Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בקבלן גדול מאוד ומוכר באיזור אילת .

לאחר שעשיתי סדר בחשבוניות המים, גיליתי שמאז סוף 2022 ועד היום, החשבונות מנופחים. בצורה מופרזת.

ביקשתי בחברת המים ריכוז חשבוניות ושמתי לב שהצריכה הביתית הייתה נמוכה מאוד.

לאומת זאת הצריכה המשותפת גדלה. כמה גדלה ? כמעט פי 4 !

אני ואשתי, זוג אנשים שמתגוררים לבד, והצריכה הפרטית מאוד נמוכה.

שאלתי שכן והמצב אצלו אותו דבר. בדיוק.

במתחם שהנני מתגורר יש כ-97 דירות. רובם הגדול שייכות  ליהודים צרפתים שאינם נמצאים בארץ רוב חודשי השנה..

הם מגיעים בעיקר בחגים ובאוגוסט. כמעט ואינם דוברי עברית. 

כאמור, במשך 24 חודש, הקבלן לקח מים בשווי של כמעט 212000  שקל, מים משותפים, שמחולקים כמים משותפים בחשבון לכל דירה ודירה.

כאשר ניגשתי אל מנהל חברת הניהול, הוא אינו הכחיש כלל את העובדה.

מצד שני הסביר ש-"ההפרשים" של המים המשותפים, יוחזרו לנו דרך חיסול "גירעון שהצטבר" עקב עבודות תיקונים כאלה ואחרות..

[כמובן שהכל מגובה בחשבוניות כאלה ואחרות, שקשה מאוד לוודא את אמינותם].

לא מדובר בסכום אסטרונומי, אלה בסכום החזר של כ-2000 שקל. לנו בלבד.

כדאי לדרוש את הכספים הללו מ רו"ח שלו ? [ואז סיכוי סביר שהיחסים ביננו לחב" הניהול לא יחזרו להיות כפי שהיו...]

או מצד שני לבלוע את הצפרדע ולעבור על זה הלאהה...

פורסם

אם זה הידרנט בשטח החצר המים על חשבונכם. אם הוא מחוץ לגדר המים על חשבון התאגיד.

תבדקו את הצריכה המשותפת לפני תחילת העבודות ותדאזו את ההפרש מלברת הניהול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זו סיבה להתלונן בעיריה, בכב״ה ובמשטרה. לדבר הזה קוראים גניבה, ולפי חשבונך מדובר בלמעלה מ-200,000 ש״ח. מן הסתם ההתחברות להידרנט אסורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלנו תפסתי שהמשאית מטאטא של המועצה מתחברת לנו לכיבוי אש והעובד שואב משם.

ועד הבית לא נראה שמעניין אותו כל כך, מצד שני, בחשבון מים אני מקבל 0 בצריכה משותפת למרות שיש ברז בכל קומה והמנקה משתמש במים משם שזה גם מוזר, היתה גם הצפה ואין חיוב על המשותף.

image.thumb.png.af4ba91e37a128888c3be25705221c45.png

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יש עיריות שמחייבות צריכה משותפת פעם בכמה חשבונות. בדוק שנה אחורה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, avizaz כתב:

אצלנו תפסתי שהמשאית מטאטא של המועצה מתחברת לנו לכיבוי אש והעובד שואב משם.

ועד הבית לא נראה שמעניין אותו כל כך, מצד שני, בחשבון מים אני מקבל 0 בצריכה משותפת למרות שיש ברז בכל קומה והמנקה משתמש במים משם שזה גם מוזר, היתה גם הצפה ואין חיוב על המשותף.

image.thumb.png.af4ba91e37a128888c3be25705221c45.png

גם בתוך המגרש יש שני הידרנטים ליד השעון. אחד לפני המונה הראשי והור של העירייה והשני אחרי והוא על חשבונכם 

אם יש רק אחד אז לרוב הוא לפני השעון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה מחוץ לבניין ולשטח החניון, אבל זה מחובר בצינורות לתוך אזור החניון ובעצם למערכת הכיבוי אש של הבניין.

עברתי אחורה כמה וכמה חשבוניות, לא ראיתי חיוב על צריכה משותפת.

יכול להיות שהם פשוט מכניסים את זה לרגיל?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

כפי שכתב נהג לילה,  השאלה היא איפה ההידרנט מחובר יחסית למד המים הראשי של הבניין. אם לפניו - זו בעיה של העיריה. אם אחריו - בעיה של הדיירים.

בדירה הקודמת בה גרתי היה סיפור דומה, אבל עם ברז גינון. הבניין בסביוני דניה (אוסקר שינדלר, הקצה המערבי של כביש 705 ״עוקף נשר״) - והיתה שם רכבת של נהגים מנשר שבאו לשטוף את המכוניות. כיוון שהיה מדובר בברז גינון הוועד נעל את הברז במנעול והסיפור נגמר. במקרה שלכם מדובר בהידרנט, אז צריך לבדוק מול כב״ה מה ניתן לעשות. אני בטוח שאינכם היחידים וכי יש פתרון.

פורסם

בחשבון יש 2 שורות של קראות - אחת של הצריכה הפרטית, שניה של המשותפת. 

פורסם

כמו שרשמתי, [גם אעלה צילום כאן בקרוב], הוא מחובר לצינור כיבוי ששייך למתחם, והמים הללו הם חלק מהמים המשותפים של המתחם כולו.

מחר בבוקר אהיה אצל הרו"ח שלו ואדרוש החזר.

אם הוא יסרב, אעבור בין השכנים שנמצאים במתחם, כדי לנסות לארגן תביעה משותפת להחזר הכספים .

פורסם

מנצל"ש

דירה חדשה מקבלן, נמסרה באוגוסט

חשבון ראשון - צריכה משותפת 8 מ"ק

חשבון שני - צריכה משותפת 15 מ"ק

מעל 100 דיירים במתחם, בחשבון פשוט - ב-3 חודשים מעל 2 מיליון ליטר(!)

מבחינת חברת המים החיוב תקין, זו הקריאה במונה המשותף

למי פונים?

פורסם (נערך)

הותקנו כבר מונים לכל הדירות? יש מצב שהקבלן עדיין עובד בחלק מהדירות על חשבון צריכה משותפת? יש מצב שיש איזה קו שלא חובר כראוי, או שיש דליפה גדולה מסיבה אחרת?

לאד הבנים שלי קיבל חשבון מים ראשון בדירה שלו (דירה בת 50, אחרי תמ״א ושיפוץ - 5,000 ש״ח. התברר כי היתה דליפה גדולה מדוד השמש שלו, שהיה נסתר בתוך איזה פיר מוזר. אז גם אצלכם כדאי לחפש דליפה, רק ברכוש המשותף או בדירה שטרם אוכלסה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, sperial כתב:

הותקנו כבר מונים לכל הדירות? יש מצב שהקבלן עדיין עובד בחלק מהדירות על חשבון צריכה משותפת? יש מצב שיש איזה קו שלא חובר כראוי, או שיש דליפה גדולה מסיבה אחרת?

אני מאמין שהתשובה 2 או 3 הם הנכונות.

השאלה איזה כלים יש לי לברר את זה.

כל השכנים ישנים על האף, נראה שרק לי אכפת

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

תתחיל בבדיקה באיזה דירות הקבלן עדיין עובד.

אגב, ועד בית כבר הוקם? צריך כבר היום להתחיל לטפל באחזקה שוטפת, בבדיקת פגמים ומפגעים ברכוש משותף, בביטוח הרכוש המשותף ועוד. 

לגבי הצריכה המשותפת - 15 מ״ק זה למעלה מ-200 ש״ח, לא משהו שלא שמים לב אליו. אבל אולי כיוון שמדובר בבניין חדש אנשים מתעלמים.

• תוכן חדש...