Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מחפש רכב משפחתי, יד שנייה לא משהו מיוחד, הקריטריונים שאני מסתכל עליהם הם:

קודם כל, בטיחות, שיהיו לרכב כריות אוויר בשפע, ועדיפות למערכות בטיחות מתקדמות.

חשוב לנו מאד גם כן האמינות של הרכב, אנחנו רואים את עצמנו עם הרכב הזה שנים קדימה, אז אנחנו מעדיפים לקנות רכב שיחזיק מעמד כמה שיותר, אז גם כן השיקול הוא טיפולים זולים יותר. עדיף לי להשקיע יותר לרכב שיחזיק לי כמה שנים טובות יותר.

עדיף תא מטען גדול, למרות שלפי מה שראיתי לכולם יש תא מטען סביר ביותר.

התכנון הוא לנסוע מעט מאד איתו, ורוב הנסיעות בתוך העיר, ככה שאנחנו רוצים להחזיק אותו עד שהוא כבר יהיה ישן מאד אז גם שיקול ירידת הערך פחות רלוונטי עבורנו.

שיקול הביטוח יכול להיות רלוונטי, למרות שאני לא רואה סיבה שאחד מהם יהיה זול או יקר משמעותית מהשאר.

1. שמענו המון על כמה טויוטה זה רכב אמין, ועד כמה שאי אפשר להשוות אותו לחברות אחרות, הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע לזה, האם זה נכון.

ובנוסף, על הצד שהטויוטות אמינות יותר, האם הן באמת עד כדי כך אמינות ששווה לקנות שנתון ישן יותר ביותר כסף (למשל טויוטה 2017 תעלה לי 20K יותר מניסאן 2019 עם אותו קילומטרז), או שזה כבר גוזמה בהבדל בין החברות?

2. ובכללי מה דעתכם על 4 הדגמים שאני מסתפק בינהם (טויוטה קורולה, ניסאן סנטרה, מאזדה 3 והיונדאי i25 accent), מי מהם לפי דעתכם תתאים לצרכים שלנו בצורה הנכונה ביותר?

3. בנוסף, בנוגע לקורולה ההיברידית, הייתי שמח להבין את האמינות שלהם, כל כמה זמן צריך להחליף אותם וכמה זה יעלה?

תודה רבה מראש ויום טוב.

עריכה אחרונה על ידי רפאל מוניסטו
פורסם

היונדאי נחותה מבחינת תחושה של החומרים בתוך הרכב, אבל חלקיה זולים.

הטויוטה יקרה יחסית לשנתון, ותהיה מאוד אמינה וגם תאבד מעט מערכה.

המזדה יותר איכותית מבחינת התחושה בפנים, ותהיה דומה לטויוטה מבחינת ירידת ערך ועלויות תחזוקה.

על הניסאן תוותר בגלל גיר רציף שעלול להתקלקל.

פשוט תסע ב3 הדגמים האחרים, ותחליט מי מהם יותר מתאים לך, ובמידה ותמצא רכב שעונה על הדרישות עם נתונים טובים - קנה אותו בלי חשש.

פורסם
לפני 33 דקות, EliC25 כתב:

המזדה יותר איכותית מבחינת התחושה בפנים, ותהיה דומה לטויוטה מבחינת ירידת ערך ועלויות תחזוקה.

פשוט תסע ב3 הדגמים האחרים, ותחליט מי מהם יותר מתאים לך, ובמידה ותמצא רכב שעונה על הדרישות עם נתונים טובים - קנה אותו בלי חשש.

אתה יודע כמה עולה החלפת גיר לניסאן? בפועל זה הבדל של 20K, גם אם זה עולה אלפיים להחליף - שווה לי

פורסם

החלפה תעלה בין 5 ל15 אלף, תלוי מי מה ומו. זה בנטו. מה עם הברוטו של עצבים, אובדן ימי עבודה, חיפוש אחר בעל מקצוע, אולי תקלה חוזרת שתדרוש ממך עוד זמן..

ושכחת שירידת הערך היא ההוצאה ולא עלות הרכישה הראשונית. כלומר יכול להיות שבסוף התקופה הניסאן תאבד 20K מערכה והטויוטה תאבד רק 18

פורסם
לפני כשעה, 3n כתב:

מה התקציב?

נסועה שנתית ?

מספר הנוסעים ברכב ?

נסועה שנתית מינורית ביותר, נגיד 3.5-4 אלף קילומטר לשנה. לרוב 2 נוסעים

תקציב 70 אלף

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

מבחינת אמינות של מאזדה, אני יכול לצפות למצב זהה כמו של הטויוטה?

פורסם

המאזדה והטויוטה הכי אמינות , המאזדה  יותר זולה , שתיהן עם ירידת ערך מינימלית ושוק חזק. היונדאי רכב די פשוט ויעשה את העבודה ולא מעבר . הניסאן מציעה אבזור נחמד , המנוע אמין אבל הגיר הרציף מוטל בספק מבחינת אמינות , אם החליפו שמן גיר בזמן והרכב נסע מעט אז אולי יראה אמינות טובה לצרכים שלך, אחרת לא בטוח. 

שיפוץ גיר יותר זול לכיוון 3-7 אלף , החלפה לדעתי גג 10 אלף. אם כבר סנטרה אז הדור של 2020 ומעלה עדיף עם מנוע 2.0 וגיר משופר יותר אמין. 

פורסם

2 מוסעים לשימוש עירוני מינימלי? הייתי מחפש סופרמיני האצ׳בק (או בתצורה מוגבהת) ובמקרה הצורך מקפל מושבים אחוריים. גם תאפשר רכישת רכב יותר צעיר וגם עדיפה בתמרון בעיר.

הטויוטה והמאזדה סובלות מיוקר הביטוח, בשימושים שלך זה משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי שבטיחות חשובה לך מאד - לכן מומלץ שתפסול את היונדאי i25.

בתכנון, הרכב נועד למדינות מתפתחות, ולכן פחות שמו את הדגש על בטיחות פסיבית.

מהי בטיחות פסיבית? זו בטיחות שעובדת כאשר חו"ח הרכב מעורב בתאונה.

היצרן בונה את הרכב כך, שבעת תאונה, בנוסף לאמצעים השונים שמופעלים (כריות אוויר שנפתחות, חגורות-בטיחות שמתהדקות וכו'),

הרכב ניזוק בצורה שתגן על הנוסעים כמה שיותר - כלומר הרכב יקרוס כך שתא הנוסעים יישאר כמה שיותר שלם.

יש עוד כמה פטנטים - למשל, VW היו בין הראשונים שבנו מוט-הגה-נשבר.

עד אז, מוט ההגה היה ישר, ובעת תאונה, הוא היה עף ישר כמו כידון לתא הנוסעים, ועשה הרבה נזק.

ב- VW בנו מוט הגה, שבעת תאונה ,נשבר ל-2 חלקים , ככה שהוא לא עף לתא הנוסעים כמו כידון.

היונדאי i25 לא מצטיינת בהיבט זה ובעת תאונה עלול להגרם נזק יותר גדול לתא הנוסעים מהמועמדות האחרות (מה שעלול לגרום פציעות חמורות יותר). הוא גם "כיכב" בארה"ב בתור אחד הרכבים הקטלניים בתאונות-דרכים משמעותיות.

אם אתה רוצה, אשלח מידע נוסף.

לכן, ממליץ שתוריד אותו מהרשימה.

• אהבתי 1
פורסם

בהמשך להמלצה זו - בדוק את המועמדות באתר euroncap. שים לב להתיחסות לדגמים השונים (כולל שנה) ולפירוט ממצאים.

כיוון שבדיקות הריסוק ואמצעי ההגנה משתנים במהלך השנים, יש להזהר בהשוואת בדיקות משנים שונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי מוסיף לרשימה את ההונדה גאז ואו סיביק וגם ה HRV נכנסת.

לקנות את הרכב במצב הטוב ביותר שתמצא , הנסועה שלך זניחה לחלוטין , ייתכן שכלכלית עדיף לעשות שימוש במונית מאשר לרכוש רכב על כל ההוצאות הכרוכות בכך.

פורסם
לפני 4 שעות, ntd כתב:

ראיתי שבטיחות חשובה לך מאד - לכן מומלץ שתפסול את היונדאי i25.

בתכנון, הרכב נועד למדינות מתפתחות, ולכן פחות שמו את הדגש על בטיחות פסיבית.

מהי בטיחות פסיבית? זו בטיחות שעובדת כאשר חו"ח הרכב מעורב בתאונה.

היצרן בונה את הרכב כך, שבעת תאונה, בנוסף לאמצעים השונים שמופעלים (כריות אוויר שנפתחות, חגורות-בטיחות שמתהדקות וכו'),

הרכב ניזוק בצורה שתגן על הנוסעים כמה שיותר - כלומר הרכב יקרוס כך שתא הנוסעים יישאר כמה שיותר שלם.

יש עוד כמה פטנטים - למשל, VW היו בין הראשונים שבנו מוט-הגה-נשבר.

עד אז, מוט ההגה היה ישר, ובעת תאונה, הוא היה עף ישר כמו כידון לתא הנוסעים, ועשה הרבה נזק.

ב- VW בנו מוט הגה, שבעת תאונה ,נשבר ל-2 חלקים , ככה שהוא לא עף לתא הנוסעים כמו כידון.

היונדאי i25 לא מצטיינת בהיבט זה ובעת תאונה עלול להגרם נזק יותר גדול לתא הנוסעים מהמועמדות האחרות (מה שעלול לגרום פציעות חמורות יותר). הוא גם "כיכב" בארה"ב בתור אחד הרכבים הקטלניים בתאונות-דרכים משמעותיות.

אם אתה רוצה, אשלח מידע נוסף.

לכן, ממליץ שתוריד אותו מהרשימה.

תודה רבה לך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...