Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שילדה צרפתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם אני שומע מישהו זורק, שלצרפתיות יש שילדה הכי טובה.

אני מנסה להבין למה. כי היו לי בזמנו 405 ו605 ומגאן, ואני יגיד לכם שזה לא מהשהו בכלל.

אני שואל בכוונה באתר הזה , כי אני רואה שיש פה הרבה חובבי צרפתיות.

מכווה לתשובות מבוססות ורצניות.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אני אומר את דעתי אך זו דעתי בלבד.

אז ככה לנו במישפחה יש היסטוריה דיי גדולה של צרפתיות

הצרפתיות נוחות מבחינת נסיעה (זה חשוב מאוד לאבא שלי הוא נוסע המון)

ידוע כי הצרפתיות דיי בעיתיות כי מערכת הקירור שלהן ידועה בבלאגן שהיא יודעת לעשות ויש עוד המון אימרות בסיגנון ואיני שולל אותן!!!.

אבל אני יודע דבר כזה

ש סתם לדוגמא סיטרואן ZX רכב צרפתי דיי פשוט יכול לתת הנאה מנהיגה ששום הונדה סיויק לא תיתן.

והכי חשוב לפחות לנו הנהגים הצעירים (לא הערסים שעושים רעש) הקשר בין הנהג למכונית זה דבר מאוד חשוב ובצרפתיות הקשר בין הנהג למכונית הוא יוצא מין הכלל!!!!.

אבל שוב , זו דעתי בלבד.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

למה אתה מתכוון הנאה?

אם כבר אתה משווה להונדה(שזה לא נכון להשוות למותג אתה צריך להגיד דגם), אני ראיתי הרבה פרקים של BM

(כי רק שם אפשר לרואת הונדות :) ) ראיתי כמה מבחנים של קליוא ספורט וקליוא v6

וראיתי בבירור שהם לא מתקרבים לסיוויק טייפ אר על המסלול.

וטכניט,מה יש לZXשאין לרכב באותו קלאס ? האם זה סוג של מתלים או מנוע.

Omnia mea mecum porto

פורסם
עוד שרשור שהולך להיות ויכוח בלי אור בקצה המנהרה :roll:
ממש לא, אם תכסוך מהתגובות כמו שלך ו של "למי יש יותר גדול".

אותי מעניין רק טכנית . מה מיוחד בשילדה של צרפתיות.

ואם יהיו פו ושם השוואת, אז רק אוביקטיבי ומבוסס.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אני יכול להגיד לך מנהיגה על הרבה רכבים.

לי יש אימפרזה והשילדה שלה מצויינת ויש לה אחלה התנהגות ואחלה חויית נהיגה ויציבות, לא תמיד הכי חשוב כח

גם לחלק גדול מהצרפתיות יש שילדה טובה ומכאן ההתנהגות שלהן, לדעתי הפגם הכי רע בהונדה זו השילדה שהורסת את שאר הדברים הטובים שיש להונדה, אבל צעירים רק מסתכלים שלהודה סיויק 95 יש 125 כ"ס והם לא יודעים שזה המנוע הכי לא גמיש שיש אבל זה כבר נושא אחר

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני אומר ש ל ZX לצורך העניין בלבד יש היתנגות כביש מצויינת שנובעת משילה ובולמי זעזועים מצויינים ונוחות נסיעה יחסית לרכב שעולה 12.000 שקל מצויינת .

זה לא נתון ליוכוח זו בחירה של טעם אישי כי תמיד יקום האיש ש יגיד שההונדה ה סטנדרטית ואני מדבר כאן על רכבים סטנדרטיים בלב אז הוא יגיד שההונדה שלו יותר טובה.

אז תחשוב ZX רגילה מהנה מאוד לנהיגה אז מה יהייה עם ZX משופרת????

שאני אומר משופרת אני לא מדבר רק על מנוע בעיני שיפור זה ברקסים ובולמי זעזועים עוד ליפני שמתחילים לגרום למנוע למשוך עוד סוסים לעדר.

לשפר צריך לדעת איך וצריך לדעת מה אתה רוצה מהרכב שלך ולא העיקר שיהייה לך כוח מנוע כי בסופו של דבר נהיגה לא מיתבאטת רק בכוח מנוע.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

תנהג על גרסאות צרפתיות "חמות" ואז תבין...

תנסה ראלי בסיבובים ואז תנסה לעשות אותו דבר עם הטייפ-ערס... נראה מה יהיה לך להגיד אח"כ.

יניב.

פורסם

לZX VOLCAN יש גם היגוי בכל 4 הגלגלים בנוסך לשלדה שלה :)

תיקח סיבוב על איזה צרפתיה מהדור הקודם ותבין :)

רק דגים מתים שוחים עם הזרם.

הכלה 205 1.4 :-D

מחפש רדיו דיסק(מומלץ MP3)-ה"פ

פורסם

ההסבר הוא פשוט.

הצרפתים לא המציאו שום דבר.

הם רק לקחו את הידע הקיים והשתמשו בו בצורה הכי טובה שאפשר.

מקדימה יש לך מתלי מק'פרסון , עם כיול לטובת התקשורת עם הנהג (זוויות הגה שנותנות מקסימום היזון חוזר).

מאחורה יש זרועות חצי עוקבות , מה שאין ברוב המכוניות המתחרות - שיקולי מחיר (גם בייצור וגם בתחזוקה).

במכוניות אחרות הסרן האחורי שונה , ובד"כ גם המתלה הקדמי מכוייל אחרת (מק'פרסון הנה תצורה די מקובלת , אבל רוב היצרנים לא הצליחו לחכות את קונצרן PSA).

בלי לפגוע - אם הייתה לך 405 ולא הצלחת להבין את ההבדל בינה לבין סיוויק - אז כבר לא תבין מה ההבדל.

יש אנשים שלא מבדילים בין קולה לדיאט RC.

יש כאלה שלא מבדילים בין סוגי יין שונים.

גם אלה שמבדילים וגם אלה שלא חיים באושר בד"כ. אפשר לקרוא לאה שמבדילים פלצנים ,אפשר לקרוא להם אניני טעם. הכל עניין של השקפה. לא צריך לפסול לא את אלה ולא את אלה.

אפשר לנסוע עם סיוויק או לאנטיס מהר כמו 306/405/ZX וכו' , ברוב המקומות. בתלות , כמובן , בהיכרות עם האוטו ובנהג.

אני נהנה מהצרפתיה הרבה יותר מיפנית או אחרת. אבל זה אני.

פורסם
לZX VOLCAN יש גם היגוי בכל 4 הגלגלים בנוסך לשלדה שלה :)

תיקח סיבוב על איזה צרפתיה מהדור הקודם ותבין :)

ההיגוי הפסיבי האחורי לא ממש תורם לחדוות הנהיגה. ההיפך.

הוא שואף "ליישר" את האוטו , מה שקצת משקר את התחושה בכסא הנהג.:idea:

האמת - השרשור הזה מוכיח פחות או יותר את כל "סיפורי השילדה המטורפת של הראלי".

רוב המשתמשים ניזונים מסיפורים , ולא באמת יכולים להבדיל בין המכוניות השונות

(ומי שטוען אחרת , מוזמן להיכנס איתי לסיבוב בעיניים עצומות ובאזניים אטומות ולהבחין בין השלדות . ממש כמו מבחני הטעימה של הקולה).

פורסם
תנהג על גרסאות צרפתיות "חמות" ואז תבין...

תנסה ראלי בסיבובים ואז תנסה לעשות אותו דבר עם הטייפ-ערס... נראה מה יהיה לך להגיד אח"כ.

יניב.

מה אני אמור להבין? שאין לך מוסג במה שאתה אומר?

מה זה ההשווה הדיבילית הזות של 106 לטייפ אר. זה מבנה אחר לגמרי. טוב שלא אמרת

שראללי יותר טוב מאוטובוס.

מבחן אחרון שהיה טייפ אר מול VTS חדשה

לפי מה שהבנתי הביצוים יותר טובים לטייפ אר.

Omnia mea mecum porto

פורסם

לפי מה שהבנתי רק לדגמים של 106 ו205 יש ביצוים טובים על המסלול.

ולא בגלל שיש בהם מהשהו מיוחד, פשוט המבנה(שילדה) שלהם קצרים יותר ז"א

אין משקל עודף בקצבות. כמו לסדן לדוגמה יש מכסה מנוע הרוך ובגז מאחור.

אז למה אין אותם ביצוים למיני לדוגמה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

לא הבנת כלום.

אין קשר לביצועים על המסלול.

מדברים כאן על הנאה ותקשורת עם הכביש.

אין גם קשר לאורך. מכונית קומפקטית תהיה ברוב המקרים יותר מהנה (בהנחה שנבנתה באותה תצורה) מאשר מיני. פחות "עצבנית" , יותר הרמונית.

המיני נחשבת דווקא מהנה מאוד לנהיגה , בערך בליגה של הצרפתיות.

קרא קצת כאן - הוא מסביר יותר טוב ממני ובטח יותר מכאלה ששולחים אותך לסיבוב כדי להבין :

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/1stcar.asp

פורסם

אני לא מתכוון להכנס לויכוח. ברשותי 106 דור ראשון, אמנם XR אבל חולקת את אותה השלדה עם אחותה הספורטיבית.

אני לא התחלתי עם ההשוואות ה"דביליות" האלה, כלשונך. אתה צפית ב-BM, ראית מבחנים, ראית הונדות, סבבה לך.

אני, לעומתך, נכנסתי לכמה וכמה סיבובים עם הונדות למיניהן. מה לעשות, הרכב שלי חלש מ90 אחוז מההונדות, אבל ההבדל בהחלט מורגש בסיבוב.

וכן, ראלי יותר טוב מאוטובוס. :wink:

(אגב, קראתי את המבחן בין הטייפ אר לVTS וה-VTS עולה על מתחרתה בהתנהגות הכביש למרות הכל)

יניב.

• תוכן חדש...