Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

לא קשור דווקא לארץ?

אתה מכיר עוד מדינה מערבית שמצויה כבר חצי שנה במלחמה, התקפות טילים, חטופים וציפיה להודעות ליליות של דו״צ?

אני מבין את השיקולים שלך כאדם דתי. עבורי הם פחות רלוונטיים.

הכוונה הייתה להתייחסות שלך ספציפית לאיומים מטהרן כתבתי שבכל מקום ליהודי יכול להיות מקרים אלו ואחרים של תחושת סכנה,
שוב ללא הייחסות כרגע למלחמה.

ואכן כתבתי שעלי כיהודי דתי יש עוד שיקולים

לפני כשעה, פינדר כתב:

וגם יש לזה השפעה מוכחת על בריאות הנפש של ילדים ומבוגרים באיזור הדרום.

כך שהטענה של הבחור, שאפשר לקבל התקפי חרדה גם מהפגנה של מוסלמים בטורונטו, היא מגוחכת.

image.thumb.png.397b2b080598f3247495d5eb510d569d.png

לטעמי אתה מערבב שני דברים,
הטענה שלי מגוחכת - לדעתי לא, היא נכונה ובאופן מלא (חברים שגרים בבריסל\ובצרפת מספרים שאכן כך), וכן אפשר לקבל התקפי חרדה גם בטורנטו.

מסכים לחלוטין שילדי העוטף חיים בסבל ויש\תהיה להם טראומה (הזנחת הביטחון במשך שנים ע"י הממשלה),
אבל לחלק לא קטן מכתבות התדמית האלו אני פשוט לא מאמין, המגמתיות והסילוף לפי מה שבא להם כבר יצאו לי מכל מקום...

בגדול לשמחתי אני הפסקתי לצפות\להאזין לחדשות בחודשים האחרונים וזה עשה לי רק טוב...

• תגובות 597
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

אני ממש לא מזלזל בלחץ של אנשי המרכז אלא כועס על ההתעלמות מכל היתר.

@Night Driver, אני שואל ברצינות - מה אתה מצפה מתושבי המרכז לעשות? לפי דפוסי ההצבעה - הם מנסים לעשות שינוי, ומי שדווקא ממשיך להצביע לאותה ממשלה הם תושבי הדרום/עוטף.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא אומר לאף אחד לשנות דפוסי הצבעה אלא לא לשתוק שאזרחים חיים במצב כזה 20 שנה ולהתעורר רק כשזה מגיע אליך הביתה.

כשנבחרי הציבור (מכל הסוגים, המינים והצבעים) רואים שמשהו לא מעניין את הציבור ואין סיכוי שזה ישפיע עליהם אלקטורלית הם לא יעשו כלום. אל תבואו לטייל בדרום אדום אלא תפגינו סולידריות בדמות הצטרפות לזעקת ראשי המועצות והתושבים.

אל תמחו על מחירי העגבניות אלא צאו למחות על השדות שנשרפים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

אל תבואו לטייל בדרום אדום אלא תפגינו סולידריות בדמות הצטרפות לזעקת ראשי המועצות והתושבים.

אבל גם תושבי הדרום וראשי המועצות לא צועקים. לא ראיתי הפגנות בנושא, לא ראיתי תושבים עולים לכנסת כל פעם שנופלת רקטה.

זה קצת בורח לשרשור הפוליטי...

פורסם

באו וצעקו לא מעט.

ראש עיריית אשקלון צועק שנים בכנסת ומעל כל במה למה אשקלון, העיר הכי מטווחת בארץ, לא כלולה בעוטף ולא זכאית להטבות וסיוע כמו יישובי העוטף.

כמה דוגמאות שהכי גרוע בהם זה לא שאף אחד לה חשב לתמוך בהם אלא שאף אחד אפילו לא יודע מזה.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5381829,00.html

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3759837,00.html

https://www.israelhayom.co.il/news/defense/article/13997199

פורסם

עברתי על הקישורים ששלחת - עשרות תושבים שמוחים מתוך יותר מ-100000 תושבי העוטף - זה לא ממש תושבים שעולים לכנסת, מה גם שחלק גדול מהמוחים בקישורים זה לא הבייס שמצביע שוב ושוב לאותה ממשלה - אז זה לא מעניין את הממשלה (חמוצים, משועממים...).

פורסם

פה בדיוק הבעיה.

אני לא מדבר על הממשלה אלא על תמיכה ציבורית במאבק. ההתעוררות רק כשזה מגיע לחצר שלך (לא שלך שלך אלא שלך מטאפורית) היא מאוחרת מידי.

מהממשלה אני לא מצפה לכלום כי אם לא ילחצו עליה איא לא תפעל וכדי להפעיל לחץ צריך סיוע. 100,000 תושבים שאם תרויד קשישים וילדים תישאר עם בקושי 50,000 לא יכולים להפעיל שום לחץ.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

מהממשלה אני לא מצפה לכלום כי אם לא ילחצו עליה איא לא תפעל וכדי להפעיל לחץ צריך סיוע. 100,000 תושבים שאם תרויד קשישים וילדים תישאר עם בקושי 50,000 לא יכולים להפעיל שום לחץ.

אני לא מקבל את זה. בקפלן יש כל הזמן קשישים וילדים, גם במחאות אחרות.

חלק גדול מראשי הרשויות בדרום שייכים למפלגה השלטת או למפלגות הקואליציה, הם יודעים טוב מאוד איך ללחוץ ואיפה ועדיין הם לא מגייסים את התושבים שלהם למחאה.

פורסם (נערך)

בעוטף רק שדרות שייכת לליכוד.

אשקלון עצמאי והאיזוריות ממש לא קואליציה.

ולגבי המחאה, יצאו בשיא כ 100,000 מתוך כ 4 מיליון. בעוטף יצאו אלפים מתוך כ 200,000. יחס די דומה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, שייך לליכוד:

https://www.kan-ashkelon.co.il/elections23/80887

ראש עיריית אשדוד משוייך לליכוד.

ראש עיריית שדרות כנ"ל.

ראש עיריית אופקים כנ"ל.

ראש עיריית נתיבות כנ"ל.

ראש מועצת מרחבים, שי חג'ג' מהליכוד.

ראש מועצת חוף אשקלון, איתמר רביבו - אני יכול רק לנחש (מחובר לקהילות של מפוני גוש קטיף).

ראש מועצת שדות נגב, תמיר עידאן - חבר ליכוד (לשעבר?)

• אהבתי 1
פורסם

אשדוד, אופקים ונתיבות רחוקים ולא שייכים. תמיר עידאן פרש ומרחבים לא שייכת לעוטף.

פורסם

דפוסי ההצבעה הם דפוסי ההצבעה, ליבי איתך נהג"ל והתסכול שלך לא רק מובן אלא מתבקש, אבל אתה לא מתמקד באנשים הרלוונטיים. זה מתחיל קודם ולפני הכל מהממשלה, לאחר מכן ממי שתומך בממשלה, ורק לאחר מכן מהמתנגדים לממשלה שלא פועלים בצורה אפקטיבית מספיק, לשיטתך. 

כבר שנים שיש מעגל הרסני שכזה במסגרתו מי שהכי סובל ב"כאן ועכשיו" של מדיניות הממשלה הוא זה שמחזק אותה שנה אחר שנה. בורות ועוני נמצאים בהלימה לדפוסי ההצבעה, אפשר לטעון שיש קורלציה ואפשר לטעון שזה צירוף מקרים מוחלט אבל השורה התחתונה היא It Is what it is. 

לגבי מה שכתב ליאביי על חרדות ממפגינים, שמתקשר ישירות למה שכתב יובל על חרדות באוטובוס בעיר אירופאית כלשהי - ניכר שיש חוסר הבנה או התעלמות מדרגות/ספקטרום, ובחירה באיזושהי הסתכלות בינארית על המציאות. להשוות בין התקף חרדה כי מדינת טרור שולחת כטבמים וטילים בליסטיים לעברו, או אירוע רצח וחטיפה מתגלגל - ובין הפגנה נגד הדעות הפוליטיות שלך או גזען תמהוני במטרו, זו השוואה... תמוהה. 

ועם זאת: אם קדושת האדמה, היכולת לשמור על אורח חיים, התרבות (ושאר היתרונות הסובייקטיביים) בעלי משקל גבוה יותר - אז אחלה, בעיני זה דבר נפלא לדעת שאתה גר במקום בו אתה *מעוניין* לגור. לדעתי לא צריך להמציא סיבות חסרות פשר, יש לישראל די והותר יתרונות יחסיים מבלי שנדרשים להשוות בין הפגנה ומחבלים. 

• רעיון טוב! 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הנקודה היא לא זהות הממשלה אלא חוסר הטיפול בבעיה כי היא נקודתי ולא משפיעה אלקטורלית.

זה נכון לדרום, היום זה נכון לצפון, זה נכון לתח"ץ בחורי תחת ולעוד 1001 בעיות שלא מעניינות כי זה לא אצלי בבית.

פורסם

חרדות או אי נעימות מהפגנה כזאת או אחרת. כמו גם חוסר נעימות באוטובוס/רכבת/סתם ברחוב כשאתה נמצא מול קבוצה מאוחדת של אנשים, במיוחד אם הם צעקנים, זה משהו שאין לו שום קשר ליהדות, אנטישמיות, מוסלמים וכו.

זה פשוט עיניין של להיות קטן וחלש מול קבוצה גדולה של אנשים שאתה לא שייך אליה.

לא נעים גם להיות ליד קבוצה של אוהדי כדורגל שיכורים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...