Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש ברשותי גולף 87, דור שני, 1300 סמ"ק,שקניתי עם משאבת מים דולפת.כמובן שביצעתי טיפול טיימינג עם החלפת המשאבה (לפני כחצי שנה).

לפני כשלוש שבועות לערך החלפתי לשמן LM 10-40 מתוסף עם MOS2 (אפור). לאחר כשבוע ביצעתי נסיעה חולון-פ"ת שהיתה הנסיעה הארוכה ביותר מאז ההחלפה. במהלך הנסיעה נדלקה נורת לחץ שמן יחד עם זמזום מפחיד. מיד כיביתי את המנוע ודירדתי את הרכב עד לעצירה במקום נוח יותר.

במצב כזה הדבר היחיד שניתן לעשות הוא לבדוק שמן, זה מה שעשיתי, וכמובן שהיה שמן.:twisted:

חיכיתי קצת והנעתי את הרכב. בנסיעה חזרה, שוב אותו הסיפור.

היה ברור שאני צריך בדיקה ומהר.קבעתי עם בני. בני מתקשר אליי לאחר החג, לאחר שפירק חצי אוטו - קרטר שמן,משאבת שמן, הוריד מכסה שסתומים, וכו', ואומר לי "תשמע, אתה נוסע עם טיימינג לא מכוון,פיספסו שן בטיימינג בכוונה, כיוון שהמפלג לא מתאים לראש המנוע" (ראש המנוע הזרקה,אבל מותקן קרבורטור). מסתבר שבני כיוון את הטיימינג לפי הספר , אבל אז גילה שלא ניתן לכוון את ההצתה כהלכה, כיוון שהמפלג לא יכול להסתובב יותר אחורה....

בדיקת קומפרסיה שביצע הראתה 100 כשהטיימינג מפוספס(ועלתה ל-160 כשהטיימינג מכוון כהלכה בסוף התהליך).

בקיצור היה צורך לנסר את מסילות המפלג על מנת לכוון את ההצתה כמו שצריך. משאבת השמן שופצה, השמן שאולי והיה דליל מדי למנוע הוחלף גם מן הסתם.

לאחר הורדת מכסה השסתומים גילינו גם מעבר שמן סתום בחתיכות פלסטיק שנמס (בגולף יש מין מכסה מגן בפנים).

וכך, מבעיית לחץ שמן הגענו לבעיית טיימינג רצינית. מתברר שאני נוסע כחצי שנה עם טיימינג לא מכוון, ולא מבין למה אני תמיד אחרון ברמזור....

קיבלתי את הרכב היום, ההבדל בביצועים אדיר, המנוע נשמע מעולה,

ו...כמה טוב שיש בני.

פורסם

וכמה טוב ששהואלת לדווח לנו בפורום!

קראנו החכמנו ולמדנו שוב משהו חדש, .. תודה על העדכון!

ושוב מהוכחה שתמיד יש מה ומי ללמוד ולהחכים!

ועל זה נאמר"מכל מלמדי השכלתי"!

תודה לרואי (סטינגר)!

וחן חן לבני ל. שלנו!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קרה לי מקרה דומה :

קניתי לפני כמה שנים פורד אסקורט ממישהו בשליש מהמחירון (במקום 18 אלף 6 אלף).

לא הבנתי למה הוא היה מוכן כל כך לרדת במחיר...יש לציין שקיבלתי את האוטו ב 6000 כאשר

מורכבת עליו מערכת בכ- 2000 שקל כלומר 4000 שקל לאוטו שעולה 18 אלף במחירון

ולאחר הקניה הרגשתי שהאוטו לא סוחב לקחתי למוסכניק אחד שאמר לי שיכול להיות שהמנוע גמור..

לא התייאשתי ופניתי למוסכניק אחר שתוך 5 דקות של בדיקה אמר לי "גבר, פיספסו לך שני שיניים בטימינג.."

הייתי בשוק !!! בקיצור רצועה טימינג חדשה + עבודה 450 שקל.

לאחר מכן האוטו נסע פגז.....כמו שד.

אחרי שנה וחצי מכרתי את האוטו ב 15,500 אלף שקל כאשר המערכת נשארה אצלי....

מסקנה : תראה כמה מוסכניק יכול לעלות לבן אדם...בטח המוסכניק שהחליף את הטימינג ופיספס

לא הבין למה האוטו לא סוחב ואמר לבחור שהמנוע גמור ולכן הסכים למכור לי אוטו ב-6 אלף.

אם הייתי שומע למוסכניק הראשון גם אני הייתי מנסה להפטר מהאוטו בכל מחיר...

אולם המוסכניק השני העלה את הערך של האוטו שלי ב 8 וחצי אלף שקל..... תגיבו חברה....

פורסם
"תשמע, אתה נוסע עם טיימינג לא מכוון,פיספסו שן בטיימינג בכוונה, כיוון שהמפלג לא מתאים לראש המנוע"

בכוונה ? זה לא יכול להיות טעות ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
בכוונה ? זה לא יכול להיות טעות ?
לא טעות. פשוט מכיוון שחסכו כסף על המפלג כשהחליפו את ראש המנוע.

הקומבינה בוצעה עוד לפני החלפת הטיימינג שאני ביצעתי עם רכישת הרכב, אצל אחד מהבעלים הקודמים. מה שקרה הוא שהמכונאי הדביל שלי השאיר את המצב כמו שהוא (רק החליף משאבה ורצועה) תוך כדי הדגשת הסימנים השגויים בטיפקס, מבלי לרדת לעומק העניין. לא הגדיל ראש.

עובדה, הביצועים שופרו משמעותית.

אם בני אמר "אני 40 שנה במקצוע, כזה דבר עוד לא ראיתי" זה כבר אומר הכל.

פורסם
אם בני אמר "אני 40 שנה במקצוע, כזה דבר עוד לא ראיתי" זה כבר אומר הכל.

אני עובד עם בחור שכל יום אומר את זה....

בואו נעשה שרשור PAISE THE LORD לבני.

פורסם
אני עובד עם בחור שכל יום אומר את זה....

בואו נעשה שרשור PAISE THE LORD לבני.

Praise the lord אם כבר. אני בסה"כ מפרגן למי שמגיע. אם זה מפריע לך, אז אני מצטער מצטער אבל אין הרבה מכונאים בארץ עם רמת מקצועיות כה גבוהה. כשתכיר תבין.

פורסם

רואי, נהנתי מהסיפור. מגיע לך כל הכבוד על המסירות בישור הצד המכני של הגולף לכל אורך הדרך.

גם אני אכלתי מרורים משלל קומבינות בגולף שהייתה לי, דבר שדרש המון סבלנות עם הוצאות גבוהות,

בשביל להחזיר אותה למצב מקורי ותקין. רק שבמקרה שלי הקומבינות לא בוצעו מתוך קמצנות,

אלא מבעלים שחשבו שהמהנדסים בפולקסווגן טיפשים לעומתם.

בשני הרכבים הבאים שקניתי, בדקתי היטב את המקוריות המכאנית/חשמלית לפני שביצעתי את הרכישה.

בני באמת נשמע תותח רציני. אפשר להתייעץ איתו בה"פ? מה הניק ניים שלו?
קוראים לו "בני ל", עם תמונה של אוטובוס בסימלון. ולמה?

No worries 8)

פורסם

רק אני לא מבין מראש למה עשו מראש קומבינה והורידו את ההזרקה?

מזכיר לי 205 CTI מסוימת שמישהו העלה בזמנו עם המרה לקרבורטור.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
רואי, נהנתי מהסיפור. מגיע לך כל הכבוד על המסירות בישור הצד המכני של הגולף לכל אורך הדרך.

תודה צחי ומרק!

בקרוב שרשור סיכום יישור קו,עם תמונות. אני רק מחכה להרכיב את הג'אנטים החדשים.

רק אני לא מבין מראש למה עשו מראש קומבינה והורידו את ההזרקה?

מזכיר לי 205 CTI מסוימת שמישהו העלה בזמנו עם המרה לקרבורטור.

ליביו

גם אני לא מבין למה, אבל ככה זה כשאתה הבעלים ה-10.

פורסם

סחתיין על האבחון של בני, זה מסוג הדברים שאתה בחיים לא מדמיין שמישהו יהיה נועז/טמבל/מחוכם/קמצן (מחק את המיותר) לעשות :)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

רואי בוקר טוב! (רועי?)

אתה תאלץ לסלוח לי שאני מסתייג קצת מתרבות הסגידת אלילים הזאת, בני הוא מכונאי, יכול להיות שהוא משקיע יותר ממכונאי רחוב אבל זה התפקיד שלו, כמו שאמר פה איזה בחור, אני לא זוכר מי, - "בני המלך החליף לי שמן גיר" WTF

זה לא נראה לך מוגזם......?

אתה רואה אותי משבח את הבנקאי שלי שהצליח למכור לי מניות בהצלחה?

אז למה שאני אגיד על מישהו שהוא מלך בגלל שהוא החליף לי שמן גיר?

זוכר שצביקה אמר פה לאיזה בחור שלא הצליח להניע את האוטו הענתיקה שהוא ניסה להניע, להוריד את האגזוז כי הוא ישב בשיחים? זה לכל הדעות מדהים.

אבל להחליף שמן גיר? או כל אוטו שני שנכנס אליו להגיד לבעל האוטו שמעולם לא החליפו לו טיימינג? או לפסול לחלוטין כל תשובה של מישהו אחר בכל תגובה שלו? זה נראה לך ראוי לתואר מלך?

בברכה.....ארז. (בלי עצבים או כעס...סתם הסבר...)

• תוכן חדש...