה אם כן הוא הורכב לא נכון , אם כבר סטרטר לא ממורכז טוב.

האגזוזים הקצרים יעלו את רצועת הכוח שלך למעלה למעלה....צריך פרופורציות בקטע הזה.

הנשמים צריכים להיות מחוברים!

פורסם

צביקה, מדובר , כמו שנכתב למעלה, במנוע סובארו על גיר חיפושית, ולכן המתאם.

אחת הדרכים לקבל גלגל תנופה לא ממורכז, היא להרכיב את גלגל התנופה על הקרנק, בלי לוודא שהמשטחים של שני החלקים נקיים מלכלוך. אם המתאם שלך גם מעורב בחיבור הזה, אז יכול להיות שהוא לא נבנה בצורה מדויקת.

בדוק עם מד מתח על החיבורים של הסטרטר עצמו, שהוא מקבל אספקת מתח טובה.

פורסם

חנן תודה על ההבהרה, אכן מוכר לי הנושא של באגי המורכב ממנוע סובארו, וממתאם להאוזינג תיבת ההילוכים של חיפושית, ובקריאה נוספת של ההודעה המקורית, למרות הקומבינציה המסובכת של התאמת מנוע סובארו , לההאזינג של חיפושית בעזרת מתאם, אני בכל זאת חושש שהבעייה היא במתח החשמלי,

ולא גלגל התנופה הלא מאוזן, אם כי זה בוודאי רק מקשה על המתנע להשתלב זר השינים, של גלגל התנופה, השאלה הנשאלת,האם גם מוכר הבאגי סבל מאז ומעולם מהבעייה הזאת, הוא הבעייה החלה לאחרונה אצל פותח השרשור?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יניב.

קצה הבנדיקס של הסטרטר נכנס לתוך בוקסת נחושת בגיר יתכן והיא שחוקה (ניתן לשלוף אותה בעזרת מברג ולשים חדשה)ולכן אין מגע תקין בין השיניים של גלגל התנופה לבין הגלגל ש של הסטרטר.

כמו שרשם צביקה יתכן גם כי הכבל המוביל מתח בין המצבר לסטרטר דק מידי,ארוך מידי או לא מחובר כראוי.כנ"ל המינוס.

כאשר דיברת על קיצור האגזוז לא ציינת האם מורכב דוד עמם או דוד מעבר..

תעלה תמונות זה רק יעזור.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
.

הנשמים צריכים להיות מחוברים!

חוץ מזיהום אוויר ישנה סיבה אחרת מדוע הנשמים מראשי המנוע צריכים להיות מחוברים?

יניב.

קצה הבנדיקס של הסטרטר נכנס לתוך בוקסת נחושת בגיר יתכן והיא שחוקה (ניתן לשלוף אותה בעזרת מברג ולשים חדשה)ולכן אין מגע תקין בין השיניים של גלגל התנופה לבין הגלגל ש של הסטרטר.

כאשר דיברת על קיצור האגזוז לא ציינת האם מורכב דוד עמם או דוד מעבר..

תעלה תמונות זה רק יעזור.

דודו

כשהרכבתי את הסטרטר לא הצלחתי להוציא את הבוקסה נחושת עם מברג , ישנה דרך אחרת לבצע זאת?

האגזוזים הם באורך קצר מאוד כ30 ס"מ מהיציאה במנוע עם מעיכה קלה לצורה אליפטית. ללא עמם דוד וכד'.

צביקה, מדובר , כמו שנכתב למעלה, במנוע סובארו על גיר חיפושית, ולכן המתאם.

אחת הדרכים לקבל גלגל תנופה לא ממורכז, היא להרכיב את גלגל התנופה על הקרנק, בלי לוודא שהמשטחים של שני החלקים נקיים מלכלוך. אם המתאם שלך גם מעורב בחיבור הזה, אז יכול להיות שהוא לא נבנה בצורה מדויקת.

בדוק עם מד מתח על החיבורים של הסטרטר עצמו, שהוא מקבל אספקת מתח טובה.

הי חנן

בהתאם למה שאמרת , מה אתה ממליץ לעשות? לפרק מנוע וגיר או שישנו קיצור דרך ??

אגב כאשר הוצאתי את הסטרטר מס' פעמים מצאתי בבית הסטרטר(היכן שהסטרטר יושב) המון אבקת מתכת...

מה נאכל שם לדעתכם?

פורסם

מה שנאכל זה כנראה השיניים.

אתה יכול לבדוק אם יש זריקה של גלגל התנופה, על ידי מכשיר מיוחד - אינדיקטור, שאתה תחדיר דרך הפתח של הסטרטר, תסובב את גלגל התנופה, והמכשיר יראה לך מהי הזריקה הקיימת, ואת זה תצטרך להשוות לנתונים בספר. אם הזריקה אצלך ממש גסה, עד כדי מילימטרים, אז אני מניח שתוכל לגלות אותה גם ללא מכשיר. תכניס דרך הפתח של הסטרטר איזה מוט ברזל שיגע בגלגל התנופה, ותסמן לך עד כמה הוא יוצא ונכנס במהלך הסיבוב.

להוציא את הבוקסה אתה יכול להוציא כמו שמוציאים פיילוט בירינג: למלא את הבוקסה וכל מה שמאחוריה בגריז, להחדיר לתוכה מוט שההיקף החיצוני שלו בדיוק כשל ההיקף הפנימי של הבוקסה, ולדפוק את המוט פנימה עם פטיש. הגריז שילחץ פנימה ידחוף החוצה את הבוקסה. זה במידה והחלל מאחורי הבוקסה סגור.

אתה יכול גם להבריג בכוח אל תוך הבוקסה בורג גדול, ואת הבורג למשוך החוצה בעזרת פטיש משיכה או אלתור דומה.

פורסם
חוץ מזיהום אוויר ישנה סיבה אחרת מדוע הנשמים מראשי המנוע צריכים להיות מחוברים?

כשהרכבתי את הסטרטר לא הצלחתי להוציא את הבוקסה נחושת עם מברג , ישנה דרך אחרת לבצע זאת?

האגזוזים הם באורך קצר מאוד כ30 ס"מ מהיציאה במנוע עם מעיכה קלה לצורה אליפטית. ללא עמם דוד וכד'.

הי חנן

בהתאם למה שאמרת , מה אתה ממליץ לעשות? לפרק מנוע וגיר או שישנו קיצור דרך ??

אגב כאשר הוצאתי את הסטרטר מס' פעמים מצאתי בבית הסטרטר(היכן שהסטרטר יושב) המון אבקת מתכת...

מה נאכל שם לדעתכם?

נדמה לי שציינתי שהגלגל תנופה לא יושב כראוי והחבר'ה זילזלו...

תן לי לנחש..האבקה המתכתית כסופה אפורה (פירורי אוזינג או המתאם העשוי אלומיניום)

עשה לי טובה,אל תוריד מנוע ולא בטיח.כל עוד שהסטרטר לא מחליק לך.

טפל בבוקסת המירכוז של הבנדיקס ולאחר מכן גש לאיש מקצוע (חשמלאי רכב מיומן ולא אחד המגדיר עצמו מבין)שיכוון לך הצתה כמו שצריך.אני מאמין שפה הבעיה תיפטר.

במידה וכן.ניתן לשלוח זר פרחים בה"פ :wink:

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

הנשמים מחוברים כדי שיהיה תת לחץ בחלל המתבקש וזה כן חשוב.

אפשר גם לשים פילטר חיצוני זה פחות טוב אבל זה עובד.

קיצור האגזוז לא יהיה טוב לרצועת הכוח שלך!

אם הזריקה הייתה כזאת גרועה הנסיעה לא הייתה חלקה, ועובדה שזה עבד פעם אז אני לא חושב שפה הבעיה אלה במירכוז!

• תוכן חדש...