Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי... אני עברתי על הFAQ ולא מצאתי תשובה לכך, אבל אם מישהו העלה בזמנו שאלה דומה - אני אשמח לקבל קישור.

אז ככה:

אני כבר לא פעם, ולא פעמיים נתקלתי כאן בשאלות כמו "איזה HU הכי איכותי", "איזה HU נותן צליל הכי נקי/מפורט/מדוייק" וכו'...

והשאלה שלי:

במידה ואני משתמש במגבר חיצוני - האם אני אשכרה אוכל להרגיש הבדל בצליל בין HU אחד לאחר??

ופה אני לא מתייחס לכל אפשרויות הכיוונון, או לאמינות המכשיר - אלא נטו לאיכות סאונד שהHU מוציא בסופו של דבר.

כלומר - משפטים כמו "נקאמיצ'י הכי טובים, כי הם נותנים את איכות הסאונד הכי טובה" - פשוט לא מובנים לי.

במה מתבטא ההבדל בין רדיודיסק ב1000 שקל (כמו כל הפיונירים למיניהם) לרדיודיסק שעולה 3000 דולר!??

ברמקולים ומגברים העניין הזה דיי ברור, אבל בסיפור של הרדיו-דיסק - איך זה משנה? הרי הרמקולים אפילו לא מחוברים ישירות אליו אלא למגבר/אקוולייזר חיצוני?

רק בבקשה מכם - מי שאומר משהו שיסביר... לא לזרוק משפטים כמו "זה אותו דבר, סתם רוצים לסחוט כסף"...

בברכה!

יונתן.

פורסם

כן חד משמעית.

יש הבדל ברור בצליל שמפיק מכשיר מסדרה זולה ומכשיר מסדרה גבוהה.

אוזן פחות אודיופילית לא תשים לב לפרטים הקטנים שמשתנים, אבל מי שאוהב מוזיקה ובעל שמיעה סלקטיבית וחדה שיודע לזהות צלילים ואת הדרך להאזין נכון ומקצועי למוזיקה, הוא ישים לב להבדלים.

ההבדל מתרחש בגלל המנגנון השונה שמורכב בכל אחד מהדגמים. הפרוססור (מעבד) שמורכב בפיוניר סדרה 1XXX בכלל לא זהה לזה שמורכב בסדרה 9XXX. העינית לא זהה, הקדם-מגבר הפנימי לא זהה, כל הרכיבים החשמליים הרבה יותר איכותיים בכדי לשמור על סאונד כמה שיותר נאמן למקור.

מנסיון אישי, עם המכשיר הפשוט שהיה לי את הטוויטרים חתכתי בקרוס ב -4 דציבל והם עדיין צרחו וצרמו. עם המכשיר המכשיר החדש הטוויטרים על 0 והם נשמעים אחרת לגמריי והרבה יותר חדים ומדוייקים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי - אבל פה עולה שאלה אחרת:

איך אני יודע שהכסף שאני משלם על HU - לא הולך בעצם על ה"יופי" שלו, או "כמות האופציות/כפתורים" או (יותר גרוע) על השם - אלא נטו על האיכות סאונד?? יש דרך לבדוק את זה?

כי אני כן רואה פה המלצות של "תשמע את הרמקולים/מגבר/סאב- לפני שאתה אותם" אבל אף פעם לא שמעתי כאן הערות בסגנון של "לך תשמע את הרדיודיסק הזה - ורק אז תחליט.

כלומר מאיך שזה נראה על פני השטח: אם רמקולים/מגבר/וסאב - זה פונקציה של איכות מול כסף, אז כביכול פה - רדיודיסק זה נטו עניין של כסף שמוכנים להוציא (בלי להתייחס יותר מדי לאיכות - אלא יותר לאופציות ולמס' חיבורים מאחורה)...

והשאלה היא - האם אנשים פה (אבל עם יד על הלב) מתייחסים בכלל לאיכות סאונד של הHU שלהם, ולא קונים כי "זה אלפיין אחי!" (בנימה צינית קצת)

אין לי כוונה להעליב מישהו - אני פשוט מנסה להבין אם אנשים כאן באמת מתעמקים בעניין - וגם איזה דרך יש לכם באמת לבדוק את העניין של האיכות?

בברכה!

יונתן.

פורסם

קודם כל תשים לך שבוא נגיד שיש רדיו דיסקים שהיציאות למגבר שלהם הם 6.5 V ויש כאלה שיש 4 V (אלה הרדיו דיסקים ברמות הגבוהות)

ואתה לא קונה רק בגלל השם , לאלפיין יש את הכי הרבה אפשרויות ברדיו דיסקים שלהם (לדוגמא..)

בוא נגיד שגם לרדיו דיסק יש את הפרמטרים שלהם קונים אותם.

פורסם

בארץ שלנו, 90% מהאנשים שיקנו רדיו דיסק ב 4K יצפו לקבל המון פונקציות וגרפיקה. אנשים שקונים את האלפיין 9855 או פיוניר סדרה 9 משוכנעים שהם קנו את המכשירים הכי טובים בעולם.

ולא. ממש לא.

תחום האודיו בארץ מפגר בשנות אור ממקביליו ביבשת אירופה אמריקה ואוסטרליה.

מכשירי hi-end אמיתיים כמו של דנון או נקמיצ'י לא מיובאים לארץ בגלל תמחור גבוה מאוד וקהל לקוחות מצומצם שיסכים לקנות מכשיר מאוד פשוט אך מאוד איכותי. זה פשוט לא משתלם כלכלית.

המצחיק הוא שבסכום דומה לזה של אלפיין 9855 ניתן להביא מחו"ל מכשירים הרבה יותר איכותיים... ולא רק הד-יוניט. רמקולים, מגברים וכל שאר ציוד האודיו נמכר במחיר שווה לכל נפש (במונחים ארץ-ישראלים).

שוב, הבעייה העיקרית של היבואנים היא החשש מחוסר הצלחה כלכלית. כמה אנשים בארץ יסכימו לשלם על הדיוניט של דנון כמה אלפים טובים ולא לקבל אפילו חצי דולפין...?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זאת באמת שאלה דומה לשאלה שאני שאלתי בתרד לפני איזה חודש בערך.

הצגתי לינק למכשיר הבא :

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2913

ושאלתי למה באמת הוא עולה ככה ?מה עושה אותו hi-end ? איך אתה מרגיש את זה ?

ואת האמת שלאף אחד לא הייתה תשובה בשבילי ...

פורסם

שוב, זה הכל עניין של איכות רכיבים.

ברמקולים פשוטים של מחשב לא תשים לב להבדל בין MP3 של 128 ל MP3 שמקודד ב 192.

אם תהיה מחוברת מערכת רצינית למחשב תשמע הבדלים גדולים מאוד. אותו חוק תופס כאן. כשהרכיבים במערכת איכותיים פתאום צלילים ישמעו אחרת. אין אפס.

איתמר.

פורסם

אז מה שאתה בעצם אומר שבן אדם נגיד מתקין רמקולים הכי איכותיים שיש , אם הוא יחבר אותם לנקמצי הוא ישמע יותר איכותי

ממישהו שמחבר את אותם רמקולים לדוגמא לפיוניר סידרה 9 ?

פורסם

שוב, זה תלוי בסדרה של הרדיו דיסק וברכיביו הפנימיים. לכל היצרנים יש דגמים שהם פחות או יותר מקבילים לדגמים של יצרנים אחרים. אם ניקח אלפיין 9855 ופיוניר סדרה 9 - סביר להניח שלא נשמע הבדלים משמעותיים, אבל כמו במקרה שלי כשהחלפתי את הסדרה 1 בסדרה 9 - היה הבדל גדול ובהחלט מורגש.

עם זאת, הבדל בסאונד לא מגיע רק מהרכיבים. התקנה איכותית וכיוון מערכת נכון יכול לחולל נפלאות בסאונד הסופי המופק מן המערכת.

מה שווה להתקין קומפוננט סופר-איכותי בדלתות, כאשר הוא מוצמד לפח הדלת וללא איטום?

איתמר.

פורסם

כל זה נכון , אבל אני שואל ככה : נגיד אותם כיוונים , אותם איטומים , אותם רכיבים הכל אותו הדבר ב 2 מערכות

האחת עם רדיו דיסק נקמצי הנ"ל , שאמרת שהוא hi-end

במערכת השניה רדיו דיסק פיוניר סידרה 9 או אלפיין 9855 (לא משנה בדיוק..)

האם יהיה הבדל באיכות הסאונד ?

פורסם

לא הזכרתי שום דגם של נקמיצ'י, אבל אם ניקח תנאי מעבדה קרי חדר אטום ומבודד לחלוטין ומערכת זהה ונשב באותו מקום וניקח מכשיר סדרה 9 של פיוניר וניקח את המכשיר הכי מתקדם של נקמיצ'י וננתח את הסאונד (אפילו לפי אוזן אנושית, בלי מכשירי מדידה) אז אם ממש ממש נתאמץ נמצא הבדלים.ההבדל העיקרי הוא בין הסדרות הנמוכות לסדרות הגבוהות. בפועל ברכב שלא הושקעו בו ים שעות מחשבה והקדשה לפרטים ה"קטנים והשוליים" של איטום, מיקום רמקולים, חיווט מתאים וכיוונון נכון - כל זה לא יהיה שווה יותר מדי. כמובן שהקו המנחה פה הוא כסף ועד כמה אתה מוכן לשלם פר איכות.

בפורומים בחו"ל אפשר למצוא אוקיינוס של מאמרים וויכוחים על הנושא הזה. מעניין לקרוא.

איתמר.

פורסם
כל זה נכון , אבל אני שואל ככה : נגיד אותם כיוונים , אותם איטומים , אותם רכיבים הכל אותו הדבר ב 2 מערכות

האחת עם רדיו דיסק נקמצי הנ"ל , שאמרת שהוא hi-end

במערכת השניה רדיו דיסק פיוניר סידרה 9 או אלפיין 9855 (לא משנה בדיוק..)

האם יהיה הבדל באיכות הסאונד ?

ב-א-ר-ו-ר ! ! !

תראה

ברמות האלה ההבדלים הם בדקויות ובאופי הסאונד.

כמו שתשווה בין מרטין לוגאן לסונוס פאבר - באודיו ביתי, למשל, שניהם יקרים, שניהם אקזוטיים ועולים המון - אז תאמר "שניהם היי אנד" הם ישמעו זהה - אבל זו תהיה טעות - כי ברמות האלה חתימת הצליל מקבל ביטוי.

באותו אופן תשווה CD של אלקטרוקומפאנייט לCD של LINN, שניהם ישמעו אחרת, למרות ששניהם CD ולמרות ששניהם כביכול מייצגים גישה של "לא חסכנו בכלום כשתכננו את המכשיר" מהסיבה הפשוטה, שברמות האלה חתימת הצליל היא כבר ענין של טעם.

אגב, העליתי שמות של חברות ולא דגמים ספציפיים סתם בשביל האנקדוטה, לא הייתי זוכר ממילא דגמים ספציפיים

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אבל בסופו של דבר ההבדלים כל כך קטעים , לאוזן להאנושית לפחות. שאין בתכלס סיבה רצינית נגיד להביא רדיו דיסק

של נקמצי - חוץ מהלהגיד "יש לי" ... (ד"א בדיוק מה שאתה אמרת על האלפיין..)

פורסם

סבבה... זה בערך מה שניסיתי לברר.....

פשוט נראה לי שיש כל כך הרבה גורמים אחרים במערכת שאחראים לשיפור הסאונד - שהHU יורד למקום נורא זניח....

(כמו החלפת האגזוז הסופי - ברכב עם מלא שיפורים אחרים.... שזה כבר יחסית ממש זניח)

פשוט התפלאתי שהנושא בכלל לא עולה כסוגייה - אז רציתי לוודא את העניין....

בכל מקרה - תודה על העזרה!... אז מעבר לנקאמיצ'י לא יתוכנן לזמן הקרוב ;-)

בברכה!

יונתן.

פורסם

זה רק אני או מה קורה פה?

הHU הוא הדבר הראשון שמתחיל להוריד איכות מהדיסק שאותו אתה משמיע.(תמיד יהיה איבוד איכות)ככל שהHU הוא איכותי יותר תאבד פחות.נאמר לך שאם תיקח HI END אחד לעומת אחר לא תרגיש הבדל משמעותי אבל אם תיקח HIEND אחד לעומת רדיו פשוט יהיה הבדל גדול.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...