Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

חושב לקנות ארונה 

האם השלושה צילינדרים הרבה פחות אמין מהארבעה, או שאין הבדל ממשי מלבד נפח המנוע? 

בעניין אחר, ראיתי שב2023 יש כבר צג דיגיטלי ברכב שעלה לכביש בספטמבר. זה ממש מוזר כי ראיתי אחר שעלה במרץ, ולו אין צג דיגיטלי. הגיוני? 

תודה 

פורסם

אולי ההיפך...

מנוע ה-1.0 נחשב אמין ומוצלח לא פחות מה-1.5 .

לטעמי הוא אפילו מפתיע לטובה בתפוקת הכוח שלו ביחס לנפח.

לגבי הצג אני לא מכיר. אולי תלוי ברמת הגימור?

• רעיון טוב! 3
פורסם

דווקא המנוע ה 1.0 די מוצלח , שגם לדעתי מספק ביצועים טובים ודווקא ה1.5 מעט אכזב אותי לעומת ה 1.0, הגיר הרובוטי ברכבים הללו פחות אמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי אישית הציק הרעידות קלות של המנוע 1.0 בעמידה, שזה אופיני לכל מנוע עם שלושה צילינדרים. אבל מבחינת אמינות המנוע דווקא נחשב כמוצלח.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, shlomiko כתב:

לי אישית הציק הרעידות קלות של המנוע 1.0 בעמידה, שזה אופיני לכל מנוע עם שלושה צילינדרים

זה לגמרי המאפיין של מנוע 3 צילינדרים, שהוא רועד... והם לפעמים גם אוכלים קצת שמן סתם כי בא להם.

בתור בעל רכב עם מנוע 3 צילינדרים (אטמוספרי, 1.2L) הרעד הזה בהחלט מורגש ומוזר למי שלא היה בעל רכב עם מנוע 3 צילינדרים לפני כן, אבל גם לא כזה נורא וממש מתרגלים לזה מהר.

זה לא היווה שיקול בקניית הרכב.

פורסם

יש הבדל גדול ברעד ברכבים זולים כמו אלטו/107 לבין רכבים  עם מנועי tsi או puretech, הרעד שם בקושי מורגש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הוא בהחלט קיים. 

השאלה אם זה דיל ברייקר. אני חושב שלא.

אם הייתי לוקח 4 צילינדרים במקום? ברכב חדש בוודאי שהייתי מוסיף את ההפרש. ברכב משומש קונים לפי החבילה המוצעת.

ככה יצא שאני מתנייד במשולשת צילינדרים.

לגבי אמינות המנוע, זמינות הכוח וההרגשה הכללית (להוציא רעידות בסרק) - מנוע מצויין.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, DAHUJI כתב:

זה לגמרי המאפיין של מנוע 3 צילינדרים, שהוא רועד... והם לפעמים גם אוכלים קצת שמן סתם כי בא להם.

בתור בעל רכב עם מנוע 3 צילינדרים (אטמוספרי, 1.2L) הרעד הזה בהחלט מורגש ומוזר למי שלא היה בעל רכב עם מנוע 3 צילינדרים לפני כן, אבל גם לא כזה נורא וממש מתרגלים לזה מהר.

זה לא היווה שיקול בקניית הרכב.

חייב לציין שלא מזמן קיבלתי איביזה 1.0 מהעבודה ואני באמת לא מרגיש איזה רעד מוגזם בעמידה וכו', לפעמים קצת בהחלפת הילוכים וזה גם נראלי הרבה בגלל הגיר בכלל, וואלה מוזר. 

קיצר לפותח האשכול, אני אישית בכלל ראיתי ים תלונות על ה1.5 מבחינת אמינות בקבוצות שונות של סיאט + שיש איזה דיבור שהמזגן ממש לא אמין בהן, בקטע שלחלק שבק חיים אחרי שנה או שנתיים ולעומת זאת ה1.0 נחשב המנוע המוצלח והאמין. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, yulianx כתב:

יש הבדל גדול ברעד ברכבים זולים כמו אלטו/107 לבין רכבים  עם מנועי tsi או puretech, הרעד שם בקושי מורגש.

ומה אם המנוע שלי הוא 1.2L Puretech על פיג'ו 108? 🤣

נפלתי בין לבין.

לפני 7 שעות, Ron321321 כתב:

חייב לציין שלא מזמן קיבלתי איביזה 1.0 מהעבודה ואני באמת לא מרגיש איזה רעד מוגזם בעמידה וכו', לפעמים קצת בהחלפת הילוכים וזה גם נראלי הרבה בגלל הגיר בכלל, וואלה מוזר. 

מחזק.

לאחי כבר 3 שנים לדעתי איביזה 1.0L טורבו מהצבא (איש קבע), אמינה מאוד לפי מה שהוא אומר, והוא טוחן אותה בכל רחבי הארץ במסגרת הצבא ונוסע בה המון.

קודם כל הרכב פשוט חיה רעה וסוחב מדהים. לא רועד ובטח שלא מורגש שמנוע 3 צילינדרים ברמה שממש יודעים את זה.

הטורבו עושה את המנוע 1.0L הזה כאילו מורכב על האיביזה מנוע 2.0L אטמוספרי. לא פחות.

ושוב, לאדם ממוצע שנהג עד היום ברכבים ממוצעים לגמרי, לא חדשים מהניילונים אלא משומשים, המנוע הזה סוחב את האיביזה בקטע אחר (לא מתלהב, פשוט מתאר מה שהרגשתי כשהוא איתגר קצת את הרכב בקו ישר ובעליות).

לגבי אמינות כבר דובר על המנוע הזה רבות ומישהו אפילו העלה פה סרטון של איזה מוסך במרכז שהסיאט איביזה 1.0L טורבו הזו היא רכב חליפי בו, נקנתה מאיזה רוסי פדנט ומחזיקה כבר 300,000 ק"מ.

פורסם
לפני כשעה, DAHUJI כתב:

ומה אם המנוע שלי הוא 1.2L Puretech על פיג'ו 108? 🤣

נפלתי בין לבין.

מחזק.

לאחי כבר 3 שנים לדעתי איביזה 1.0L טורבו מהצבא (איש קבע), אמינה מאוד לפי מה שהוא אומר, והוא טוחן אותה בכל רחבי הארץ במסגרת הצבא ונוסע בה המון.

קודם כל הרכב פשוט חיה רעה וסוחב מדהים. לא רועד ובטח שלא מורגש שמנוע 3 צילינדרים ברמה שממש יודעים את זה.

הטורבו עושה את המנוע 1.0L הזה כאילו מורכב על האיביזה מנוע 2.0L אטמוספרי. לא פחות.

ושוב, לאדם ממוצע שנהג עד היום ברכבים ממוצעים לגמרי, לא חדשים מהניילונים אלא משומשים, המנוע הזה סוחב את האיביזה בקטע אחר (לא מתלהב, פשוט מתאר מה שהרגשתי כשהוא איתגר קצת את הרכב בקו ישר ובעליות).

לגבי אמינות כבר דובר על המנוע הזה רבות ומישהו אפילו העלה פה סרטון של איזה מוסך במרכז שהסיאט איביזה 1.0L טורבו הזו היא רכב חליפי בו, נקנתה מאיזה רוסי פדנט ומחזיקה כבר 300,000 ק"מ.

גם לי יש פיורטק, האמת שהויברציות בקושי מורגשות לעומת הספייס סטאר שיש לנו גם.

• אהבתי 1

פורסם

המזגן והגיר נחשבים לחלקים הרגישים בכל רכבי VAG - ואין קשר בין סוגי המנוע לאמינות מערכת המיזוג

הרעידות בגיר קיימות, מספיק לשבת שניה ברכב בשביל לזהות איזה מנוע מורכב בו גם אם הרכב עם 0 ק"מ בשעון

רוב האיכלוסיה שלא מפריע להם לנהוג עם פנס פוזל, עם רפידות שצורחים על הצלחת ועם מגן גלגל שמשתפשף בנסיעה - ודאי לא ירגישו את הרעידות

אבל ייתכן שפות"ש לא נמנה על האנשים האלה, ולכן העדפתי לציין כדי שאם יש לו אלרגיה לרעידות ברכבים שיכניס את העניין הזה לשיקולים שלו

פורסם
לפני 13 שעות, shlomiko כתב:

המזגן והגיר נחשבים לחלקים הרגישים בכל רכבי VAG - ואין קשר בין סוגי המנוע לאמינות מערכת המיזוג

הרעידות בגיר קיימות, מספיק לשבת שניה ברכב בשביל לזהות איזה מנוע מורכב בו גם אם הרכב עם 0 ק"מ בשעון

רוב האיכלוסיה שלא מפריע להם לנהוג עם פנס פוזל, עם רפידות שצורחים על הצלחת ועם מגן גלגל שמשתפשף בנסיעה - ודאי לא ירגישו את הרעידות

אבל ייתכן שפות"ש לא נמנה על האנשים האלה, ולכן העדפתי לציין כדי שאם יש לו אלרגיה לרעידות ברכבים שיכניס את העניין הזה לשיקולים שלו

הרושם שהיה לי הוא שהמזגנים שלהם עצמתיים מאוד. לא ככה? או שהכוונה לתקלות?

פורסם

לא יודע לגבי אמינות אבל שעשינו נסיעות מבחן על ה1.0 וה1.5. הנסיעה ב1.5 מרגישה חלקה יותר ופחות מרגישים את המעבר בין הילוכים

פורסם
לפני 28 דקות, razi_pazi כתב:

הרושם שהיה לי הוא שהמזגנים שלהם עצמתיים מאוד. לא ככה? או שהכוונה לתקלות?

מה שאני יודע זה שמבחינת תקלות - המדחס נוטה לההרס מוקדם מידי, ודאי יחסית לחברות אחרות, מבחינת עוצמת המיזוג אני לא מכיר הבדל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...