Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

רכשתי לאחרונה יונדאי קונה 1.6 טורבו חדשה.

בכלמוביל אמרו לי במסירת הרכב שבגלל שיש הנעת טורבו צריך בכל פעם שמניעים לחכות דקה לפני הנסיעה ועוד דקה בסוף הנסיעה לפני שמכבים.

סתם מעניין אותי לדעת אם זה נכון או מוגזם?

לא שיש לי בעיה בדר"כ להמתין דקה אבל לפעמים ממהר.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Yuval23
פורסם

למיטב ידיעתי, יש קירור לטורבו שממשיך לעבוד גם לאחר כיבוי מנוע.

בכל מקרה, מומלץ לוודא זאת פעם נוספת מול כלמוביל בכדי לא לגרום נזק לטורבו.

לגבי המתנה לאחר התנעה - אין צורך להמתין אלא לנסוע רגוע כמה דקות עד שהשמן יתחמם.

• מעניין 1
פורסם

נראה לי שהנציג הגזים או שהוא חי בשנות ה90

כבר מזמן הטורבואים כוללים שימון גם לאחר כיבוי מנוע 

תברר עם כלמוביל שוב אבל עם נציג אחר או מחלקה טכנית אבל אני כמעט בטוח שהנציג הראשון טעה

פורסם

נציג הוא לא סמכות טכנית לשום דבר, אלו חברה' ללא השכלה מקצועית כלשהי.

תבדוק אם יש הערה רלוונטית בספר רכב.

בגדול, במכוניות מודרנית לא צריך להמתין. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

ברוב הרכבים המודרניים, ואני בטוח שגם בשלך, יש מנגנון של ״הנעה קרה״. אתה תשים לב שכשתגיע להניע את הרכב בבוקר, הסל״ד יהיה גבוה יותר מהרגיל והמנוע יישמע רועש יותר עד שלאחר מספר דקות, הסל״ד יחזור למצב נורמלי והמנוע יישמע רגיל. זאת בכדי לחמם את השמן ואת הממיר הקטליטי. מומלץ במקרים כאלו לחכות מספר דקות עד שהתהליך יסתיים כדי שהשמן יעשה סירוקלציה מלאה ולכן עדיף לחכות. אם אתה ממהר, אתה יכול לנסוע, פשוט לא ללחוץ יותר מדי על הגז.

אצלי ב-BMW התהליך הזה לוקח כמה דקות טובות, אך ברוב הרכבים הוא לוקח עד דקה. אתה יכול בזמן הזה לשים חגורת בטיחות, לכוון מראות, לחבר אייפון לקארפליי וכיו״ב.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 8 דקות, Fraysa כתב:

ברוב הרכבים המודרניים, ואני בטוח שגם בשלך, יש מנגנון של ״הנעה קרה״. אתה תשים לב שכשתגיע להניע את הרכב בבוקר, הסל״ד יהיה גבוה יותר מהרגיל והמנוע יישמע רועש יותר עד שלאחר מספר דקות, הסל״ד יחזור למצב נורמלי והמנוע יישמע רגיל. זאת בכדי לחמם את השמן ואת הממיר הקטליטי. מומלץ במקרים כאלו לחכות מספר דקות עד שהתהליך יסתיים כדי שהשמן יעשה סירוקלציה מלאה ולכן עדיף לחכות. אם אתה ממהר, אתה יכול לנסוע, פשוט לא ללחוץ יותר מדי על הגז.

אצלי ב-BMW התהליך הזה לוקח כמה דקות טובות, אך ברוב הרכבים הוא לוקח עד דקה. אתה יכול בזמן הזה לשים חגורת בטיחות, לכוון מראות, לחבר אייפון לקארפליי וכיו״ב.

כמה פעמים אתה מכוון מראות ביום? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 47 דקות, Fraysa כתב:

השמן יגיע לטמפרטורת עבודה מהר יותר כאשר האוטו בנסיעה.

המתנה במקום מאריכה את הזמן הכללי שבו המנוע עובד בטמפרטורה נמוכה עם שמן קר וכך מגדילה את הבלאי. 

לכן עדיף להתחיל לנסוע, תוך שמירה על עומס  מתון וסל"ד בינוני/נמוך בדקות הראשונות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לא מכיר את הרכב הספציפי הזה.

בכל רכב. גם עם טורבו.

אחרי 5-10 שניות השמו מגיע לכל חלקי המנוע כולל הטורבו.

הוא עדיין לא בטמפרטורת עבודה. והוא לא יהיה גם אם תעמוד דקה במקום. 

אפשר להתחיל נסיעה. לא לאמץ את המנוע כבר מתחילת הנסיעה. אפשר אחרי כמה דקות שהמנוע כבר חם.

בכיבוי.

עדיף מאוד לא לדומם את המנוע ישר אחרי פעולה מאומצת. נפוץ בכניסה לתחנות דלק.

בבית/בעבודה. אם אתה עושה תמרון חניה זה מספיק טוב

העיקר לתת למנוע כ10 שניות של עבודה לא מאומצת כדי לגרום לטורבו להגיע למהירות סיבוב איטית לפני הכיבוי

וכן. יש קירור גם אחרי הכיבוי.

.

פורסם
בתאריך 27.9.2024 בשעה 10:37, Yuval23 כתב:

היי,

רכשתי לאחרונה יונדאי קונה 1.6 טורבו חדשה.

בכלמוביל אמרו לי במסירת הרכב שבגלל שיש הנעת טורבו צריך בכל פעם שמניעים לחכות דקה לפני הנסיעה ועוד דקה בסוף הנסיעה לפני שמכבים.

סתם מעניין אותי לדעת אם זה נכון או מוגזם?

לא שיש לי בעיה בדר"כ להמתין דקה אבל לפעמים ממהר.

תודה.

תתחדש.

רצוי לא לאמץ את המנוע לפני שמגיע לטמפרטורת עבודה. 

אחד מהשיפורים של המנוע החדש גמא-II - מתחמם מהר יחסית לאחר ההתנעה.

הסל"ד מוגבר בהתנעה ויורד באיטיות עם התחממות המנוע.

אני ממתין מס. שניות ומתחיל לנסוע, רגוע. עדיף לחמם ת'שמן בנסיעה מאשר בסרק במקום.

בסוף הנסיעה, אם המנוע לא לוהט(fan עובד)  מכבה מיד.

פרקטיקה טובה תהיה לנהוג רגוע דקה לפני החניה.

לגבי שימון / קירור הטורבו בזמן הדממה,  יש מנגנון כזה במנוע 1.6T ?

מצורף ספר שרות   אין בו זכר לזה.

תודה למי שימצא.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...