Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, mcaspi כתב:

@מרק10, מה אתה חושב על נוזל קירור בשימוש? טויוטה טוענים שהוא לא מוגבל בזמן אלא רק בנסועה, ויצרנים רכבים אחרים ונוזלי קירור טוענים שמוגבל גם בזמן. ב-VAG גם אין המלצה להחלפת הנוזל עד כמה שזכור, כך שנראה שזה מחזק את המלצת טויוטה. למי אתה נוטה להאמין, לטויוטה או לאחרים?

אני נוטה לאמץ את המלצות הייצרן VAG קרי אין צורך להחליף את נוזל הקירור.

אכן ברכבי קונצרן VAG לא קיימת המלצה להחלפת נוזל הקירור לאחר X קילומטרים או שנים.

מנסיוני עם נוזלי קירור מקורים של הייצרן VAG החל משנת 1980 ועד היום קרי G10/G11/G12/G12+ וגם G12++ ו-G13 לא נצפו על-ידי תקלות 

כמו קורוזיה במערכת הקירור לאחר 10 שנים כאשר בחלק מהרכבים החלפתי את משאבת המים או פירוק או מיכל עיבוי שנסדק לא ראיתי זכר לקורוזיה

או לכלוך שנוצר עקב בלאי של חלקים במערכת הקירור.

בגולף הנוכחית (גולף דור 5) החלפתי תרמוסטט אחרי 15 שנים ולא ראיתי נזקים של קורוזיה או בלאי שנוצר בגלל אי החלפת נוזל הקירור.

נוזל הקירור G12++ תוכנן ויוצר על ידי חברת BASF בשיתוף פעולה עם הייצרן VAG ולאחר פירוק כול חלקי מערכת הקירור לא נצפו תקלות אחרי 200K קילומטרים.

ברור לכולנו שנוזל קירור מתיישן קרי מאבד חלק מהתכונות שלו במהלך השימוש אבל כנראה ההתיישנות היא מינימלית ולא פוגעת בביצועי נוזל הקירור

בשמירה על מערכת הקירור.

מצורף מסמך של הייצרן VAG וחברת BASF המתאר חלק מתהליך הפיתוח של נוזל הקירור G12++ ותוצאות הניסוי.

אשמח לתגובה ממך לאחר קריאת המסמך המצורף.

G 12 ++ (Glysantin® Dynamic Protect G 40).pdf

• מעניין 1

איזה כייף לי :)

פורסם
ציטוט

ברור לכולנו שנוזל קירור מתיישן קרי מאבד חלק מהתכונות שלו במהלך השימוש אבל כנראה ההתיישנות היא מינימלית ולא פוגעת בביצועי נוזל הקירור

בשמירה על מערכת הקירור

תודה על התשובה המפורטת. אז עם כל המידע שיש לך, כולל המסקנות שהגיעה אליהן VW עוד בשנת 2008 לערך בנוגע לנוזל קירור, למי אתה נוטה יותר להאמין, לטויוטה שממליצה להחליף רק על פי נסועה, או ליצרני רכבים אחרים ויצרני נוזלי קירור, שממליצים להחליף את הנוזל גם כתלות בפרק הזמן שעבר מייצור הנוזל?

ציטוט

מצורף מסמך של הייצרן VAG וחברת BASF המתאר חלק מתהליך הפיתוח של נוזל הקירור G12++ ותוצאות הניסוי.

אשמח לתגובה ממך לאחר קריאת המסמך המצורף

המסמך הוא רק של BASF, ולא של שתי החברות. אם כך אכן קרה, כל הכבוד לשתי החברות על העבודה המקיפה שעשו כבר לפני הרבה שנים, כולל ניסוי מקיף בצי של מכוניות VW לאורך 200K ק"מ.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, mcaspi כתב:

המסמך הוא רק של BASF, ולא של שתי החברות. אם כך אכן קרה, כל הכבוד לשתי החברות על העבודה המקיפה שעשו כבר לפני הרבה שנים, כולל ניסוי מקיף בצי של מכוניות VW לאורך 200K ק"מ.

אומנם הכותרת של המסמך מרמזת שזה מסמך של חברת BASF אבל בפיתוח נוזל הקירור החדש קבוצת VAG הייתה שותפה בבחינת נוזל הקירור באופן מעשי ברכבים שלהם והם סיפקו משוב לגבי ביצועי נוזל הקירור במערכת הקירור של רכבי קונצרן VAG.

גם את הדורות הקודמים של נוזלי הקירור לרכבי קונצרן VAG שהם G10/G11/G12 פותחו וסופקו על-ידי חברת BASF.

In order to be able to optimize Glysantin® to meet the requirements of
more powerful engines, BASF needed a development partner who
knew the requirements from practical experience and was able to
assess future needs accurately. The Volkswagen Group, with which
BASF had worked for many years, proved to be ideal for such a
partnership.

לפני 6 שעות, mcaspi כתב:

תודה על התשובה המפורטת. אז עם כל המידע שיש לך, כולל המסקנות שהגיעה אליהן VW עוד בשנת 2008 לערך בנוגע לנוזל קירור, למי אתה נוטה יותר להאמין, לטויוטה שממליצה להחליף רק על פי נסועה, או ליצרני רכבים אחרים ויצרני נוזלי קירור, שממליצים להחליף את הנוזל גם כתלות בפרק הזמן שעבר מייצור הנוזל?

השאלה שאתה שואל אותי למי אני מאמין לא במקומה. אני איש טכני במקור ואני נוטה לאמץ את הנחיות הטכניות של ייצרני הרכב אם זה טויוטה או VW בעניין נוזלי הקירור ותדירות ההחלפה. 

שנת 2008 לא הייתה שנת מהפך בהמלצות הייצרן VAG לגבי המלצות השימוש בנוזל הקירור המקורי קרי אין צורך בהחלפת נוזל הקירור.

גם ברכבים שיוצרו בשנת 1994 גולף דור 3 לא הייתה הנחיה להחליף נוזל קירור.

דרך אגב גם בדגמי BMW מסויימים אין צורך להחליף את נוזל הקירור (ראה מסמך של הייצרן).

Untitled.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

פורסם

האם יש סיבה שכשהיצרן ממליץ אורך חיים בלתי מוגבל (פולקסוואגן), אתה סומך עליו, אך כשהיצרן אומר שאורך החיים מוגבל (מרבית יצרניות השמן), אתה בוחר שלא לסמוך על ההמלצה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דרך אגב, גם PSA (לפחות ב 165כ'ס וב 1.6 דיזל) לא דורשים החלפת נוזל קירור.  יש רק דרישה לבדיקת חומציות החל מק'מ/שנים מסויים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, chrono כתב:

האם יש סיבה שכשהיצרן ממליץ אורך חיים בלתי מוגבל (פולקסוואגן), אתה סומך עליו, אך כשהיצרן אומר שאורך החיים מוגבל (מרבית יצרניות השמן), אתה בוחר שלא לסמוך על ההמלצה?

מדובר על נוזל קירור, לא שמן. מנסה להבין את הסיבה להבדלים בין ההמלצות.

פורסם
לפני 5 שעות, dani666 כתב:

דרך אגב, גם PSA (לפחות ב 165כ'ס וב 1.6 דיזל) לא דורשים החלפת נוזל קירור.  יש רק דרישה לבדיקת חומציות החל מק'מ/שנים מסויים.

אתה בטוח שמדובר על בדיקת חומציות של נוזל הקירור או בדיקה של היחס בין נוזל הקירור למים בכדי לבדוק את טמפ' ההגנה המינימלית בפני קפיאה של נוזל הקירור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

PH מוזכר במפורש - "בדיקת חומציות של נוזל קירור (PH)".

הטקסט הנ'ל זהה בתוכניות התחזוקה ל blueHDI ול thp165.

פורסם
לפני 3 דקות, dani666 כתב:

PH מוזכר במפורש - "בדיקת חומציות של נוזל קירור (PH)".

הטקסט הנ'ל זהה בתוכניות התחזוקה ל blueHDI ול thp165.

ומה הם המלצות הייצרן לגבי שיטת הבדיקה או בעזרת איזה מכשיר לבדוק את ה-PH ?

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, מרק10 כתב:

ומה הם המלצות הייצרן לגבי שיטת הבדיקה או בעזרת איזה מכשיר לבדוק את ה-PH ?

יש הבדל בין מכשיר לנייר ?

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, מרק10 כתב:

ומה הם המלצות הייצרן לגבי שיטת הבדיקה או בעזרת איזה מכשיר לבדוק את ה-PH

אין לי מושג.  זה מה שכתוב ב"תוכנית התחזוקה" שנשלחה מלובינסקי. 

• מבאס 1
  • תוכן חדש...