Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני עושה קצת הערכות וחישובים לגבי מעבר לרכב חשמלי. אולי יש מישהו עם ניסיון שיכול לייעץ בנושא לפני שאני מתחיל להוציא כסף על סוקר וכו׳.

גר בבניין משותף של 24 דירות. לדירה תשתית חשמל תלת פאזית וארון החשמל נמצא בקומת קרקע בחדר המדרגות. החניה פרטית בטאבו אך החניון אינו תת קרקעי, והחניה נמצאת כ-20 מטר קו אווירי מהכניסה לבניין מהצד הנגדי של החניון. כל החניון ושביל הגישה לבניין הוא אבן משתלבת כך שלפחות לא צריך להתעסק עם אספלט. בבניינים אחרים במתחם צצו חופן עמדות, אבל כולן נמצאות מאוד קרוב לבניינים שלהן.

האם יש מישהו כאן שביצע או מכיר מישהו שביצע התקנה דומה ויודע להעריך עלות? האם צפויה התעסקות עם ועד הבית או שהנושא כבר מספיק מוסדר?

תודה רבה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם צפויה התעסקות עם ועד הבית - כן. 

עלות - קשה לומר. זה שיש אבנים משתלבות זה נחמד, אבל יש תקן להנחת כבילת חשמל תת קרקעית, וזה עולה כסף. 

גם יש שאלה האם יש קיר עליו ניתן להתקין את עמדת הטעינה או שנדרש לשים עמוד. לעמוד יש תשתית שצריך לצקת וכד'.

ההצעה שלי היא שתתחיל בלהזמין חשמלאי פרטי שיתן הצעת מחיר, ומשם יהיה לך בנצ'מרק איך ולאן להמשיך. 

• רעיון טוב! 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

האם צפויה התעסקות עם ועד הבית - כן. 

עלות - קשה לומר. זה שיש אבנים משתלבות זה נחמד, אבל יש תקן להנחת כבילת חשמל תת קרקעית, וזה עולה כסף. 

גם יש שאלה האם יש קיר עליו ניתן להתקין את עמדת הטעינה או שנדרש לשים עמוד. לעמוד יש תשתית שצריך לצקת וכד'.

ההצעה שלי היא שתתחיל בלהזמין חשמלאי פרטי שיתן הצעת מחיר, ומשם יהיה לך בנצ'מרק איך ולאן להמשיך. 

תודה, האמת קיוויתי לקבל אומדן ממישהו עם ניסיון דומה לפני שאני מתחיל להוציא על זה כסף...

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, TheArcane כתב:

תודה, האמת קיוויתי לקבל אומדן ממישהו עם ניסיון דומה לפני שאני מתחיל להוציא על זה כסף...

אני אתן את החצי שקל שלי שאולי לא חשבת עליו. היום בתלת פאזי (הסטנדרטי) אתה מקבל 17.250KW לשימוש בכל רגע נתון. רכב חשמלי בטעינה ביתית מהירה צורך 7.2KW. זאת אומרת שכל הייתרון של תלת פאזי מבחינת הספק “נעלם” ואתה חוזר לחיבור של 40 אמפר של פעם (כן, עם 3 פאזות אבל הספק של פעם).

לכן, כשעושים עמדת טעינה, אני חושב שצריך לקחת בחשבון או לחשוב על זה שצריך גם להגדיל את החיבור בבית לתלת פאזי 40X3, שרק אגרת חברת חשמל היא 4000 שקלים

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 דקות, Ido Porat כתב:

אני אתן את החצי שקל שלי שאולי לא חשבת עליו. היום בתלת פאזי (הסטנדרטי) אתה מקבל 17.250KW לשימוש בכל רגע נתון. רכב חשמלי בטעינה ביתית מהירה צורך 7.2KW. זאת אומרת שכל הייתרון של תלת פאזי מבחינת הספק “נעלם” ואתה חוזר לחיבור של 40 אמפר של פעם (כן, עם 3 פאזות אבל הספק של פעם).

לכן, כשעושים עמדת טעינה, אני חושב שצריך לקחת בחשבון או לחשוב על זה שצריך גם להגדיל את החיבור בבית לתלת פאזי 40X3, שרק אגרת חברת חשמל היא 4000 שקלים

לא בטוח שבטעינה ביתית חייב מהירה. זה נועד בעיקר להטענה בלילה כשלא מוגבלים בזמן

פורסם
לפני 2 דקות, אלעדית כתב:

לא בטוח שבטעינה ביתית חייב מהירה. זה נועד בעיקר להטענה בלילה כשלא מוגבלים בזמן

כל אחד והעדפות שלו 
כבל סבתא יתן לך בחשמלית הממוצעת אחרי לילה של 10 שעות טעינה יתן לך 90 קמ עכשיו השאלה האם ישראלי ישראלי יהיה מוכן להסתפק רק בזה למרות שלממוצע זה מתאים אבל אחרי הולך חזור באר שבע ת"א שהם 220 קמ אתה יוצא "באוברדראפט" בטעינה ביתית

פורסם
לפני 5 דקות, Ido Porat כתב:

כל אחד והעדפות שלו 
כבל סבתא יתן לך בחשמלית הממוצעת אחרי לילה של 10 שעות טעינה יתן לך 90 קמ עכשיו השאלה האם ישראלי ישראלי יהיה מוכן להסתפק רק בזה למרות שלממוצע זה מתאים אבל אחרי הולך חזור באר שבע ת"א שהם 220 קמ אתה יוצא "באוברדראפט" בטעינה ביתית

תודה, החכמתי

פורסם
לפני 23 שעות, TheArcane כתב:

אהלן,

אני עושה קצת הערכות וחישובים לגבי מעבר לרכב חשמלי. אולי יש מישהו עם ניסיון שיכול לייעץ בנושא לפני שאני מתחיל להוציא כסף על סוקר וכו׳.

גר בבניין משותף של 24 דירות. לדירה תשתית חשמל תלת פאזית וארון החשמל נמצא בקומת קרקע בחדר המדרגות. החניה פרטית בטאבו אך החניון אינו תת קרקעי, והחניה נמצאת כ-20 מטר קו אווירי מהכניסה לבניין מהצד הנגדי של החניון. כל החניון ושביל הגישה לבניין הוא אבן משתלבת כך שלפחות לא צריך להתעסק עם אספלט. בבניינים אחרים במתחם צצו חופן עמדות, אבל כולן נמצאות מאוד קרוב לבניינים שלהן.

האם יש מישהו כאן שביצע או מכיר מישהו שביצע התקנה דומה ויודע להעריך עלות? האם צפויה התעסקות עם ועד הבית או שהנושא כבר מספיק מוסדר?

תודה רבה!

אני לא חשמלאי בכלל אבל אתן לך סדר גודל של חומרים ותבין כמה אתה צריך לגזור עבודה תבין שזה לא זול בכלל

עמדת טעינה 2500
עמוד 650
100 מטר כבל (לדעתי לא יספיק) 3X6 עולה 17 שח למטר  3400 שח
מאמת 100
פחת 290
פקטה לבחוץ 55
ואני לא מכיר את תקנות החשמל אלה הם המינימום המינימלי ללא עבודה
והגעת ל7000 שח בלי עבודה וכמובן אני בטוח שחסרים כאן חומרים אחרים או אפילו כבל קצר מידי

אם תוסיף הגדלת חיבור הגעת ל11,000 ושוב גם ההגדלה היא רק אגרה בלי עבודה אם צריך

פורסם
לפני 32 דקות, Ido Porat כתב:

אני אתן את החצי שקל שלי שאולי לא חשבת עליו. היום בתלת פאזי (הסטנדרטי) אתה מקבל 17.250KW לשימוש בכל רגע נתון.

יש לך טעות בחישוב.
לפי מה שראיתי על עמדות כאלה, זה סדר גודל של 11-12KW וזה גם עושה שכל עם החישוב על הנייר: אם כל פאזה בנפרד (מול האפס) מושכת 16A כפול 240V (שזה 3840W) כפול 3 ( זה 11,520W) אז גם אם תיקח את המתח רק בין הפאזות אתה מקבל פעמיים 400V*16 (שזה בעברית 6400W כפול 2 = 12,800W).

איציק

לפני 12 דקות, Ido Porat כתב:

100 מטר כבל (לדעתי לא יספיק) 3X6 עולה 17 שח למטר  3400 שח

נהוג להשתמש בכבל 5X4 (שזה 5 גידים של 4 ממ"ר) או 5X6 (שזה 5 גידים של 6 ממ"ר).

הנ"ל נקבע בהתאם לאורך הכבל.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתעלק על השרשור.

גר בבניין חדש. החשמלאי שעשה את עבודות החשמל בבניין, אמר שהיזם הלך לקראת הדיירים, כדי לאפשר להם להתקין עמדות בעתיד, וגודל החיבור מול חברת החשמל הוא "160 אמפר".

אני לא מבין בזה כלום. האם זה באמת נחשב לחיבור "גדול" שיאפשר עמדות טעינה בבניין של 24 דיירים, או לרובם?

תודה על מענה.

20240715_114205.jpg

פורסם
לפני 58 דקות, Ido Porat כתב:

אפילו כבל קצר מידי

התקנה ממוצעת זה בין 30 ל 60 מטר כבל, גם במקרה של הנ"ל זה לא יעבור את זה.

100 מטר ועוד יהיה חסר כבל ? הגזמת.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 59 דקות, איציק נ. כתב:

יש לך טעות בחישוב.
לפי מה שראיתי על עמדות כאלה, זה סדר גודל של 11-12KW וזה גם עושה שכל עם החישוב על הנייר: אם כל פאזה בנפרד (מול האפס) מושכת 16A כפול 240V (שזה 3840W) כפול 3 ( זה 11,520W) אז גם אם תיקח את המתח רק בין הפאזות אתה מקבל פעמיים 400V*16 (שזה בעברית 6400W כפול 2 = 12,800W).

איציק

נהוג להשתמש בכבל 5X4 (שזה 5 גידים של 4 ממ"ר) או 5X6 (שזה 5 גידים של 6 ממ"ר).

הנ"ל נקבע בהתאם לאורך הכבל.

נחלק
1.הציטוט שהבאת אותי ממעלה הוא בהתאם לכמה הספק יש בבית ממוצע תלת פאזי ולא הספק עמדת הטעינה בהמשך רשמתי בנפרד לממוצע שהוא 7200W למרות שהעמדות הן עד 11KW ועליהם נתתי את הדעת בעניין המפרט ועובי המוליך
2.אתה צודק מאוד הייתה לי טעות סופרים וניתן לראות אותה לפי המחיר למטר 5X6 ואמרתי שלדעתי 5X6 והודעתי מראש שאני לא חשמלאי אבל לפי הטבלאות מומלץ לזרם תלת פאזי 16 אמפר (לפי מפרט מטען) עובי 4 אבל בשל האורך אני חושב (וזה חשמלאי יגיד מה הוא ממליץ) שצריך עובי 6

לפני 16 דקות, איציק נ. כתב:

התקנה ממוצעת זה בין 30 ל 60 מטר כבל, גם במקרה של הנ"ל זה לא יעבור את זה.

100 מטר ועוד יהיה חסר כבל ? הגזמת.

לא הגזמתי הלכתי לפי המידע שניתן ע"י הפותח בניין של 24 דירות הלכתי על 6 קומות אז גובהו (אם בקומה אחרונה) בערך 20 מטר גובה ועוד אמרת קו אווירי שהוא 20 מטר ומנסיוני בבית ולא במתקין שאורך ההתקנה הוא לפחות פי 2 מהאורך "האווירי"

פורסם
לפני 5 דקות, Ido Porat כתב:

לא הגזמתי הלכתי לפי המידע שניתן ע"י הפותח בניין של 24 דירות הלכתי על 6 קומות אז גובהו (אם בקומה אחרונה) בערך 20 מטר גובה ועוד אמרת קו אווירי שהוא 20 מטר ומנסיוני בבית ולא במתקין שאורך ההתקנה הוא לפחות פי 2 מהאורך "האווירי"

לדעתי הוא ציין שארון החשמל נמצא למטה אבל לא ברור מהתיאור שלו אם המונה שלו בקומה שלו או למטה בכניסה לבניין.

מתוך ניסיון עם דירה בקומה 8 וכבל שיורד מהארון חשמל בדירה לחניון תת-קרקעי (-1) , לא הגענו ל 60 מטר -  והחניה היתה במרחק של לפחות 10-15 מטר מהפיר.

במקרה שלו זה לא יגיע ל 100 מטר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 17 דקות, Ido Porat כתב:

ומנסיוני בבית ולא במתקין שאורך ההתקנה הוא לפחות פי 2 מהאורך "האווירי"

אין סיבה להסיק מהאורך האווירי את האורך הנדרש להתקנה.

אם הוא היה גר בקומה 100 והחניה היתה נשארת באותו מקום, גם היית מוסיף אורך של 100 קומות ומכפיל את זה?

פורסם (נערך)
בתאריך 14.7.2024 בשעה 11:04, TheArcane כתב:

אהלן,

תודה רבה!

לגבי הדברים העיקריים קיבלת הרבה מידע מועיל ומקדם, לי יש רק הערה צדדית קטנה:

אם כבר אתה פותח חפירות ומשלם הון על כל הסיפור הזה, לדעתי כדאי שתדאג מראש שצינור התשתית יהיה יותר רחב ממה שצריך.

נכון, זה ייקר בקצת את הסיפור (ממש קצת ביחס לסכום הכולל), אבל יתן לך יתרונות משמעותיים:

1. אולי בעתיד תרצה לעבור לזרם גבוה יותר ויהיה צורך בכבלים מעט יותר עבים.

2. עוד 3 שנים השכן עם חניה סמוכה אליך רוצה להתקין עמדה- אולי יהיה לכם על מה לדבר כדי לחסוך לו סכום משמעותי ועבורך לקבל השתתפות בחלק מהעלות שכבר שילמת.

3. אי שם בעתיד הרחוק אתה מזמין בעל מקצוע בגלל בעיה כלשהי, הוא טוען שהצנרת צרה מידי ושהוא לא יכול לעבוד בלי לחפור הכל שוב כי לדעתו המתקין הראשון לא היה בסדר, המתקין הראשון לך תמצא אותו ותתווכח איתו וכו'.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev
טעויות הקלדה
  • אהבתי 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...