Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לכולם!

יש לי הצעה לרכישת רכב מסוג יונדאי איוניק שנת 2019.

תאריך עלייה לכביש  - לקראת סוף 2019, בנטייה קלה ל 2020, כלומר כ 4 שנים בלבד על הכביש.

הרכב עשה 152000 ק"מ ובעל הרכב רוצה על הרכב 73,000 ש"ח.

לטענתו הוא מוכר את זה בזול כי הוא משפץ את הבית וצריך כסף.

הרכב נראה שמור וטוב, ולא מצאתי בשיטוט ביד 2 רכבים מ 2018 בפחות מ 80000 ש"ח.

זה נשמע טוב, אבל טוב מידי...

אשמח לכל בדל של מידע בנוגע לרכב, האמינות וכדאיות הרכישה וכן אני פתוח לאופציות רכישה נוספות בק"מ ובסכום.

בברכה ותודה מראש

המגיב

• מעניין 1
פורסם

זה לא מקרי שהו אמוכר את הרכב עם 152000 ק"מ על מד המרחק.

האחריות הסתיימה ב-150000 ק"מ בדוק ביונדאי אם אפשר לרכוש הארכת אחריות, ואם כן, מה העלות ועד איזה קילומטראז' אפשר להאריך.

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מבדיקה שעשיתי לאחרונה,

עד 180K או 9 שנים

ובתנאי שהבדיקה של הסוללה תקינה [העלות עליך]

וכן שהאוטו היה מבוטח עד עכשיו [נראה לי אפשר מקסימום בור של 4 חודשים]

אבל קח את המידע הזה בעירבון, כי כשהתקשרתי למוסכים של יונדאי, כל אחד אמר לי משהו אחר לגמרי.

אבל באתר ככה זה נראה.

• רעיון טוב! 1
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 7 שעות, מור 1 כתב:

מבדיקה שעשיתי לאחרונה,

עד 180K או 9 שנים

ובתנאי שהבדיקה של הסוללה תקינה [העלות עליך]

וכן שהאוטו היה מבוטח עד עכשיו [נראה לי אפשר מקסימום בור של 4 חודשים]

אבל קח את המידע הזה בעירבון, כי כשהתקשרתי למוסכים של יונדאי, כל אחד אמר לי משהו אחר לגמרי.

אבל באתר ככה זה נראה.

מה שאתה מתאר פה הוא שחיקה הולכת וגוברת מצד יונדאי (כלמוביל) בתנאי הארכת האחריות ההיברידית  - ושלא במקרה שמעתי ממש החודש

על הרעה מקבילה גם אצל יבואן קיה לגבי הנירו.

כמובן שאנחנו לא חושדים שיש כאן מהלך קרטלי מכוון.... לא יכול להיות... אצלנו בארץ ישראל??? לא יתכן... במקרה יצא שבאותו הזמן:

1. יונדאי - לא מאפשרים להאריך את האחריות ההיברידית יותר מפעמיים (חייב להיות ברצף) כלומר או שנתיים או עד 30,000 ק"מ מעבר ל-150K שיש אחריות יצרן (בניגוד ל-8 שנים או 255K  ק"מ במקור)  -  משמע מישהו בכלמוביל החליט שזה לא משתלם להם להעניק אחריות נורמלית לאורך זמן, מן הסתם כי מעבר ל-180K ק"מ הם מבינים שרוב הסיכויים שיאלצו להחליף סוללה בחינם למבוטחים.

2. קיה - כאן כבר העניין נהיה זנותי-משהו. מי שרוצה להתחיל לבטח (אחרי 7 שנים) את הסוללה - נדרש כעת לתהליך מתיש של בדיקה (עד 3 שעות לדברי קיה י-ם) מחמירה בהרבה לעומת הבדיקה הפשוטה והקצרה שהיתה נהוגה עד כה.

אם בתום הבדיקה (שעולה מעל 700 ש"ח אאל"ט) נמצא שיש הפרש מתח בין המודולים שעולה על 0.2V - הרכב נפסל מהארכת האחריות. לא זו בלבד - אלא שהם מציעים לבעלים המסכן אחלה עסקה: להחליף כל מודול שכזה (שמננו ישנם כמה עשרות בסוללה!) בעלות מטורפת של סביב 7000 ש"ח !!

(ברור שהפתרון הוא לא לשלם - ולהמשיך לנסוע ללא הרחבת אחריות, ובמקרה תקלה לתקן באחד מהמוסכים המתמחים בתיקוני סוללות כאלו, ולא במחירי היבואן).

כמובן שאלו הן חדשות רעות מאד - הן לבעלים קיימים ובוודאי לבעלים חדשים של נירו או יוניק משומשת (בעיקר בשנים 2017-2019 בשלב זה).

אני צופה שברגע שהמידע יעשה זמין ונגיש יותר - זה ישפיע גם על מחירי המשומשות הללו.

טויוטה, בינתיים, ממשיכה להיות היחידה שלא שינתה תנאים, ומאפשרת (במחיר הגבוה בשוק) הארכת אחריות לרכבים עד גיל 12.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...