Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, DubelBoom כתב:

בזכות הdns הזה, אם לא הכפתור לשדרג למוביט בתשלום, לא הייתי יודע בכלל שיש פרסומות...

זה בטוח?

פורסם

מוביט היא לא יותר מאפליקציה לפמפום פרסומות במסווה של אפליקציית תח"צ. מי שכתב אותה מעולם לא נסע בתח"צ.

הגיע הזמן שתתקדמו לאוטובוס קרוב (שגם בה יש פרסומות, אבל לפחות באינטרוולים שפויים ולא איך שאתם טוענים אותה).

באשר לתשלום, משתמש בהופ און וזה עובד סבבה. גם הצורך לרכוש חופשי חודשי מתייתר, כי לאחר שהגעת למכסת תיקוף מסוימת במהלך החודש (נגיד שמדובר ב-225 ש"ח), החיוב מפסיק אוטומטית עד לתחילת מחזור החיוב הבא.

לפני כשעה, mrmiki1234 כתב:

זה בטוח?

בטוח כמו להשתמש ב-DNS-ים של גוגל במחשב השולחני. גורם צד ג' מנטר את הגלישה שלך 24/7, לטוב ולרע. מה הוא יעשה עם המידע הזה? כנראה שלא יותר מדי, אבל פרנויות זה תמיד כיף.

פורסם

אם כבר, אז שאלה על הופ-און.

התחלתי להשתמש ברכבת לסירוגין כי כבר נמאס לי לנהוג, אבל לא מצאתי אופציה לחופשי יומי/שבועי/חודשי דרכה.

ככה שיוצא שכל יום שאני לוקח רכבת אני משלם 18 שקל (9 לכיוון), לא כזה משתלם. יש שם אופציה כזו? כי בכל העשרות תפריטים שיש שם, אני לא מצאתי...

פורסם
לפני 12 שעות, pl7410 כתב:

as good a place as any להמליץ שעברתי בטלפון לPrivate DNS בכתובת dns.adguard.com וזה חוסם כ95 אחוז מהפרסומות גם בתוך אפליקציות.

אפילו פה

אם זה רק היה כתוב בעברית או בשפה שבני אדם רגילים מבינים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

בשפה שבני אדם רגילים מבינים.

החבוב ממליץ לשנות את ההגדרות בטלפון (באנדרואיד מופיע תחת Private DNS) להשתמש ב-DNS פרטי, מתוך ויקי:

ציטוט

פרוטוקול המאפשר גישה למסד נתונים מבוזר, על מנת שיחידות קצה ברשת האינטרנט יוכלו לתרגם שמות תחום (Domain name) הנוחים יותר לשימוש אנושי טבעי (כתובת האתר) לכתובות הנומריות האמיתיות (כתובות IP) אליהן הן יפנו בזמן ההתקשרות. באמצעות ה-DNS ניתן להציע שירותים מבוססי שם נוספים, כגון רישום של שרתי דואר.

פרוטוקול ה-DNS הומצא על מנת להקל את השימוש של אנשים ברשתות תקשורת. בני אדם זוכרים בקלות שמות, אך לא כתובות מספריות דוגמת כתובות IP. ה-DNS מגשר על הפער הזה על ידי ביצוע המרה בין הכתובת המילולית, אותה זוכר המשתמש, לבין כתובת ה-IP בה למעשה משתמש המחשב על-מנת לתקשר עם היעד.

בגדול אפשר לחשוב על DNS בתור מסד נתונים שיודע לתרגם כתובת אתר כמו www.carsforum.co.il לכתובת ה-IP הספציפית. בתהליך הגלישה לאתר מסויים המכיל פרסומות של צד ג', בין היתר, מתבצעת פניה לשמות תחום (Domains) של אותם ספקי פרסומות (אותו צד ג'). ה-DNS הפרטי יסנן בקשות כאלו (יחזיר תשובה ריקה למשל), וככה נקבל חסימה - רוחבית - של פרסומות. אמנם יש כל מיני סייגים, אבל אני מנסה להשאיר את זה פשוט 😃.

החסרון המרכזי, שאנחנו מספקים נתוני גלישה (למשל, לאיזה אתר אנחנו גולשים) לשירות צד ג'.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לאנשים שלא משתמשים ברב קו, מה קורה אם יש עיכוב ברכבת שמזכה בפיצוי האם זה מתעדכן במוביט למשל?

• מצחיק 1
פורסם
לפני 19 שעות, Be roo כתב:

הייתי עם מוביט והפרסומות שקופצות בדיוק ברגע הלא נוח העבירו אותי להופ-און.

מוביט אפליקציה זוועה מבחינת הפרסומות. גם בפעם האחרונה שהשתמשתי בה הרגישה לי ממש עמוסה ולא נוחה אולי זה השתנה מאז.

היום אני משלם עם רב פס הופ און. ואת התכנון מסלול עם גוגל מאפס כמו כל תכנון מסלול.

אבל לא משתמש יומיומי.

לפני 5 שעות, YoJ כתב:

אם כבר, אז שאלה על הופ-און.

התחלתי להשתמש ברכבת לסירוגין כי כבר נמאס לי לנהוג, אבל לא מצאתי אופציה לחופשי יומי/שבועי/חודשי דרכה.

ככה שיוצא שכל יום שאני לוקח רכבת אני משלם 18 שקל (9 לכיוון), לא כזה משתלם. יש שם אופציה כזו? כי בכל העשרות תפריטים שיש שם, אני לא מצאתי...

כלל האפליקציות אמורות לחשב חופשי יומי/חודשי/שבועי בצורה אוטומטית לפי אופי הנסיעות ולבחור באופציית החיוב הזולה ביותר לפי מה שאני מבין.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני שעתיים, D_D כתב:

לאנשים שלא משתמשים ברב קו, מה קורה אם יש עיכוב ברכבת שמזכה בפיצוי האם זה מתעדכן במוביט למשל?

לא יודע.

אבל ניסיון אישי מרגיז:  לפני שבועיים הייתי צריך לנסוע עם אשתי מחיפה לנתב"ג, הבן שלי לת"א.

3 דקות לפני כניסת הרכבת הודעה בכריזה על התאבדות בנתניה והפסקת תנועת הרכבות.

יצאנו מהתחנה, נסענו ברכב.

כשבדקתי את הרב קו מצאתי חיוב של 9 ש"ח תמורת האין נסיעה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, sperial כתב:

לא יודע.

אבל ניסיון אישי מרגיז:  לפני שבועיים הייתי צריך לנסוע עם אשתי מחיפה לנתב"ג, הבן שלי לת"א.

3 דקות לפני כניסת הרכבת הודעה בכריזה על התאבדות בנתניה והפסקת תנועת הרכבות.

יצאנו מהתחנה, נסענו ברכב.

כשבדקתי את הרב קו מצאתי חיוב של 9 ש"ח תמורת האין נסיעה. 

אני שואל כי הייתי על הרכבת הזו וביליתי 3 שעות ללא תזוזה.

זו אמנם הייתה רכבת לב"ש, אך אם זו הייתה הרכבת למודיעין (דרך נתב"ג) כל האנשים עלייה היו מפספסים את הטיסה.

עריכה אחרונה על ידי D_D
פורסם

המזל שלי היה שזה קרה 3 דקות לפנ ישהרכבת נכנסה לתחנה. בניתי על רזרבה של שעה אחת, לא שלוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוויות משימוש בהופ-און היום, הממשק והתשלום לאוטובוס ולרכבת סבבה, אבל בתכנון מסלול משום מה הוא התעלם משתי רכבות מוקדמות יותר שיכלו להביא אותי ליעד והציע לי להמתין סתם 15 דקות נוספות. לא ברור למה (גוגל הציע אותן מיד).

פורסם
לפני 11 שעות, D_D כתב:

אני שואל כי הייתי על הרכבת הזו וביליתי 3 שעות ללא תזוזה.

זו אמנם הייתה רכבת לב"ש, אך אם זו הייתה הרכבת למודיעין (דרך נתב"ג) כל האנשים עלייה היו מפספסים את הטיסה.

במקרה הספציפי הזה זה כוח עליון. זה יכול להיות באותה המידה משאית שמתהפכת בכביש 6 או בכביש החוף (כבר קרה לי םקק של יותר מ 12 שעות בחזרה מתפן לאשקלון בגלל משאית עם חומר מסוכן שהתהפכה בשפיים לפני עידן כביש 6).

אנשים שמתאבדים לא מודיעים מראש כי מה כבר תעשה להם, תהרוג אותם?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

משתמש במוביט רק כדי לשלם.

בשביל קווים משתמש בגוגל מאפס. 

עובד לי טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...