Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופל אינסיגניה דור 2, מודל 2019.

מנוע גיבור, 2000 טורבו עם 260 כ"ס 40.8 קג"מ והנעה כפולה. ידעתי שיהיה צמא אבל חשבתי שאוכל לחיות איתה.

במציאות לא משנה מצב אקו, לא משנה כמה ניסיתי לנהוג רגוע, לחסוך דלק, ללטף את הדוושה, להאיץ במתינות, לנסוע עם בגאז ריק, וואלה אפילו את האויר מהגלגל ספייר (סתם לא היה כזה היתה ערכת ניפוח ובמקום של הבגאז היה סאב וופר מקורי), הרכב עשה 8 ק"מ לליטר בממוצע כש50 אחוז מהנסיעות היו בכלל בין עירוניות. החזקתי אותה 9 חודשים והוצאתי עליה 25000 שקל על דלק.

ממלא מיכל 65 ליטר ולא ראיתי 500 ק"מ על השעון מעולם.

הייתי קבוע מתדלק על 4 ימים ואז כל 5 ימים כי השבת באמצע היתה לפעמים מוסיפה לי יום של חסד.

מצב ספורט היה משחרר את החיה מהמנוע, ואת הדלק מהמיכל באותה מהירות שהספרות היו עולות בלוח השעונים... כאב הלב ללחוץ על הגז, פעם עליתי לירושלים והעדפתי לקחת את היונדאי שהיתה בזמנו לאשתי כי עשיתי חישוב וחסכתי יום נוסף בין ביקורים בתחנת דלק.

החלפתי לסופרב 1.5 וחתכתי את הוצאות הדלק בכמעט חצי.

פורסם

רוי יקר, אני לא מבין למה לבחור במנוע 260 כ"ס 4x4 אם המטרה היא חיסכון בדלק? אין טעם ברכב כזה אם אתה נוהג כאילו יש לך ביצה שבירה מתחת לדוושה. קונים רכב כזה כי אוהבים ללחוץ, גם אם יש לזה מחיר. זה לא אמור להפתיע.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הרכב הנוכחי שלי

קיה סורנטו 2019 מנוע 2400 בנזין

מאמץ כללי - בינוני עד גבוה

ע"פ מחשב הרכב (לא מדדתי ידנית)  4-5 ק"מ לליטר עירוני, 7-10 בינעירוני (10 בנסיעה ממש רגועה ועדינה)

ממוצע של כמה אלפי ק"מ אחרונים - 6.5

פורסם
לפני 16 שעות, amosbmw כתב:

רוי יקר, אני לא מבין למה לבחור במנוע 260 כ"ס 4x4 אם המטרה היא חיסכון בדלק? אין טעם ברכב כזה אם אתה נוהג כאילו יש לך ביצה שבירה מתחת לדוושה. קונים רכב כזה כי אוהבים ללחוץ, גם אם יש לזה מחיר. זה לא אמור להפתיע.

זה סינדרום הבאדי בילדינג ולגלות כמה עולה לך האוכל 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה צוחק? אין לך מושג כמה הופתעתי מזה כשהתאמנתי בקונג-פו לפני כמה, טוב, אה, ובכן, עשורים...

הופתעתי ברמה כזו, שכשחשבתי לפני כמה שנים (8. וואו) לחזור להתאמן בקראטה- המחשבה הראשונה שלי היתה שזה הולך לעלות לי... הפתעתי את עצמי, ואני מצליח לשמור על תזונה בריאה ובכמויות סבירות (יחסית. כן?)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא צוחק בכלל - האימונים שלי באותן שנים גם היו ממוקדות - כוח ולא נפח 

ובכל זאת אכלתי שולחנות של אוכל ביום. 

אפרופו - כלים צבאיים גם נחשבים בשרשור הזה? כי צריכת דלק של ריו ושל נגמ"ש ברדלס זה כבר סיפור אחר לגמרי ועוד אנחנו מדברים על דיזל. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ואז יעברו לצריכה שלמשאיות ואז צריכה של מטוסים ואז צריכה של אוניות וכו

דווקה הכי חסכוני שאני מכיר זה נושאת המטוסים האמריקיות 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 18 דקות, lanosforce כתב:

ובכל זאת אכלתי שולחנות של אוכל ביום. 

הנה הבעייה שלך. 

שולחנות זה יקר, אפילו שזה עשיר בסיבים. 

כן... מוכר... יחמ"ד שהשתמשתי בהן באותם ימים היו: חבילה, ק"ג. 

מצאתי את עצמי במסעדה עם אשתי, המנות ענקיות וחצי. גמרתי מנה סלט (עם חזה עוף), את העיקרית, כל הלחמניות שהוגשו, הלכנו לאכול גלידה, ונשארתי רעב קצת. 

חצי שנה אחרי הפסקת האימונים, לא יכלתי להתמודד רק עם המנה של הסלט וחזה עוף. לא יכלתי לגמור את הצלחת.

מנות ענקיות!, בלי הגזמה. 

המסעדה נסגרה מאז...

לפני 18 דקות, lanosforce כתב:

אפרופו - כלים צבאיים גם נחשבים בשרשור הזה? כי צריכת דלק של ריו ושל נגמ"ש ברדלס זה כבר סיפור אחר לגמרי ועוד אנחנו מדברים על דיזל. 

בתאריך 26.10.2025 בשעה 12:58, ברווז כתב:

אם אני זוכר נכון, בהאמר צבאי המדידה הפוכה: ליטרים לקילומטר. 

לפני 6 דקות, פשטות כתב:

דווקה הכי חסכוני שאני מכיר זה נושאת המטוסים האמריקיות 

מדובר על צריכת דלק, לא על צריכת פלוטוניום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מאזדה 2 דור 1 של האישה - איך לעזאזל רכב ששוקל 970 קילו צורך 1:10-11 ביום טוב...

אפילו ה DS3 שהיתה לי צרכה 1:13 בממוצע, כולל נהיגת מסלול וגיחות לנס מפעם לפעם.

פורסם
בתאריך 3.11.2025 בשעה 14:06, matanff כתב:

מזדה 3 1600 2009 דור שני, הייתה עושה 1 ל8 

אצלי זה היה המצב בדור השני. אבל כמעט רק בתוך חיפה.

גרנד צ׳רוקי שכורה במערב קנדה (aka גמל) - 1:10 במישורי BC ואלברטה בלי להכנס לעיר, בקושי לעיירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתה לי לפני אילו שנים סאאב נדירה - דגם 9-5 עם מנוע V-6 טורבו בנפח 3000 סמ"ק. 
מבחינת צריכת דלק - רכב דו פרצופי - לא סתם קראו למנוע - ראו בצילום  ECOPOWER :
בשיוט בינעירוני עם קרוז קונטרול במהירות 100 קמ"ש ממש חסכונית - 1:18 ק"מ/ליטר. 
בעיר ההררית בה אני גר -   עת שלחצתי על הטורבו (תאוצות ביניים מטורפות...) הרכב היה מוציא 1:5 ק"מ/ליטר. 

S6.jpg

S5.jpg

S4.jpg

S3.jpg

S2.jpg

• אהבתי 9
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, orankohn כתב:

הייתה לי לפני אילו שנים סאאב נדירה - דגם 9-5 עם מנוע V-6 טורבו בנפח 3000 סמ"ק. 
מבחינת צריכת דלק - רכב דו פרצופי - לא סתם קראו למנוע - ראו בצילום  ECOPOWER :
בשיוט בינעירוני עם קרוז קונטרול במהירות 100 קמ"ש ממש חסכונית - 1:18 ק"מ/ליטר. 
בעיר ההררית בה אני גר -   עת שלחצתי על הטורבו (תאוצות ביניים מטורפות...) הרכב היה מוציא 1:5 ק"מ/ליטר. 

S6.jpg

S5.jpg

S4.jpg

S3.jpg

S2.jpg

אני זוכר את מודעת המכירה בפורום, ואני החזקתי את עצמי ולא הרמתי טלפון לקנות את המפלצת. 

קניתי קקטוסולר במקום...

מניח שאחת הסיבות אכן הייתה צריכת דלק.

מה עלה בגורלה? זכור לי שנמכרה ואז הקונה ביצע חידוש וגם הסבה של מתלה אחורי (מעדכן עם השרשור הקצר שפתח כאן הקונה)

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם

דאסטר בנזין 4*4 1.3 טורבו 2024.

לא מצליח להוציא יותר טוב מ1 ל9.7. רוב הזמן בכביש מהיר.

ממש הפתעה לרעה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...