Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, hayimbr כתב:

אני מדבר במוסך עם יועץ שירות שבעיני הוא אדם הגון.

יועץ שירות במקרה הטוב הוא בעיקר לא הגון, הכוונה שהוא מכוון בעיקר למטרות רווח והבוס שלו הוא מנהל פיתוח עסקי כלשהו שהמטרה שלו היא להרוויח כמה שיותר. אבל שיש בו גם אחוז מסוים של אכפתיות ללקוח. ז"א שהוא כן יגדיל ראש עבור הלקוח וילחם עבורו.

במקרה הרע אכפת לו 100% מהרווח ולא משום דבר אחר.

אם יש יועץ שירות שאכפת לו יותר מהלקוחות מאשר מהבוס, הוא לא ישרוד בתפקיד לדעתי. זה תפקיד מכוון רווחים. אחרת היו מאחדים את תפקיד המזכירה והיועץ יחד. יועץ זה איש מכירות.

אגב, הנסיון שלי הוא רק עם מוסך אחד כזה, אבל הייתי בעצמי איש מכירות תקופה לא קצרה.

לא אמור להיות לך רעידות. 

עריכה: יש מצב שאם תאיים בכך שתשלח מייל ליצרן יעזרו לך מיד. לא באמת תנסח משהו, אבל האיום יעשה את שלו.

אם תצטרך ניסוח מייל ליצרן אולי נעזור לך גם פה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיים, במוסך המורשה יש להם דברים יותר משתלמים לעשות מאשר להתעסק איתך, ולכן ינפנפו אותך עד כמה שהם יכולים. אתה צריך לעמוד על שלך.

אגב, סתם מסקרנות וקצת ליישר קו--מאיפה אתה בארץ? ובאיזה מוסך מדובר?

• רעיון טוב! 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני 19 שעות, אליה כתב:

חיים, במוסך המורשה יש להם דברים יותר משתלמים לעשות מאשר להתעסק איתך, ולכן ינפנפו אותך עד כמה שהם יכולים. אתה צריך לעמוד על שלך.

אגב, סתם מסקרנות וקצת ליישר קו--מאיפה אתה בארץ? ובאיזה מוסך מדובר?

אני מבין מה שכותבים

אני מתכוון שאני עובד עם היועץ כמה שנים טובות  בשנה האחרונה הגעתי פעמים רבות לבדוק  את ההתראה על תקלה במנוע

בסכה נראה לי בנס החברה לקחה על עצמה את התיקון.

מה העלות של החלפת תושבת שכל כך כדאי למרוח אותי?

השאלה אם אין דבר כזה שמנוע צריך לרוץ לצבור קמ ולהתיישר בהקשר של בעיית הרעידות הזו?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, hayimbr כתב:

אני מתכוון שאני עובד עם היועץ כמה שנים טובות

הוא שורד שם כמה שנים טובות כי הוא מייצר רווחים

ז"א שלא נתפלא אם הוא נותן בהצעות מחיר בטיפולים להחליף פילטר אוויר כל שנה ולא כל 3 (נניח מישהו שעושה גג 15K ק"מ בשנה)

אתה אמור להיות אסרטיבי איתו ושיבדקו לך את הרכב

משהו לא תקין

לא יודע אם אתה מכיר את הסיפור שלי עם יועץ שירות. הוא הראה לי נזילה מתחת לרכב, אמרתי לו - בחיים לא ראיתי שמן על הרצפה. ובדקתי כל כמה ימים (!!!) , כי חבר מכונאי החליף לי ולא היינו בטוחים ששמנו את השייבה הנכונה בסגירה. 

לא ראיתי שמן בחיים על הרצפה גם אחרי, זה סתם משהו זניח שבטח יש להרבה רכבים ישנים. ניסה להלביש עלי בדיקת נזילות ב 700 שקל

ואם היה מוצא משהו מזערי בטח היה לוקח הרבה יותר על בדיקות ואיתור נזילה מזערית

ניסה להפחיד אותי שיש כל מיני סיליקונים ופלסטיקות מתחת לרכב שיכולים להתנפח מהשמן שנוזל, שטויות. לא מצאתי כלום.

פורסם

אתה איש מייאש.

שאלתי אותך 100 פעם - האם התלונה שלך רשומה? פתחו כרטיס וכו, ורשמו במחשב או רק אמרו לך בעל פה? זה ממש חשוב.

צריכת דלק - בדוק בצורה מסודרת.

אתה רוצה לשלם עוד אלפי שקלים על החלפת תושבות? 

זה מנוע חדש? משופץ?

החברה לא לקחה על זה אחריות כ"נס", יש יצרן שתכנן מנוע גרוע ויש על זה לקיחת אחריות

תנסה לחשוב על זה כפרק גמרא שאתה מתפלפל על זה. 

כל מנוע רועד ככה אחרי החלפה? תציק למוסך. תשאל את זה במוסך. כמה מנועים החלפתם? היה עוד מנוע שרעד ככה??

לא אמרו לך שזה תקין למנוע חדש. אז זה לא תקין. כנראה שהם מקווים שזה יעבור או שהפריץ ימות מה שנקרא, כלומר תעזוב אותם בשקט.

בגדול זה מנוע 3 צילינדרים שתמיד רועד בכל מיני מצבים. מנוע זקן רועד יותר, מניח שקשור גם לתושבות מנוע, אבל זה בעיקר המנוע ממה שאני מכיר עם ה1.2 הזה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, KipodYam כתב:

אתה איש מייאש.

שאלתי אותך 100 פעם - האם התלונה שלך רשומה? פתחו כרטיס וכו, ורשמו במחשב או רק אמרו לך בעל פה? זה ממש חשוב.

זה מנוע חדש? משופץ?

החברה לא לקחה על זה אחריות כ"נס", יש יצרן שתכנן מנוע גרוע ויש על זה לקיחת אחריות

כל מנוע רועד ככה אחרי החלפה? תציק למוסך. תשאל את זה במוסך. כמה מנועים החלפתם? היה עוד מנוע שרעד ככה??

לא אמרו לך שזה תקין למנוע חדש. אז זה לא תקין. כנראה שהם מקווים שזה יעבור או שהפריץ ימות מה שנקרא, כלומר תעזוב אותם בשקט.

בגדול זה מנוע 3 צילינדרים שתמיד רועד בכל מיני מצבים. מנוע זקן רועד יותר, מניח שקשור גם לתושבות מנוע, אבל זה בעיקר המנוע ממה שאני מכיר עם ה1.2 הזה.

תגובה לפנתאון.

לדעתי הוא צריך להעתיק את התגובה לוורד ולהדפיס את זה כשמגיע למוסך.

תודה על תגובות כאלה בפורום הזה. פורום אדיר.

• אהבתי 1
פורסם

את הC4שלי בת 4.5 יד4 מכרתי לחבר פורום לפני איזה 6 שנים בגילוי מוחלט.

הרכב שאמור להיות באחריות , טופל כמו שעון שוויצרי ביבואן והכרתי את יד1 בדיעבד,איש מבוגר. אצל יד2 אחרי איזה חודש הלכה הרצועה וישר העיף חזרה לטרייד. יד3 ירד מהארץ ובגלל זה מכר.

אני עדיין זוכר שהלך איזה חיישן, נתנו לי 50% הנחה. אמרו בלאי וידה ידה ידה. עשינו לך הנחה...רק שזה זה המחיר הרגיל של גבע...

טפי עליהם ועל המחירים שלהם. יועץ שירות זה סוכן שיווק מפולפל, אל תשכח לרגע מי משלם לו משכורת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, KipodYam כתב:

אתה איש מייאש.

זה מנוע חדש? משופץ?

הגעתי פיזית למוסך אחרי שיצאתי ממנו לאחר התיקון ,כי חלונות החשמל לא עבדו

ואז 

הסברתי ליועץ התקשורת.והוא גם נכנס לרכב והניע

לאחר כשבוע התקשרתי והוא אמר לי להמתין

אני מניח שלא פתחו כרטיס כי הרכב לא נכנס למוסך לתיקון

לא יודע מה זה קשור לגמרא

אמרתי שהמנוע חדש למה זה קורה?

החליפו למנוע חדש אני אמור לקבל מסמך כזה עבור הרישוי

אני יודע שהיועץ עובד המוסך ולא עבורי ,אבל לבסוף מזה שאמרו לי לשים מנוע משומש או חדש ,החברה עשתה זאת.

גם כשהתחלתי לקבל התראות  על תקלת מנוע,היועץ אמר תסע 1000 קמ תעקוב מה קורה עם השמן ונראה.

אני שואל מה מונע מהיועץ להגיד כבר עכשיו,בא תשאיר את הרכב להגיד התושבות ישנות כבר וזה לא חלק מהמענה שנתנו לך בשירות ותשלם

פורסם

אתה כותב פה ומתפלפל ןמתפלפל על היועץ שירות כן לא שחור לבן.

אבל גבר, תתאפס.

תפקיד היועץ שירות זה למקסם הכנסות למוסך.

למרוח לקוחות, לתת להם תחושה טובה, תחשוב על סופר נציג שירות טלפוני. יש מצב שלפעמים הוא יקלוט שהמוסך עשה טעות ויציל את הלקוח כספית או מכונאית. במיוחד במוסכים גדולים, ועם חוסר מקצועיות.

אז יש לך יועץ שירות גבר גבר.

אין לך מושג אם רשמו שהלקוח מתלונן, 99% שלא, כי היו צריכים לעשןת נסיעת מבחן נוספת,  ולא עשו נסיעת מבחן עם הלקוח. הנה, היועץ שירות חסך להם כסף.

אתה לא יודע אם זה מנוע חדש או משופץ !! אם חדש, לא תקין רעידות. משופץ - לך תדע, יש מצב שיש קו שיפוץ שלם שהיצרן מריץ. 

וגם לא קיבלת ניירת? כלומר, אם עכשיו ניידת של משרד התחבורה עוצרת אותך?? קנס? רכב מושבת? עבירה??

בקיצור, זה המנוע, המפתחות בפנים, סע לשלום חביבי.

אני הייתי נוסע למוסך ושימשיכו לעבוד על הרכב אם זה רציני הרעידות.

אבל העיקר היועץ שירות שלך, אתה עובד איתו שנים.

לגבי מחיר תושבות תלוי איזה. יש כמה כאלה , חלק יקרות ושזה לא מעט עבודה, יש יותר זולות. זול אצל מוסך יבואן זה לא יהיה. ושוב, זה משהו שהיה צריך לבדוק בפירוק. לא התלוננו? היה תקין. נדפק? סיכוי טוב שזה בגלל הפירוק וההרכבה.

אני לא זוכר שתושבות זה מחלה של הרכבים האלה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, KipodYam כתב:

תפקיד היועץ שירות זה למקסם הכנסות למוסך.

מסכים

המקצוענות שלהם זה בלהפחיד את הלקוח בכך שאם לא תתקן את X יקרה Y.

כמו שעשו לי.

חקרתי את האמא של הרכב מלמטה, אין שום דבר שיכול להתנפח בגלל נזילות שמן מזעריות או פספוסי שמן כלשהם. ניסה להרוויח עלי. הוא ממש התעקש איתי שאני צריך לתקן. הוא ניסה למכור לי בדיקה ב 700 ש"ח ואחר כך אם ימצאו מאיפה הנזילות המזעריות להערכתי הייתי יוצא בסה"כ קנס של מעל 2K ש"ח או 3K ש"ח. על נזילות מזעריות, ויש מצב שאין בכלל נזילה וזה רק הפספוסים של מילוי שמן.

אם אתה צריך החלפת תושבת כלשהי, שיבדקו. לא קיבלת כלום בחינם @hayimbrבסה"כ אחד העובדים ניסח מייל באנגלית ליצרן כמו שהוא עושה כל יום או יומיים יש לו רשימה של מכוניות עם פיורטק לשלוח והיצרן מאשר. בטוח שיש לו תבנית מובנית והוא מתרגם עם AI או משהו ותכלס לקח לו כמה דקות לכל הסיפור. קיבלת שירות טוב אבל שלא יקלקלו לך עכשיו.

הם קיבלו את הכסף שלהם, הם מקבלים כסף מהיצרן.

תהיה אסרטיבי, אתה כבר בפוסט ארוך, אתה בשוונג, תהיה אסרטיבי.

פורסם
בתאריך 25.2.2026 בשעה 23:22, גולדן191 כתב:

מסכים

המקצוענות שלהם זה בלהפחיד את הלקוח בכך שאם לא תתקן את X יקרה Y.

כמו שעשו לי.

חקרתי את האמא של הרכב מלמטה, אין שום דבר שיכול להתנפח בגלל נזילות שמן מזעריות או פספוסי שמן כלשהם. ניסה להרוויח עלי. הוא ממש התעקש איתי שאני צריך לתקן. הוא ניסה למכור לי בדיקה ב 700 ש"ח ואחר כך אם ימצאו מאיפה הנזילות המזעריות להערכתי הייתי יוצא בסה"כ קנס של מעל 2K ש"ח או 3K ש"ח. על נזילות מזעריות, ויש מצב שאין בכלל נזילה וזה רק הפספוסים של מילוי שמן.

אם אתה צריך החלפת תושבת כלשהי, שיבדקו. לא קיבלת כלום בחינם @hayimbrבסה"כ אחד העובדים ניסח מייל באנגלית ליצרן כמו שהוא עושה כל יום או יומיים יש לו רשימה של מכוניות עם פיורטק לשלוח והיצרן מאשר. בטוח שיש לו תבנית מובנית והוא מתרגם עם AI או משהו ותכלס לקח לו כמה דקות לכל הסיפור. קיבלת שירות טוב אבל שלא יקלקלו לך עכשיו.

הם קיבלו את הכסף שלהם, הם מקבלים כסף מהיצרן.

תהיה אסרטיבי, אתה כבר בפוסט ארוך, אתה בשוונג, תהיה אסרטיבי.

הי

אני בסכה מנסה להבין ,ואני מקבל  כל מה שכותבים על היועץ  שירות הוא לא עובד שלי..

אבל הוא יכול  היה להגיד לי מיד להכניס את הרכב לבדיקה 

להגיד צריך להחליף תושבות וזה לא חלק מהאחריות וחאלס.

אני באמת לא יודע מה התמחור של מוסך מול החברה אם יש אחריות ללקוח, אבל הם יכולים לכלול את הבעייה הזו מול החברה  לכאורה. 

פורסם
לפני 11 שעות, hayimbr כתב:

הי

אני בסכה מנסה להבין ,ואני מקבל  כל מה שכותבים על היועץ  שירות הוא לא עובד שלי..

אבל הוא יכול  היה להגיד לי מיד להכניס את הרכב לבדיקה 

להגיד צריך להחליף תושבות וזה לא חלק מהאחריות וחאלס.

אני באמת לא יודע מה התמחור של מוסך מול החברה אם יש אחריות ללקוח, אבל הם יכולים לכלול את הבעייה הזו מול החברה  לכאורה. 

אם יש רעידות יותר מקודם זה הזמן לנסח מייל ליצרן ולפרט הכל

או להגיד לנציג שאתה רוצה לדבר עם היצרן

פורסם

@hayimbr צא לטיול ספונטי הסופ"ש במחוזות הצפון או הדרום הרחוקים, סע גם בדרכים איטיות יותר ופחות ישירות, ולא רק הכל בכביש מהיר (וסל"ד קבוע).

כך, גם תמדוד צריכת דלק נוכחית שלא בנסיעות עירוניות קצרות (תמלא פול לפני) וגם תצבור ק"מ מכובדים בזמן קצר שאולי יספיקו עד לתחילת שבוע הבא להגיע קרוב מספיק ל-1000 ק"מ. ואז תראה מה קורה עם הרכב ומה יש לחברה להגיד.

ובכל מקרה, אם זה לא קרה כבר, תתחיל לחשוב על החלפת רכב. במקום להמשיך לאכול מרור.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 27.2.2026 בשעה 14:56, Tom_22 כתב:

@hayimbr צא לטיול ספונטי הסופ"ש במחוזות הצפון או הדרום הרחוקים, סע גם בדרכים איטיות יותר ופחות ישירות, ולא רק הכל בכביש מהיר (וסל"ד קבוע).

כך, גם תמדוד צריכת דלק נוכחית שלא בנסיעות עירוניות קצרות (תמלא פול לפני) וגם תצבור ק"מ מכובדים בזמן קצר שאולי יספיקו עד לתחילת שבוע הבא להגיע קרוב מספיק ל-1000 ק"מ. ואז תראה מה קורה עם הרכב ומה יש לחברה להגיד.

ובכל מקרה, אם זה לא קרה כבר, תתחיל לחשוב על החלפת רכב. במקום להמשיך לאכול מרור.

שבוע טוב ובשורות טובות

הנסיעות שלי ממש עירוניות והקילומטרים נצברים לאט,כך שיקח לי זמן לצבור קמ

ממ אם בעיר זה הכיוני שיש צריכה גבוהה אז זה לא קשור כבר למנוע.

אני ממזמן חושב על  מכירת הרכב אבל גם מניח שאתקשה במכירה וגם לא מבין ברכישת רכב משומש.

איך צריך להתייחס לכל חברות ההשכרה שנותנות אחריות ל 3 שנים, זה משנו שאפשר לקחת בחשבון?

פורסם

רכבים אחרי השכרה לרוב עברו חיים לא פשוטים כי לא איכפת מהרכב לאנשים שנוהגים בו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...