Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת מילוי גז למזגן (ושמן)

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוונתי לדעת גדולים?

בדקתי את זה לפני כמה שעות😉

התחנה שלהם היא במקרה ולא אחרת מאשר - העסק בו החליפו לי את המדחס.

אני בין לבין ממשיך לקרוא על הנושא הזה של מזגן ברכב. זה גם מעניין אותי על הדרך ללמוד🙂

אני כבר מכין את עצמי שככל הנראה לא אקבל את כל מה שאני קורא בבעל המקצוע.

אלא אם יש לנו בעל מקצוע (מזגניסט/חשמלאי רכב) פה בפורום?😉

כי נראה שיש דברים שלא עושים  (נוהגים שלא). כמו שבפנצ'ריות לא תמיד מבצעים איזון לאחר החלפת פנצ'ר / סוגרים גלגל עם ידית מומנט.

למדתי היום כמה דברים בסיסים במערכת המיזוג של הרכב

מי מכם שקורא ויקרא בעתיד:

אם ממלאים גז - חשוב להבין שהמערכת היא מערכת סגורה. מה שאומר שלא אמור לצאת/לברוח גז מהמערכת. לא אמורים למלא גז.

טוענים שיש בלאי טבעי ולמלא גז פעם בכמה שנים זה הגיוני/תקין - זה גם נשמע לי הגיוני, אבל הבנתי שבכלל לא אמור לצאת גז.

הגז אמור להישאר במדחס. המדחס דוחס אותו משם הוא עובר לרדיאטור. מתקרר באמצעות הרדיאטור ויוצא אוויר קר לחללל הרכב. ואז הוא חוזר למדחס.

ולפני שממלאים גז  - כדאי לוודא שעושים בדיקת לחצים (לבדוק אם הלחצים תקינים על מנת לשלול דליפה). אם לא תקין - צריך לאתר מהיכן הדליפה. הבנתי שיש שמאתרים עם לחץ אוויר (לא שזה הכי מדויק/מקצועי ממה שנאמר).

יש מחדירים יחד עם הגז (הקרר) חומר שנקרא "זרחן" שתפקידו להשאיר "עקבות" בצבע באזורים שמהם הגז דלף (ואז ניתן לראות עם משקפי UV ופנס מיוחד היכן יש עקבות של "זרחן").

אבל לפעמים הדליפה יכולה להיות בפנים המערכת, מתחת לדשבורד, במאייד, ואז - אי אפשר לראות בלי לפרק את הדשבורד.

יש גם עניין של שסתום התפשטות/ספיגה שמשפיע על מערכת מיזוג לא תקינה ברכב, אבל זה פחות קשור לגז. אני גם מקווה שזו לא בעיה אצלי (כי כאמור המדחס חדש, והשסתום הזה מגיע עם המדחס ביחד).

שכחתי שסופר חשוב לבצע וואקום למערכת בכדי שלא תישאר לחות במערכת ובכדי שנוודא שאכן המכונה שאבה הכל.

וגם אם יש דליפה אז זה אומר שעל כל גז שיצא נכנס אוויר למערכת וצריך לרוקן את אותו האוויר.

(מעניין, אם עושים וואקום - הרי למדנו פה שהמכונה לא שואבת את *כל* השמן, אז זה לא באמת וואקום *מלא*😉 )

את משך זמן הוואקום ניתן להגדיר במכונה (בעל המקצוע כמובן לא אנחנו הלקוח) וממליצים 30 דקות אבל הרוב עושים פחות אז לא לרדת מתחת ל -10 דקות מינימום.

ככל שיתבצע וואקום זמן ממושך יותר (וואקום עמוק) ככה נקודת הרתיחה של הגז אח"כ תהיה קטנה יותר והקירור יהיה טוב יותר.

אומרים שהכי טוב אחרי ביצוע הוואקום להמתין 10 דקות ולראות אם הלחצים נשמרים (נשמע הגיוני, כי אם לא נשמרים - יש דליפה) אבל מהפעמים שמילאו לי גז - אני לא חושב שעושים את זה בפועל.

מי שיכול להציץ ולראות אם יש מדבקה על המכונה שכתוב בה מתי היא עברה טיפול שנתי בפעם האחרונה ע"י היבואן/נותן השירות - יכול לתת מידע לגבי האכפתיות של העסק.

(אם תצליחו😉)

את האמת 99% מכל מה שכתבתי כאן ליקטתי מנושאים בפורום שנכתבו ע"י חברי הפורום היקרים. יש פה זהב! במיוחד בנושאים ישנים (הדברים רלוונטים גם להיום).

הבאסה היחידה היא שלמרות כל מה שאתה לומד. בסוף הכל תלוי בבעל המקצוע. צריך שהוא יזרום איתך וירצה להיות באותו ראש. מה הכוונה -

לעבוד לפי הנתונים שעל המדבקה (825 גרם). לעשות וואקום לא פחות מ 10 דקות (חצי שעה נראה לי לא לצפות). להמתין אחרי וואקום לראות שהלחצים לא משתנים.

לבדוק אח"כ אם המערכת עובדת היטב (אני לא יודע איך, כתבתי ב 2 תגובות למעלה רעיון - למדוד טמפרטורה)

מעניין אותי חברי הפורום - האם יש לכם בעל מקצוע שאתם הולכים אליו שעושה את כל מה שכתוב פה?

• אהבתי 3
פורסם

כל הכבוד על המחקר, שמח בשבילך שהעמקת בנושא ולמדת המון!

תראה, בסוף אפשר לקחת כל נושא ולעשות אותו בדיוק לפי הספר (כמו הדוגמה שנתת על סגירת הברגים לפי מומנט בפנצ׳ריות). בפועל? יש כל מיני דקויות שהן לא באמת חשובות ביום יום. כשאני מילאתי בגז ביום שישי האחרון, עשיתי את זה אצל מישהו שאני מטפל אצלו וסומך עליו בעיניים עצומות. הואקום היה כמעט 10 דקות, אולי קצת פחות. האם זה משנה בפועל? לא יודע, אני יצאתי מבסוט ומבחינת הערכים הכל נראה תקין והמזגן שלי מקרר מעולה. האם היה אפשר לעשות ״לפי הספר״ ולפי איך שפירטת? אפשר, אבל זה לא בהכרח אומר שתינתן בפועל תוצאה יותר טובה.

אתן לך עוד דוגמה: בספרות המקצועית של חברת פולקסווגן, כשמסתכלים על פירוקים של כל מיני חלקי פלסטיקה, כתוב לך את מומנט הסגירה של ברגים מאוד קטנים בפנים הרכב (לדוגמה: בורג שמחזיק את אחד הפלסטיקים בקונסולה המרכזית) - ממש כתוב 1nm. בפועל, אתה חושב שאפילו העובדים במוסך בגרמניה באים עם מברג מומנט, מכוונים אותו ל-1nm וסוגרים? לא, הם פשוט עושים עם רגש. גם כי הם מכירים את כמות הכוח שצריך להפעיל כדי לסגור את אותו הבורג, אבל בעיקר בגלל שזה לא באמת משנה בפועל.

• אהבתי 2

2016 BMW M235i.

פורסם

תודה חבר. כל הכבוד גם לך שאתה מקדיש זמן קורא ומגיב - מעריך!

מסכים עם מה שכתבת.

כי אי אפשר שלא.

בסופו של דבר מה שכתבת זה מה שקורה בחיים האמיתיים במציאות בחוץ.

פשוט היום כשהכל נגיש וכל הידע בכף ידך - אתה נחשף לאיך שהדברים צריכים להיות, להיעשות, אז קל לך יותר לשים לב לדברים קטנים/לאופי העבודה.

מה שפעם אדם היה בור לגמרי, מגיע לבעל המקצוע - ומבקש "תמלא לי בבקשה גז" לא יודע מושג וואקום וגם לא מכיר בדיקת לחצים.

בעל המקצוע ממלא גז - והמזגן עובד. כמו קסם. הלקוח מבסוט. כל הצדדים מרוויחים. זה נהנה וזה לא חסר.

צריך לזכור שבעלי עסקים קצרים בזמן. במיוחד במדינה כמו שלנו שגם האופי הוא קצת קצר רוח.

גם לא להיות נודניק כי הם לא אוהבים נודניקים חכמולוגים (למרות שלדעתי זה מבורך שכל "בור" הופך היום לבעל ידע בכמה שעות, אבל בשביל בעל המקצוע זה אולי כאב ראש).

כן להראות שאתה מבין עניין, אבל להיות על הגבול שלא מרגיז ולא מעצבן אותו.

(אגב קל לכתוב, בפועל ליישם - קשה מאוד. הכוונה להראות שאתה מבין עניין ולעמוד על שלך, ולבקש שהעבודה תיעשה כמו שצריך. לא לכולם יש את זה באופי. במיוחד אם אתה לבד ולא מנוסה).

מאחל לך שתמשיך ליהנות מהמזגן. ושוב תודה שקראת והתייחסת. אני "חוטא" בתגובות ארוכות (זה אצלי מהיום הראשון שלי בפורום)

ובעצמי אוהב לקרוא שרשורים שהם מגילות (כנראה מי שכותב ככה גם אוהב לקרוא). בימינו אני יודע שלאנשים אין זמן וסבלנות לזה. אז תודה חבר ולכל מי שהגיב.

כמובן שאם למישהו יש מה להוסיף - מוזמנים בשמחה. היו כמה שאלות ששאלתי בעמודים הקודמים שתוך כדי ניסיתי לענות לעצמי, בלמידה, ועדיין מכל מלמדי השכלתי חברים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...