Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אודה להמלצה על מנוע חשמלי 12V עם שלט רחוק.

ברווז

פוסטים מומלצים

שלומות. 

אני מתכנן לעצמי פרוייקט, משהו שאני רוצה לבנות, אבל נתקלתי בבעייה- 

אני צריך לחבר מנוע חשמלי, מעריך בשלב זה שאני צריך 12V (מעל ומעבר מבחינת הטורק, על סל"ד יחסית נמוך), למוט מתברג (כרגע חושב על M12, יכול לרדת ל-M8 לדעתי). 

כרגע זה תכנון ראשוני בלבד, עוד לא חישבתי כלום דבר. 

אם קוטר הציר של המנוע תואם לקוטר הציר של המוט מתברג, אז אין לי בעייה ואני יכול לאתר קאפלינג- אבל ההעדפה שהמנוע יניע את המוט ישירות. 

וכמו שכתוב בכותרת, אם זה לא מספיק, אז אני צריך שהמנוע גם יגיע עם שלט רחוק (קדימה-כיבוי-אחורה, לא שליטה במהירות). אני פחות מעוניין להוסיף שלט רחוק "בדיעבד" אם זה בכלל אפשרי.

ההעדפה היא לא ללכת על משהו מעליאקספרס כי סיני וחשמל לא מוצאים חן בעיניי במיוחד, אבל אני גם לא מחפש משהו שעולה עד קומה עשירית- טווח סביר של סביב 100 ש"ח פלוס מינוס, נשמע הגיוני (אני צריך 2 כאלו). 

תודה רבה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה. 

100 ש"ח לאחד נשמע הגיוני. 

הלינק הוא לעלי, וציינתי שאני מעדיף לא לרכוש משהו חשמלי מסין- מה גם שמדובר על אקטואטור לינארי, ולא מנוע סיבובי. 

בגלל אילוצים של הפרוייקט, אין לי אפשרות להשתמש באקטואטור, למרות שזו הייתה המחשבה הראשונה שלי. גם RACK AND PINION ירד מהפרק, לכן הלכתי על בורג מניע- מכאן הצורך במנוע שיכול לסובב מוט מתברג. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה צריך 2 כאלה במחיר כזה אז רק עליאקספרס.

אל תזלזל בעלי, אתה פשוט צריך למצוא את המוצר הנכון והמדויק, בלי בערך. חכה להמלצות או חפור ביוטיוב עד שתמצא בדיוק את הפרויקט המקביל שמישהו אחר כבר בנה.

עוד אפשרות - לגו.

עוד אפשרות - קניבליזציה של מכונית שלט רחוק...

עוד אפשרות - קמבן משהו שמחובר קבוע לחשמל ותתקין את השלט רחוק / רסיבר על ה-220 וולט (לא יעזור לך אם אתה צריך לסובב לשני כיוונים)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, hans כתב:

אל תזלזל בעלי, אתה פשוט צריך למצוא את המוצר הנכון והמדויק, בלי בערך.

אני לא מזלזל בעלי- רכשתי משם לא מעט פריטים, עם יחסית מעט נפילות. 

במוצרים שמצריכים חיבור לחשמל, לעומת זאת, אני נוטה לזלזל בבטיחות המוצרים שנמכרים שם. 

לפני 15 שעות, hans כתב:

חכה להמלצות או חפור ביוטיוב עד שתמצא בדיוק את הפרויקט המקביל שמישהו אחר כבר בנה.

זו מחשבה טובה, יש אתרים עם מדריכי בנייה שגם נותנים את ה BOM (אני מקבל קבוע מיילים מ instructables)- שווה בדיקה, תודה. 

מעבר לזה, אם נעזוב לרגע את האילוצים שיש לי עבור הפרוייקט, בשביל מה הלכתי ללמוד הנדסת מכונות תגיד לי? אה?? :rofl:

אני פשוט לא מתמצא בהיצע של מנועים כל כך, זה לא משהו שהתעסקתי איתו בשוטף (חיפוש מנועים לפי מפרט) וגם לא בקיא באלקטרוניקה כמו שהייתי רוצה (וקיוויתי שאלמד את זה במכטרוניקה, שם מטעה קצת מסתבר). I know my way around a soldering iron, אבל ממש לא בקיא בתחום. ידע בסיסי מאד. 

לפני 15 שעות, hans כתב:

עוד אפשרות - לגו.

עוד אפשרות - קניבליזציה של מכונית שלט רחוק...

לגו יעלה יותר מהמנוע :LOL: אין לי "במלאי" לגו או ממכונית על שלט.

לפני 15 שעות, hans כתב:

(לא יעזור לך אם אתה צריך לסובב לשני כיוונים)

צריך. צריך.

טוב. 

אנסה לחפש כמו שהצעת מישהו שעשה כזה כולל ה BOM. 

מעבר לזה אני צריך לחשב אם M8 מספיק לי, מצאתי מנוע או שניים עם ציר 8ממ שאני חושב שאוכל להשתמש בהם, אבל הם לא אידאלים עבורי. כמו שציינתי, אני מעדיף להוסיף כמה שפחות נקודות כשל- קאפלינג זה אחד מהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנועים עם מוט מיתברג אני מכיר רק מעולם המדפסות עם מנועי NEMA:
https://www.aliexpress.com/item/1005003765324296.html

עכשיו צריך לימצוא בקר אלחוטי, לא הצלחתי לימצוא בחיפוש זריז.

• מעניין 1

Peagaut 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמובן שכהרגלי בקודש, נתתי הערכות שהיו שגויות בסדרי גודל כלפי מעלה. 

אז אני צריך רק 3V (120RPM), מוט יכול לרדת גם ל-M6 (ועוד הרבה, הרבה פחות מזה...) לפי החישובים שעשיתי :LOL:

מוכן להתפשר על מנוע שמניע ישירות בורג, אתארגן על קאפלינג ואגמור עם זה בשקט ככה (ובמקרה הגרוע, תמיד ניתן להוסיף אפוקסי :rofl:).

בהחלט יכול להתפשר גם על ה-RPM, טווח בין 100 ל 150 יהיה מצויין. 

נתקלתי במנועים כאלו בעלי (כן נשברתי והלכתי לשם), ציר 6.3 ממ (1/4", אקח מוט NC1/4 וקאפלינג תואם, יחד עם מברז ליצירת האום המתאים-כי אין לי יכולת לרתך אום למשהו).

עכשיו. 

אני עדיין תקוע בקטע של השלט רחוק. 

אני מוכן לרכוש את המנוע לחוד ואת השלט לחוד. אני רק לא יודע איך לחבר אותם שיעבדו יחד. הבנתי שאני צריך איזה דרייבר עבור זה. 

אודה להסבר להדיוט שפעם ראשונה צריך לתכנן משהו שכזה על שלט רחוק במקום עם כפתור פיזי פשוט 3 מצבים. 

טיפ למעוניינים שנתקלו בשירשור: 

תבריג NC1/4" זה התבריג הסטנדרטי של חצובות למצלמות. כך שיש לי גם מוט וגם אומים מסתובבים בבית, וגם השתמשתי בהם בעבר ליצירת חצובות בעצמי - כמו זו שאני משתמש בה לצילומים עבור יוטיוב, תושבת שאני מניח בה את המצלמה ונועל אותה עם ידית שהכנתי מכזה בורג וידית עץ. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלת הדיוט: זה חא פרוייקט לארדואינו?

כמובן שאין לי ידע איך לממש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדלים האלה - מנועים ושלט רחוק תואמי לגו מעלי, + אפוקסי פלסטלינה...  קישור לדוגמה 
https://a.aliexpress.com/_opc5VVW

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.2.2025 בשעה 16:47, sperial כתב:

זה לא פרוייקט לארדואינו?

לא. 

אפילו לא חושב בכיוון של זה. 

אין לי מושג ירוק בתכנות של הדבר הזה, מעבר לעובדה שאני לא חזק באלקטרוניקה. 

1+1=לא מתכנן פרוייקטים לארדואינו :lol:

בתאריך 12.2.2025 בשעה 18:21, hans כתב:

בגדלים האלה - מנועים ושלט רחוק תואמי לגו מעלי, + אפוקסי פלסטלינה... 

זו מחשבה מעניינת, אבל אני לא רואה איך אני הופך מנוע כזה לבורג הנעה. אנסה להתעמק עוד קצת ואולי אמצא רעיון. 

לפני 5 שעות, ArikB כתב:

ברווז אתה מסתבך לחינם. 

אתה צריך:

1. בקר (controller ולא cattle)

2. שנאי שיש לך בבית שימיר מתח מהחשמל למתח הבקר נאמר 12V.

בפרוייקט שעשיתי בעבר לקחתי שלט ובקר שבאו עם פס לד. 

אחרי שחישבתי, גיליתי שאני צריך 3V- יכול להשתמש בסוללות או אפילו בשנאי של טעינת סלולרי (5V, USB). לא בעייה. יש הרי גם לא מעט אביזרי לדים שעובדים על 5V ומותאמים ל USB, מנחש שיש להם גם כזה שלט ובקר למתח הזה. 

אני יודע יפה מה זה בקר (של התעשייה, בעיקרון) בלאט אחרי שלמדתי את זה להנדסאי מכונות... רק שלא חשבתי לקשר בין זה לבין הפרוייקט הקטן הזה, או שגם מה שמחבר בין שלט למכשיר נקרא בקר (כי בעיני בקר זה משהו תעשייתי):lol:

הבעייה שאני רואה עם השלטים בלינק לדוגמא, ואני לא יודע אם זה משהו אקוטי או שניתן לפיתרון- אני צריך היפוך כיוון, השלטים שבלינק הם ON-OFF. אני צריך להגדיר את הפעולה כ"רגעי" (קרי- לוחץ, עובד. עוזב, מפסיק). 

אני לא בקיא מספיק כדי להבין אם זה רק עניין של חיווט נכון או תלוי גם בבקר והשלט... 

(שורה של קללות ציוריות) למדתי מכטרוניקה, כי הנחתי שאלמד גם קצת אלקטרוניקה שתהיה שימושית בשבילי. 

במקום שימושית קיבלתי שימושיט. 

לפחות יכלתי לחשב את הכוחות, המתחים ועוד כמה נתונים פיזיים, שזה גם משהו! :rofl:

נראה לי שמצאתי משהו שיכול להתאים, רק למצוא אחד במחיר קצת יותר הגיוני (השילוח פי  2 ממחיר המוצר...).

עריכה אחרונה על ידי ברווז

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...