Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I30N, RS Throphy או Gulia

SM88
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני כרגע עם אאודי a7 שנת 2011 וכנראה שאני מוכר אותה לאבא של אישתי כי הוא מחפש רכב גדול ואני מחפש רכב חדש/כמעט חדש לשימוש יום יומי ומשהו להנות ממנו בסופ״ש.

3 הרכבים שאני כרגע בודק הם 

Renault Megane RS Throphy 2023

Hyundai i30n 2023

Alfa Romeo Gulia RWD 2023

עכשיו רציתי לשאול כמה שאלות לגבי הרכבים האלה כמו אמינות/מחלות/עלויות תחזוקה/האם יש שוק למכור אחרי זה? והכי חשוב חווית הנהיגה.

הלב אומר אלפה כי היא באמת נראת שתיתן את התמורה  הכי טובה במחיר שלה אבל מפחד שאני ייתקע איתה אם אצטרך למכור בעתיד, היה לי גולייטה 1.4 ידנית לפני האאודי ולצערי לקח לי הרבה זמן למכור אחרי זה.

אשמח לדעות נוספות 

בעיה נוספת היא שאני נמצא בצפון ואין את הרכבים האלה לנסיעות מבחן פה באזור למעט אולי הגוליה.

עריכה אחרונה על ידי SM88
  • ספונסר פורום
פורסם

מכל כיוון מסחרי לפחות - 3 המועמדות הסופיות שלך נראות רעיון יקר מאד לקנייה כרכב חדש, ורעיון די מצויין לקנייה כמשומש...

לא משנה עד כמה היחס לרנו משומשת מיוחדת או לאלפא הנהדרת יהיה מזעזע בשוק המשומשות בעת מכירה - גם היונדאי היא סחורה 

שיהיה ממש קשה לממש במחירון בבוא העת למכור.  הייתי משקיע זמן בסקירת שוק הכמעט-חדשות, יש שם פוטנציאל לעשרות אלפי שקלים חיסכון.נ

מזה שנים שאינני מחובר למוצרי רנו בהחלטה מודעת, כתוצאה ישירה מהיחס של קרסו (סליחה... פריזבי) ללקוחותיה. הייתי בודק קודם כל היטב האם יש לפחות מוסך אחד טוב בצפון שיודע לטפל במגאן.

כנ"ל לגבי האלפא - רכב נפלא אבל ממש לא פשוט (או זול) לטיפול.

שתיהן מייצגות גישות מאד שונות לרכב מהנה - האלפא הרבה יותר רכב GT מהיר ונוח יחסית, המגאן מושחזת, עצבנית ונוקשה בהרבה (כמו גם היונדאי),

ולכן ההחלטה הראשונה שלך צריכה להיות מה יותר מושך מבחינתך.

מה שמביא אותי לשורה התחתונה - חובה לנסות את כולן!  אז מה אם אתה מהצפון?? קבל את זה מצפוני כמוני - מי שלא מוכן להקדיש את הזמן לבדיקה מה באמת מדבר אליו, אולי אף אחת לא באמת בשבילו?...😉

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 10 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

מכל כיוון מסחרי לפחות - 3 המועמדות הסופיות שלך נראות רעיון יקר מאד לקנייה כרכב חדש, ורעיון די מצויין לקנייה כמשומש...

לא משנה עד כמה היחס לרנו משומשת מיוחדת או לאלפא הנהדרת יהיה מזעזע בשוק המשומשות בעת מכירה - גם היונדאי היא סחורה 

שיהיה ממש קשה לממש במחירון בבוא העת למכור.  הייתי משקיע זמן בסקירת שוק הכמעט-חדשות, יש שם פוטנציאל לעשרות אלפי שקלים חיסכון.נ

מזה שנים שאינני מחובר למוצרי רנו בהחלטה מודעת, כתוצאה ישירה מהיחס של קרסו (סליחה... פריזבי) ללקוחותיה. הייתי בודק קודם כל היטב האם יש לפחות מוסך אחד טוב בצפון שיודע לטפל במגאן.

כנ"ל לגבי האלפא - רכב נפלא אבל ממש לא פשוט (או זול) לטיפול.

שתיהן מייצגות גישות מאד שונות לרכב מהנה - האלפא הרבה יותר רכב GT מהיר ונוח יחסית, המגאן מושחזת, עצבנית ונוקשה בהרבה (כמו גם היונדאי),

ולכן ההחלטה הראשונה שלך צריכה להיות מה יותר מושך מבחינתך.

מה שמביא אותי לשורה התחתונה - חובה לנסות את כולן!  אז מה אם אתה מהצפון?? קבל את זה מצפוני כמוני - מי שלא מוכן להקדיש את הזמן לבדיקה מה באמת מדבר אליו, אולי אף אחת לא באמת בשבילו?...😉

תודה רבה על התגובה ובאמת השוק של ג’וליה משומשת כמעט חדשה זה משהו שגם חשבתי עליו אך אם ההבדל אינו באמת גדול במחיר אני אעדיף חדשה כמובן ועם נגיעה אישית פה ושם.

לגבי מוסכים בצפון אני מוכן להדרים טיפה אם מדובר במוסך מעולה ולרוב זה יהיה מורשה בכדי לשמר אחריות.

לגבי ההשוואה זה באמת רק משהו שאוכל להרגיש אם אני ישב ברכבים האלה, לצערי בדקתי עם הסוכנויות הרלוונטיות ורק הגוליה מוצגת בצפון ואם אני ייתישב בה אני יודע שלא ארצה לצאת בלי הרכב מהסוכנות 😅

פורסם

סע למרכז ובחן קודם את האחרות. אז כשתחזור לג׳וליה תהייה לך נקודת התיחסות טובה יותר.

באשר לשוק, לשתיים האחרות יהיה תמיד מלאי מוגבל, מספר יחידות בודדות, בוודאי משנתון 2023. ככל הנראה יהיו יותר אלפות על הכביש ויותר קהל יעד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

סע למרכז ובחן קודם את האחרות. אז כשתחזור לג׳וליה תהייה לך נקודת התיחסות טובה יותר.

באשר לשוק, לשתיים האחרות יהיה תמיד מלאי מוגבל, מספר יחידות בודדות, בוודאי משנתון 2023. ככל הנראה יהיו יותר אלפות על הכביש ויותר קהל יעד.

כנראה באמת זה האופציה היחידה לקחת יום אחד לרדת ולבדוק אותם , לגבי המגאן תמיד ידעתי שיש מלאי מאוד מוגבל אבל מעניין איך זה מתורגם לשוק היד השנייה.

פורסם (נערך)

אני לא בדיוק זוכר להגיד לך כל דבר על כל אחד,

אבל אני יכול להגיד לך שיש צרות באלפא וברנו שפשוט כדאי להכיר מראש

לפני שאתה בוחר להתקדם עם אחת מהמכוניות.

באלפא יש גיר ZF8 שהוא מאוד מוכר ואמין בעולם הרכב.

אבל, יש לג'וליה צרות שונות, כפי ששמעתי מאנשים שמחזיקים בכזו, כמו עם מערכת הקירור של המנוע,

ועוד משהו שקשור ליחידה של מזגן, כל דבר כזה מתחיל בכמה אלפים טובים. גם אם אתה רוכש את הרכב עם אחריות זה עדיין התעסקות.

(אפשר וחשוב לוודא בגוגל גם על הדברים האלה או דברים נוספים, כותב ממה ששמעתי מבעלים של כאלה אבל אני גם למדתי בחיים לקחת הכל בערבון מוגבל).

לטענתם מערכת קירור בעלות 5,000 ש"ח לתיקון ויחידת מזגן בעלות 10,000 ש"ח לתיקון. לי זה היה נשמע הזוי קצת אבל לא בדקתי כי לא עניין אותי.

מעביר את הבדיקה אליך :)

לגבי הרנו מגאן, גם לה לא חסר מחלות. היה להם ריקול על קולר שמן שסודר,

הייתה לפחות מגאן אחת (ולכל היותר 2-3) שהלך להן מנוע בגלל בעיית קירור כזו או אחרת (אחת מהן גם מפורסמת בלוח נכון לרגע זה),

אבל מקרים בודדים שנבעו גם כנראה בין היתר מרשלנות או חוסר תשומת לב כלשהי של הנהגים.

יש להם בעיות עם בולמים שמשום מה מחליטים להתחיל לנזול. בעיקר אחוריים אבל קורה גם בקדמיים.

גם הסיפור עם ההיגוי האחורי שם לפעמים יכול להוציא את הרכב מאיזון ואתה יכול לראות צמיגים אחוריים גמורים יותר מהקדמיים.

פנסים ראשיים שהלד שלהם מצהיב באיזה שהוא שלב.

אני חושב שיש עוד כמה דברים אבל כנראה מינוריים יותר.

לגבי היונדאי, לא שמעתי על אמינותן עדיין (רק נכנסו לארץ ולא קראתי משהו חריג בחו"ל אבל גם לא חקרתי לעומק).

עכשיו נדבר תכלס.

אחרי שאתה מבין את "הסיכונים", תחליט עם מה תוכל להתמודד יותר ועם מה פחות ותחליט מה אתה עושה משם.

זה שלרכב יש מחלות כאלה ואחרות לא עושה אותו גרוע, נהפוך הוא, לכל רכב היום יהיה מחלות כאלה ואחרות שיצטרכו טיפול.

פשוט מה שחשוב מאוד לדעתי זה היחס של היבואן ללקוחות שלו,

ואני חושב שחלק מהרכבים שרשמת פה משוייכים ליבואן שהקשר בינו לבין יחס ללקוחות לוקה בחסר.

הג'וליה היא לא בדיוק אותה קטגוריה כמו הרנו והיונדאי, ולכן גם צריך קודם להבין מה אתה בעיקר מחפש מרכב.

המגאן זו חיית מסלול ואחת המכוניות הכי מקצועיות, אם לא הכי מקצועית בקטגוריה.

היונדאי מכונית מעולה וכיפית בנהיגה עם תמחור הזוי לחלוטין, אבל זו רק דעתי האישית.

הג'וליה רכב מדהים, נוח, מפנק, יפה, חזק, אבל הוא לא באמת יהיה ספורטיבי כמו הרכבים למעלה.

הוא כנראה כן יהיה יותר דיילי.

אם אתה לא יודע מה לבחור קודם תחליט אם אתה רוצה ספורטיבי או לא.

אח"כ תתקדם משם, ואם צריך - תקבע נסיעת מבחן.

ביונדאי הבנתי שמותר לקבל נסיעת מבחן רק עבור מי שמבצע הזמנה לפני. הזוי כמה שזה נשמע אבל ככה הבנתי.

לדעתי בכל אופן לשלושתן שוק בעייתי בעת מכירה וזה גם התחשבות שיש לקחת בחשבון,

אבל איך אומרים? אם אתה רוצה רכב מהנה לנהיגה, זה עולה כסף. לא קונים למטרת רווח או מניה.

זה אוטו. עושה לך טוב ויש לך כסף? תתחדש. ואח"כ מוכרים במחיר שאפשר לקבל. ובינתיים נהנים ממה שרצית ועשה לך טוב.

אישית אם הייתי צריך לבחור מהשלושה הייתי הולך על המגאן או בודק אופציות אחרות.

ובעיקר בגלל שלדעתי התמחור של היונדאי גבוה ממה שהיה צריך להיות.

גולף GTI למשל תהיה אול אראונדר מעולה, פחות ספורטיבית מהמגאן (אולי גם מהיונדאי),

אבל יותר דיילית והשוק שלה יחסית ברזל.

גם קופרה לאון לדוגמה אחלה.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם

אם אתה הולך על ספורטיבי אמין יחסית, הייתי שוקל הונדה.

אני מעריך שלרכב הזה יש שוק טוב.

Honda Civic Type R

(גיר ידני בלבד)

לדגם האחרון יש בולמים אדפטיביים כך שהרכב לא קשה על הכביש (בהשוואה לספורטיביות), ויכול להתאים לנסיעות יומיומיות.

גם הטיפולים לא זולים אבל זה בטח ככה לגבי כל הספורטיביות.

יש להם גם סוכנות בחיפה שתוכל לתת לנסיעת-מבחן.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

כשבוחרים מכוניות "מיוחדות" ובאותה נשימה מוטרדים ממצב השוק או מתחזוקה, התשובות צפויות להיות מורכבות.

לא הייתי קונה אף אחת מהן מבלי לנהוג. ישיבה בלבד לא מספיקה.

במכוניות כאלו צריך להתאהב. האלפא בעיני הכי קלה לעיכול כי היא הכי קרובה לאאודי שהייתה לך. (גודל, מרווח, נוחות). בשתיים האחרות תוותר/תקריב - פרקטיקה ונוחות, אבל בגלל הקפיצה בשנתונים תזכה לפינוקים שלא היו לך.

הרנו תתן לך ערך מוסף אמיתי אם תנהג בה גם נסיעות לא שגרתיות, קרי טיולים או מסלולים. אגב, היא זוכה לטיפול במוסך אינפנטי המרכזי. למי שבצפון זה עלול להיות נטל אם הנסועה שלך מאוד גבוהה.

מכוניות באחריות כפי שאתה מחפש מורידות חלק גדול מכאב הראש, אבל בכל מקרה ולא רק באלו תסבול מירידת ערך משמעותית. חדש זה נעים וכיף אבל יקר. אם תאריך את תקופת האחזקה לאורך זמן הנזק הכספי הממוצע יצטמצם.

פורסם

מחזק את קודמיי, חובה לבצע נ.מבחן להתרשמות, להבין אם יש קליק או שזה פשוט לא זה.

אלו רכבים אמוציונליים, ייתכן ומשהו במכלול של אחת מהן או כולן לא יעשה לך את זה ולכן מומלץ לבחון מקרוב כמה שניתן.

לא יודע מדוע לא הכניסו למשוואה את הBRZ החדשה, התמחור אטרקטיבי.

תוכל למצוא אותה בגרסה אוטו או ידנית כמובן, תהנה מרכב בעל שוק טוב, נוחות נסיעה, עלויות אחזקה שפויות ועוד...

בהצלחה!

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 17.7.2023 בשעה 15:21, SM88 כתב:

אני כרגע עם אאודי a7 שנת 2011 וכנראה שאני מוכר אותה לאבא של אישתי 

אם אתה אוהב את אשתך ורוצה לשמור על יחסי משפחה טובים - אל תמכור את ה A7 לאבא שלה. עדיף לא לערב אאודי ישנה עם משפחה.

https://www.yad2.co.il/s/c/g75m22lu

https://www.yad2.co.il/s/c/ap08snnq

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...