Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד סוגית C-5:

כשהמערכת בקרת האקלים מכוונת ל-20 מעלות בשני הצדדים, נמדדות הטמפרטורות הבאות בפתחי המזגן מימין לשמאל: 7 / 8.5 / 15 / 9.7

מה יכול לגרום לבעיה?

פורסם

אולי יש לאוטו חיישנים שבודקים מה הטמפרטורה בכל אזור ולפי זה הם מורידים\מעלים את הטמפרטורה של האוויר היוצא מהמזגן

נ.ב

אתה באמת מדדת את זה?! למה?

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

אולי יש לאוטו חיישנים שבודקים מה הטמפרטורה בכל אזור ולפי זה הם מורידים\מעלים את הטמפרטורה של האוויר היוצא מהמזגן

ברכב ישנו חיישן טמפרטורה אחד הממוקם מעל המראה הפנימית.

בהתאם למדידה ולכיוונון הטמפרטורה, היא מחליטה מה להוציא מאיזה פתח.

זה לא מסביר איך שני פתחי האוורור המרכזיים מוציאים אויר בהפרש טמפרטורות של 8 מעלות.

הבדיקה והמדידות נערכו במוסך מורשה עם הבוחן והעלו סימני שאלה גדולים.

פורסם

תן לי לנחש, האויר חם יותר בצד של הנהג.

הציר של המנוע של המדף בצד נהג שחוק.

הבעייה מטופלת באחריות.

אתה יכול ליצור איתי קשר, אם אתה צריך עוד פרטים.

אריאל :-)

פורסם

יש מנועי סרבו למדפים, מבוקרים מחשב (יח' בקרה) או שחלק מהם לא פועלים כשורה או שחלק מהמדפים הנעים פשוט תפוסים בחלקם, או שמח יח' הבקרה מוציא פקודות לא שוות או שיש מפלי מתח בחיוט הפקודות למח או בחיוט הפקודות מהמח למנוע הסרבו המניעים את המדפים.

מסקנה: זה לא לפתרון ליד הבית.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מה שמוזר הוא שאילו היה מדף תפוס, תמיד היתה בעיית טמפרטורה, אבל כשמורידים את המערכת ל-16 מעלות, הכל מסתדר, פחות או יותר.

הדבר התמוה ביותר הוא שקיימים שני מדפים: ימין ושמאל. אילו שמאל היה תקול, אז הטמפרטורה בפתח השמאלי והמרכזי שמאלי היו דומות.

מסקנה: אני שוב צריך להמתין למחלקה הטכנית של לובינסקי.

באשר אבדנו - אבדנו...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אצלי הוחלף המנוע הנ"ל באחריות. חלוקת המדפים הפנימית אינה פשוטה, ככל הנראה. אני הבחנתי בכמה תופעות מוזרות גם אחרי התיקון, ולצערי אין במוסך שלי מי שיידע להסבירן. אני בספק אם הצרפתי שתכנן את זה עוד עובד בסיטרואן...

בכל אופן, הבעיה ידועה. יש בקבוצת דיון של c5 אפילו מק"ט תחליפי לחלק הזה, שאינו סובל מהבעיה. הם בהתחלה שמו על המנוע-צעדים הזה גלגל שיניים שנאכל מהר מדי, כלומר עדיין בתקופת האחריות. כנראה נלקח מהמלאי של חברת צעצועים סינית שפשטה את הרגל. אני מניח שהחלק החליפי אמור להחזיק יותר, או כמו שמקובל, בטח הוא ייטחן יום אחרי שהאחריות המלאה תיגמר לך :?

פורסם

שאתה שם את המזגן על LO זאת אומרת הכי קר, עדיין יש הבדלים כלשהם ?

אתמול הייתי אצל "מזגניסט" וסידרתי כמה בעיות קטנות במזגן בסיום העבודה האוטו הוציא מכל הפתחים 7 מעלות...בררררררררררררררררררררר תא הקפאה !

פורסם

בסופו של דבר החליפו את המנוע המדובר.

זאת רק לאחר שהרכב הושאר למס' ימים במוסך המרכזי. למההההה?

מה היה קורה אילו הייתי גר בקצוות הארץ?

בכל אופן, עכשיו אני קופא ברכב ואני מקווה שישאר כך...

פורסם
תן לי לנחש, האויר חם יותר בצד של הנהג.

הציר של המנוע של המדף בצד נהג שחוק.

הבעייה מטופלת באחריות.

אתה יכול ליצור איתי קשר, אם אתה צריך עוד פרטים.

אריאל :-)

למה לנחש אם כבר קראתה את התוצאות שהוא כתב

פורסם

כאשר המזגן עובד (כל מזגן), המדחס מוציא נתון קבוע של קור. הוא לא יכול לקרר פחות או לקרר יותר. ברגע שהמדחס עובד - אז הוא עובד. אז כיצד בורר הטמפרטורה עובד? פשוט מאד - כמו מזגן בבית, עם טרמוסטאט. אם כיוונת ל- 20 מעלות, אז המזגן יעבוד עד שהטרמוסטאט יחוש 20 מעלות ואז יכניס המדחס למצב Stand By, עד שהטמפ' שוב תעלה וחוזר חלילה. עוד נתון שמשחק: עוצמת הוונטה. וונטה אחת, מספר וונטות. סיבובים מהירים או איטיים.

פורסם

ככה זה במזדה 3 אבל לא ב C5.

ב C5 אחרי שתא הנוסעים מגיע לטמפרטורה, המדחס ממשיך לעבוד ויש תריס שמכניס גם אויר קר וגם אויר חם.

יתרון: האויר בטמפרטורה יציבה ולא כמו במזדה 3 שהאויר קר 10 שניות וחם 20 שניות.

חסרון: בזבוז אנרגיה.

אני לא יודע אם המדחס עובד בהספק יותר נמוך במצב זה.

אריאל

פורסם

עוד סיבה מדוע המזגן עובד כל הזמן, להבדיל ממאזדה 3, היא שיש תא כפפות מקורר. מטרתו לשמור על מים קרים כל הזמן, כדי שתוכל לחכות בנוחיות לגרר, או להרגיע את עצמך אחרי שהאוטו נעל אותך בפנים ועוד כל מיני דברים כאלו.

ולמיטב הבנתי המנוע של המדף הוא מנוע צעדים, כלומר יכול להחליט כמה אויר להכניס מבחוץ, וכך אפשר להגיע למגוון טמפרוטורות נרחב, כפי שהסביר כאן אריאל לפני.

ואנקדוטה קטנה - גם לסקסו 99 שלי יש מחלה דומה עם מנוע שאחראי על סגירה ופתיחה של אויר מבחוץ. שם המנגנון יותר פשוט ומדויק - הוא מתקלקל אצל כולם, אבל רק אחרי תום האחריות המלאה.

• תוכן חדש...