Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב של אבי בירור מול מוסך של כלמוביל הרכב צריך לבצע "טיפול קטן" כלומר: החלפת שמן מנוע , פילטר שמן , פילטר אוויר , פילטר מזגן? בבירור מול המוסך של היבואן קיבלתי הצעת מחיר הזויה של כ 1250 ש"ח ולאחר דין ודברים הסכימו לתת הנחה ( מנהל המוסך ממש לקח אותנו הצידה ואמר אל תגידו לאף אחד ) של כ-10 אחוזים ועדיין המחיר פשוט נשמע לי הזוי ולכן החלטנו שהגיע הזמן לטפל לבד 

אז רציתי לדעת איזה שמן צריך והמלצה היכן כדי לקנות את החלפים ? ואם יש עוד איזה מפתח או משהו שאני צריך כדי לפתוח את האגן שמן ? בשיטוט ביוטיוב ראיתי בסרטונים שמחזירים את האטם של האגן שמן חזרה לא מביאים חדש ?

פורסם (נערך)

מומלץ להחליף את השייבה שעולה גרוש.

אתה צריך בוקים וגק, כדי להרים את הרכב.

סט בוקסות חובה, לא מספיק רק המפתח לריקון שמן כי לטפל לבד זה דבר מקיף.

https://www.youtube.com/@knufia

כנס וצפה בסרטוני הדרכה. יש גם אחד ספציפית על אאוטלנדר.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם

ממוסך מורשה יבואן עד לבצע לבד? קיצוני לשני הצדדים, למה שלא תיקח הצעה ממוסך רגיל ומומלץ לפני שאתה רץ לאפשרות הזו? הפער אמור להיות גדול ככל הנראה.

לפני 4 שעות, ereznaa כתב:

( מנהל המוסך ממש לקח אותנו הצידה ואמר אל תגידו לאף אחד )

לא צריך להתרגש, זה נוהל סטנדרטי

• אהבתי 1
פורסם

טיפול קטן ל ASX מנוע זהה 720 ש"ח כולל מע"מ במורשה מיצובישי ברמלה. לא כולל פילטר מזגן.

לא בשמים, מאוד נחמדים שם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אני לא הייתי עושה את זה במקומך 

זה נשמע אחלה והכל אבל,

כשיגיע היום שתרצה למכור את הרכב ויחסרו לך טיפולים זה יהיה בעיה 

במקומך כמו שכבר המליצו פה

לוקח עת הרכב למוסך לא מורשה יבואן כי אין צורך וסוגר את הטיפול הזה ב500-700 שקל 

אפילו פחות אם תביא אתה את החלפים והשמן

עורך:

אציין שסהכ אני בעד לטפל לבד וזה חלק מהכיף לעשות דברים בעצמך 

אבל הרכב 2016 בהערכה גסה שווה כ60-80 אלף 

ללא ניסיון לא הייתי מתגלח על רכב כזה אלא על רכב יותר זול

עריכה אחרונה על ידי _-?
פורסם

למה שיחסרו טיפולים? הוא לא יודע לכתוב ולתעד בעצמו?

מעבר לכך רוב הרכבים בני 4+ שבדקתי בחיי היו בלי היסטוריה, אני אישית לא קונה אבל זה לא הפריע למישהי אחר לחטוף את הרכב עוד באותו היום.

פורסם
לפני 16 שעות, ereznaa כתב:

מדובר ברכב של אבי בירור מול מוסך של כלמוביל הרכב צריך לבצע "טיפול קטן" כלומר: החלפת שמן מנוע , פילטר שמן , פילטר אוויר , פילטר מזגן? בבירור מול המוסך של היבואן קיבלתי הצעת מחיר הזויה של כ 1250 ש"ח ולאחר דין ודברים הסכימו לתת הנחה ( מנהל המוסך ממש לקח אותנו הצידה ואמר אל תגידו לאף אחד ) של כ-10 אחוזים ועדיין המחיר פשוט נשמע לי הזוי ולכן החלטנו שהגיע הזמן לטפל לבד 

אז רציתי לדעת איזה שמן צריך והמלצה היכן כדי לקנות את החלפים ? ואם יש עוד איזה מפתח או משהו שאני צריך כדי לפתוח את האגן שמן ? בשיטוט ביוטיוב ראיתי בסרטונים שמחזירים את האטם של האגן שמן חזרה לא מביאים חדש ?

תביא חלפים מקוריים למוסך המורשה  (הם חיים ע"פ החוק לקבל אותם) תשלם רק שעתון יבואן על טיפול קטן (בלי הנחה שעתית) אם אפשר שלם בכרטיס אשראי חבר(או כל כרטיס שיש הנחה בחיוב במוסך המורשה ) ובא לציון גואל

שמן עולה 150 שח בערך קסטרול ושות            https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-castrol-magnatec-5w30-a5-5l
פילטר שמן MAN ושות עולה 40                     https://www.autostore.co.il/product/מסנן-פילטר-שמן-mann-w-610-3/
מזגן 40                              https://www.solomycar.co.il/item/51397/מ.מזגן-מיצובישי-לנסר-אאוטלנדר-מASX-08-מCHAMPION-10
אוויר 85 שח וכו                                               https://www.autostore.co.il/product/מסנן-פילטר-אוויר-mann-c-25-654/
בורג ושייבה יעלה 15 שח 

פורסם

פילטר מזגן אפשר להחליף לבד בקלות, הוא מתחבא מאחורי תא הכפפות, מקורי קצת יותר יקר.
פילטר אוויר הוא לא מקורי, מקורי עולה פי שלוש
פילטר שמן מקורי גם קצת יותר יקר, למרות שאני מניח ש MAN טוב לא פחות.

אז תחסוך 300 ש"ח... זה 25 שקל לחודש, פחות ממנת פלאפל בפיתה
והזמן שלך לא שווה כסף, ונוחות לא שווה כסף ולריב עם המוסך
בטיפול גם בודקים בלמים, בודקים במחשב... זה לא רק החלפת שמן
מכונאי מנוסה במוסך יודע לזהות בעיות פוטנציליות מנסיונו. בקיצור אפשר לבד, כדאי? לדעתי בספק!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הוא יחסוך יותר מזה ראה את החלפים שהבאתי כולם מלבד המזגן חלפים איכותיים של MAN יעלו סה"כ 330 שח
ועוד 1.5 שעות (250 שעה ללא מעמ) מוסך 440 כולל מעמ
סהכ 770 שח כולל מעמ

הוא יחסוך 500 שח זה הרבה כסף

פורסם
לפני 7 דקות, נתנאל מ כתב:

לא הייתי חוסך על טיפול של 1000 שקל לרכב בשווי שלו. הנזק שתוכל לעשות (אתה ללא ניסיון) עולה הרבה יותר.

חס וחסה לחסוך 
לתת למורשה לעשות ולקנות את החלפים הכי טובים

פורסם

תראה סרטונים לפני ותעשה לבד זה לא סיפור כל כך גדול 

יהיה ל סיפוק עצום והנאה כל פעם שתתניעה את הרכב.

אני גם בהתחלה פחדתי והיום אני עושה כמעט הכל לבד, חוסך מלא כסף :)

ומבטיח לכם שהרבה יותר טוב מהמוסכים שלרוב מחפפים (לא כולם כמובן)

פורסם
בתאריך 20.11.2023 בשעה 12:23, סולל הדרך כתב:

זה 25 שקל לחודש, פחות ממנת פלאפל בפיתה

מנת פלאפל בפיתה עולה יותר מ25?

הרבה זמן לא אכלתי פלאפל בחוץ כנראה

פורסם
בתאריך 20.11.2023 בשעה 12:35, Ido Porat כתב:

הוא יחסוך יותר מזה ראה את החלפים שהבאתי כולם מלבד המזגן חלפים איכותיים של MAN יעלו סה"כ 330 שח
ועוד 1.5 שעות (250 שעה ללא מעמ) מוסך 440 כולל מעמ
סהכ 770 שח כולל מעמ

הוא יחסוך 500 שח זה הרבה כסף

הוא לא יחסוך 500 ש"ח כי פילטר האוויר שקנה עולה 100 ש"ח ומקורי עולה 300...

וזמן, וכלים לא עולים כסף?
כן לבד זה הכי זול ואין תחליף לסיפוק עצמי ועדיין ההפרש לא מצדיק את הטרחה בעיני

לפני 9 שעות, asaf_10 כתב:

תראה סרטונים לפני ותעשה לבד זה לא סיפור כל כך גדול 

יהיה ל סיפוק עצום והנאה כל פעם שתתניעה את הרכב.

אני גם בהתחלה פחדתי והיום אני עושה כמעט הכל לבד, חוסך מלא כסף :)

ומבטיח לכם שהרבה יותר טוב מהמוסכים שלרוב מחפפים (לא כולם כמובן)

להחליף שמן ופילטרים אפשר ללמד שימפנזה
במוסך מורשה יש את הערך המוסף שהם מכירים את התקלות הקטנות שיכולות לצוץ ומטפלים בהם על הדרך
אם זה פלג חשמלי שיש לו נטיה להיפתח אז מאבטחאים אותו, אם זה צינור שיש לו נטיה להיסדק, אז בודקים אותו אם זאת נקודה שכדאי טיפה לשמן, אז משמנים
כשאתה לא מנוסה ועושה לפי הספר אתה מפספס את הנקודות האלו ואז כשיתפוצץ לך צינור מים שלא ידעת שהבנד שלו נוטה למוות מוקדם או שלא יכולת לראות את הסדק כי אתה לא מעלה את הרכב על הליפט ויילך לך מנוע אז כל החיסכון שלך עדיין הצדיק את עצמו?

איך אמר רפול? נחסוך יעלה כמה שיעלה!

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

הוא לא יחסוך 500 ש"ח כי פילטר האוויר שקנה עולה 100 ש"ח ומקורי עולה 300...

וזמן, וכלים לא עולים כסף?
כן לבד זה הכי זול ואין תחליף לסיפוק עצמי ועדיין ההפרש לא מצדיק את הטרחה בעיני

להחליף שמן ופילטרים אפשר ללמד שימפנזה
במוסך מורשה יש את הערך המוסף שהם מכירים את התקלות הקטנות שיכולות לצוץ ומטפלים בהם על הדרך
אם זה פלג חשמלי שיש לו נטיה להיפתח אז מאבטחאים אותו, אם זה צינור שיש לו נטיה להיסדק, אז בודקים אותו אם זאת נקודה שכדאי טיפה לשמן, אז משמנים
כשאתה לא מנוסה ועושה לפי הספר אתה מפספס את הנקודות האלו ואז כשיתפוצץ לך צינור מים שלא ידעת שהבנד שלו נוטה למוות מוקדם או שלא יכולת לראות את הסדק כי אתה לא מעלה את הרכב על הליפט ויילך לך מנוע אז כל החיסכון שלך עדיין הצדיק את עצמו?

איך אמר רפול? נחסוך יעלה כמה שיעלה!

א' אמרתי שיעשה במורשה וכללתי את מחיר העבודה במוסך עם שעתון
ב' האם יש לך התנגדות לחלק OEM של חברת MAN בתור פילטר אוויר כי לדעתי אין שום בעיה זה לא חלף סוג ד'
כמובן שבהודעה המקורית שלי צרפתי לינק לפילטר

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
  • תוכן חדש...