Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרו לי שאפשר להגדיל מעבר ל-40 ל 63 80 ואפילו 100 אמפר. לא מוצא מידע על זה. יודעים אם זה אפשרי ולמה להעדיף את זה על פני תלת פאזי? זה אמור להיות מהיר ופשוט וזול יותר?

פורסם

אני לא חושב שאפשר להגדיל מעבר ל40 אמפר על חד פאזי.

עד כמה שאני יודע אתה יכול להגדיל חד פאזי מ25 ל40 אמפר, אתה יכול להגדיל לתלת פאזי של 25 או 40 אמפר (מה שייתן לך 75 או 120 אמפר בדירה).

הגדלה מעבר לזה (אם יש חימום תת רצפתי חשמלי לדוגמה) נעשית לכל הפאזות במקביל.

מבחינת מחיר, תלת פאזי יהיה יותר יקר מחד פאזי של 40 אמפר בערך 2000-3000 שקל ותקבל פי 2 או 3 יותר קיבולת.

המחירים מפה,

https://www.electplus.co.il/מאמרים/הגדלת-חיבור-חשמל

פורסם
לפני 19 שעות, anonport כתב:

אמרו לי שאפשר להגדיל מעבר ל-40 ל 63 80 ואפילו 100 אמפר. לא מוצא מידע על זה. יודעים אם זה אפשרי ולמה להעדיף את זה על פני תלת פאזי? זה אמור להיות מהיר ופשוט וזול יותר?

באתר חברת חשמל. יש גם מחשבון עלויות מחיבור לחיבור.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

באתר חברת חשמל. יש גם מחשבון עלויות מחיבור לחיבור.

צודק הם לא מציעים מעבר ל 40 חד פאזי. מוזר כי לא מבין למה אין אפשרות ביניים כמו שהצעתי. אתקשר אליהם מחר ואברר ישירות

פורסם

כדי להגדיל חיבור אתה צריך שיהיה לך חשמלאי שיעשה את העבודה של התאמת הלוח החשמל שלך גודל וצורת החיבור החדשה וזה עוד תשלום שלא רשום באתר של חברת החשמל וגם בודק.

*מעבר לזה אתה כנראה לא בעל מקצוע ולא מבין עד הסוף את כל הנואנסים שיש ובמקומך הייתי לא יוצא בהצהרות פומפוזיות "למה אין אפשרות ביניים כמו שהצעתי", חברת החשמל בתחום הזה מס' שנים לא מבוטל ויש לה דרכים לעשות את העבודה.

פורסם

הרחקת לכת. במקום לתקוף הסבר מדוע אין אפשרות להגדיל לחיבורים שכתבתי לגביהם. פורום זה מקום להחליף דעות ולשאול שאלות

פורסם

אין לי מושג למה.

אבל יכול להניח שכנראה יותר נוח תפעולית ויעיל יותר לח"ח לחבר אותך ל25*3  מאשר ל80a על חד פאזי.

ועכשיו פרשנות שלי

אני לא חשמלאי לכן קח את מה שאני אומר בספק עד שיאשרו את דבריי: 

אם תסתכל בטבלאות עובי מוליך.

נגיד כאן 

https://www.israelelectric.net/tools/זרם-מרבי-וההגנה-הנדרשת-במוליכים

80A מצריך כבל פאזה של 25 ממ"ר + אפס 25 + הארקה 25 (מומלץ גדול יותר אבל זה המינימום הנדרש)

זה כבר 3 כבלים  גדולים של עובי כולל 75 ממ"ר + בידודים.

25 אמפר כפול שלוש .

כל פאזה צריכה 6 ממ"ר 

האפס צריך גם 6 ממ"ר

ועקרונית גם הארקה מספיקה עם 6 (בדרך כלל שמים גדול יותר. אבל רף תחתון זה כגודל הפאזה )

6*5 זה 30 ממ"ר + בידודים.

שזה פחות מחצי. 

הרבה יותר נוח להשחיל את הכבלים של 5*6

מאשר כבלים של 25*3

וגם זול יותר (כי יש פחות נחושת)

לכן זאת אחת הסיבות (ואולי העיקרית)

.

פורסם
בתאריך 25.10.2024 בשעה 17:12, anonport כתב:

יותר מדוייק לפי האתר החיבורים שחח״י מספקת הם: 1×25 1×35 1×40 3×25 3×35 3×40 3×50 3×63 3×80 3× 100 ועוד עד 3×800.

איזה מכשור ביתי יש לך שצורך יותר מ40A חד–פאזי?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 37 דקות, anonport כתב:

הרחקת לכת. במקום לתקוף הסבר מדוע אין אפשרות להגדיל לחיבורים שכתבתי לגביהם. פורום זה מקום להחליף דעות ולשאול שאלות

תשמע החלפת דעות זה לגטימי למקומות ושאלות מסויימות, אתה שאלת שאלה ספציפית והכנסת את דעתך הלא מקצועית כעובדה וזה מרתיח אותי כאשר אנשים ללא שום ידע עושים זאת, במיוחד במקרים חשובים שקשורים לחיי אדם, והתעסקות עם חשמל זה המקרה.

רוצה תשובה לשאלה, תשאל ותשים סימן שאלה ולא סימן קריאה בסוף.

לשאלתך, ככה חברת החשמל עובדת כי, הגיעו למסקנה הספקים האלה מספקים 99.9 אחוז למשקי הבית הפרטיים בישראל. 

האם אפשר אחרת כן אבל כמו שרשמו לך קודם,(1) יש עניין של גודל פיזי של כבל שהוא כבר נהיה הרבה יותר גדול (2)הרשת החשמל הארצית היא רשת תלת פאזית סימטרית וחיבורים חד פאזים יוצרים אי סמטריה שגורמת לכשלים של מערכות, שנאים, מפסקים וכו' והחלפתם ותחזוקתם יקרה.

פורסם

אני הגדלתי מחיבור של 1X25 ל 3X40, זה היה כאב ראש לא קטן (ואז עוד כמה עשרות אלפי שקלים בכיס 😄 )

מעשית ד"א היה לוח של 40X1.

החלפה של חד לתלת מחייבת ביקורת של חברת חשמל על כ-ל הבית לאישור כאילו זו מערכת חשמל חדשה, תמיד תמיד תמיד ימצאו ריג'קטים לתקן וחלקם זה לא מעט כסף ועצבים, עם השנים דירה "חיה" ותמיד משנים דברים במערכת החשמל שבוא נגיד בעדינות לא תמיד כל כך עומדים בתקנים ואתה אפילו לא יודע את זה עד שיש ביקורת.

וגם חלק מהדברים הם "כי ככה הבודק אמר"/התקן קובע גם אם הם לא הגיוניים עד הסוף.

ההמלצה שלי אם אפשר לעשות את זה בשיטת סלמי, לקחת חשמלאי שקודם יחליף רק את הלוח ויאשר את ההגדלה מול הבודק, אחרי אישור וחיבור - להמשיך את כל שאר עבודות החשמל מול אותו חשמלאי,

שים לב, אני לא אומר לעשות עבודות לא חוקיות או לבד, אני עדין ממליץ לקחת חשמלאי מורשה והם יודעים מה הם עושים, ועדין כל בודק עם השריטה שלו וזה גם החלק היותר מתיש בתהליך ולכן עדיף לעשות כמה שפחות שינויים לפני האישור ולהשיג אותו כמה שיותר מהר לדעתי האישית.

נשאלת השאלה הבסיסית, למה אתה מגדיל? איזה צרכן אתה רוצה להוסיף והיכן?

• אהבתי 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, DrorZi כתב:

תמיד תמיד תמיד ימצאו ריג'קטים לתקן וחלקם זה לא מעט כסף ועצבים, עם השנים דירה "חיה" ותמיד משנים דברים במערכת החשמל שבוא נגיד בעדינות לא תמיד כל כך עומדים בתקנים ואתה אפילו לא יודע את זה עד שיש ביקורת.

אצלי החשמלאי חיבר שקע כח בקומבינה, במקום להשחיל חוטים רכב על הכנה לתלת פאזי שהייתה שם והשיג עובי מספיק לפאזה על ידי חיבור 3 חוטים במקביל, הבעיה שאת האדמה השאיר באותו גודל...

כמובן שבביקורת הראשונה ניתקו לי את זה.

פורסם

חיווט של 1*80 יקר יותר, המיתוג יקר יותר והוא מתחמם באופן יחסי יותר מהמקובל בדירות, בנוסף על חיבור כזה אתה לא יכול לחבר מכשירים שצריכים תלת פאזי ולכן אין הרבה היגיון בחיווט כזה לצרכן פרטי.

3*25 יתן לך כמעט אותו דבר אבל ביציבות וחלוקה נכונה יותר + חיווט זול יותר + אפשרות לחבר תלת פאזי. אם אתה בבית גדול, אתה רוצה לטעון רכב חשמלי או שיש לך צרכנים מיוחדים יתכן ש 3*40 זה הגודל הנכון. באופן כללי שווה לך להשקיע חצי שעה ולחשב את הצריכה שיש לך בבית היום (לא חשבון חח"י) + להבין מה אתה רוצה לחבר, בהתאם לזה תדע מה אתה צריך.

• תוכן חדש...