Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 spacetourer - הלך המנוע לאחר 92,000 ק"מ- הגיוני?

מושיק22

פוסטים מומלצים

לפני שעתיים, מושיק22 כתב:

איזה עוד פרטים צריך?

מה האבחון של המוסך לסיבת הכשל?

זה מנוע מוצלח ועם אמינות בסיסית טובה. מנועים כאלו עוברים מאות אלפי קילומטרים ואין להם (בוורסיה הזאת ואילך) כשלים שיכולים לגרום לכשל של המנוע. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, fatboy1340 כתב:

מה בדיוק התקלה? יש לא מעט תקלות של הצתה/מזרקים בצילינדר מסויים. אצלי גם הייתה תקלה בצילינדר הראשון, ואחרי הרבה בדיקות ותהיות, הסתבר שמשאבת דלק לחץ גבוה הייתה חולה. לאחר ההחלפה הכל היה פיקס.

בהתחלה החליפו סליל הצתה (+ עוד שלושה סלילים וארבעה פלאגים), אבל זה לא עזר, ואז החליפו מזרקי דלק, וגם זה לא עזר, ואז עשו בדיקה נוספת, והגיעו למסקנה שיש בעיה באחת הבוכנות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, מושיק22 כתב:

בהתחלה החליפו סליל הצתה (+ עוד שלושה סלילים וארבעה פלאגים), אבל זה לא עזר, ואז החליפו מזרקי דלק, וגם זה לא עזר, ואז עשו בדיקה נוספת, והגיעו למסקנה שיש בעיה באחת הבוכנות. 

נשמע שאתה במוסך שלוקה מאוד בתחום הדיאגנוזה , מציע לגרור המופיע מעלה ואו לזה של שוקי לוזון .

החלפת חלקים מכל הבא ליד מרמזת על חוסר ידע \ מקצועיות , מקווה שלא שילמת על כל החגיגה הזו.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 55 דקות, CX25GTI כתב:

נשמע שאתה במוסך שלוקה מאוד בתחום הדיאגנוזה , מציע לגרור המופיע מעלה ואו לזה של שוקי לוזון .

החלפת חלקים מכל הבא ליד מרמזת על חוסר ידע \ מקצועיות , מקווה שלא שילמת על כל החגיגה הזו.

למה אתה משמיץ סתם?

זיוף במנוע גם בגלל בוכנה שבורה יכול לתת קודי תקלה של מזרק או מיספייר בסליל, אז המוסך התחיל מהבדיקות הטרוויאליות. מי מתחיל ישר בבדיקת קומפרסיה מכל זיוף מנוע ?

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, איציק נ. כתב:

למה אתה משמיץ סתם?

זיוף במנוע גם בגלל בוכנה שבורה יכול לתת קודי תקלה של מזרק או מיספייר בסליל, אז המוסך התחיל מהבדיקות הטרוויאליות. מי מתחיל ישר בבדיקת קומפרסיה מכל זיוף מנוע ?

אבל אז מתחילים מהחלפות בין הסלילים כדי לוודא שהתופעה חוזרת אבל בסליל אחר...

אני לא איש מקצוע ומעניין מה אומרת הספרות הטכנית, כי לרוץ להחליף חלקים (כל הסלילים, כל הפלאגים וכל המזרקים) בלי לבדוק שהם אכן תקולים זה מוגזם.

וגם, החלפת סלילים ולא עזר, אז כשפירקת מזרק - אין לך דרך לוודא שהוא תקול? בוודאי שיש (אפילו הראו ב- weeler dealers).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, פריג'י כתב:

אבל אז מתחילים מהחלפות בין הסלילים כדי לוודא שהתופעה חוזרת אבל בסליל אחר...

אני לא איש מקצוע ומעניין מה אומרת הספרות הטכנית, כי לרוץ להחליף חלקים (כל הסלילים, כל הפלאגים וכל המזרקים) בלי לבדוק שהם אכן תקולים זה מוגזם.

וגם, החלפת סלילים ולא עזר, אז כשפירקת מזרק - אין לך דרך לוודא שהוא תקול? בוודאי שיש (אפילו הראו ב- weeler dealers).

מי אמר לך שלא שמו סלילים משומשים תקינים לבדיקה ? כולם גיבורים בלדבר אבל בפועל צריך לתת טיפה, לא הרבה, קרדיט גם למוסך.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, איציק נ. כתב:

מי אמר לך שלא שמו סלילים משומשים תקינים לבדיקה ? כולם גיבורים בלדבר אבל בפועל צריך לתת טיפה, לא הרבה, קרדיט גם למוסך.

אני כמובן לא מדבר מידיעה של מה נעשה במדויק כדי לשלול במקרה הספציפי הזה, רק מציין שיש דרכים לבדוק.

אני כן יודע ושמעתי על מקרים שפשוט לא נעשה שום אבחון רציני לפני שחרצו גורלות, החליפו והחליפו אבל לא בדקו קומפרסיה שזה דבר דיי בסיסי ובסוף קטלו מנוע אחרי שהחליפו את כל הפריפריה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מספיק להוציא פלאג ולבדוק אותו אם הוא תקין לפני החלפת כל הפלאגים לחדשים. כנ"ל גם אפשרלהצליב קויילים. כשיש בעיה באחת הבוכנות בד"כ עולות 2 תקלות . 1 הבוכנה עם הבעיה עצמה ו2 בעיה בכל הבוכנות. 

לבדוק קומפרסיה בבוכנה עליה המחשב מתריע זה אבחון ראשוני לפני החלפת מזרקים פלאגים ועוד ועוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פריג'י כתב:

אני כמובן לא מדבר מידיעה של מה נעשה במדויק כדי לשלול במקרה הספציפי הזה, רק מציין שיש דרכים לבדוק.

אני כן יודע ושמעתי על מקרים שפשוט לא נעשה שום אבחון רציני לפני שחרצו גורלות, החליפו והחליפו אבל לא בדקו קומפרסיה שזה דבר דיי בסיסי ובסוף קטלו מנוע אחרי שהחליפו את כל הפריפריה.

אל תנסה להיות מומחה במקום בעל מקצוע שרואה עשרות כאלה ביום.

במקרה הזה החליפו לבדיקה מה שהחליפו ובסוף בדקו קומפרסיה, אז על מה אתה מלין ? מקרה אחר לא מעניין אותי, מדברים על המקרה הזה.

לפני כשעה, netanel1014 כתב:

מספיק להוציא פלאג ולבדוק אותו אם הוא תקין לפני החלפת כל הפלאגים לחדשים. כנ"ל גם אפשרלהצליב קויילים. כשיש בעיה באחת הבוכנות בד"כ עולות 2 תקלות . 1 הבוכנה עם הבעיה עצמה ו2 בעיה בכל הבוכנות. 

לבדוק קומפרסיה בבוכנה עליה המחשב מתריע זה אבחון ראשוני לפני החלפת מזרקים פלאגים ועוד ועוד.

להוציא פלאג ולבדוק אם הוא תקין ? 

אתה בודק בעין פלאג ומסיק אם הוא תקין ?
טוב, השיח הזה מתדרדר מרגע לדודלי.... 

לפני 8 שעות, menir1 כתב:

מה האבחון של המוסך לסיבת הכשל?

זה מנוע מוצלח ועם אמינות בסיסית טובה. מנועים כאלו עוברים מאות אלפי קילומטרים ואין להם (בוורסיה הזאת ואילך) כשלים שיכולים לגרום לכשל של המנוע. 

שימוש בשמן שלא בתקן (דבר שיכול לקרות במוסכים כאלה ואחרים) יכול להוביל ל LSPI ולשבירת בוכנה.

חסרה לנו היסטוריה מלאה של הרכב וגם חסר כל הסיפור של לפני האיבחון...מה קרה, איך ומתי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתוב שהרכב טופל באופן סדיר במוסך סיטרואן בתל אביב.

לגבי המשפט "אל תנסה להיות..." אצטט את עצמי:

לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

אני לא איש מקצוע ומעניין מה אומרת הספרות הטכנית

אני לא מבין למה הטון התוקפני, באמת שלא. אתה מעורב במקרה? 

כתבת "החליפו לבדיקה". 

אם החליפו לבדיקה, 100%. ככה צריך. אני לא מבין את זה ממה שכתב פות"ש, הבנתי שהוחלפו חלקים בתשלום מלא.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

להוציא פלאג ולבדוק אם הוא תקין ? 

אתה בודק בעין פלאג ומסיק אם הוא תקין ?
טוב, השיח הזה מתדרדר מרגע לדודלי

לא בעין אבל כן- ניתן לבדוק ניצוץ ומרווח בפלאג. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף להמלצה של החברים פה לגרור לחוות דעת נוספת. החלפת מנוע זה סיפור לא זול וכדאי לעשות היטב את שיעורי הבית בטרם מקבלים החלטה.

סה"כ מדובר במנוע אמין וטוב אם מטופל כמו שצריך שבטח לא צריך להתפגר בכזה ק"מ.

המליצו לך פה על אורן שירותי רכב בחולון , גבע בת"א ואור מור (שוקי) ברחובות. כולם טובים.

נשמח שתעדכן מה קרה בסוף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, איציק נ. כתב:

למה אתה משמיץ סתם?

משמיץ ?

זכאי לדעתך , לדעתי בעיה קשה של איבחון , כמכונאי בעברי מנוע עם בוכנה שבורה משמיע רעש שלא ניתן לטעות בו ואו לחלופין מצמצם מאוד את הסיבות לתקלה.

ניתן היום די בקלות לפרק מצתים ולהכניס אינדוסקופ על מנת לראות מה קורה בצילינדר לפני החלפות מסיביות של חלקים יקרים מאוד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוב המוסכים המורשים (של לובינסקי לפחות) עובדים "לפי הספר" על פי התקלות שמופיעות במחשב או הבעיה הנחשדת, לפעמים ברמה שלא מפעילים יותר מידי שיקול דעת אלא מתייעצים עם היצרן בחו"ל לגבי כל פעולה.. יש סיכוי שזה נובע גם מיכולת דיאגנוסטיקה מאוד מוגבלת כאן.

יכול להיות שהתקלות שמלכתחילה הוא התלונן עליהן לא היו קשורות בד"כ לבעיות קומפרסיה ובגלל זה לא ביצעו את הבדיקה כמו שצריך, אם לא היה מישהו שיפעיל טיפה שיקול דעת שם.

שאלה לפות"ש - עשו בדיקת קומפרסיה בסוף?
הייתי ממליץ לבקש לעשות ולשתף כאן את התוצאה במידה ולא עשו עדיין.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...