Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הרכב, קראתי את הנתונים.. טעינה ביתית לרוב המשתמשים תוגבל ל3.6Kw בגלל מגבלות תשתית, כשבפועל גם פה תיהיה הפחתה מסויימת בגלל צרכנים כבדים אחרים בבית (מיזוג/אינדוקציה/דוד וכו') שצריכים לפעול במקביל במהלך ולא יאפשרו טעינה בהספק מקסימלי בשעות היום, אלא רק בלילה. על זה גם צריך לקחת בחשבון איבוד אנרגיה שמתרחש בזמן הטעינה (לרוב סביב 10-15% ההספק) כך שבפועל הרכב יקבל פחות או יותר 3.2Kw בפועל. זה מתורגם לזמן טעינה מ0 ל100 של מעל 14 שעות, או מ20-100 סביב 11 שעות. זה עשוי שלא להספיק למשתמש כבד להטעין את הרכב בלילה ממוצע.

להערכתי 310 ק"מ מוצהר אני מתרגם לטווח מציאותי 250-260 ק"מ (נחכה למבחנים כדי לדעת). למי שחי ונושם אזור מסויים בארץ ולא זז ממנו כמעט בכלל - הרכב הזה נראה כמו אחלה עסקה. אבל למי שבשגרה שלו יש נסיעות בין עירוניות משמעותיות רבות, אני חושב שהוא קצת פחות יתאים ונושא הטעינות יהווה קצת מכשול.. גם בפן הפסיכולוגי.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנסיון שלי על רכבים חשמליים, בדר"כ הצלחתי להוציא טווח נמוך בכ-20% מהצהרות יצרן לפי תקן WLTP. אז זה הכלל אצבע שלי. תמיד להוריד מראש 20% כדי לדעת מה הטווח. אז כאן הוא סביב 250 ק"מ כנראה.

בכל מקרה הרכב הזה ישמש את הרוב המוחלט של הלקוחות כרכב עירוני שיעשה במקסימום 15 אלף ק"מ בשנה, אחרת היו הולכים על רכב אחר.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בזמנו כשבחנו את כניסת רכבים חשמליים לישראל בדקו וראו שבממוצע ישראלים נוסעים 30-50 ק''מ ביום. נראה שזה יספיק לרוב המוחלט של הנהגים בישראל. ואם יזכרו לחבר כל לילה אז בכלל אין בעיה. חוץ מזה שזה רכב קטן כך שגם ככה לא יתאים לנסיעות משפחתיות ארוכות טווח לחרמון הסורי. 

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, yulianx כתב:

בוא נגיד הרכב זול מגיע עם החסרונות הכרוכים בכך, אבל 280 ק״מ בפועל זה מכובד.

מה שכן מניח שהפדיחות בתרגום לעיברית יטופלו בעדכונים.

לפי הביקורת, פדיחות בתרגום המולטימדיה לעברית הן הבעיה הכי קטנה של הרכב הזה. חשבתי על עוד הריפוד מעור מלאכותי על הדשבורד ובדיפון הדלתות. זה נותן לפנים הרכב מראה "יוקרתי", אבל זה משהו שעלול להתייבש בשמש הישראלית ולהתחיל להתפורר תוך 2–3 שנים.

לפני 10 שעות, dalet11 כתב:

ראיתי את הרכב, קראתי את הנתונים.. טעינה ביתית לרוב המשתמשים תוגבל ל3.6Kw בגלל מגבלות תשתית, כשבפועל גם פה תיהיה הפחתה מסויימת בגלל צרכנים כבדים אחרים בבית (מיזוג/אינדוקציה/דוד וכו') שצריכים לפעול במקביל במהלך ולא יאפשרו טעינה בהספק מקסימלי בשעות היום, אלא רק בלילה. על זה גם צריך לקחת בחשבון איבוד אנרגיה שמתרחש בזמן הטעינה (לרוב סביב 10-15% ההספק) כך שבפועל הרכב יקבל פחות או יותר 3.2Kw בפועל. זה מתורגם לזמן טעינה מ0 ל100 של מעל 14 שעות, או מ20-100 סביב 11 שעות. זה עשוי שלא להספיק למשתמש כבד להטעין את הרכב בלילה ממוצע.

להערכתי 310 ק"מ מוצהר אני מתרגם לטווח מציאותי 250-260 ק"מ (נחכה למבחנים כדי לדעת). למי שחי ונושם אזור מסויים בארץ ולא זז ממנו כמעט בכלל - הרכב הזה נראה כמו אחלה עסקה. אבל למי שבשגרה שלו יש נסיעות בין עירוניות משמעותיות רבות, אני חושב שהוא קצת פחות יתאים ונושא הטעינות יהווה קצת מכשול.. גם בפן הפסיכולוגי.

כן, ירד לי מהרכב הזה. אני מחכה ליונדאי אינסטר. הביקורות בחו"ל מעולות. הרכב יותר קטן וכנראה יהיה קצת יותר יקר, אבל נראה כחבילה הרבה יותר שלמה ומגובשת מאשר הדונגפנג בוקס. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
פורסם

לגבי הריפוד צריך לראות לאורך זמן, מקווה שזה לא יהיה כמו קיה שומה או דייהו אספרו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 13 שעות, Cranky_CPA כתב:

לפי הביקורת, פדיחות בתרגום המולטימדיה לעברית הן הבעיה הכי קטנה של הרכב הזה. חשבתי על עוד הריפוד מעור מלאכותי על הדשבורד ובדיפון הדלתות. זה נותן לפנים הרכב מראה "יוקרתי", אבל זה משהו שעלול להתייבש בשמש הישראלית ולהתחיל להתפורר תוך 2–3 שנים.

כן, ירד לי מהרכב הזה. אני מחכה ליונדאי אינסטר. הביקורות בחו"ל מעולות. הרכב יותר קטן וכנראה יהיה קצת יותר יקר, אבל נראה כחבילה הרבה יותר שלמה ומגובשת מאשר הדונגפנג בוקס. 

כנראה קצת יהיה קצת הרבה - אני מעריך שיונדאי יתחרו בכיף 140K וצפונה...

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, llaavvii כתב:

כנראה קצת יהיה קצת הרבה - אני מעריך שיונדאי יתחרו בכיף 140K וצפונה...

אני לא חושב כי אז הם ילכו ראש בראש בסיניות שהרבה יותר גדולות, חזקות ומאובזרות. האינסטר מבחינת גודל היא בין i10 ל-i20, אבל קרובה יותר ל-i10. במושב האחורי יש רק 2 מושבים. אני מהמר על 125K. יהיה להם קשה מאוד למכור אותה ב-140+.  

שנה הבאה אנחנו אמורים לקבל את הפיאט פנדה חשמלית, רנו 5 חשמלית, סיטרואן C3 חשמלית ועוד כל מיני מכוניות מיני וסופר מיני חשמליות שהולכות למלא את המשבצת האחרונה שעדיין אין בהן נוכחות של מכוניות חשמליות ראויות. 

פורסם
בתאריך 23.12.2024 בשעה 15:48, CX25GTI כתב:

סוללה של 42 KW לא תניב טווח שמתקרב ל 310 ק"מ, מצפה לראות מבחן שיציג טווח בתנאי אמת.

המחיר סביר לרכב חשמלי , אולי היה צריך לכוון לרמת מחיר של 105K , לתת פייט לפיקנטו למי שבעיקר עןשה את ימיו בעיר ולפגוע בנקודת האכילס של הפיקנטו והיא צריחת הדלק העצבנית שלה שלא לומר שילוב מנוע עם גיר קטסטרופלי שבו היא מצוידת. 

אין חיה כזו ״טווח ריאלי״ ברכב חשמלי. הכל תלוי בתנאי הנסיעה (בעיקר מהירות, טמפ׳ חיצונית ושיפוע). זה המצב גם לרכב בע״פ.
הטווח שרשום,  310 ק״מ,  הוא טווח לפי מבחן WLTP אירופי (בדקתי באתר הנורבגי של המותג, כדי לודא שלא מדובר בטווח לפי התקן הסיני CLTC שבד״כ גדול בכ-30-40% יותר מ-WLTP), ולכן בר השוואה לרכבים אחרים שיש להם טווח WLTP דומה.
זו כל מטרת המספר במפרט -- ממש לא לתת ״טווח ריאלי״. אגב, במהירויות עירוניות 50-60 קמ״ש בד״כ רכב חשמלי כן יגיע לטווח WLTP.

הדבר הנכון לעשות היה לפרסם לא מספר אחד, אלא טבלה של 9 (3 מהירויות ו-3 טמפ׳ חיוץ טיפוסיות), אבל בד״כ בעלי הדגמים עושים בדיקות כאלה ומפרסמים אותם.

בתאריך 25.12.2024 בשעה 19:29, Cranky_CPA כתב:

כל הביקורות שראיתי על האינסטר בחו״ל היו טובות מאד -- איכות הרכבה וחומרים כמו של האיוניק 5/6.
הביקורות על הרנו 5 החדשה (סגמנט B), ולכן קצת יותר גדולה, גם מעולות -- אבל אם היבואן יישאר קראסו, זה יהיה בעייתי.

פורסם
בתאריך 25.12.2024 בשעה 08:28, llaavvii כתב:

יש כבר מבחן ראשון.

יש שתי בעיות. 

אחת - מוצר לא אפוי. חלק מזה ישפרו אני מניח אבל חלק לא, ולך תדע מתי (בעיות התרגום לעברית פשוט מגוחכות, נתנו לאיזה עילג שנכנס לגוגל טרנסלייט את מה שיכלו לפתור בשיחה אחת עם כל תלמיד כיתה ט'). אבל זה לא מייק או ברייק (ההתעסקות במזגן אולי כן).

דניאל שמיל מעיר:

"לכאורה, לבוקס יש שפע של מערכות בטיחות, כמו התרעה על שמירת מרחק ובלימה אוטומטית בסכנת דריסת הולך רגל, אבל הביצוע של המערכות גרוע מאוד — זיהוי התמרורים לא מדויק, וכך, בכביש מהיר המכונית מתריעה כי המהירות המותרת היא 30 קמ"ש, ומציפה את הנהג בציפצופים. גם המערכת לשמירה על עירנות הנהג פעלתנית מדי, ומתריעה גם כשהנהג מרוכז לחלוטין בנהיגה."

שני -- מנוע חלש בתאוצות ביניים מעל 50 קמ"ש. או בעליות. חוץ ממי שיסע ברכב הזה אך ורק בעיר, זה כבר יכול להיות מסוכן, ואת זה לא ישפרו.

רכב זול (בתמורה, לא במחיר), בעטיפה נאה. היתרונות העיקריים הם המרחב, והמחיר, והעיצוב, והטווח לא נורא גם הוא. החסרונות כאמור.

הצמיגים מסתבר גרועים ביותר! עד שמומלץ להחליף אותם מייד בקניה... לא זוכר אמירה כזו לגבי אף רכב...

לא נראה שהולך להיות שוס, ומטרו מוטור שיודעים משהו על להרוויח כסף לא סתם מוכרים את חוזה ההפצה של דונפנג לדלק במעל 100 מליון ש"ח!(!)

• מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, Jack457 כתב:

לא נראה שהולך להיות שוס, ומטרו מוטור שיודעים משהו על להרוויח כסף לא סתם מוכרים את חוזה ההפצה של דונפנג לדלק במעל 100 מליון ש"ח!(!)

ביזיון שאפשרו להם לעשות את זה. אחר כך מספרים לנו בפורום שיש תחרות בשוק הרכב הישראלי. 

קראתי את הביקורת. מה אגיד ומה אספר... שוק הרכב הישראלי הפך לפח אשפה של סין.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם

בכנות, לא ראיתי שום בשורה מהיבוא המקביל לאורך השנים. כלום. הדבר היחיד שהם עשו זה לנצל הזדמנויות של מחסור או נישות ללא תחרות יחסית, ולדפוק מחירים. 

לא יודע אם זה בגלל לוביסטים, או בגלל סיבה אחרת, אבל עובדתית כבר שנים זה לא באמת נותן משהו. 

פורסם
לפני 6 שעות, Jack457 כתב:

יש שתי בעיות. 

אחת - מוצר לא אפוי. חלק מזה ישפרו אני מניח אבל חלק לא, ולך תדע מתי (בעיות התרגום לעברית פשוט מגוחכות, נתנו לאיזה עילג שנכנס לגוגל טרנסלייט את מה שיכלו לפתור בשיחה אחת עם כל תלמיד כיתה ט'). אבל זה לא מייק או ברייק (ההתעסקות במזגן אולי כן).

דניאל שמיל מעיר:

"לכאורה, לבוקס יש שפע של מערכות בטיחות, כמו התרעה על שמירת מרחק ובלימה אוטומטית בסכנת דריסת הולך רגל, אבל הביצוע של המערכות גרוע מאוד — זיהוי התמרורים לא מדויק, וכך, בכביש מהיר המכונית מתריעה כי המהירות המותרת היא 30 קמ"ש, ומציפה את הנהג בציפצופים. גם המערכת לשמירה על עירנות הנהג פעלתנית מדי, ומתריעה גם כשהנהג מרוכז לחלוטין בנהיגה."

שני -- מנוע חלש בתאוצות ביניים מעל 50 קמ"ש. או בעליות. חוץ ממי שיסע ברכב הזה אך ורק בעיר, זה כבר יכול להיות מסוכן, ואת זה לא ישפרו.

רכב זול (בתמורה, לא במחיר), בעטיפה נאה. היתרונות העיקריים הם המרחב, והמחיר, והעיצוב, והטווח לא נורא גם הוא. החסרונות כאמור.

הצמיגים מסתבר גרועים ביותר! עד שמומלץ להחליף אותם מייד בקניה... לא זוכר אמירה כזו לגבי אף רכב...

מטרו הם היבואן הגרוע בארץ (לא רק ברכב. בכלל). בסדר גודל יותר גרוע מקראסו או לובינסקי.
לא עומדים מאחורי אף מוצר שהם מוכרים.
איבדתי פעם כפפת קיץ לאופנוע, אז הייתי צריך לקנות זוג חדש, ומה לעשות, זה היה לקראת סוף הקיץ שהמבחר בחנויות דל.
מצאתי זוג עור נוח שניראה סביר במחיר מוזל עקב העונה בחנות של מטרו (אבל לא ״תצוגה״ או עודפים שהם כידוע נקנים as-is).
אחרי פחות משעה של רכיבה, כפפה אחת התחילה להיפרם. תוך פחות משבוע מתאריך הקניה חזרתי לחנות.
המוכרת: מצטערת, אין החזרות או החלפות.
אני: זה מוצר פגום. אני לא צריך שתחליפו או תחזירו, רק תשלחו לתפירה (יש להם ממילא גישה לחייט עור). עלות אז משהו כמו 15 ש״ח (היום בטח 25-30). הכפפות עלו אז כ-150.

היא: מצטערת, זו מדיניות מוחלטת. דבר עם מנהל החנות, אולי הוא יוכל לעזור.

מנהל החנות: המוכרת צודקת, זה מדיניות גורפת שלנו.
אני: איך זה מסתדר עם אחריות שנה שחובה לתת על כל מוצר?
הוא: זו המדיניות.
אני: ומי קובע?
המנהל: אולי סמנכ״ל אביזרים של כל הרשת.

כאן כבר התעצבנתי. אחרי ש5-6 פניות להנהלה לא נענו, השגתי את המייל האישי של סמנכ״ל האביזרים בחברה, ושלחתי לו מייל שחתמתי עליו בתור סמנכ״ל בעצמי, בחברה לא קטנה.
הפלא ופלא, עוד באותו יום הוא חזר אלי טלפונית.
אני: {מספר את הסיפור}
הוא: מבין, אבל יש לנו מדיניות גורפת בנושא.
אני: אתה מבין שכבר השקעתי בנושא הרבה מעבר לעלות זוג כפפות חדש בעלות הזמן שלי? ושאני לא דורש החלפה בחדש, רק שתיקחו לחייט לתיקון? הייתי יכול גם בעצמי, אבל זו אחריות שלכם.

הוא: אני לגמרי מאמין לך שזה מה שקרה, אבל זו המדיניות.

נתקלתי בעוד הרבה בעיות איתם של חוסר עמידה מאחורי מוצרים שקרו אנשים אחרים (אני אישית מחרים אותם), ואי הבנה של המוכרנים שלהם במה שהם מוכרים.
אז איך הגיעו למעמד של יבואן הדו״ג הגדול בארץ? הרבה מהקונים חסרי ידע ורקע כלשהו, ומטרו גם דאגו לקנות שליטה בסוכנות ביטוח גדולה שמתמחית בתחום, ולחנויות אביזרים, אז מציעים לקונים one-stop-shop.
בחיים לא הייתי קונה ממטרו כלי רכב חדש כלשהו (אפילו סוכנות המשומשים שלהם שמוכרת אופנועים מטרייד מסרבת לספק לקונה פוטנציאלי מידע כלשהו על היסטוריית הטיפולי, למרות שזה טריוויאלי עבורם להשיג את המידע).
אולי כבר יש הרבה כמוני, ולכן הם נאלצו למכור את הייצוג של מכוניות סיניות...

• מבאס 1
פורסם
בתאריך 23.12.2024 בשעה 18:58, Cranky_CPA כתב:

שוקל בכובד ראש במיוחד אחרי שקיבלתי מייל שהולכים להתקין אצלי בעבודה 6 עמדות טעינה. הרכב אומנם לא נותן את פאנץ' הביצועים שמכוניות חשמליות אחרות נותנות, אבל העיצוב בעיני מקסים, מרווח פנים מאוד מרשים והאבזור עוד יותר מרשים. בהתחשב שבימינו אפילו סופר - מיני הכי בסיסית מתחילה מ-120 אלף, הדונגפנג ב-115 נראת אחלה באחלה של אופציה למי שלא מחפש ביצועים שידביקו אותו למושב ביציאה מהרמזור. אבל מצד שני אף סופר מיני בטווח המחירים הזה ממילא לא קורעת את הכביש. בואו, היום מוכרים פיקנטו ב-100 אלף עם מנוע 82 כ"ס וגיר רובוטי חד מצמדי

לסמוך על עמדות טעינה במקום העבודה?!, לדעתי טעות איומה,

אני עבדתי באותו מקום הרבה מאוד שנים (יותר מ10) והרגשתי ביטחון תעסוקתי עם וותק לפנים, והנה אמרו לי ביי ביי,

אל תסמוך על העמדות האלה, תדאג שיהיה לך בחנייה הפרטית בלבד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...