Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כזכור לחלקכם, יש לי (כנראה) דליפה ביחידה הפנימית של המזגן (306, מנוע 1.8, שנת 96).

עלות התיקון גבוהה, ואני מניח שזה נובע בעיקר ממשך העבודה הארוך הכרוך בפירוק לוח השעונים ובהרכבתו.

חשבתי לפרקו בעצמי (לפי הפרויקטים המצולמים המפורטים בפורום וב- PSI), ולנסוע עם המכונית כאשר הוא מפורק אל מכון המזגנים.

שאלה למי שפירק דשבורד ב 306 \ ZX בעצמו ו\או מכיר את מערכת החשמל של הרכב הזה היטב:

האם זה בר ביצוע, או שאני מפספס איזה נקודה שתמנע מהרכב לתפקד ?

הכוונה היא לפרק הגה, ידיות איתות, דש-בורד, ואז להרכיב חזרה ידיות איתות+הגה ולנסוע אל איש המזגנים (10 ק"מ), כשכל הקונקטורים האחרים (איוורור, רדיו, לוח שעונים וכו') מנותקים.

פורסם

באחד הנסיונות שלו, שמר, אני חושב פירק דשבורד כזה, ולא יכל להתניע בגלל ניתוק של איזה קונקטור שמטפל באימובילייזר

אני חושב שזה היה שמר - אבל אולי אני טועה, בכל מקרה, תעבור עם ספר הרכב על כל הקונקטורים - וודא שכל מה שצריך להיות מחובר - אכן מחובר

ואני לא חושב שצריכה להיות בעיה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

306 ו ZX שונות לחלוטין מבחינת מערכת החשמל שלהן.

השוני הוא דיי פשוט; בעוד שבדשבורד של ה 306 "סלולות" להן מספר צמות חשובות, כולל חיבור מרובע גדול שמתחבר לקיר האש מאחורי המנוע של הוישרים, ה ZX (כמו הברלינגו) נהנת מפשטות ויעילות בדמות צמות "סלולות" על איזור קיר האש, בית החימום ותעלות האויר.

למיטב ידעתי אין סיכוי לנסוע ב 306 ללא דשבורד מורכב (וכבר פירקתי דשבורדים של 206-ים, 306-ים ו ZX-ים).

בכל מקרה יש סימן מאוד ברור לכך שהרדיאטור הפנימי דולף; אם הוא מכוסה לגמרי באבק "דביק" או אבק שפשוט לא יורד ממנו - סימן שהיחידה דולפת.

יחידה תקינה תצא יבשה לחלוטין ואם יש עליה אבק הוא ירד בקלות עם מעט אויר. יחידה תקולה דולפת שמן - והשמן "מושך" אליו אבק כמו דבק מגע.

אם פירקת דשבורד, שקול החלפת רדיאטור חימום פנימי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
למיטב ידעתי אין סיכוי לנסוע ב 306 ללא דשבורד מורכב (וכבר פירקתי דשבורדים של 206-ים, 306-ים ו ZX-ים).

מכיוון שפגעת בול בעבר (אני מקווה שלא במקרה :wink: ), אתה צריך לנסח את עצמך בעוד טיפונת של נחרצות, כדי להוריד אותי מהרעיון לחלוטין.

אם אני מבין אותך נכון, הבעיה תהיה שהמכונית לא תניע, כיוון שאי אפשר לנתק רק חלק מצמת החשמל ?

• ספונסר פורום
פורסם

אם אתה מפרק דשבורד, מה הבעיה לפרק את היחידה בעצמך?

תחליף לחדשה,וזהו,

אחר כך תלך לאיש מיזוג לעשות וואקום ומילוי שמן, וגז.

פורסם
מכיוון שפגעת בול בעבר (אני מקווה שלא במקרה :wink: ), אתה צריך לנסח את עצמך בעוד טיפונת של נחרצות, כדי להוריד אותי מהרעיון לחלוטין.

אם אני מבין אותך נכון, הבעיה תהיה שהמכונית לא תניע, כיוון שאי אפשר לנתק רק חלק מצמת החשמל ?

קלעת בול.

העורק הראשי בין אזור תא המנוע לתא הנוסעים הוא אותו מחבר מרובע גדול (כן, אותו אחד ששמר לא ידע איך לפרק בזמנו). מהמחבר הזה יוצאים לא מעט צמות שכולם מולבשות על הדשבורד.

אם אתה רוצה - אתה יכול לעבוד קשה יותר ולנסות לעשות את הבלתי אפשרי - לאפשרי.

איך ? אחרי שפירקת את הדשבורד, פרק ממנו גם את הצמות (יש כמה אזיקונים וכמה ברגים שמחזיקים "מסילות" בהן מולבשות הצמות) ואולי יתאפשר לך לחבר את הצמות ולהניע את הרכב. אישית - לא הייתי מתעסק בזה, סתם עבודה מיותרת וסיכון מיותר.

אני במקומך הייתי מצטייד במאדה ורדיאטור חימום פנימי ומחליף את שניהם.

שים לב: ב 306 יש למיטב ידיעתי 2 סוגים של מאדים (למען הדיוק טרם נתקלתי ביותר מ-2 סוגים), כך שאם אתה לא יודע מה הרכב שלך צריך - תתכונן להשבית אותו ליום ותדאג שיהיה לך רכב נוסף איתו תוכל לקחת את החלק התקול לחנות ולחפש אחד מתאים לפי הדוגמא שהבאת.

כמובן, לא לשכוח, 4 גומיות O-RING חדשות לשסתום + 3 גומיות O-RINGS חדשות למייבש (2 לחיבורים עצמם ועוד 1 לפרסוסטט), מייבש חדש, ואם אתה ממש נדיב באותו היום -תחליף גם את השסתום בלוק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פשוט יותר לפרק את היחידה להחליף להגיע למזגניסט לוקום וגז , זה החסכוני ביותר , או לקחת את היחידה ביד אל מזגניסת, יחליף את החלק ,תרכיב והוא יבצע וקום וגז. :evil: הפירוק של הדש' והרכבתו לצורך נסיע אל המזגניסט מגוחך.:-P

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

נסה לסגור עם מזגניסט שיאפשר לך לבצע את הפירוק אצלו או לידו, גם אם זה יעלה עוד 100-200 שקל. אני עשיתי דבר כזה עם המונדיאו, ולמען האמת די הסתבכתי עם הפירוק, בשל יותר מדי קומבינות של מתקיני סטריאו/אזעקות/דיבוריות/אימובילייזרים/דלקנים/פטנטים שמדליקים את האורות באופן אוטומטי (מחק את המיותר, אם כי במקרה שלי כל התשובות היו נכונות).

פרויקט כזה מומלץ לבצע בחורף, בשל העובדה שהמזגניסטים לא בדיוק עסוקים בתקופה זו, וישמחו לכל עבודה כמעט.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...