Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנסה להסביר - 

נניח פלוני קונה דירה - הוא מקבל כל חודש שכר דירה. 

נניח פלוני לא רוצה לקנות דירה או לחילופין אין לו מספיק כסף לכך - והוא רוצה להשקיע את הכסף במקום אחר, אבל לקבל כל חודש או נניח כל רבעון כסף מההשקעה (נא לא להתייחס לעניין המיסוי, ברור שיש מס ריווחי הון).

עכשיו ברור שאפשר להשקיע וכל רבעון למשוך לעצמך כמה שתרצה, אני מדבר על משהו שמפריש באופן יותר אקטיבי X כל חודש לחשבון. 

קיים דבר כזה?

פורסם

בכל קופת גמל להשקעה ניתן להגדיר משיכה אוטומטית חודשית ( סכום מוגדר מראש).

אני מניח שגם בכל קרן ניתן לעשות זאת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בעל השקעה

קח בחשבון שמשיכה לאו דווקא תהיה ע"ח הרווחים אלא יכולה להיות מהקרן ממש.

בין אם הקופה לא עשתה מספיק תשואה ובין שעשתה אפילו תשואה שלילית

.

פורסם

נשמע לי שהמוצר שאתה מחפש זה מניות מחלקות דיבידנד.

חפש בגוגל - דיבידעת

הגישה אומרת, תקנה מניות ותיקות ויציבות, שיש להן רקורד של חלוקת דיבידנד קבוע, ויותר מכך - הגדלת הדיבידנד באופן קבוע ב x אחוז כל שנה.

כלומר אם לצורך הדוגמא המניה מחלקת 3% דיבידנד, כל שנה היא מעלה ב 8% (שנה הבאה היא תחלק 3.24%).

מניות מסוג אלו אולי יעלו עם הזמן אבל לא בהרבה בגלל שהיא כל הזמן מחלקת דיבידנדים.

פורסם

בהמשך לphp:

מניות דיבידנד זה הפתרון הכי טוב, כמובן כמו שהוא ציין צריך מניות שגם מגדילות את הדיבידנד.

הקטע הוא שלעקוב ולבדוק מצריך ממך המון השקעה, הפתרון לזה נמצא בקרנות כמו SCHD, מחלקים דיבידנד כל רבעון ואם חברה מסוימת מפסיקה להגדיל את הדיבידנד היא יוצאת מהקרן שלה.

החסרון הוא דמי ניהול על הקרן שאין אם אתה קונה מניות באופן עצמאי.

פורסם

אם רוצים משהו עם סיכון נמוך מאוד אפשר גם תעודת סל על אג"ח, למשל TFLO בארה"ב משקיעה באג"ח ממשלת ארה"ב בריבית משתנה, אז אין סיכון ריבית (הסיכון ששווי האג"ח ישתנה בעקבות שינוי בריבית), ומחלקת דיבידנד חודשי. הדיבידנד כמובן מושפע מגובה הריבית בארה"ב.

פורסם

יש גם אגחים ותעודות סל כאלה בשוק כאן.

מה עדיף? זה תלוי בצרכים של המשקיע.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

.. 

עכשיו ברור שאפשר להשקיע וכל רבעון למשוך לעצמך כמה שתרצה, אני מדבר על משהו שמפריש באופן יותר אקטיבי X כל חודש לחשבון. 

קיים דבר כזה?

אני דווקא רואה בזה יתרון.

כל חודש לקראת מועד חיוב האשראי, אני מושך כסך מהתוכנית בדיוק לפי החיוב הצפוי.

כמובן שהחסרון, שזה לא לשכחנים.

פורסם

כל השקעה שמבטיחה תשואה X במועד סיומה נשמעת מה שאתה מחפש

נגיד פק"מ מק"מ חרט"ם (אולי האחרון לא קיים אבל מי יודע)

אתה שם 100,000 שקל ויודע שבסוף רבעון זה יחזיר 101500 שקל (או בעוד שנה 104500, נגיד, המספרים לדוגמה)

הנה קיבלת 1500 שקל ותסגור שוב את ה 100

הבעיה שבניגוד לדירה שגם ערכה עולה (בד"כ, ברור שיש גם ירידות, אבל מישהו ראה פה ירידה אמיתית ב 20 שנה האחרונות? לא.) פה ה 100 נשאר 100 וזה למעשה שחיקה של הכסף אם לא תסגור כל פעם יותר ויותר ממנו (נגיד 50% תמשוך לעצמך ו 50% תחזיר להגדלה של הקרן)
היתרון שאין לך שוכרים ודירה להתעסק איתה

זה הכי סולידי/נזיל שאני חושב עליו

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...