Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב - 140-150K

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, אשמח לעזרה.

רכישת הרכב מתוכננת לפברואר 2026 והלאה. אשמח לשקול היברידי, חשמלי כרגע לא רלוונטי. נסיעות של בערך 10 אלף בשנה, בעיקר עירוני אך גם לא מעט כבישים מהירים.

כרגע נוסע על אופל קורסה 2022 בגרסת ELEGANCE וסה"כ מרוצה מהתנהגות הרכב ומרמת האבזור, אז אשמח לשמוע על רכבים דומים מבחינת גודל, מפרט וטווחי מחירים. אציין הרכב החדש יהיה לטווח של 3.5-4 שנים, ככה שאמינות לטווח ארוך מאוד לא מאוד רלוונטית.

היתה לי מחשבה להישאר עם דגם דומה של אופל קורסה משנתון 2026. ראיתי  שישנה גרסה היברידית MHEV, שלהבנתי המנוע החשמלי שלה לא פועל באופן עצמאי אלא רק מסייע לבנזין עם תיבת 6 הילוכים, לעומת גרסת הבנזין הרגילה של הקורסה עם 8 הילוכים. עד כמה תוספת ההילוכים רלוונטית ועד כמה רכב MHEV חסכוני יותר בדלק? שווה את הסיכון (אם קיים) מבחינת בעיות אמינות כלשהן של מערכות כאלה?

ממה שהבנתי מתישהו ב2026 אמורה להיות מתיחת פנים לדגם הקורסה, אך ממה שהבנתי זה לא משהו שאמור לקרות בקרוב, ובטח עוד יותר זמן ייקח עד שזה יגיע לארץ, אז אין סיבה מוצדקת לעכב את הרכישה בכמה חודשים?

יצא לי לקרוא קצת גם על MG 3 HYBRID, אבל מהביקורות שראיתי נראה שכשמנוע הבנזין נשאר לפעול לבד בלי החשמלי, הוא לא כ"כ סוחב בעליות. באופל קורסה הנוכחית מאוד אהבתי את הזריזות והעוצמה של המנוע.

אופציה ששקלתי היא סקודה פאביה, אך נראה שרמת האבזור דלה ביחס לקורסה. יש סיבות כלשהן לתת לה עדיפות?

אשמח להצאות לדגמים נוספים, מניח שפספסתי כמה.

שאלת תם - בהרבה סוכנויות מציאים טרייד אין על הרכב הישן, מניח שהקאץ' הוא שהם מציעים מחיר נמוך מהמחירון, אך יצא לי להיתקל במבצעים של טרייד אין במחיר מחירון, אז איפה הקאץ?

שאלת תם 2 - טרייד אין מתבצע רק על רכב מאותו יצרן של הרכב החדש, או מאותה קבוצת יצרנים שמייבא יבואן מסוים? או שאין קשר כלל בין הדברים?

פורסם
לפני 22 דקות, SolidOne כתב:

שאלת תם - בהרבה סוכנויות מציאים טרייד אין על הרכב הישן, מניח שהקאץ' הוא שהם מציעים מחיר נמוך מהמחירון, אך יצא לי להיתקל במבצעים של טרייד אין במחיר מחירון, אז איפה הקאץ?

לא ההית מגדיר את זה קאצ'. זה עסק והוא נותן שירות ומרוויח עליו בדרך כזו או אחרת.

לעיתים הרווח שלהם - שהוא העלות שלך - לא לגמרי גלוי. מה שכן גלוי הוא זה מסלול נוח וזריז עבורך כלקוח. עד כמה אתה מוכן לשלם על זה זה עניין אחר.

יש כמה חלופות או שילוב כלשהו של כולן או חלקן.

1. קונים ממך את המשומש במחיר נמוך ממה שהיית מוכר אותו בעצמך

2. לא נותנים לך הנחה על הרכב החדש שהיו נותנים לך אם היית מגיע רק כקונה

3. לא נותנים לך הטבה כלשהיא שהיו נותנים לך אם היית מגיע רק כקונה (טיפול חינם?)

4. לא נותנים לך דרוג של אבזור שהיו נותנים לך אם היית מגיע רק כקונה.

5. לא נותנים לך תנאי מימון שהיו נותנים לך רק כקונה.

כאמור המסלול הבסיסי הוא שקונים ממך בפחות. אבל אם מציעים לך מחירון אז זה על חשבון משהו אחר. אין מתנות חינם. זה עסק.

בסוף כמעט תמיד כלכלית נטו עדיף למכור לבד ולא טרייד אין. אבל שוב זה נוח מאוד ובעיקר נעשה במקום.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 34 דקות, SolidOne כתב:

שאלת תם 2 - טרייד אין מתבצע רק על רכב מאותו יצרן של הרכב החדש, או מאותה קבוצת יצרנים שמייבא יבואן מסוים? או שאין קשר כלל בין הדברים?

אין קשר

פורסם

רכב חשמלי אופציה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, SolidOne כתב:

אופציה ששקלתי היא סקודה פאביה, אך נראה שרמת האבזור דלה ביחס לקורסה.

אם כבר בדקת פאביה - בדקת קאמיק ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yulianx כתב:

רכב חשמלי אופציה?

כרגע לא

לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

למה לא להישאר עם מה שיש לך? אם אתה מרוצה

נניח לצורך הדיון שרכישה של רכב חדש חייבת להתבצע

לפני 8 דקות, Moshe c כתב:

תבדוק צ'רי טיגו 4 היברידית. על פניו נראית עסקה מעניינת. 

תודה, אבל הוא נראה הרבה יותר גדול ממה שאני צריך (רווק ללא ילדים), מחפש משהו בגודל של הקורסה פלוס מינוס. גם ככה קשה למצוא חניה באזור ת"א...

לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

אם כבר בדקת פאביה - בדקת קאמיק ?

אציין שלא בדקתי עדיין אף רכב, מנסה בנתיים לגבש רשימת רכבים פוטנציאל שאגש לראות. ממה שאני רואה באתר סקודה נראה שגם הקאמיק היא סוג של קרוסאובר וגדולה הרבה יותר ממה שאני צריך

עריכה אחרונה על ידי SolidOne
פורסם

MG זריזה ונוחה, הסוללה נגמרת במצבים מסוימים מאוד למשל עליות ארוכות כמו לירושלים, אך היא נטענת מהר וגם תלוי איך אתה עולה. אני מאוד אהבתי אותה בנסיעת מבחן, בנוסף היא חסכונית.

פיגו 208, גם אופציה נוחה וזריזה, עכשיו עם מנוע ללא רצועת הטיימינג הטבולה.

רנו קליאו אופציה זולה יותר כ 115 אלף אך חלשה יותר, מנגד לי המושבים היו נוחים יותר ועם תמיכה טובה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ניסית למכור פעם אופל?

תנסה... ואז תחליט אם לרכוש שוב.

ברכישה לטווח קצר, סחירות היא פקטור חשוב האופל הוא אחד המותגים הפחות סחירים.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 10 שעות, סולל הדרך כתב:

ניסית למכור פעם אופל?

תנסה... ואז תחליט אם לרכוש שוב.

ברכישה לטווח קצר, סחירות היא פקטור חשוב האופל הוא אחד המותגים הפחות סחירים.

לא יצא לי, מקבל את הנקודה. בוא נניח רגע את עניין הסחירות בצד, נראה שהרשימה ה כרגע היא: 

אופל קורסה בנזין/mhev

פגו 208 בנזין/mhev

Mg3 היברידית 

סקודה פאביה 

אשמח לתובנות לכאן או לכאן על מי מהדגמים. 

ולענין mhev - במפרטים של אופל ופגו כתוב שזה מאפשר נסיעה על מנוע חשמלי בלבד, אבל במיפוש כללי בגוגל הבנתי שזה רק מנוע עזר ולא יכול לפעול עצמאית. יש למישהו תובנות לעניין זה? בפרט ביחס למנוע הבנזין הרגיל של 8 הילוכים בשני הרכבים? 

פורסם

באופל ופיגו זה היברידי קל.

בmg זאת כבר סוללה רצינית שמאפשרת לנסוע עם 90 קמ״ש על הסוללה.

@גולדן191

על סמך מה הקביעה שהסקודה הכי אמינה בהתחשב שהיא עם dsg? איזה תקלות יש ב mg3 או במנועים החדשים של psa?

פורסם
לפני 7 דקות, yulianx כתב:

באופל ופיגו זה היברידי קל.

בmg זאת כבר סוללה רצינית שמאפשרת לנסוע עם 90 קמ״ש על הסוללה.

@גולדן191

על סמך מה הקביעה שהסקודה הכי אמינה בהתחשב שהיא עם dsg? איזה תקלות יש ב mg3 או במנועים החדשים של psa?

קשה לסמוך על פיג'ו, אופל ו MG אחרי כל השנים האחרונות, מה לעשות.

הזמן יגיד, אבל בוא נראה איך המנועים האלה לטווח הארוך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...