Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובנוסף, יש את עניין התשתית .. כולנו רוצים ומתלוננים כמה התשתית גרועה.. אז הנה.. אומנם על חשבונינו, אבל הינה עושים משהו בנידון .. אני מוכן לתרום עוד 200-300 שקל בשנה , ובתמורה לקבל כביש טוב , חינוך טוב לילדים שלי, שכשהבן שלי יצא ביום שישי לבלות אני אדע שהוא יחזור בבוקר עם האוטו ולא באמבולנס!

אתה לא מספיק תורם עם המיסים?

אתה לא מבין שממשלה מצא דרך מימון חדשה של הוצאות מנופחות שלה?

אתה אומר חינוך טוב לילדים, אז פעם הבאה תהיה וועדה בנושא החינוך שתקבע שעל מנת להשיג חינוך טוב יותר יש להטיל אגרת חינוך בסכום של X ש"ח. ואחר כך יהיה וועד למלחמה בפשע שתקבע שיש להטיל אגרת ביטחון וכו' וכו'...

אני ואתה משלמים מספיק מסים. לממשלה יש תקציב ממסים שלנו, אז היא צריכה לדאוג לקחת חלק מתקציב ולהפנות לנושא בטיחות בדרכים.

דרך אגב וועדת שיינין מקצה חלק מכסף להצבת מצלמות מהירות נוספות בכבשים מהירים. אני לא מסכים לרעיון זה, אבל הינה מקור מימון נוסף למלחמה בתאונות הדרכים, למה צריך לקחת מאיתנו עוד כסף?

פורסם
מה זה קשור למי עושה תאונות ומי לא? תכף תגיד לי שאתה מושלם , שמעולם לא עשית תאונה (אולי אם יש לך שנתיים רישיון) אבל אין מה לעשות , אנחנו בני אדם, אנחנו עושים טעויות , טעויות גורמות לתאונות.. ועל כך צריך לשלם ,

בנוסף , אתה משלם על בטיחות דבר שאני בטוח שהיית רוצה לילדיך , היית רוצה שהנהג שכן עושה תאונות (לא אתה חס ושלום), לא יעשה תאונה ביחד עם הבן שלך אפילו שהבן שלך לא אשם ..

ובנוסף, יש את עניין התשתית .. כולנו רוצים ומתלוננים כמה התשתית גרועה.. אז הנה.. אומנם על חשבונינו, אבל הינה עושים משהו בנידון .. אני מוכן לתרום עוד 200-300 שקל בשנה , ובתמורה לקבל כביש טוב , חינוך טוב לילדים שלי, שכשהבן שלי יצא ביום שישי לבלות אני אדע שהוא יחזור בבוקר עם האוטו ולא באמבולנס!

אתה מוכן?

אז שלם גם עלי... נו מה אכפת לך, כולה 400-600 שקל בשנה, ואתה שקט, תקבל תשתית טובה יותר, תאורה, בטיחות, הכל... רק שלם גם עלי, כי בדיוק אין עלי כסף קטן...

בעצם לא לא, שלם גם על המשפחה שלי, מה זה 1500-3000 שקל בשנה? כסף קטן לעומת בטיחות אין קץ, פתרון על הבעיות הלאומיות של תאונות דרכים?

היינו משלמים בעצמנו, רק שעכשיו קצת לחוץ אתה מבין...

בקיצור. 150 שקל זה כסף.

במקום שהמדינה תתייעל ותממן את זה - זה מושט על הציבור

והציבור מטומטם - לכן הציבור ישלם.

אבל אני לא הולך להיות הציבור הזה.

Sorry.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

האמת, כולם צודקים. גם פלרמן והאגרה המעצבנת שלו, וגם מי שרואים בה עוד מס מיותר. כי הדרישה שכל נהג ישלם עוד 150 שקל בשנה יעודיים למלחמה בתאונות דרכים היא שערורייתית, חוצפנית, ומהווה הודאה בפשיטת הרגל הניהולית של רשויות המדינה. למה, 21 מיליארד השקלים שהמדינה כבר מרוויחה מרוכשי ובעלי רכב בכל שנה לא מספיקים?

מצד שני, אנחנו משלמים ושום דבר לא קורה. אז אפשר להמשיך לנהל דיונים בפורום, והנה עוד רוכב קטנוע החליק על צבע סימון מסוכן, ולהמשיך להעלות טיעונים מלומדים. והנה עוד נהג יהרג כי לא הבין צומת שסומנה בידי עוד מהנדס-מחורבן-לוקח-שוחד-מקבלנים-ממעצ. ונמשיך לדבר, ולהתווכח ולהתלבט על צורת הממשל הראויה לנו, ועל הפליטיקאים-ההתנחלויות-הקיבוצים-החרדים שלוקחים לנו את כל הכסף.

זה הרי עבד יופי הדיבורים האלה עד היום, לא? מה לא?

כמעט כל הטיעונים נגד האגרה נכונים. אבל אפשר להמשיך להעלות אותם בלי ששום דבר ישתנה - ושום דבר לא ישתנה - או לנסות לעשות משהו חדש. בתקווה שהמדינה באמת תקיים את ההבטחה והפעם הכסף באמת ילך לכבישים, אני מוכן לוותר על ערב במסעדה פעם בשנה.

אני מוכן לנסות.

פורסם

חופשי אני מוכן לנסות . יותר מזה .

כבר אמרתי שאני מוכן מדי שנה לתת מראש למדינה את קנסות המהירות שלי ועוד קצת , כדי שיירדו ממני ועוד קצת כדי שישפרו את התשתית.

הבעייה שהכסף הזה יילך , כרגיל , לשחיתות ולבזבוזים.

חושבים שאני טועה ?

נדבר עוד 5 שנים.

פורסם

עלה לי רעיון מטופש, שהמדינה תמכור בלעדית את האפודים הזוהרים האלה שמחייבים אותנו, ככה יעשו רווח מסויים ויממנו את הקישקושי אגרת בטיחות שלהם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תשובה למג'ישן #14

ראשית: קוראים לי פלרמן, יואל פלרמן.

(הכחול – שלו; השחור –שלי)

יצירת משהו חדש ?- דממגוגיה לשמה!

היעדים הוגדרו כבר בשנת 1997 - בניגוד למצג שהנך מנסה להציג לציבור.

חלק מהמכובדים שהשתתפו ומשתתפים בוועדת שיינין -יעצו, השתתפו גם בשנים עברו בתכנון והגדרת היעדים - גם אם הנוסח המילולי שונה!

לצערי נראה על פניו שבמקום לעסוק בהארת העובדות הנך עוסק בדוברות מ"טעם"!

יעדים הוגדרו ב-1997? איזה? איפה? חוק המאבק הלאומי - כיום ומאז שנחקק - הוא חוק חסר ערך (2 סעיפים מתוך 17), חלול מאוד וחסר כל ערך ביצועי. איזה משתתפים בדיוק (חוץ מד"ר בקר, שעושה זאת קרוב לדור)?

ולעניין המשהו החדש – ושים לב היטב למה שכתוב כאן (אני כותב את זה לאט). זאת הפעם הראשונה שיש בישראל שר אחראי לנושא הבטיחות בדרכים; זאת הפעם הראשונה שמוחלט על הקמת גוף בעל יכולת ואחריות; זאת הפעם הראשונה שנקבע כי הדבר החשוב ביותר הוא תשתית בטיחותית; זאת הפעם הראשונה שלא מדובר על הנהג (ש"זוכה" בדוח); ובעיקר: זאת הפעם הראשונה שנקבע יעד מספרי קשיח, וזה לכשעצמו מחויבות אדירה, בסיס לדרישה של דין וחשבון מהגופים הממונים. וזאת הפעם הראשונה שנקבע יעד שאמור להביא את ישראל ממש לצמרת. לא פחות.

ויש עוד כמה דברים חדשים. למשל מעמד הבטיחות ברכב (מיסוי על אבזור, גריטה, מבחנים בבתי ספר, מחקר, טכנולוגיה ועוד. מצלמות? רע – אבל יש בעיה. אם רוצים ללכת על אירופה, אז שם, תתפלא, הממסד שמצליח מאוד בתחום הבטיחות טוען כי למצלמות יש השפעה חיובית בתחום. אבל זה ראוי לדיון נפרד).

אהבתי את הקטע של הדוברות מטעם. אספר לך סיפור אישי (בתנאי שלא תספר לאיש). מאז שהוצג הדוח נפגשה הוועדה לישיבת סיכום אחת – וזהו.הוועדה התפזרה, וזהו. מכיוון שכולם דיברו רק על על האגרה – וב-YNET, בצמוד להודעה על אישור חוק הרשות בממשלה, עלה הנושא שוב – הגבתי. חברי הוועדה לא ממש ידעו על כך. ובעניין השכר שקיבלתי מהוועדה. אז ככה (בחשבון גס): 22 סנדביצ'ים, 2 פלאפל, בקבוק ליטר וחצי קולה (במצטבר), עשרות ספלי קפה והמון מים (מה שנכון: המון). הדלק והזמן על חשבוני. רגוע?

אם היית קורא את אוטו בעשור האחרון, היית מוצא שם אסופה ממש לא קטנה ובהחלט שיטתית של התקפות שלי על הממסד – כולל שרים (כולל שטרית), כולל ההנהלה, כולל המשטרה, כולל מע"ץ ויש עוד הרבה – על הדרך, הביצועים – ובעיקר השיטה. אבל לא קראת, ואתה לא יודע מה כתבתי. אבל להגיב בלי לדעת הולך. לא ככה?

מדוע יש לסחוט שוב את הציבור

מן הראוי להזכיר שמתוקף החוק משנת 1997 : "המאבק הלאומי בתאונות דרכים" , אושרו תקציבים יעודיים לנושא.

דממגוגיה, סחיטה ושחיטה - כבר כתבתי, אני מציע שתעיין שוב בהיסטוריית תיקצוב היעד : "מלחמה בתאונות דרכים" ותנסה להסביר לא כ"דובר", מדוע יש לסחוט שוב את הציבור ?

ההכנסות מהנהגים בכל תחום הקשור לרכב: אגרות, דוחות רישוי, מיסי יבוא על רכב חדש, מיסים על חלקי חילוף ועוד, מסתכמות במיליארדים- מיליארדים מר' פלרמן.

גם אם אתה משתמש ב"דמגוגיה" ככלי להשגת היעדים - אינך יכול להכחיש את העובדות, אלא רק לעשות נסיון לא מכובד להעלים עובדות אלו!

הנה נגעת בלב העניין. הכסף. אכן – אושרו תקצבים. כמה? היום הרשות הייתה צריכה לקבל משהו כמו 420 מיליון ש"ח, והייתה צריכה לנהל את ענייניה לבדה. אז היא קיבלה שליש, הכסף הועבר לגופים חיצונייים, להסברה נשארו רק 15 מיליון ש"ח והיא ממש לא ניהלה את ענייניה לבד אלא הייתה סתם אגף מוכה במשרד התחבורה.

לגבי הכסף שנכנס ממיסים מישירים ועקיפים. אני שמח שאתה מאיר את עיני בנושא (הרשיתי לעצמי להעתיק את הערתך הנ"ל כבר לפני שנים וגם להעלות בדיוני הוועדה. ברשותך).

הלא זה כל העסק. מעבר לעובדה כי אין קשר בין מקור המס ליעדים – מדינת ישראל לא השקיעה מעולם בבטיחות בדרכים סכומי כסף בעלי משמעות. היא עשתה זאת בהרבה תחומים, לא בבטיחות. וגם הפעם זה לא היה קורה. לכן הוצע שמימון חלק מתקציב הרשות, חלק, יבוא בצורה כזאת. קרוב למחצית תקציב הרשות, נא לזכור, ילך לתשתית עירונית. ולמה? כי אין דרך, כיום, לחייב רשויות מקומיות בכך.

הפיתרון של וועדת שיינין-שחיטת כבשים

אחיזת עיניים, הדרך הקלה, מקוממת-הדמגוגית, לסחוט ולשחוט את הציבור ללא הבחנה -כתשובה לכישלון ניהולי, לשימוש בכספים בצורה כושלת ללא בקרה !!!השר המכובד משתמש בוועדת מומחים שמייעצת אולי נכון מקצועית, אבל כושלת שוב בתחום הניהולי כלכלי! הפתרון: השר אינו צריך להיתמודד בממשלה על זכות הציבור לקבל תמורה למיסוי הכבד בעולם -אלא יכניס שוב את ידו "החוקית" לכיס הציבור על בסיס ה"כבשים שותקות" - בכל מקרה, גם ששוחטים אותם!!!

הפתרון של וועדת שיינין – במצב העניינים כיום – הוא היחיד. למה? כי הכסף לא היה מגיע. ותיקון טעות בסיסית: הבעיה לא הייתה "כישלון ניהולי או שימוש בכספי ציבור ללא בקרה". הבעיה הייתה שלא היה לנושא הבטיחות תקציב של ממש – ויותר מזה: לא הייתה כל תפיסה של המדינה כי היא צריכה להשקיע סוכמי עתק בכלל, בתשתית בפרט. זה פשוט לא היה (כי אם "הנהג הוא האשם, והמשטרה היא שתפתור את הבעיה" צריך הרי רק להשקיע בניידות ובשוטרים. לא ככה? ועכשיו שים לב: אפילו בעניין הזה, של אכיפה, המדינה לא השקיעה באמת. תקני המשטרה הוקפאו על-ידי האוצר. ועניין קטן זה יכול להמחיש את כל הבעיה, כולל השליטה של האוצר בניהול בפועל של המדינה.

עכשיו, לבוא ולטעון כי זה לא בסדר שהמדינה לא משקיעה במה שהיא מחויבת ושזה ממש לא בסדר לקחת כסף מהנהגים בכלל, לאחר שהם משלמים כל-כך הרבה בפרט, זה כמו לומר שיום שישי בא אחרי חמישי.

העניין הוא שהוועדה לא רצתה רק להמליץ המלצות מצוינות ולראות איך יישומן מתפוגג בתוך חוק ההסדרים או בבעית תקציב כזאת או אחרת – שזה מה שהפחיד את כולם בוועדה – אלא ליצור בסיס כסף בלתי-תלוי באוצר.

ועכשיו תרגיל. המדינה פוגעת בסל הבריאות. מול המצלמות מתייצבים חולים וזועקים כי הם נדונים למוות. כולם מתקוממים, הכסף מגיע. קאט.

המדינה לא משקיעה כספים בבבטיחות התשתית. מי יעמוד מול המצלמות?"הנהג"? הוא הרי האשם. אחד שיגיד כי הוא זה שייהרג? נו באמת. אתה יודע מה? אפילו לא אייטם קטן ליד התחזית. והנהגים? 58 שנים לא עשו דבר. למה שמחר יהיה אחרת?

כאשר לבטיחות אין מעמד יסוד צריך לייצר אותו. צריך להבין: עד היום מעמדה של הבטיחות בדרכים לא היה רע. לא היה לה בכלל מעמד.

(אגב דוברות: אלו דברים שנכתבו במשך שנים, כולל אזכור שמות ובעלי תפקדים, לפני שהגעתי לוועדה הנ"ל. מנכ"ל משרד התחבורה הפורש ממש לא אהב כשראה אותי שם. הוא ידע למה).

פורסם

אני אומר דבר אחד והוא פשוט למדי:

מה שקורה בפועל זה שהמדינה לא עושה כלום בתחום התשתית. אצא מנקודת הנחה כי כולכם מאמינים כי במידה ויעשה דבר בנדון (ואמצעי המימון לא חשוב כרגע), מס' קורבנות הקטל בדרכים עשוי לפחות בצורה ניכרת ומשכך, התוכנית הזו, מקוממת ככל שתיהיה, עשויה להציל, נניח, את חייו של בן משפחתו של כל אחד מאיתנו , עם הדוגמא הזו (המציאותית למדי) כל אחד מוזמן לחשוב, שוב, מה ערכו של כסף, מול חיי היקרים לו מכל.

"המציל נפש אחת מישראל, כאילו הציל עולם ומלואו."

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

פורסם

המדינה שיקרה יותר מידי עד כדי כך שכשהיא תגיד את האמת אף אחד כבר לא יאמין לה.

וזאת הנקודה, אף אחד כבר לא מאמין, אם היתה אמונה שזה יעזור אני בטוח שכולם היו משלמים את זה בכיף בלי להתלונן לרגע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תגובה למר' יואל פלרמן,

*ציטוטים של דבריו בצבע שחור

"אם היית קורא את אוטו בעשור האחרון, היית מוצא שם אסופה ממש לאקטנה ובהחלט שיטתית של התקפות שלי על הממסד – כולל שרים (כולל שטרית), כולל ההנהלה, כולל המשטרה, כולל מע"ץ ויש עוד הרבה – על הדרך, הביצועים – ובעיקר השיטה. אבל לאקראת, ואתה לא יודע מה כתבתי. אבל להגיב בלי לדעת הולך. לא ככה?"

אם קראתי או לא את התייחסותך בירחון אוטו לנושא בעברלא רלוונטי לעובדות המופיעות בחוק משנת 1997 , שהנך מנסה לשכתב מחדש לפי ראות עינייך !

התייחסותי נוגעת לעצם הצדקת שיטת החליבה והסחטנות שאושרה בממשלה ולא למה שכתבתה בעבר.

אתה כותב:

"ולעניין המשהו החדש – ושים לב היטב למה שכתוב כאן (אני כותב את זהלאט). זאת הפעם הראשונה שיש בישראל שר אחראי לנושא הבטיחות בדרכים; זאת הפעםהראשונה שמוחלט על הקמת גוף בעל יכולת ואחריות; זאת הפעם הראשונה שנקבע כי הדברהחשוב ביותר הוא תשתית בטיחותית; זאת הפעם הראשונה שלא מדובר על הנהג (ש"זוכה" בדוח); ובעיקר: זאת הפעם הראשונה שנקבע יעד מספרי קשיח, וזה לכשעצמו מחויבות אדירה, בסיס לדרישה של דין וחשבון מהגופים הממונים. וזאת הפעם הראשונה שנקבע יעד שאמורלהביא את ישראל ממש לצמרת. לא פחות."

והעובדות החקוקות בחוק משנת 1997 :

סעיף מס' 3 בחוק למלחמה בתאונות דרכים - משנת 1997

3. השר האחראי

שר התחבורה יפעל בשם ראש הממשלה וירכז מטעמו את מכלול הפעולות במאבק בתאונות הדרכים.

סעיף מס' 4 בחוק למלחמה בתאונות דרכים – משנת 1997

4. בחוק זה - "מנהל הרשות" - מנהל הרשות שמונה לפי סעיף 9;

"הרשות" - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים שהוקמה לפי סעיף 5;

סעיף מס' 5 בחוק למלחמה בתאונות דרכים – משנת 1997

הקמת הרשות

מוקמת בזה במשרד התחבורה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.

אתה כותב:

"הלא זה כל העסק. מעברלעובדה כי אין קשר בין מקור המס ליעדים – מדינת ישראל לא השקיעה מעולם בבטיחותבדרכים סכומי כסף בעלי משמעות. היא עשתה זאת בהרבה תחומים, לא בבטיחות. וגם הפעםזה לא היה קורה. לכן הוצע שמימון חלק מתקציב הרשות, חלק, יבוא בצורה כזאת. קרוב למחצית תקציב הרשות, נא לזכור, ילך לתשתית עירונית.ולמה? כי אין דרך, כיום, לחייב רשויות מקומיות בכך."

השיטה בה אתה מצדד ולפי הערכתך היא מהווה הבסיס להצלחה:

הכנסת היד לכיס האזרח ב"אור יום" והעברת הכסף ישירות לרשות – במקום להעביר כספים כפי שנקבע בחוק המקורי ואני מצטט:

15. תקציב הרשות

(א) תקציבי הרשות השנתיים יכללו:

(1) תקציב רגיל;

(2) תקציב לפעולות הרשות.

(ב) התקציב הרגיל והתקציב לפעולות הרשות ייקבעו בחוק התקציב השנתי של המדינה, בתחום פעולה נפרד במסגרת תקציב משרד התחבורה.

16. תקציבים בתחום הבטיחות בדרכים

(א)חוק התקציב יכלול ויסמן את התקציבים של משרדי הממשלה המיועדים לביצוע התכניות.

(ב) משרד ממשלתי יגיש לרשות, אחת לחצי שנה, דין וחשבון בדבר מימוש התקציבים, כאמור בסעיף קטן (א), שיועדו לביצוע הפעולות שהוטלו עליו בתכניות;מנהל הרשות יקבע את הנהלים להגשת הדוחו"ת.

ואני טוען שזו שיטת גזילה וזלזול באזרח המשלם את מיסיו הכבדים ביותר בעולם בכל תחום ותחום!

ולשיטה שהנך מצדיק ...

אני מציע:

* שהמדינה לא תעביר תקציבים בתחום הבריאות ותגבה ישירות תוספת חיים של 9% מהחולים, כי כך בטוח יהיו יותר בריאים או ימותו פחות- "עורבא פרח"!

*את הכספים שהמדינה גובה מהאזרחים מהמיסים יחלקו למקורבים

*יממנו טיסות לחו"ל לחברי כנסת

*יגדילו מדי חודש את השכר של "נבחרי הציבור"

* יוסיפו ויחלקו משרות לקרובים לצלחת ויטענו לגבי חוקים ש"לא היה ולא נברא"!....

אתה כותב:

"הפתרון של וועדת שיינין – במצב העניינים כיום – הוא היחיד. למה? כי הכסף לא היה מגיע. ותיקון טעות בסיסית: הבעיה לא הייתה"כישלון ניהולי אושימוש בכספי ציבור ללא בקרה". הבעיה הייתה שלא היה לנושא הבטיחות תקציב של ממש – ויותר מזה: לא הייתה כל תפיסה של המדינה כי היא צריכה להשקיע סוכמי עתק בכלל, בתשתית בפרט. זה פשוט לא היה (כי אם "הנהג הוא האשם, והמשטרה היא שתפתור את הבעיה" צריך הרי רק להשקיע בניידות ובשוטרים. לא ככה? ועכשיו שים לב: אפילו בעניין הזה, שלאכיפה, המדינה לא השקיעה באמת. תקני המשטרה הוקפאו על-ידי האוצר. ועניין קטן זהיכול להמחיש את כל הבעיה, כולל השליטה של האוצר בניהול בפועל של המדינה."

בגלל גבייה של 9% הכל ישתנה – ואני בטוח שיהיה אפשר להעריך שבגבייה נוספת של 9% נוספים ....רק מהאזרח, נוכל להקטין את מספר ההרוגים !:x

אתה כותב:

"העניין הוא שהוועדה לא רצתה רק להמליץ המלצות מצוינות ולראות איךיישומן מתפוגג בתוך חוק ההסדרים או בבעית תקציב כזאת או אחרת – שזה מה שהפחיד אתכולם בוועדה – אלא ליצור בסיס כסף בלתי-תלוי באוצר."

ואני טוען:

ועדת שיינין שיתפה פעולה עם השר ומטעמו ונתנה גושפנקה לגזילה נוספת מהאזרח במקום שהשר הממונה ידרוש את התקציבים המהוגנים בחוק מהמדינה, כמוטל עליו מתוקף תפקידו !!!

אותו שר מטעם אותה ממשלה שלא פעלה כנדרש בחוק – ראה וועדת לווגנטל ודוחות מבקר המדינה!

שיתפה פעולה לצורך הסרת האחראיות המוחלטת מהממשלה והעבירה את האחראיות הזו לאזרח בטיעון נזול, קלוש, חסר בסיס שבאמצעות גבייה נוספת, התוכנית למלחמה בתאונות דרכים תצליח..."אשרי המאמין"!

מצ"ב הקישור הנכון למאמר שכתבתי בנושא ורלוונטי לדיון:

www.carinfocus.com/Fmamarmain.htm

שבת שלום לכולם,

מריוס

פורסם

רקע

יש לעורר כמה אנשים, ואני מניח כי חלק מנסיעות(השחיתות)לחו"ל של ח"כינו/שרינו

חזו עיניהם בתשתית והתנהלות תחבורתית נאורה. אכן זה לא משתקף אצלם במבט מיקצועי,

אולם האנשים המיקצועיים בישראל המקושרים מתוקף תפקידם לחוקים וההתנהלות-קריא תשתית מוטורית בעולם הנאור- מבין שזה בטיחותי ,וכפועל יוצא נוח למשתמש.

בארץ

כאן בישראל- מנסים להמציא את הגלגל,מסתבכים,ומתסבכים את הסובבים אותם(בין אלה הסובבים ,אין להם ולו מושג קלוש בתשתית/בטיחות בצורה מיקצועית,הם רק פקידונים).

למשל בבנית /שיפוץ כביש, אין ולו אזהרה מינימלית, אורות שלטים לפחת 500מ' ו/או ק"מ אחד לפני המפגע,שנבין שהנהג יהיה מוכן למכה. הכבישים, מתולאים, סתימת חריצים בצורה פרוויזורית, כנראה לצאת מידי חובה,עצים ואו שלל עצמים המסתירים שילוט חשוב ו/או שסוף סוף יש שילוט הוא דהוי...שלא לדבר על גנבי הברזל שמעלימים תמרורים. ומכאן אפשר להגיע לסימון נתיבים וכו'.

מוסכים

בנוסף לתשתית,נוסיף את רמת התחזוקה/שירות של רכבים בישראל, נבין שברמות אלה

יש כאן בעיה. "קומבינה" היא מילה עדינה מידי לכנות מה שקורה בקשר למכוניות הנעות בישראל. ואין לזה קשר למכונית חדשה ו/או ישנה -למרות שאפשר לחלק זאת לסעיפים,ולתתי סעיפים...ולא ניגע כעת במכוניות ליסינג, משאיות,תחבורה ציבורית,הסעות, וכו'.

$$$$

כסף- הכסף לא מתועל נכון(בלשון המעטה)- אי שם בדרך הוא מתמוסס, וכקסם -מתועל לאי אילו "צרכים" אקראיים -שהקשר בינם לבין תשתית ובטיחות בכבישים,הינו מקרי בהחלט.

יש "קוסמים" שיודעים בדיוק מי הם,וישנם המתחבאים מאחורי הקלעים(המסוכנים ביותר).

כל הרעות החולות שהעליתי לעיל, וזאת על רגל אחת, מתעצמות ככל שחולפות השנים.

זה מין מעגל קסמים בלתי פוסק - התוצאות הכואבות שאפשר לראות במיידי הן תאונות הדרכים-הגובים קורבנות על מזבח ה"קומבינה", ו/או התיסבוך של כל הנוגעים בדבר הזה, המכונה תשתית/בטיחות בדרכים.

רבותיי כל ינוקא/ואו סב במדינה נאורה, יודע דברים בסיסיים בנהיגה כגון: שמירת מרחק

ישיבה נכונה, מהירות .לא לא הם לא כולם עברו נהיגה מתקדמת-הם למדו זאת מניסיון-תרבות שרואים מסביבם בזמן שהם משתמשים בכביש-כביש בטיחותי, מסומן,המתריע נכונה מפני מפגעים מועדים, שירותי כביש (לא זונות כן :wink: ), מיידיים-המטפלים בבעיה שנוצרה בדרך ,בצורה מהירה ומיקצועית. דברים אלמנטרים שרואים באירופה ,בעיקר בגרמניה/איטליה/צרפת למשל. בארץ ישנם מיקרים עד שמטופל המפגע ,במקרים רבים המפגע גובה קורבן, הממסד אדיש.

משטרה

מבחינת אכיפת החוק התעבורתי- במקום הראשון זו המהירות.

ההשקעה הגדולה ביותר במשטרת ישראל הוא הממל"ז/מצלמה-... עגל הזהב

אליו משתחווה המפכ"ל ומפקד מתנ"א-הם מנשקים את הממל"ז כאילו היתה פילגשם.

אני לא אתפלא אם כותבים לממל"ז שירי הלל, ומלטפים אותו מעדנות. ובסיום כל משמרת

ה"אקדח" מקבל נשיקה מהשוטר/ת. שלא לדבר על נהיגה "פרועה" וכפועל לא זהירה

מצד משטרת התנועה - SHERIFFים על הכביש - ושמישהו ינסה לעצור אותם :shock: .

כל נהג (בעיקר בספורטיבית) נחשב אויב המדינה מספר 1.

אין זמן וכסף לשלוח ניידת לעמוד ולסמן/לכוון במקום בו יש מפגע-כי אותה ניידת עומדת בכביש החוף ב 5:00 בבוקר, לתפוס EVO8 על 208 קמ"ש- זה הרבה יותר חשוב מכל דבר אחר,לתפוס מכוניות על כביש ישר . כל המבצעים שערכה משטרת ישראל קריא: מתנ"א

שכמובן מומנו מכספי משלם המיסים/המדינה היו פשוט אחיזת עיניים- סחיטת כספים

מהמדינה על ניוטראל הא כן על חשבונינו הנהגים ומשלמי המיסים.

ואנחנו? האזרחים? כלומר ציבור הנהגים.

אנחנו-משלמים על הכל- הכסף נחלב מכיסיינו- ותמורה אין...פשוט אין.

ומה הועדה קובעת :?: איזה פלא יש לחלוב עוד ועוד מציבור הנהגים,עזבו תמורה.

מגיע לנו תשתית לקויה.

מגיע לנו ממלז"ים.

מגיע לנו צמיגים באיכות ירודה.

מגיע לנו חלקי חילוף ברמה בטיחותית מסוכנת.

מגיע לנו מוסכים שעוסקים בקומבינות(כן גם מוסכי יבואן).

מגיע לנו עבודה לא מיקצועית.

מגיע לנו למות.

למי איכפת שיש מעל 500 הרוגים בשנה :?:

רבותיי מתי תבינו באמת ,שמדובר בחיי אדם :?:

ציבור הנהגים אדיש, אדיש לכל התחלואים האלה.

הוועדות עם כל הכבוד להם, שוב סחטו כספים מהמדינה -וקביעתם

"לשדוד" מהאזרח שומר החוק ומשלם המיסים עוד כסף ,

הוא מבחינתם=משתלם,עסק טוב -שלא לומר פיתרון המשול להצלחה.

רבותיי נמאס לנו כל פעם לחזור מאירופה, ולקבל אגרוף בפנים.

חברי וועדה/ועדות יקרים-צאו פעם אחת לעולם הגדול,

לכו לעבור קורס אצל מנהלי תשתיות תחבורה באירופה...

כן נכון ,שאלה רשויות בעלות תקציב מסוים-כן אבל התקציב הזה לא הולך

ל"מקורבים"/קומבינות , הוא מושקע כל כולו בתשתית ובבטיחות הנהגים בכביש.

ותרבות נהיגה :?: זה כבר בפרק אחר -את השיעור ה-I תערכו ברינג :wink:

הא כן, וזה בדרך אגב חוסך בחיי אדם-דבר פעוט בעיניי הועדה-נכון?

עוד מעט תקום לה עוד ועדה, שרק שם היו"ר משתנה- אך הסיכום הוא אותו דבר

והוא סחיטת כספים מהאזרח.

"הציבור מטומטם- ולכן הציבור משלם"

הפיתרון?

הפיתרון הוא:

1.חינוך מהגן, הכרת תמרורים,חוקי תנועה בסיסיים.

2.ביה"ס יסודי- 3 שעות שבועיות + מבחן היכרות חוקי התנועה גם של

הולכי רגל/רוכבי אופניים.

3. חטיבת ביניים - לימודי תיאוריה.

4.תיכון י'-יא' יב', הכרת הרכב, מנוע, פיסיקה/תנועה של הרכב.

לימוד נהיגה מתקדמת,ישיבה נכונה, בלימה,אכיפת מכשול

ירידה לשוליים, היגוי יתר וכו'... מגיל 17, עד יב' .

יב' שילוב הוצאת רישיון נהיגה בבחינת הבגרות-כן עד כדי כך.

5.לבעלי רישיון-ריענון כל 5 שנים בנהיגה -מי שלא עובר לא יחודש רישיונו-נקודה.

מכאן טוב שילקח כסף , רמת הידע והבטיחות של הנהג כלפי נהיגתו, ובטיחות

נהיגתו כלפי המשתמשים בכביש תגבר. נהג זהיר ומודע יותר לסביבתו ולנהיגה שלו ולשליטתו ברכבו.

תשתיות - הרחבת נתיבים, תאורה, שילוט ברור,סימון כבישים בצורה ברורה

גדרות ברמת בטיחות הגבוהה ביותר -אפילו להוציא מכרז לחברה בחו"ל המתמחה בזה.

אתם לא יודעים לעשות זאת? תנו למומחים.

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
רקע

עוד מעט תקום לה עוד ועדה, שרק שם היו"ר משתנה- אך הסיכום הוא אותו דבר

והוא סחיטת כספים מהאזרח.

"הציבור מטומטם- ולכן הציבור משלם"

הפיתרון?

הפיתרון הוא:

תנו למומחים.

אילן פ.

אילן ידידי,

ראוי להציין שהאנשים ששותפו בוועדת שיינין, הם אנשים מקצועיים מהשורה הראשונה בתחומם - גם יו"ר הוועדה יעקב שיינין, מקצוען בתחומו- ד"ר לכלכלה , אם כי לדעתי הפרטית הוא הפחות מקצוען דווקא בתחומו בהתחשב בהמלצותיו הכושלות.

חלק גדול מהמלצות הוועדה ראויות ונכונות והוצגו בעבר - ביחוד ע"י ד"ר משה בקר מומחה לתחבורה מהשורה הראשונה.

אליה וקוץ בה

בעבר הרשות למלחמה בתאונות בדרכים נכשלה מהסיבה הפשוטה:

ניהול כלכלי כושל וזלזול הממשלה במטרות הרשות ובפועל הקצבת תקציבים קטנים מהנדרש .

הפתרון של דר' יעקב שיינין - דמי חסות

הפתרון המוצע ע"י הד"ר לכלכלה - מר' שיינין, שעדיף לאזרח לשלם "דמי חסות" ישירות לרשות כדי לקבל פחות הרוגים, פחות פצועים, פחות תאונות.

זו החלטה הנוחה ביותר לביצוע ובאה לפטור את חובת המדינה, הממשלה והשר הממונה לניהול תקין בהתאם לחוק שהתקבל בשנת 1997 והעברת הנטל לאזרח!

יותר קל ונוח לסחוט כל אזרח בעל קטנוע או אופנוע או רכב או מונית או משאית - על אף שאותם אזרחים משלמים כ 30 מיליארדים ש"ח כל שנה באמצעות המיסים השונים המוטלים על בעלי הרכב בישראל!

תרגיל "הודיני"

30 מיליארד ש"ח הכנסות למדינה מהאזרחים בעלי הרכבים, נמחקים בתרגיל "הודיני" כלכלי ע"י הד"ר לכלכלה ובסיום מזהיר מוסיף הד"ר הכנסות נוספות של כ350 מיליון ש"ח נוספים- תשלם או תמות!

המצער שבעניין שרבים וטובים טוענים נגד מהלך "דמי החסות" שאושרו בממשלה ועל אף זאת, לא מתארגנים על מנת לבטל מהלך גזילה במימדים כל כך גדולים.

מריוס

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בעבר העליתי שאלות בהקשר להתנהלות של יו"ר עמותת אור ירוק, התייחסותו החד צדדית רק לבעלי ממון ופוליטיקאים קטנים וזלזולו באופן עקבי לפניות להבהרות בנושא התכנים של עמותת אור ירוק,

מצד אזרחים מן השורה !

התנהלות זו אכן הוכיחה שיש תמורה נאותה:

מינוי ללא מכרז של מר' אבי נאור ליו"ר הרשות למלחמה בתאונות דרכים ע"י השר שטרית (פניתי למבקר המדינה בנושא)הפועל כדיקטטור מול הציבור.

החלטות תמוהות שנובעות מהתפיסה שניתן לשחוט ולסחוט את הציבור כ"עדר כבשים" ע"י הטלת\גביית

"דמי חסות" כמס נוסף מציבור משלמי המיסים בטוענה להפחתת מספר ההרוגים בתאונות דרכים.

לשמחתי עדיין יש כאלו שמסוגלים להאיר את העובדות כפי שראוי להציגם לציבור -ביושר וללא כחל וסרק!

מצ"ב קישור לכתבה חושפנית של העיתונאי יוני קלרמן על ה"אמת" של אור ירוק...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3183895,00.html

וקישור לכתבה שלי בעניין החלטות ועדת שיינין:

www.carinfocus.com/Fmamarmain.htm

מריוס

• תוכן חדש...