Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

בדירה יש 2 דלתות הזזה סוררות שצריך לתקן, בקרוב (לפחות ככה אני מקווה) התמא תגיע לקומה של הדירה וצריך לשמור על החדר סגור ונעול - עד כמה שאפשר בדירה שנמצאת תחת פרויקט תמא.

את דלתות ההזזה כבר ניסיתי לסדר אותן ולהחליף את הגלגלות אבל הן נופלות. מאחר ואני לא רוצה להוציא כל כך הרבה כסף על הדלתות. עשיתי חיפוש בפורום וראיתי את המחירים של לפני הקורונה וחשכו עיניי מהמחירים הללו. 1500 לדלת אחת, נשמע קצת מוגזם. וזה מבלי להתעמק על הסוגים השונים ותוצרת המקומית או המיובאת ארצה, וגם פחות בא לי להביא דלתות כוורת. לכן חשבתי אולי, אם זה אפשרי לבצע הסבה לדלתות הזזה ככה שהן יהפכו להיות דלתות פנים רגילות. ניסיתי לבצע חיפוש ברשת אבל לא מצאתי מידע, טוב לפחות בעברית אין מידע על כזה דבר.

כמה הערות ושאלות - 

1. אין לי כרגע את המידות של הדלתות - איך בדיוק מודדים אותן? עם משקוף בלי משקוף?

2. הדלתות הזזה מאוד ישנות מהסוג שבדרך כלל מפרקים ומחליפים לחדש. מאמין משנות ה70-80.

3. הדלתות הישנות הללו חלולות? והאם ניתן לחתוך אותן ולהתאים אותן למשקוף הנוכחי? 

4. האם אני מגזים וצריך להחליף את הדלתות למשהו מודרני?

5. זה פרויקט שנגר מקצועי יסכים לבצע? מה מחיר שעת עבודה אצל נגרים בדר"כ? זה משתנה מעבודה לעבודה?

6. האם זה אפשרי לבצע לבד?

7. אשמח לקבל המלצות לדלתות פנים באזור תל אביב - בדגש על זול אבל איכותי מספיק בשביל שלא יתפרק אחרי שנה 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לדעתי לא תוכל לבצע התאמה בין דלת  הזזה לדלת בפתיחה רגילה.

צירים ניתן להרכיב. הבעיה היא שחזיתות דלת ההזזה חלקות בעוד שבדלת רגילה ישנה מגרעת, כנײל לגבי המשקוף. 

ניתן לייצר את המגרעת הזו אבל לדעתי לא באמצעיים ביתיים ואני בספק אם יימצא נגר שיידע למדוד במדוייק ולייצר במכונה וגם אם כן, זה לא יהיה לך משתלם. 

כנראה שלא יהיה מנוס מפירוק המשקוף הקיים והתקנת דלת חדשה. 

אם אסטטיקה לא משנה לך, תוכל להתקין מנעול פשוט על הדלת באמצעות הברגת שני פלחי מתכת, האחד על הדלת ושני על המשקוף. 

פורסם

דלת הזזה גדולה ממידות הפתח בקיר. על מנת "להסב" אותה צריך להתחיל בלחתוך אותה. מכיוון שהרבה שנים כבר רוב הדלתות הם מסגרת ופנים הדלת בד"כ מורכב ממילוי זול - זה פחות רלוונטי.

זה אומר שתצטרך לחתוך בשני מימדים ואז להשלים את זה עם עץ אחר. קיצר - מסובך.

אח"כ - דלת על ציר צריכה משקוף. ולכן המבנה שלה שונה (יש שקע בדלת שמתאים למשקוף) ושקי במשקוף שמתאים לדלת.

בקיצור אתה צריך דלת ומשקוף. הדלתות הכי זולות שיש נקראות דלתות קבלן. זה דלת זמנית כזאת ששמים בזמן בנייה.

פורסם

מה גודל הדלתות?

אם אתה מתכנן החלפה לכנפיים עליך למדוד את שטח החדר שתפסיד כי תצטרך לפנות אותו לסיבוב הדלתות. בדלתות סלון/מרפסת מדובר בשטח גדול.

ודרך אגב, גם דלת כנף רגילה (לא ויטרינה) תעלה לך לא הרבה פחות מ-1,500 ₪ ויתכן שיותר. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות שלכם, מבאס לשמוע ממכם את זה.. קיוויתי לראות אולי יש דרך לחסוך את ההחלפה מבלי להתחיל לפרק את כל הדלת הזו.

מה שכן, המחירים משוגעים גם כאשר מדובר בדלתות פנים פשוטות כמו דלתות קבלן. 650 שקל לדלת (כנף+משקוף) בלי הובלה, מדידה והרכבה. 

מצאתי קבוצה בפייסבוק (דלתות פנים זולות) אבל גם שם לא נראה שהדלתות איכותיות יותר מדי מאשר לקחת כבר דלת קבלן פשוטה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

אל תתפשר על איכות הדלתות.

לפני כעשור הדלתות היו אחד הפריטים האחרונים שבחרתי לשיפוץ, הלכתי על הזול ביותר שמצאתי (בכל זאת, 11 דלתות. לא מעט כסף). התקמצנתי על האיטום הפולימרי בתחתית, עד היום אני מצטער על הקמצנות זו, כי תחתית דלתות מתקלפת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

את דלתות ההזזה כבר ניסיתי לסדר אותן ולהחליף את הגלגלות אבל הן נופלות.

לדעתי הפתרון הזול והפשוט לביצוע יהיה להחליף את המסילה והגלגלות.

הדלת עצמה היא 'גולם' שאפשר לקצר קצת מלמעלה או למטה בהתאם לצורך.

מה הכוונה ב"נופלות"?

הגלגלות נופלות מהדלת? (עץ חרוש וברגים יוצאים) 

או נופלות מהמסילה? (זה קורה כשאין מסילה קטנה למטה שמונעת דחיפה במקום הזזה)

פורסם
לפני 3 דקות, BoazB11 כתב:

או נופלות מהמסילה? (זה קורה כשאין מסילה קטנה למטה שמונעת דחיפה במקום הזזה)

נופלות מהמסילה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

אם כך אז מסילה וגלגלות חדשות יפתרו לך את הבעייה

וזה די פשוט לעשות DIY.

תמדוד את המסילה כי בחומרי בניין זה מגיע ב-2 מ' למיטב זכרוני וצריך לחתוך.

• תוכן חדש...