Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להוציא בארץ 14000 שקל?

רק בשביל סאב ומגבר?

http://rotter.name/User_files/nor/43d7ba6d6b7b13e3.jpg

http://rotter.name/User_files/nor/43d7ba796bb04ba4.jpg

http://rotter.name/User_files/nor/43d7ba836c4482f8.jpg

רציתי לקנות את המגבר של JL 1000.1 בשביל הסאב שלי

13W7

רק שנחרדתי לגלות שהמחיר הוא 7000.

המחיר של הסאב אותו הדבר , אבל כבר הבאתי אותו בזמנו עם המגבר של הייפוניקס, שאני מניח שנותן לו בסביבות ה 650 RMS, ככה שהוא אולי מנצל חצי מהסאב.

בכל מקרה , גם ה 650 RMS האלה מחרישים אותי , אבל הדיוק האיכות!

אני פשוט מת לשמוע איך זה על JL 1000.1 ,

אבל רק מטומטם ייכנס להשקעה כזאת , ואני כבר מעדיף להשקיע על משהו אחר באוטו בסכום הזה..

אז פשוט למה למה למה 7000 על מגבר???

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

אתה עובד עם המגבר על 1.5 אום??.. אם כן אז איך 650W ? המגבר מפיק יותר לא?

כול סליל של הסאב 3 אום?

תמיר

פורסם

ה13W7 הוא סאבDVC של 1.5 אוהם כל סליל.

משמע הוא יכול לעבוד איתו או ב3 אוהם, או ב0.75 אוהם.

אתה יכול לנסות לחבר אותו במקביל על 0.75 אוהם, ולסגור גיין כמעט לגמרי על ההיפוניקס ובאמת לתת לו את העוצמה הדרושה.

הבעיה שהמגבר לא יציב בהתנגדות הזאתי ולכן צריך לנהוג בזהירות בכל הנוגע לכיוונים, אל תשכח שב1 אוהם הוא מפיק כ1500 וואט RMS, ולכן זה כ34 אחוז מעל מה שהסאב צריך, אך עם כיוון נכון נראה לי שתוכל להגיע לתוצאה טובה.

under construction..

פורסם
ה13W7 הוא סאבDVC של 1.5 אוהם כל סליל.

משמע הוא יכול לעבוד איתו או ב3 אוהם, או ב0.75 אוהם.

אתה יכול לנסות לחבר אותו במקביל על 0.75 אוהם, ולסגור גיין כמעט לגמרי על ההיפוניקס ובאמת לתת לו את העוצמה הדרושה.

הבעיה שהמגבר לא יציב בהתנגדות הזאתי ולכן צריך לנהוג בזהירות בכל הנוגע לכיוונים, אל תשכח שב1 אוהם הוא מפיק כ1500 וואט RMS, ולכן זה כ34 אחוז מעל מה שהסאב צריך, אך עם כיוון נכון נראה לי שתוכל להגיע לתוצאה טובה.

אין לי עניין בכיוונים מיותרים, אני מעיף את הסאב הזה..

לא נכנס עכשיו להשקעה הזאת :)

מי שרוצה להשקיע , שייקנה..

אני מסתפק בפאנל של פיוניר עם קומפוננטים רגילים של האוטו ושלום על ישראל.

פשוט רציתי להבין למה 7000 על מגבר, גם על הסאב אני לא יכול להבין, אבל מילא :-P

פורסם

אני לא מבין מה יש פה להשקיע? 10 דקות עבודה ושלום על ישראל...אגב, לגבי המחיר של הסאב, אתה לא מבין כי כנראה לא שמעת אותו במלוא הדרו.

under construction..

פורסם

היבואנים גנבים ! על שמות לוקחים ים של כסף סתם.

תמיר

פורסם
אני לא מבין מה יש פה להשקיע? 10 דקות עבודה ושלום על ישראל...אגב, לגבי המחיר של הסאב, אתה לא מבין כי כנראה לא שמעת אותו במלוא הדרו.

לא מבין גדול בזה, אין לי צורך בזה..

מי שייקנה ממני שירוויח ושייהנה , החלטתי לרדת מהפרק של המערכות...

אבל תודה בכל מקרה

פורסם
היבואנים גנבים ! על שמות לוקחים ים של כסף סתם.

תמיר

אוי תמיר תפסיק כבר, מי ישמע כל יום נכנס מישהו לרדיו מילאנו וקונה 13W7...

גם ככה התמחור שלהם בחו"ל הוא אסטרונומי, אז מה חשבת שיקרה בארץ? הסאב הזה עולה בארה"ב 500-600 דולר, לפני כמה חודשים הוא גם הגיע ל699-750 דולר, אז מה חשבת שיקרה פה?

under construction..

פורסם

אולי זה רק אני אבל לא הבנתי מה הולך פה...:roll:

סאב ב7000 שקל (לפי מה שנאמר פה) זה בסדר, רק שחשבת שהוא יעבוד טוב על ההגברה של הרדיו דיסק (קצת ציניות, כן?!).

פורסם
אוי תמיר תפסיק כבר, מי ישמע כל יום נכנס מישהו לרדיו מילאנו וקונה 13W7...

גם ככה התמחור שלהם בחו"ל הוא אסטרונומי, אז מה חשבת שיקרה בארץ? הסאב הזה עולה בארה"ב 500-600 דולר, לפני כמה חודשים הוא גם הגיע ל699-750 דולר, אז מה חשבת שיקרה פה?

סליחה על השאלה אבל נראה לך 700*1.35*4.6=4347 תוסיף משלוח יגיע ל5000 גג. נראה לך שלקחת 7000 על זה זה לא קצת מוגזם? גניבה אולי לא אבל מוגזם ?

דבר שני שלא הבנתי ואשמח אם תסביר לי אותו : נראה לך שמגבר יכול לעבוד עם סאב שנותן התנגדות נומינלית של 0.75 אוהם? הרי זו התנגדות נומינלית הוא יכול לעלות וגם לרדת כי זו התנגדות דינמית , ואם ירד מתחת לזה בהרבה אז מה תקבל ? אתה תקבל DC שיתכן (אנני יודע) וישרוף הסאב ו/או מגבר ו/או שניהם יחד .

אתה לא חושב שזה קצת מסוכן ?

ואשמח גם אם תוכל להסביר לי איך באמת החברה נותנת סאב בהתנגדות כזו?

אני פשוט לא מבין והייתי רוצה לקלוט מה קורה כאן . ותודה מראש לכל העזרה שאקבל בהבנת הנושא

יהודה.

בברכה יהודה

פורסם
סליחה על השאלה אבל נראה לך 700*1.35*4.6=4347 תוסיף משלוח יגיע ל5000 גג. נראה לך שלקחת 7000 על זה זה לא קצת מוגזם? גניבה אולי לא אבל מוגזם ?

דבר שני שלא הבנתי ואשמח אם תסביר לי אותו : נראה לך שמגבר יכול לעבוד עם סאב שנותן התנגדות נומינלית של 0.75 אוהם? הרי זו התנגדות נומינלית הוא יכול לעלות וגם לרדת כי זו התנגדות דינמית , ואם ירד מתחת לזה בהרבה אז מה תקבל ? אתה תקבל DC שיתכן (אנני יודע) וישרוף הסאב ו/או מגבר ו/או שניהם יחד .

אני פשוט לא מבין והייתי רוצה לקלוט מה קורה כאן . ותודה מראש לכל העזרה שאקבל בהבנת הנושא

יהודה.

כמה בולשיט בהודעה אחת?

אני ביקשתי 7 על הסאב?

אני מבקש חצי מהמחיר של היבואן שזה שווה ערך ל 3 וחצי!

דבר שני, אתה חושב שאתה יכול להביא 50 קילו להעביר דרך המכס כאילו כלום לא קרה?

תגיד לי אתה חי בסרט או מה?

להביא אותו לארץ עם כל המשקל שלו, יעלה לך כמו אצל היבואן!

פורסם

מכס הם לא משלמים וגם לא מע"מ...

החברה של אבא שלי הוא מייבא פלטות מיוחדות וכול מיני פירזול מסין מהולנד וגרמניה, הוא מקבל החזר על הדברים הללו, ולא נדבר על המשקל של כול משלוח שהוא כמה טונות.

והמחיר שאתה רואה באנטרנט שהוא "700" דולר זה מחיר שחנויות מוכרות. אבל היבואן לא קונה מהחניות הוא קונה מהיצרן כול עוד יש לו חוזה בלעדיות ! לכן הוא קונה בהרבה פחות מ600 דולר,

ואבא של חבר שלי מייבא מסין אופנים חשמליות וקטנועים חשמליים, ואם מוכרים אותם ב300 דולר באנטרנט כמו שאתה רואה הוא קונה מהחברה ב150-200 דולר. ולא משלם מע"מ.

בקיצור הם גנבים, על הסאב שלי הם רצו 1600 שקל שהוא עולה כ70 דולר. בחייך.

ויבואן אחר רצה על סאב של 60 דולר רצה עליו 600 שקלים, וזה סוני, וזה יבואן שלא קונה מיצרן אלה מזמין מוצרים מE-BAY.

ואלדד אתה לא מעביר או איזה איש עם מזוודה שבה נימצא הסאב שלך, זה חברה מסודרת שיש לה הסדר קבוע בקשר ליבוא,

בקשר להתנגדויות, החברה שואפת שתקנה גם את המגברים שלה, משום שהם מיודעים לעבוד בהתנגדויות הללו, ומתאים בכול אופן בצורה "מושלמת" יעני לסאב,

תמיר

פורסם

יהודה.

בוא נתחיל מההגיון.

JL מספקים סאבים בהתנגדויות של 1.5 ו3 אוהם רק בגלל שהם מייצרים מגברים מתאימים לכך, ומעוניינים שהלקוחות שלהם יקחו מגבר שלהם על כל סאב שהם רוכשים, למעט סדרת הW6V2 שהם סלילים כפולים של 4 אוהם, שמתאימים לכל מגבר סטנדרטי מוצע בשוק הרחב.

עכשיו לשאלתך.

JL 1. הינה מותג יוקרתי גם בתחום גבולותיה של ארה"ב , ארץ המוצא והייצור.

2. המחיר שלו הוא היה אז 700 דולר, על זה נוסיף משלוח אובר וויט של כ120-140 דולר, ועל זה נוסיף מכס בשיעור של 33.9%. ואז כמובן נכפיל את התוצאה שלנו בשער דולר העברות ולא בשער הדולר היציג.

700 עלות+

140 משלוח+

284 מכס =

1124 דולר,כפול דולר של 4.72( שער העברות נוסעים) = 5305 ש"ח.(אגב, זה המחיר שתשלם בייבוא אישי על סאב כזה ללא אחריות מכל סוג שהיא)

וזה לפני מערך שיווק,מקום,עמלות,הוצאות שוטפות וכמובן מערך הפצה לחנויות, ורווח חנות על לקוח.

או במילים אחרות, היבואן לא ממש מרוויח פה 100 אחוז, הוא אולי מגיע ל25-30 אחוז במקסימום.

ולי זה נראה הגיוני לאחר סיכון ההון וההתעסקות עם עמילות המכס ושאר הבירוקרטיה.

עכשיו לפני שאתה קופץ בראש ואומר לי שהיבואן לא משלם 140 דולר משלוח, נכון אתה צודק הוא לא.

הוא שולח בדואר ים ומשלם שכשליש, אז אנחנו טועים ב80 דולר.

אבל דואר ים לוקח כחודשיים.

עכשיו אם ניקח את הסכום המלא שיבואן משלם בעבור מכולה (הרי הוא לא מזמין כל יום סאב כזה או אחר, אלא מביא את הסחורות בכמויות), אותו יבואן משלם סכום X, על מוצרים שהוא לא קיבל עדיין, במזומן, מראש ועפ"י שער דולר העברות.

עכשיו מה יקרה אם בפועל הוא יקח את אותו סכום X, וישקיע אותו בקרן נאמנות למשך, תקופה של שלושה חודשים לערך, מה תהיה התשואה שלו?

אני מניח שהבנת את הרמז.

אין ספק שלייבא אישית כזה סאב יוצא משתלם, עד היום שבוא ילך לך סליל או משהו אחר ותזדקק לשירות תיקונים או כל שירות אחר, שאותו היבואן מתחייב לספק, וכמובן את האחריות הנלווית לכך.

under construction..

פורסם

היבואן לא משלם משלוח על כול סאב, הוא מזמין כמות אדירה של מגברים וסאבים ומרזיק אותם במלאי,

לכן המשלוח אם תחלק אותו לכול מוצר נמוך מאוד.

נעשה עוד השוואה, קח פיוניר 305C עולה בחול 55 דולר. נניח והסאב 13W7 עולה 700 דולר.

נצטרך כ 12.7 סאבים של פיוניר כדי להגיע למחיר שלו, נעגל ל13. 13 סאבים פיוניר ישקלו הרבה יותר וגם יתפסו הרבה יותר מקום במשלוח. והמחיר שלהם בארץ כ380 שקלים + אחריות.

380 כפול 13 יחידות = 4940, שילמת בשקלים אחרי משלוח אחרי מע"מ אחרי בטיח ועם אחריות.

וגם המשלוח היה יותר כבד וגדול.

ובייננו שוב הסאבוופר לא עולה להם יקר כמו שאתה רואה באתרים באנטרנט כי לכול ארץ יש יבואן בלעדי,

והיבואן בארץ קונה מהיצרן ולכן הם קונים אותו ביותר זול, וגם המשלוח מתחלק לאלפי מוצרים שהם הזמינו במכולה.

לכן גם במידה והוא עולה להם 700$ הם משלמים עליו בסוף פחות מ5000 שקל,

ונהייה מציאותיים הם קונים אותו פחות מ4000 שקל.

והיבואן לא מתחייב על סליל.

תמיר

פורסם

לאלעדי אני מצטער אם הובנתי לא נכון לא התכוונתי אליך , רק שאלתי על הוויכוח על היבואן . אין לי שום רצון לבקר ו/או שישמע שביקרתי אותך אישית כי זה באמת לא נכון , ואני מתנצל מעומק ליבי אם נפגעת:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

גרין מנסטר כתב:

בוא נתחיל מההגיון.

JL מספקים סאבים בהתנגדויות של 1.5 ו3 אוהם רק בגלל שהם מייצרים מגברים מתאימים לכך, ומעוניינים שהלקוחות שלהם יקחו מגבר שלהם על כל סאב שהם רוכשים, למעט סדרת הW6V2 שהם סלילים כפולים של 4 אוהם, שמתאימים לכל מגבר סטנדרטי מוצע בשוק הרחב.

.

בקשר להתנגדויות, החברה שואפת שתקנה גם את המגברים שלה, משום שהם מיודעים לעבוד בהתנגדויות הללו, ומתאים בכול אופן בצורה "מושלמת" יעני לסאב
אני קצת לא מבין , מה שאתם אומרים הוא שאם אני קונה סאב של JL אני כמעט מוכרח לרכוש מגבר שלהם?!!!!

לא נראה לכם משהו שאינו תואם התנהגות עסקית נאורה בעידן שלנו?

לא יודע מה אתכם אבל אם חברה מחזיקה ו/או מנסה להחזיק אותי בן ערובה שלה אני לא אקנה אצלה גם אם היא תהיה יותר טובה מאחרות , מה עוד שיש הרבה חברות יותר טובות ממנה אימג' דיינמיקס למשל ועוד כמה

ולגבי החשבון של היבואן לא חושב עדיין שזה כל כך מוצדק אבל מי יודע אולי פעם אייבא בעצמי ואז אטען ההפך אז נעזוב את זה.

ושיהיה לכולנו טוב ולאלעדי אני מקווה שתצליח למכור במחיר שתרצה ובמהירות ושתהנה ממה שתקנה אח"כ .

רק אל תמהר להספיד את החלק של המערכות אני מהמר שבעוד כמה זמן ה"חיידק" יתעורר אצלך שוב , ה"חיידק" הזה גם אם הוא יושן ונראה מת הוא לא מת אף פעם , הוא רק מחליף כוח.

בהצלחה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...