Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, Buki כתב:

זה נפוץ מאוד, ראיתי בהרבה מכוניות. אל תתרגש 😁 

תודה על התיעוד ועל מהפוסטים המעניינים. 

אין שום בעיה עם אזיקון,  יותר קל לשים אותו מלהשיג ולהדק את הבנד. הבעיה היא שהאזיקון לבן ולא שחור! באופן כללי אני שונא אזיקונים לבנים בכל מקום. יש לי רק שחורים.

לפני 28 דקות, Shlommmiii כתב:

מרימים הידראוליים

מניסיון רב עם המנועים האלה. התוסף הזה לא עוזר יותר מדי. שימוש בשמן בתקן הנכון (BMW LL-04) הרבה יותר עוזר להשתיק אותם.

נראה שאתה עובד באופן דומה למה שאני עושה כשאני קונה רכב.

לא ראיתי כאן בולמים, מה בתוכנית?

ממליץ על בילשטיין B6.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, amosbmw כתב:

אין שום בעיה עם אזיקון,  יותר קל לשים אותו מלהשיג ולהדק את הבנד. הבעיה היא שהאזיקון לבן ולא שחור! באופן כללי אני שונא אזיקונים לבנים בכל מקום. יש לי רק שחורים.

מניסיון רב עם המנועים האלה. התוסף הזה לא עוזר יותר מדי. שימוש בשמן בתקן הנכון (BMW LL-04) הרבה יותר עוזר להשתיק אותם.

נראה שאתה עובד באופן דומה למה שאני עושה כשאני קונה רכב.

לא ראיתי כאן בולמים, מה בתוכנית?

ממליץ על בילשטיין B6.

המנוע לא מושתק עדיין לגמרי, עברתי לשמן ליקווימולי עם התקן הזה לפני יומיים, עוד לא הנעתי (בקרוב תגלה מדוע, יש עלילה לפנינו), האמת מעניין אם יעשה הבדל, בלי קשר היא נשמעת לא יפה בסרק, יותקן שבוע הבא חיישן קראנק חדש SIEMENS VDO ובעוד שבועיים חיישן קאמשפט מקורי חדש, אני מסוקרן לאן זה יביא אותה.

ומבחינת מתלים? הכל בן 27 ולכן החלפת בולמים בלבד לא תספק אותי, הכוונה שלי היא להוריד את שני הסרנים לחלוטין ולשפץ אותם לרמת הבורג והגומיה, זה ייקח לי עוד זמן וכסף, מקווה להספיק איתם לפני קיץ 2025, ואני באותו ראש איתך מבחינת הבחירה של הבולמים, אני רוצה סט של B8 עם תושבות בולם M3 (אקסטרה קאמבר+קאסטר) , מבחינת הקפיצים ככל הנראה אלך לכיוון אייבך ספורטליין, הפרו קיט לא עושה מספיק הבדל בשביל להצדיק את המחיר (היו לי ב-E46), קוילאוברים זה מגניב אבל הטענה שלי היא שקשה לנצל אותם באמת בכביש ציבורי, ותמיד יש את המחשבה "האם הם מכוונים נכון או שצריך להחליף רכיב כלשהו? או שזה בכלל מגבלה שלי בתור נהג?", תמיד יש איזה חוסר וודאות קטן, לעומת זאת כאשר הולכים על סטאפ של בולם שמכוון מהמפעל יש וודאות מלאה לגבי הכיוון של המתלים, אני סומך על המהנדסים הגרמנים בבילשטיין 

מרץ 2024

רצועות אביזרים:

זמנן של הרצועות הגיע. כמו רוב ה גומיות ברכב כזה צריך להחליף אותן, קניתי סט רצועות CONTINENTAL וסט מיסבים של SKF (שבעתיד יוחלף ל-INA) עם המותחנים אני מחכה לבינתיים למרות שגם להם לא תזיק תשומת לב.

image.thumb.jpeg.ff7e6f2016ead9aaf2469e46d75ca0ae.jpegimage.thumb.jpeg.51185bfdb71c1f15efa0806bd63600b7.jpeg

הדפסתי מדריך עבודה ישירות מ-BENTLEY MANUAL עם מידות מומנט, סידרתי הכל יפה בשביל התמונה וניגשתי לעבודה.

image.thumb.jpeg.9c6fd2cec3280d84cca3d0739b5cf73b.jpegimage.thumb.jpeg.8e39849eecde4a1d21302933f02fd57b.jpeg

Auxiliary Belt (Continental 5PK 906)

Auxiliary Belt (Continental 6PK X 1555)

Auxiliary Pulley x2 (SKF 11281748131)

בילוי של שישי בוקר

image.thumb.jpeg.9315ad6a2d684b46083f2eee56c7c8db.jpeg

image.thumb.jpeg.26732a7d187adb5faaaca9b487ec299b.jpeg

image.thumb.jpeg.7919f7da6090e3a85995fae3e2d0d583.jpeg

הרצועה החדשה מותקנת (יש עוד ערימות עבודה מסביב, תא המנוע לא בדיוק יפה)

סיבוב תדלוק, עקבתי בחצי שנה ראשונה אחר כל תדלוק ויצאה לי צריכת דלק ממוצעת של 1/6.5-1/7 , לא מרשים ולא מאכזב, הגיר האוטומטי לא בדיוק עוזר לנו פה.

image.thumb.jpeg.240b2a5108e46b03e288675c23c13713.jpeg

צוברת קצת קילומטרים 

image.thumb.jpeg.b1dab1b05b4efc6a4d961607165772da.jpeg

אני חייב לקחת תמונות כאלה לא?

IMG_1790.thumb.JPEG.a3f58d6651f5ac48c95ac6076b492374.JPEGIMG_1791.thumb.JPEG.d20969ac4af3ef6b1fb8662080d35fd8.JPEGIMG_1788.thumb.JPEG.1580dc1c07f8c8b5f5075f112669b802.JPEG

48B9CD80-178D-476B-9504-C9A5B617A206.thumb.JPEG.416f54159451ffffa391c9d41d1305cb.JPEG461457A6-E10E-4B1C-B17F-D7A4702D703A.thumb.JPEG.73466db230944a83d41a89c6b0652279.JPEG

לקראת סוף חודש מרץ ה-E46 320D נמכרה, מסע הצייד אחר דיילי חדשה החל! הנה התמונה האחרונה שלהן יחדיו:

IMG_9978.thumb.JPEG.75b337ccb9fcc0eacfc589e33a23401d.JPEG

לפני 16 דקות, Aviady001 כתב:

נשמח לדעת מחירים לסבר את האוזן

ומאיפה אתה מזמין חלקים לבמוו

אני פחות רוצה להפיץ מחירים באינטרנט כי המצב משתנה כל הזמן וגם אני לא רוצה שייכנסו לי לכיס

מבחינת ספקי חלקים אני גם אאלץ להמנע מלהפיץ פה מפני שיצאו לי מצבים בעבר שספקים הפסיקו לשלוח לי בגלל עומס הזמנות מהארץ וחוסר רווחיות בגלל משלוחים, אם מישהו יצטרך עזרה למצוא חלק ספציפי אני אשמח לעזור לו בפרטי, מקווה שאתה מבין אותי 😄

לפני 38 דקות, amosbmw כתב:

תשמע אני לא סובל אזיקונים לבנים, מעטים המצבים שהם הם נראים טוב יותר

F97FCDD4-818A-46D0-ABFD-EEDAA173A148.JPEG

עריכה אחרונה על ידי Shlommmiii
  • אהבתי 9
פורסם

אגב, בדרך כלל, אזיקון שחור מכיל גם חומר הגנה נגד קרינת UV, מה שלא קיים באזיקון ה"לבן" שהוא לא באמת לבן אלא Natural, כלומר ללא צבען וללא תוספים.

למה אתה מעוניין להחליף מיסבים ומותחנים חדשים של SKF בכאלו של INA?

• אהבתי 1
  • מעניין 3
פורסם
לפני 2 דקות, פריג'י כתב:

אגב, בדרך כלל, אזיקון שחור מכיל גם חומר הגנה נגד קרינת UV, מה שלא קיים באזיקון ה"לבן" שהוא לא באמת לבן אלא Natural, כלומר ללא צבען וללא תוספים.

למה אתה מעוניין להחליף מיסבים ומותחנים חדשים של SKF בכאלו של INA?

אני אעשה ספוילר קטן, לפני שבועיים גיליתי שבשני המותחנים היה חסר הפקק פלסטיק, האם זה פאשלה שלי? כנראה שכן, אני לא יודע אם אני שכחתי לשים אותם או שהם נפלו, אבל הפואנטה שהמיסבים החלידו מאוד מהר, וקיבלתי מחיר טוב על מיסבים חדשים 

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Shlommmiii כתב:

עלילה לפנינו), האמת מעניין אם יעשה הבדל,

לפני 3 שעות, Shlommmiii כתב:

בלי קשר היא נשמעת לא יפה בסרק, יותקן שבוע הבא חיישן קראנק חדש SIEMENS VDO ובעוד שבועיים חיישן קאמשפט מקורי חדש, אני מסוקרן לאן זה יביא אותה

ניסית להחליף שסתום CCV? מחלה ידועה של המנועים האלה. 

חיישן קראנק לא תקין מתבטא בהנעות ארוכות וקשות. אם לא היו אין סיבה להחליף.

חיישן קאמשאפט עושה קוד תקלה כשיש לו בעיה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

ניסית להחליף שסתום CCV? מחלה ידועה של המנועים האלה. 

חיישן קראנק לא תקין מתבטא בהנעות ארוכות וקשות. אם לא היו אין סיבה להחליף.

חיישן קאמשאפט עושה קוד תקלה כשיש לו בעיה.

שסתום CCV הוחלף ביחד עם כל מערכת הוואקום, עוד לא הספקתי להגיע לחלק הזה עם הפוסטים

מבחינת החיישנים, שניהם נמצאו עם מדידות התנגדות לא תקינות ובנוסף:

קראנקשפט: הרכב כרגע במצב שהוא לא נותן להניע, מבטל מזרקים, מראה 0 סל"ד בזמן ניסיון הנעה משמע אין לנו קריאת סל"ד תקינה

קאמפשט: מאז שקניתי אותה המזרקים היו פועלים בצורה לא לגמרי מתוזמנת בסל"ד נמוך, לאחר מדידות החייש לא נמצא תקין

אני יוצא מנקודת הנחה שהוואנוס תקין כי הוא לא עושה רעשים, בפועל אני מחליף ליוניט חדש באיזשהו שלב, העלות שלהם לא יקרה

פורסם

כל הכבוד לך!

מאוד מעניין לקרוא ולעקוב אחר ההתקדמות שלך.

מחכה לעדכון הבא...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 9 שעות, Shlommmiii כתב:

אני יוצא מנקודת הנחה שהוואנוס תקין כי הוא לא עושה רעשים, בפועל אני מחליף ליוניט חדש באיזשהו שלב, העלות שלהם לא יקרה

העלות של יחידת ונוס מאוד יקרה. אולי אתה מתכוון שמחיר הסולנואיד יחסית סביר, זול הוא לא. רצוי לשים מקורי בלבד במקרה הצורך.

ממליץ לשפץ יחידת וונוס על פי ההוראות שיש כאן:

https://blog.ecstuning.com/diy-bmw-single-vanos-rebuild-kit/

אם תרצה את הכלים לנעול את הטיימינג, אתן לך בכיף.

עמוס

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

העלות של יחידת ונוס מאוד יקרה. אולי אתה מתכוון שמחיר הסולנואיד יחסית סביר, זול הוא לא. רצוי לשים מקורי בלבד במקרה הצורך.

ממליץ לשפץ יחידת וונוס על פי ההוראות שיש כאן:

https://blog.ecstuning.com/diy-bmw-single-vanos-rebuild-kit/

אם תרצה את הכלים לנעול את הטיימינג, אתן לך בכיף.

אני מתכוון להזמין יחידת וואנוס מ: Probsten-tech.de, העלויות שם סבירות ביותר, ואם שולחים להם בחזרה את היחידה שלך אז אפשר לקבל החזר עליה אפילו

והאמת הכלים של הטיימינג מאוד יעזרו לי, אני חושב שאנחנו במרחק 10 דק׳ אחד מהשני

החלפת נגד וונטה של מיזו״א

יום בהיר אחד נכנסתי לאוטו וגיליתי שהמאוורר של המיזו״א עובד רק כאשר שמים אותו על עוצמה מקסימלית, לפני שאני רצתי לקנות יחידת מאוורר חדשה גיליתי מרפרוף קצר באינטרנט שהנגד של המאוורר יכול להיות גורם לבעיה, הזמנתי אחד חליפי מבית NRF וניגשתי לעבודה 

IMG_2795.thumb.jpeg.69186838360263e08c19e0704b8e9349.jpeg

HVAC Fan Resistor (NRF 342001 / 8 376  174)

IMG_2845.thumb.jpeg.0fc89d22120a3ceb25d097142360ab15.jpeg

IMG_2847.thumb.jpeg.c25770fad8c357ac7f0c7542b4a3b2f0.jpeg

החלק החדש מול הישן, ישנם הבדלים חיצוניים בינהם, אך משום מה כל הנגדים החדשים נראים ככה, לדעתי איזשהו עדכון במהלך השנים אבל לא הצלחתי למצוא מספיק מידע

IMG_2848.thumb.jpeg.fa3de245e58da2e998654d8848895a08.jpeg

הנגד החדש מותקן במקום, ההתקנה לא הייתה קשה והיא דורשת פירוק של הקונסולה מתחת להגה ולאחר מכן פירוק של שתי ברגי TORX

המאוורר חזר לאחר מכן לפעול בצורה מלאה וחזקה

גמר חתימה טובה לכולם וצום קל 😄

עריכה אחרונה על ידי Shlommmiii
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שרשור לפנתיאון!

מאיפה הידע/נסיון/הבנה טכנית?

מעריך מאוד אנשים כמוך שמחזירים את הרכב לצעירותו לא אחרי שהרכיב כושל אלא לפני.

למדת בצורה פורמלית או אוטודידקט?…

166, קאפה, GTV, קופה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...