Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיט התקנה 4G

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה איתכם ,אבל לי יש קבל rca ב40 שקל מתחנה מרכזית וגם חוטים משם והכול מצוין אין שום רעש קטן אפילו .

אז אני מציע לך לחסוף את הכסף לדברים אחרים זה ממש דפוק לקנות ב400 שקל את הקיט הזה ,לפני כמה ימים בא פה מישהו

והתלונן שיש לו רעשי אלטרנטור ומה מתברר יש לו קבל rca ב100 שקל של ליטינג אודיו אז מסתבר שלא תמיד הכי טוב זה טוב.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ל

לגבי המתח זה משוואה פיזיקלית פשוטה שככל שהכבל עבה יותר יש לו בחתך רוחב מעבר AMPER גבוהה יותר.

חוט יותר איכותי או פחות לא משנה כמעט ברכב כיוון שהמתח הוא 12V והפולסים של ה זרם הם משתנים כל הזמן. גם ככה החוטים עבים יותר מכל כבל בייתי רגיל .

לא צריך להתפוצץ בכבל מתח כיוון שיש לשים לב גם כמה AMP יוצא מאזור המנוע, אם יוצא לך רק 60 AMP אז אין לך אפילו מה לשים יותר מ 8 GAUGE כיוון שהוא מחזיק כזה זרם ללא בעיה , וגם ככה לא תקבל יותר מזה למערכת.

אני לא יודע מאיפה להתחיל לתקן אותך, אני רק מתפלא שמיקמיק לא שם לטעויות שרשמת פה... לכן גם התגובה שלו הייתה כזו. אז שני דברים:

1. ברכב המתח הוא DC לא מתחלף כמו שרשמת, השיטה של AC מטרתה להפחית את החום בעיקר וככה אפשר להעביר ע"י חוטים דקים יחסית מתח גבוהה מאוד ועם שנאי להפוך אותו ל DC עם מתח נמוך יותר ואמפרז' גבוהה (אם אתה רוצה לראות דוגמא, תסתכל על החוטים של חברת החשמל, או תפתח מגבר מיקצועי ביתי, ותראה שהחוט שנכנס אליו אומנם קטן אבל מהשנאי הגדול שבפנים החוטים כבר עבים)

2. זה שיוצא לך 60 AMP עם כבל 8 G זה יפה, הבעיה העיקרית היא שהחברות הזולות עוטפים את החוטים בחומרים ירודים במיוחד, ומיניסיון שלי, אצלי במערכת לאחר ששמתי לראשונה מגבר רציני סוף סוף (בשלהי 2002) לאחר 5 דקות כל הרכב היה מסריח מגומי שרוף. אז זו אחת הסביות העיקריות לכבל עבה עם עטיפה טובה ובדרך=כלל זה משהו שחברות בעלות "שם" שומרות עליו.

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

מוזר אני לא ראיתי דבר כזה ולדעתי גם אם כן זה דוגרי לא מצדיק את ה200 שח תוספת כדי שיהיה לך כבל מתח של מותג[ראבק..]

תאמין לי שאם בידוד של צינור פלסטיק עמיד בחום קיצוני שום תופעת טבע כמו שתיארת תתרחש.

מניסיון.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני אומר לך היה לי באוטו... פשוט לאחר ניסיון כזה אתה שם עוד 200 שקל כדי לשכוח מהתופעה הזו, זה שיש כבלים אחרים שהם גם טובים, אני לא מתווכח.

SPL @ 136.6DB!

פורסם

את האמת אלון לגבי הרעיון של הפלסטיק העבה יותר אינני יודע.

אבל כבר יצא לי -לרכוש- כבל 8 גייג שהוא בעצם 10 גייג. (כתוב לכל אורכו 8, כמובן.)

אז יכול להיות שזאת הסיבה אצלך גם.. בסופו של יום הפלסטיק לא אמור להיות זה "שיחזיק" את החום.

לגבי הרעיון של כבלים עבים דקים וכו..

לפני ההגברה אנחנו עובדים על וולטאז נמוך, אמפראז גבוה.

אחרי ההגברה אנחנו עובדים על מתח גבוה, אמפראז נמוך.

בגלל זה בבית יש לנו כבלים דקים -יחסית-, לעומת ה4 גייג הנחוץ ברכבנו.

דרך אגב, הוא לא טען שאנחנו עובדים על AC, הוא טען שהאמפראז משתנה מצריכה לצריכה.

וזה נכון.

עריכה, בפעם האלף.

לא צריך לשלם כסף יקר על כבל מתח. אפשר להביא כבל מתח של SOUNDQUEST ב10 שקלים למטר.

4 גייג כמובן.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

פולסים - בקריאה מהירה נראה לי "פלוסים"

טעות שלי

והתכוונתי לא שחזיק את החום אלא שלא ישרף בגללו :wink:

SPL @ 136.6DB!

פורסם

לmikmik שמע רמקולים בייתיים של פוקאל וסונס פיבר על אונקיו ותראה שתגיד שהרמקולים האלה זבל שמע על מגברים אחרים ולא תאמין.

גש בזמנך החופשי לפיוז בגבעתיים ותראה שבגלל כבל ניתן לפסול מערכת (לגביי כבל רמקול ולגביי rca ).

אם זה כך במערכות ביתיות אין סיבה שברכב זה יהיה שונה (כן יהיה הבדל אם אינטרקונקט, מגבר שונה על אותו רמקול וגם hu )

אוקיי כמובן שברכב יש עוד הרבה גורמים כמו מיקום האלמנטים בידוד וכ"ו אבל בגדול "יש הבדל"

תבדוק חברות כגון מונסטר והן דאן הול שגם מייצרת כבל מתח xlo וכ"ו.

אני אסכים איתך שקבל מתח סטינגר או דרגסטר לא יתנו סאונד שונה אבל מבחינת איכות החומר וכ"ו הם כן עדיפים על השאר כגון קליפורניה בום (היה לי וניקרע מהר מאוד)

פורסם

ראובן עשו מאות מבחנים עיוורים בנושא.

וכל הבחורים הנחמדים "ששמעו" הבדלים, פתאום נעלמו להם ההבדלים שהם שמעו ...

תקרא לזה קסם. תקרא לזה מיתוס, תקרא לזה איך שתרצה.

אם אתה מעוניין, אני יערוך עבורך מבחן עיוור.. רק תתאם איתי שבוע הבא ואז נראה עד כמה ההבדלים הללו חדים כפי שאתה חושב.

כבל בסך הכל מעביר חשמל, הוא לא אקולייזר משוכלל שאמור לצבוע לנו את הסאונד שלנו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אם כבר לעשות מיבחן עיוורות אז תעשו אותו לא על FLAT אלה על כול חברה ואת הפ'צרים שלה ככה זה כבר יותר הגיוני....כי בדוגרי רב הHU נישמעים זהה בFLAT וזה לא חוכמה ולא מוכיח כלום כיוון מה שעושה את כול ההבדל אלה אותם הקרוסים ופצ'רים הקיימים בהם....

אני חושב שרב בני האדם לא יכולו להבדיל שמיע בין מגבר גם לא ביתי וגם לא ברכב...... כיוון שתפיקידו של המגבר הוא להגביר רמקולים שמוציא שמיע....אך כמובן יש את האמינות ,צריכת זרם,הספק ואיכות חומר אשר מבדיל מגברים זה מי זה...

פורסם

אדי, הוא לא טוען שההבדלים שהוא שומע זה בפונקציות.

הוא טוען שבמצב FLAT המכשירים פשוט נשמעים שונה.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

לדעתי שי אתה צודק אם תבדוק לגופו של דבר הבדל לדוגמא בין RCA שונים(סיכוך מינימלי ולא שזורים לעומת סיכוך משולש וכבל שזור) רוב הסיכויים שלא תשמע הבדל שמיע(כי ההבדל הוא קטן מאוד),כנ"ל לגבי הויכוחים שלכם על:פאנלים, כבלים לרמקולים,RCA, PRE OUT וכו'

השאלה היא אחרת אם תחבר את ההבדל של האלמנטים האלה ביחד(מרמה הכי נמוכה נניח RCA הכי פשוטים,כבלים מעפנים לרמקולים וכו')

ותשווה אותם לאותם רכיבים על אותה מערכת עם אלמנטים מקשרים נקרא להם ברמה גבוהה אם תשמע את ההבדל?

לדעתי פה התשובה כבר לא תהיה נחרצת וזה משהו שצריך לבדוק.

ואז אם כן יש הבדל הלא שאז יש הצדקה להשקיע באותם אלמנטים מקשרים.

שווה בדיקה.

פורסם

mikmik לפחות הבנת אותי נכון שאני מתכוון לflat (אך ורק flat ) אבל שוב פעם לך לשקם אלקטריק שמע הרמן קרדון מול פיוניר ודנון אני שוב פעם לוקח דוגמאות ביתיות מבחינת קלות הבדיקה.

{(ניראה לכם ששלומי לקח דנון 2000 סתם) דרך אגב שלומי אם אתה קורא אולי עוד כמה חודשים אני גם אקח את הדנון הזה}

(לקחתי הביתה לניסיון כבל של soundquest שעולה 110 שקל למטר + סופיות ועבודה עוד 400 (אני צריך 7 מטר תעשו את החישוב לבד)כיום יש לי מונסטר שעולה כ30 שקל למטר מבחינת קולנוע ביתי אין הבדל בכבלים גם לא מול כבל פשוט שהיה לי ב5 שקל אבל בסטריאו שמיים וארץ, בסופו של דבר החזרתי את הכבל מכיוון שבבאס הוא היה עדין מידי וכבל שאני רוצה (מונסטר z3 ) יקררר.

mikmik גש לבדך לפיוז בגבעתיים ותווכח בעצמך.(ואם עדיין לא אז...)

פורסם

וודו.

אני ראיתי תוצאות של מבחני שמיעה בחו"ל (מבחנים עוורים) לכבלים החל מ 1$ למטר עד 5K$ למטר.

בוא נאמר את זה כמו שהתכוון המשורר: חלק מהאנשים הרגישו בהבדל שלא היה משמעותי מדי

(באנגלית זה נשמע קצת יותר טוב ,הם רשמו שההבדל לא גרם לנוקאאוט לסנטרי הצופים ,בלשון המעטה)

ZZR

פורסם

גם אני קראתי מאמרים רבים בנושא(בעיקר במערכות ביתיות) שטוענים לשני הכיוונים,

ומפה המסקנה שאני צריך לשמוע ולא לקרוא איזה כתבה,שוב אני מדבר על בדיקה של שילוב

בין כמה אלמנטים שונים ואז תהיה לי דעה בנושא עד עכשיו כל מה שהועלה פה הוא בגדר תהיות.

לא אוהב שמביעים דיעה לא על סמך ניסיון.(לא מתכוון אליך מידן).

• תוכן חדש...