Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, eden-h כתב:

מעניין!

איפה ניתן לבצע כזה דבר בהתחשב שאני נוהג באופל מהדור לפני שהם נקנו ע״י סטלנטיס?

תאמת להגיד אני לא יודע, המקומות גם שיודעים ויכולים לעשות את זה לא רבים. אפילו במוסכי יבואן הרוב לא מכירים את הפרוצדורה ובפיג'ו למשל יש רק אדם אחד במוסך הראשי בשורק שיכול לעשות את זה.

אני אישית עשיתי אצל גבע.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

עדן, גלוש לכאן: https://web.tecalliance.net/aisin-europe/en/home

הקלד את ה-VIN (ואם לא עובד את פרטי הרכב), ותראה בחלקים לתחזוקה איזה נוזל הוא ממליץ. חיפוש שלי הניב את ATF 6 שלהם שהוא בכלל נוזל לדור הדקסרון 3.

לפני 16 שעות, Tom_22 כתב:

נראה לי שההחלפה היתה מיותרת. 

ומה שרשום זה שהוא מומלץ גם לשימוש איפה שהתקנים שציינת נדרשים. לא אישורים ולא ספסיפקיציה (העמודות משמאל). גם לא מבין את הנמהרות להחליף לאור הדאגה שלך בנושא. 

גם הדקסרון 6 של איסידלקו "תומך" בהם. 

https://acdelco.com.au/gm-b2cau/cms/pdf/Flyers/ACDelco Dexron VI Premium Full Synthetic ATF Sell Sheet.pdf

בתאריך 22.11.2025 בשעה 12:12, mcaspi כתב:

יכול להיות שיש משהו בזה, וזה לא בדיוק דקסרון. היצרנים הבאים הוציאו נוזלים ייחודיים בנוסף לדקסטרון 6. חפש בקישורים "TF-80":

https://www.aisinaftermarket.eu/wp-content/uploads/2025/07/PRODUCT_SHEET_ATF_AW1.pdf

https://www.ravenol.de/en/product/getriebeoel/getriebeoel-fur-automatikgetriebe/ravenol-atf-t-ws-lifetime

הנוזל של אייסין: this new fluid is based on a formulation that meets the exact specifications of OE manufacturers

טום תקרא שוב את מה שכתבתי. באו יצרני נוזלים ופיתחו נוזלים ייחודיים לגירים מסוימים בנוסף לדקסרון 6 גנרי. למה שיעשו זאת? לא נראה לך נוזל מתאים יותר לגירים הללו? נראה כמו ההבדל בין רכישת דירה במחיר למשתכן ודירה שעוצבה במיוחד עבור הדיירים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

עדן, גלוש לכאן: https://web.tecalliance.net/aisin-europe/en/home

הקלד את ה-VIN (ואם לא עובד את פרטי הרכב), ותראה בחלקים לתחזוקה איזה נוזל הוא ממליץ. חיפוש שלי הניב את ATF 6 שלהם שהוא בכלל נוזל לדור הדקסרון 3.

צודק, זה מה שחיפוש הניב לי. ברמת העקרון מדובר על נוזל מהדור הקודם של יורו 4 (JWS3309).

אולי פשוט אכתוב להם מייל כי זה פשוט מוזר מה שהולך כאן😂

לפני שעה, Gavrik כתב:

תאמת להגיד אני לא יודע, המקומות גם שיודעים ויכולים לעשות את זה לא רבים. אפילו במוסכי יבואן הרוב לא מכירים את הפרוצדורה ובפיג'ו למשל יש רק אדם אחד במוסך הראשי בשורק שיכול לעשות את זה.

אני אישית עשיתי אצל גבע.

הבנתי. אני אולי אשאל אם זה תקף גם אלי(למרות שאני בספק)

פורסם
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

טום תקרא שוב את מה שכתבתי. באו יצרני נוזלים ופיתחו נוזלים ייחודיים לגירים מסוימים בנוסף לדקסרון 6 גנרי. למה שיעשו זאת? לא נראה לך נוזל מתאים יותר לגירים הללו?

לא לגמרי הבנתי את הנקודה שלך. 

כל הנוזלים שעלו כאן עד כה מתאימים לכמה תקנים ובהתאם גירים שונים (בדומה במידה מסויימת לתקני שמן מנוע). 

איזה נוזל לדעתך יותר מתאים? 

פורסם

אולי. בוודאי זה של אייסן עצמם אני מניח. 

אבל גם להם יש רשימת "נתמכים" גם מבחינת וורזיות של גירים וגם של תקנים אחרים. 

וכנל גם בנוזל הראשון שפותה"ש השתמש בו.

בכל מקרה תהיתי יותר על הנוזל השני שהוא השתמש בו, האם יותר מתאים מהראשון או לא. 

פורסם

לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

בכל מקרה תהיתי יותר על הנוזל השני שהוא השתמש בו, האם יותר מתאים מהראשון או לא. 

אני בינתיים יכול להעיד על התנהגות משמעותית יותר טובה וחלקה עם הגיר.
עכשיו מה שמתבקש הוא למצוא מקום שיכול לעדכן את הגרסא של הגיר, אם למישהו יש רעיונות המלצות זה יהיה מבורך. אני מאזור הצפון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Tom_22 כתב:

מוסך מורשה?

הרמתי טלפון לאוטו טק בחיפה, לא יודעים מה אני רוצה מהם כי הם חושבים שמדובר על ריקול.
אמרו לי לחזור אליהם יותר מאוחר כשמישהו שמבין בזה קצת יותר יהיה שם. אנאעארף.
נראה לי זה יהיה קשה למצוא מקום שמבין למה אני מתכוון ועוד יהיה מוכן לעשות את זה.
מה שכן, אני יכול להגיד שבוודאות יש עדכון גרסא כי באנגליה המורשים עושים את זה.

פורסם

כן, זה אמור להיות משהו די סטנדרטי.

יש עוד מורשים בחיפה - צמרת, י.ש. מוסכי הגליל, גזית.

שים לב שעלולה להיות עלות, גם אם אין לכאורה עדכון. רק על עצם הבדיקה.

פורסם
לפני 9 דקות, Tom_22 כתב:

כן, זה אמור להיות משהו די סטנדרטי.

יש עוד מורשים בחיפה - צמרת, י.ש. מוסכי הגליל, גזית.

שים לב שעלולה להיות עלות, גם אם אין לכאורה עדכון. רק על עצם הבדיקה.

כל המוסכים שציינת הם מוסכי לובינסקי, ספק כמה הם יכולים לעזור לי אבל אני אבדוק בכל מקרה.
הם לא התעסקו בעבר במכוניות האלה וגם כמעט שאין להם חלקים לרכבים האלה לצערי, לכן פניתי לאוטו טק שהם היו מטפלים באופל עוד לפני תקופת סטלנטיס.

פורסם
בתאריך 23.11.2025 בשעה 14:10, mcaspi כתב:

. באו יצרני נוזלים ופיתחו נוזלים ייחודיים לגירים מסוימים בנוסף לדקסרון 6 גנרי. למה שיעשו זאת? לא נראה לך נוזל מתאים יותר לגירים הללו? נראה כמו ההבדל בין רכישת דירה במחיר למשתכן ודירה שעוצבה במיוחד עבור הדיירים.

אם אפשר לקחת את אותו מוצר ותכולה ולבדל אותו בצורה שונה על ידי הדבקת מדבקה שונה ובכך למכור אותו במחיר יקר יותר למה שלא יעשו זאת?

בדיוק כמו בשמן מנוע, יש לך שמני מנוע ספציפיים לרכב כמו Mazda Original Oil Ultra 5W-30, או Supra 0W-20. 

אבל זה שהשמן ספציפי למאזדה לא אומר שהוא טוב יותר משמן "ג'נרי" ואני דיי בטוח ששמן מנוע איכותי כמו sheel helix ultra או castrol edge טוב יותר גם למנוע של מאזדה למרות שהוא לא ספיצית למנוע הנ"ל, מהסיבה הפשוטה שבשוק השמנים הגדול יש תחרות לא קטנה מה שדוחף יצרנים לייצר מוצרים טובים יותר.

אגב אני אישית כשהחלפתי שמן בגיר הaisin אצלי בפיג'ו 308 קניתי שמן kixx atf multi שהוא בערך השמן הכי זול שתואם לתקן toyota aw1/ws מצד שני אני משתמש בשמן מנוע יקר Mobil 1 ESP formula.

למה? כי הגיר הזה מאוד לא רגיש ואמין בפני עצמו, הוא שורד דיי טוב גם ללא החלפות שמן וזה שבוצעה החלפת שמן לשמן בתקן הנכון מיצרן גדול ואיכותי כמו kixx זה כבר מעולה, כל דבר מעבר לכך לא יעשה שום הבדל.

מתד שני המנוע שהיה לי היה מאוד רגיש והיה מצריך שמן בתקן מיוחד (2297) לכן הייתי צריך להשתמש בשמן מנוע יקר.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 10.5.2026 בשעה 09:38, GAD57 כתב:

נראה שהשמן גיר של ravenol עשה עלייה, מניח שיש עוד מקומות שמחזיקים אותו, לא בדקתי

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-אוטומט-ravenol-multi-atf-lvs-fluid

@eden-h מה אומר? תעשה עוד החלפה? :)

בשעה טובה !
לפרוטוקול זה שמן אחר ממה שלחתי כאן בתחילת השרשור..
אני בינתיים עברתי לשמן מקורי של טויוטה, מספיק טוב לי 😂

עריכה אחרונה על ידי eden-h

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...