Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, maor23 כתב:

אני סגור לגמרי. אם זה עכשיו רכב יד שנייה, בטרייד אין, בתשלום שלי מלא וישיר - מוכן עד 65K, אפשר גם טיפה יותר.

אם זה מימון, עד 150K, לא יותר מזה. כדי שאוכל לחיות גם עם התשלום החודשי וגם עם המקדמה+סיום.

אני לא חושב שזה להיות מגובש.

העובדה שזה הרף העליון שלך בכל אחד מהמסלולים (עם או בלי מימון) לא אומר שזה דומה.

בסוף זה פער של כמעט פי 3.

אם אתה יכול עם מימון רכב ב 150 אז אתה גם יכול רכב ב 90 עם הלוואה קטנה...

בקיצור, אני לא חושב שאתה באמת סגור לגמרי.

בעיני אם רכב ב 65 מספק את הצרכים שלך אז חד משמעית זו החלופה העדיפה. זה מחיר שמאפשר לרכוש רכבים בהחלט סבירים ואמינים.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, razi_pazi כתב:

אני לא חושב שזה להיות מגובש.

העובדה שזה הרף העליון שלך בכל אחד מהמסלולים (עם או בלי מימון) לא אומר שזה דומה.

בסוף זה פער של כמעט פי 3.

אם אתה יכול עם מימון רכב ב 150 אז אתה גם יכול רכב ב 90 עם הלוואה קטנה...

בקיצור, אני לא חושב שאתה באמת סגור לגמרי.

בעיני אם רכב ב 65 מספק את הצרכים שלך אז חד משמעית זו החלופה העדיפה. זה מחיר שמאפשר לרכוש רכבים בהחלט סבירים ואמינים.

בשביל זה באתי לכאן, קודם כל לקבל המלצות לרכבים של עד 65K.

ברור שאני ארצה ללכת על הנמוך ביותר מביניהם, ההתלבטות ברף המחיר הוא אם ללכת על רכב חדש (ואז מימון ולהשקיע יותר, פי 3 כמו שאמרת) או ללכת על רכב יד 1-2, ואז לשלם את ה65K האלו.

וכשאתה אומר שזה מחיר שמאפשר לרכוש רכבים סבירים ואמינים, כמו מה? לצורך כך פתחתי את הדיון, לקבל המלצות.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, maor23 כתב:

בשביל זה באתי לכאן, קודם כל לקבל המלצות לרכבים של עד 65K.

ברור שאני ארצה ללכת על הנמוך ביותר מביניהם, ההתלבטות ברף המחיר הוא אם ללכת על רכב חדש (ואז מימון ולהשקיע יותר, פי 3 כמו שאמרת) או ללכת על רכב יד 1-2, ואז לשלם את ה65K האלו.

וכשאתה אומר שזה מחיר שמאפשר לרכוש רכבים סבירים ואמינים, כמו מה? לצורך כך פתחתי את הדיון, לקבל המלצות.

תכוון אותנו יותר לעזור לנו למצוא את הרכב המתאים לצרכים שלך,

האפשרויות שעל השולחן באמת מרובות. חשוב שתתמקד קודם כל בהגדרת הצרכים האישיים שלך מהרכב: כמה אנשים נוסעים איתך בדרך כלל? כמה חשוב לך חסכון בדלק? האם אתה מעדיף רכב שיתמודד טוב עם עליות ושיהיה חזק יחסית או שאולי חסכון בדלק הוא בעדיפות ראשונה? מה לגבי אמינות ותחזוקה - האם אתה מעדיף רכב שנחשב לכיף/אמין/נוח יותר גם אם המשמעות היא תחזוקה גבוהה יותר?

הרכב הנוכחי שלך, לפי התיאור, עונה על כל מה שציינת: מדובר ברכב משפחתי אמין, שמתמודד עם עליות לא רע, צריכת דלק יחסית טובה לנפח הנסועה, ותא מטען מרווח. אם הבעיה היא תחזוקה שנתית כמו אישור בלמים, ויש לך רצון להתקדם, אתה יכול לשקול מעבר לדגם מתקדם יותר, כמו הונדה סיוויק דור 9, מנוע 1.8 אטמוספרי שידוע באמינותו.

אם התקציב מתאים, דור 10 יכול להיות שדרוג טוב, אבל רק אם מדובר במנוע 1.5 ולא 1.0 הלא כדאי.

הייתי נמנע גם מהגרסת סדאן של הדגם הזה עם מנוע 1.6, שלא נחשב מומלץ במיוחד.

קורולה או מאזדה 3 אכן גניבות והביטוח המקיף יקר

יש לך גם אפשרות לשקול רכבים כמו סוזוקי ויטארה או SX4 עם מנוע 1.6 (שחשוב לוודא שהוחלף לו הגיר הרציף במסגרת האחריות.) ואם בא לך משהו קצת יותר כיפי בנסיעה, גולף או אוקטביה יכולות להיות בחירה מצוינת, במיוחד אם אתה נוסע בתנאים נוחים בלי פקקים, אין פחד שהגיר הדו מצמדי ישחק מהר.

לבסוף, יש גם את ה-i30 שנותנת תמורה טובה לכסף, או אלנטרה/פורטה, שגם הן בחירה לא רעה בכלל. בסך הכל, יש לך מגוון אפשרויות - פשוט צריך להתמקד בצרכים ולהבין מה הכי חשוב לך ברכב הבא שלך.

עריכה אחרונה על ידי הייהייהיי

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם

@הייהייהיי

תגובה מעולה, לא אתייג את כולה אז אתייג רק אותך.

תראה, אתחיל בלומר שאין ספק שהרכב שלי מצוין. אבל הוא נמוך, קטן, וגם אשתי לא מרוצה ממנו - כל הסיבות שיש כדי להחליף.

דור חדש יותר עדיין אומר להישאר בצורה הנמוכה שלו, מה שלא רלוונטי. אתמול הבאת את הHRV כרעיון, ובהחלט נשמע רעיון מעניין ואני בודק אותו - אבל המחירון שלו לרכבים יד 2 קצת גבוה, ובמימון לרכב חדש זה לא משתלם לי כי המחיר בשמיים (200+).

לגבי האחרות שכתבת, קופץ דווקא ישירות לסקודה - חשבתי עליו, לאו דווקא על האוקטביה אלא אולי הקאמיק שרכב חדש מהחברה יחסית זול (130 +-), אבל לא מכיר את האוטו עצמו אז אני מדבר נטו לפי צורה.

לגבי היונדאי, i30 צורה קטנה מדי ומעדיף שלא, האלנטרה אני יודע שיש לה דגם היברידי אבל אני משער לעצמי שהוא גם מחירון יחסית גבוה, והלא היברידי היה לחמי והיא זללה לו דלק.

אז אין ספק שבא לי להנות מכל העולמות ביחד, וכן אני יודע שאי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה, אבל כל עוד אפשר לשלב בין חיסכון לבין רכב שיתמודד בעליות בלי צורך לצאת ולסחוב אותו מאחורה, מה טוב.

פורסם
לפני 26 דקות, maor23 כתב:

@הייהייהיי

תגובה מעולה, לא אתייג את כולה אז אתייג רק אותך.

תראה, אתחיל בלומר שאין ספק שהרכב שלי מצוין. אבל הוא נמוך, קטן, וגם אשתי לא מרוצה ממנו - כל הסיבות שיש כדי להחליף.

דור חדש יותר עדיין אומר להישאר בצורה הנמוכה שלו, מה שלא רלוונטי. אתמול הבאת את הHRV כרעיון, ובהחלט נשמע רעיון מעניין ואני בודק אותו - אבל המחירון שלו לרכבים יד 2 קצת גבוה, ובמימון לרכב חדש זה לא משתלם לי כי המחיר בשמיים (200+).

לגבי האחרות שכתבת, קופץ דווקא ישירות לסקודה - חשבתי עליו, לאו דווקא על האוקטביה אלא אולי הקאמיק שרכב חדש מהחברה יחסית זול (130 +-), אבל לא מכיר את האוטו עצמו אז אני מדבר נטו לפי צורה.

לגבי היונדאי, i30 צורה קטנה מדי ומעדיף שלא, האלנטרה אני יודע שיש לה דגם היברידי אבל אני משער לעצמי שהוא גם מחירון יחסית גבוה, והלא היברידי היה לחמי והיא זללה לו דלק.

אז אין ספק שבא לי להנות מכל העולמות ביחד, וכן אני יודע שאי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה, אבל כל עוד אפשר לשלב בין חיסכון לבין רכב שיתמודד בעליות בלי צורך לצאת ולסחוב אותו מאחורה, מה טוב.

אם קאמיק, תסתכל גם על הטי-קרוס

כך או כך הייתי נצמד ליד שניה… 

ותברר פה בפורום לגבי האמינות שלהם 

@vladclar נראה לי מכיר אותם טוב 

פורסם

טי קרוס מקביל לסיאט ארונה.

קאמיק קצת יותר גדולה, בדומה לפולקסוואגן T-Rock.

עדיין נקודה חלשה בכל הרכבים האלה הגיר הרובוטי (אחרי סיום האחריות).

ג'יפון יפני, במחיר יותר שפוי מאשר HR-V החדש,  שיכול להתאים למשפחה קטנה ( עד 2 ילדים) - מאזדה CX30.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 43 דקות, vladclar כתב:

ג'יפון יפני, במחיר יותר שפוי מאשר HR-V החדש,  שיכול להתאים למשפחה קטנה ( עד 2 ילדים) - מאזדה CX30.

הcx-30 רכב חלום פות״ש

הcx-3 יהיה קטן מידי ל2 ילדים?

לפני 50 דקות, vladclar כתב:

בכל אופן ביד 2 בתקציב שלו יש למצוא רק hrv מבין האופציות היפניות 

פורסם

הבגאז' ב CX3 קטן מאוד, כמו במאזדה 2. זה החסרון הגדול למשפחה. גם בפנים צפוף מאחורה לרגליים של נוסע בוגר או של ילד בכיסא תינוק.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הארה לגבי הלוואה: בדקתי במחשבון בנה%פ (כדוגמה) - להלוואה של 90,000 ש״ח ל-5 שנים בריבית של היום (P+ 1.7%) תשלום חודשי 1812 ש״ח. זה מביא אותך לסך ריבית 18,720 ש״ח. שזו תוספת של למעלה מ-15% ל-150,000 ש״ח שהבאת כדוגמה. אתה רוצה לשלם סכום כזה? (וזה בהנחה שהפריים נותר קבוע).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, sperial כתב:

הארה לגבי הלוואה: בדקתי במחשבון בנה%פ (כדוגמה) - להלוואה של 90,000 ש״ח ל-5 שנים בריבית של היום (P+ 1.7%) תשלום חודשי 1812 ש״ח. זה מביא אותך לסך ריבית 18,720 ש״ח. שזו תוספת של למעלה מ-15% ל-150,000 ש״ח שהבאת כדוגמה. אתה רוצה לשלם סכום כזה? (וזה בהנחה שהפריים נותר קבוע).

חושב שההמלצה הגורפת לפותח האשכול היא לנצל את ה60-65 שלו לקניה חד פעמית. תקציב מצוין ואפשר להביא רכבים מעולים

אין סיבה לקנות חדש אם אתה לא מוכן למסור נפש על זה חודש אחרי חודש (או שיש לך את כל הסכום וחלום חייך זה אוטו מהניילון). 20,000 שקל לפח זה המון כסף 

עריכה אחרונה על ידי הייהייהיי

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 9.10.2024 בשעה 13:06, הייהייהיי כתב:

חושב שההמלצה הגורפת לפותח האשכול היא לנצל את ה60-65 שלו לקניה חד פעמית. תקציב מצוין ואפשר להביא רכבים מעולים

אין סיבה לקנות חדש אם אתה לא מוכן למסור נפש על זה חודש אחרי חודש (או שיש לך את כל הסכום וחלום חייך זה אוטו מהניילון). 20,000 שקל לפח זה המון כסף 

בוקר טוב.

חזרתי מטיול ארוך ביפן ועכשיו אני התפניתי שוב לחשוב על זה.

תקופת הטיול עזרה לי להבין שיש לי תקציב קצת יותר גבוה מזה, כשהמטרה שלי היא להשאיר את ההונדה ביד (עבור אשתי, שיהיה לה רכב זמין לנסיעות קצרות בעיר).

אז ככה, יש כ70 אלף שזמינים מיידית לרכישה.

בנוסף לכך, כחבר הייטקזון, יש לי הטבה באלדן של 30 אש"ח, ללא ריבית וללא הצמדה, ל30 חודשים. זאת אומרת לוקח 30, מחזיר 1000 כל חודש ללא אותיות קטנות.

הדבר הזה יכול לעזור לי לרכוש רכב, אמנם רק דרך אלדן, אבל בתקציב יותר גבוה, קרוב יותר ל100K.

אז כן, זה מגביל אותי לאלדן, אבל גם בלעדיהם יהיה לי מאיפה להביא עוד אקסטרה כסף ולהגיע לאיזור ה80 +-, ולסגור את זה בONE SHOT ולא לגרור את זה עם מימון(שאגב, כחבר הייטקזון גם יש לי הטבות להלוואה דרך הבנק, אבל העדיפות כרגע היא לוותר על זה).

אז אאמלק, אם לרכוש דרך אלדן התקציב 100K

בכל מקום אחר, 70-80.

מפה לשם, אני עדיין לא סגור על איזה רכב.

עכשיו כשחזרתי והתפניתי לזה, ועם הכיוון של הסכום שנתתי, אולי זה יעזור יותר לגבש דעה על רכב?

אני אתזכר את מה שחשוב לי:

קודם כל, אוטומט. 

מרווח עם בגאז' גדול, עדיפות לרכב גבוה(יחסית, לא עכשיו האמר).

הלוואי שגם חסכוני בדלק, עדיפות להיברידי.

חשמלי כרגע לא בא בחשבון לצערי.

כן, גם נראות חשובה לי.

בנוסף לזה, לא רוצה רכב גניב ואחד כשזה שייקר לי את הביטוח(לדוג' טויוטה).

פורסם

היברידי גבוהה ( אבל לא מדי) ולא טויוטה - קיה נירו  או יונדאי קונה ( היברידית, כמובן ).

שנתון - מה שנכנס לתקציב. 

אני רק חושש שגם לרכבים האלה הביטוחים לא יהיו זולים. לא כמו לראב 4,  אבל עדיין...

פורסם

@vladclar

על הקיה נירו שמעתי(וגם ראיתי כמה רכבים כאלו בשכונה).

הרכב נראה יחסית קטן וגם תא מטען לא כזה גדול, אני טועה?

לגבי הקונה, גם כאן, הצורות הישנות יותר הן פחות גדולות, רק הצורות החדשות נורמליות - אבל עולות בהתאם.

מה אני מפספס?

בנוסף לשני אלו, לדעתך יהיה נכון וריאלי למצוא ולחפש רכבים בסוכנות(אלדן במקרה שלי), או שהעדיפות היא לחפש פרטי, גם אם מדובר על תקציב נמוך יותר בכמה עשרות אלפי שקלים?

פורסם

נכון, הדגם הקודם של קונה קטן יותר מאשר נירו.

נירו יש גם דגם plus, עם בגאז' יותר גדול. אבל הוא הרבה מעל התקציב.

לגבי אלדן - לחברות ליסינג ישנה נטיה לא להוריד מחיר בגין ליסינג ( כמתבקש במחירון ), במיוחד כאשר הם נותנים הטבת מימון.

צריך לראות את כל העסקה, להשוות אותה מול מה שהשוק מציע מאנשים פרטיים. 

כל רכב צריך לבדוק בצורה יסודית, גם מפרטי וגם מליסינג.

אני מציע שתלך לפגישה באלדן ותראה מה יש להם במלאי, מה הנתונים, המחירים.

פורסם
לפני 10 דקות, vladclar כתב:

כל רכב צריך לבדוק בצורה יסודית, גם מפרטי וגם מליסינג.

לגבי המשפט הזה, זה בטוח.

ואם נניח מניחים בצד את הרעיון ההיברידי, יש אולי הצעות אחרות?

היום אני בלי היברידי ומסתדר, אז לא חייב איזה משהו מפוצץ, אבל כן עדיפות ל1 ל11 במינימום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...