Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות וחג שמח.
7 דלתות פנים בדירה, לכולן יש בעיות. רוב הבעיות הן כמובן נושא ההתפרקות של הברגים מהחומר של הדלת (MDF מעורב בצואת גמלים).
אבל, יש גם את נושא בורגי האלן של הידיות שמשתחררים, ואז מהדקים אותם וחוזר חלילה. 
אני כבר אחרי כל שיטות קיסמי העץ הטבולים בדבק נגרים, בסופו של דבר זה לא מחזיק לאורך זמן, וגם שמתי לב שיש בעיה עם החדרת ברגים שלא במקום מסוים, כי אז הם "נוגעים" במנגנון הפנימי איך שהוא, וכל נושא הנעילה לא עובד.
מה שאני מבקש זה להחליף את כל הצילינדרים למשהו קונבנציונלי, סטנדטי, משעמם עד מוות אבל עם אפשרות נעילה. אם אפשר - המלצות בעליאקספרס כי אני חסיד גדול שלהם.
הבקשה שלי היא להמלצות Plug & Play, אין לי כבר חשק בגילי להתעסק עם התאמות, בדאלעק.
שאלה נוספת ברשותכם: אותו בורג אלן שמקבע את הידית מלמטה, האם הוא 6 מ"מ או "1/4 ? גם כאלה אני רוצה להזמין בעליבאבא כי המלאי שהיה לי כבר נגמר. אני חושב שהוא מטרי, אבל רוצה להיות בטוח (תמונה מצורפת).
אני מצרף גם תמונה של הצילינדר הנוכחי שמותקן בכל הדלתות. אני מניח שמה שמוטבע הוא שם מותג, ובטח היצרן הוא סיני רווק שיושב על גדות היאנג-צה, בכפר צינגזיו פינג.

20250601_085051.jpg

20250601_085117.jpg

20250601_085346.jpg

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם (נערך)

איך תעזור לך החלפת צילינדרים כשהדלת עצמה היא אבק טרמיטים מעורבב בדבק פלסטי של גן חובה?

זאת ההגדרה המדויקת במילון של ״כוסות רוח למת״. בזבוז זמן וכסף.

ספציפית לענייננו - 99.99 אחוז מדלתות הפנים בארץ תואמות לתקן מסוים שכולם התרגלו אליו בארץ,

הסיכוי שתקלע אליו מסין לא גבוה, והמחירים של יחידות המנעולים החבויים בארץ זול יחסית.

אבל שוב, אם הבעיה היא החומר הפיזי שממנו מורכבת הדלת שום מנגנון פלא לא יתקן אותה.

לגבי הידיות - החלפתי אצלי לסוג הזה - https://ksp.co.il/web/item/140438

והאלן מחזיק שם היטב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היה לי בדיוק את אותו סוג פרזולים על הדלתות בדירה הקודמת וסבלתי מאותן בעיות.

הפתרונות אליהם הגעתי:

1. הדבקה עם דבק אפוקסי של בסיסי הרוזטות (החלק שמחובר עם ברגים) לדלת, במקום הברגים
  2. שימוש בסט של "ברגי שיקגו" (ראה תמונה מצ"ב) לחיבור הרוזטות "דוך" דרך הדלת.

באשר לברגים שמחזיקים את הידיות: התבריג מטרי, נדמה לי M5. יש בעלי אקספרס סטים של ברגים כאלו במידות שונות בעלות נמוכה. רק תקפיד לקנות סט מטרי ולא אינצ'י. למניעת הנפילה שלהם, טיפה קטנה של לוקטייט, והבעיה פתורה. 

image.png.8e37222ce670c1026ca48ee469afafa3.png

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הוא אולי נוח אבל למשל כאשר רוצים להבריג בורג במקום אחר ממקומו המקורי, המנגנון לא עובד. הבורג כניראה "נופל" על המנגנון הזה ואיכשהו מבטל אותו.

פורסם
ציטוט

תודה ALX.
האם הברגים שעוברים "דורך", לא יפגעו/יתקעו במנגנון המגנטי המפגר והמיותר?

אם הם מחליפים את הברגים המקוריים, אז לא. 

בכל מקרה, השיטה עם האפוקסי יעילה כשלעצמה, אתה יכול להשתמש בה ואז אין חשש לפגיעה בפעולת המנגנון. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 1.6.2025 בשעה 09:35, ירחמיאל כתב:

גם שמתי לב שיש בעיה עם החדרת ברגים שלא במקום מסוים, כי אז הם "נוגעים" במנגנון הפנימי איך שהוא, וכל נושא הנעילה לא עובד.

לי יש מנגנון רגיל (שונא מנעולים מגנטיים), ויש שם בדיוק את אותה בעיה - גם שם יש בדיוק שתי נקודות שאפשר להבריג בהן ברגים, אחת מהן נמצא בדיוק מאחורי הידית במיקום שבלתי אפשרי להבריג בו.

לי היתה בדיוק את אותה הבעיה, שהברגים שם שחקו את הדלת והידית כל הזמן נשלפה מהדלת, עד שנמאס לי והחלטתי להשתמש ב"ברגי שיקגו" כמו שהמליץ @ALX. זה מחורבן באותה מידה אבל בצורה אחרת: קדחתי את הדלת מצד לצד, אבל בגלל סטיות של מאיות מילימטר לכאן או לשם ההברגות ברוזטות לא התיישרו במאה אחוז, וכדי להכניס את הברגים היה צריך המון כח (וקללות בכל שפה שאני מכיר), ובסוף איכשהו גם זה הצליח להשתחרר. עכשיו אני במצב שיש לי 2 חורים בדלת מצד לצד, כך שאני אפילו לא יכול לחזור לשיטת ברגי העץ.

אצלי כרגע הכל מוחזק על ידי האלנים שתופסים את הידית למוט.

בתאריך 1.6.2025 בשעה 09:35, ירחמיאל כתב:

אני מניח שמה שמוטבע הוא שם מותג, ובטח היצרן הוא סיני רווק שיושב על גדות היאנג-צה

לא יודע על גדות איזה נהר הוא יושב, אבל לא יש מנגנונים כאלו (לא מגנטיים כאמור) שעובדים יופי כבר המון שנים.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני שעה, ALX כתב:

שיטת האפוקסי

כלומר להדביק את הרוזטות פיזית לדלת?

🙄

ואז מה אתה עושה כשאתה רוצה להחליף ידיות?

לי זה נשמע קשוח...

פורסם

המלצה כנה, אם אתה לא הרכבת את הדלתות אז ממליץ לבחון הרכבה כמו שצריך של האלמנטים, בישראל כבר נתקלתי לא פעם בחיפוף רציני בנוגע לדלתות מסוג זה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני יכול להגיד שיש לי פנדור בן שנתיים. שילמתי הרבה כסף על צבע בתנור, על צירים נורמליים.

לא מרוצה יחסית למה ששילמתי. הרבה יותר רגיש לשריטות ממה שחשבתי. המחיר לא היה זול בכלל.

זה עדיין חומר זול, רק צבע יקר, פירזול צירים יקר.

האטימה לא משהו בכלל. הדלת בגלל שאין לה שוליים כמו הדלתות הישנות, אז מה שאוטם אותה זה רק הגומייה. אבל היא לא נסגרת בלחץ על הגומייה...

כל המגנטי הזה זה טעות. דלת עם לשונית נסגרת הרבה יותר טוב, הרבה יותר הרמטיץ וגם נפתחת ונסגרת בשקט - בהנחה שהקפיץ תקין ולוחצים באיטיות מאשר הדרעק המגנטי הזה, שלא משנה אם אתה לוחץ מהר או לאט, זה מרעיש. זה המוצר.

הוספתי כסף לספים אוטומטיים, חבל על הכסף וזה ממש רועש כשפותחים או סוגרים את הדלת. זה בעיקר כנראה אוטם רוח.

הדלת שיושבת על המשקוף של המדד כבר כל המשקוף של פנדור בקושי מחובר.

מסתבר שיש המון דיווחים שהנעילה המגנטית הזאת שווה לXXX ושאם דלת נתקעת, אכלת אותה.

ועוד אצלי היה מתקין וותיק ופדנט. אז לא חושב שיש אצלי בעיות שקשורות להתקנה חוץ מהממד והזמנתי אותם שיבואו.

לא רוצה לחשוב על בניין חדש, מי עובד שם ומה איכות התקנה.

פורסם
פורסם

קיבלתי דירה מהקבלן עם דלתות הכי פשוטות של רב בריח עם מנעול מגנטי.

הבחור של הדלתות של הקבלן תמורת תשלום בפרטי, העביר לי את הדלת של החדר שירות לממד, החליף את המנעול למנעול nova עם לשונית, אבל המיקום של הלשונית באמצע ולא למעלה, ככה שהמיקום המשקוף לא יתאים לך, גם יש שם רק לשונית אחת שננעלת, ולא שתי לשוניות כמו במנעול 101 סטנדרטי.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...