Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כאן שום התנפלות, רק מתן ייעוץ עם מחשבה קדימה.

העצה לא לבטח מעבר לחובה היא עצה גרועה ומסוכנת, כי מדובר בנטילת סיכון לא סביר.

קודם כל ביטוח צד ג' - אתה עלול להיות מעורב בתאונה ולהתבע על ערכו. בוא נניח שלא מדובר באיזה מרצדס מסדרה S, אלא סתם באיזו קורולה בת שנתיים. אם אין לך ביטוח צד ג' תדרש לשלוף מחשבונך איזה 130,000 ש"ח (הסכום לדוגמה). תוכל לעמוד בו?

לגבי הסתפקות בצד ג' - אם הרכב שלך ייהרס -  האם תוכל לעמוד ברכישת רכב חדש? זה צריך להיות החישוב, לא מה מצב העו"ש שלך כרגע, כי העדר ביטוח עלול להכניס אותך לבור עמוק.

אז אם אינך מסוגל לעמוד בעלויות החזקת הרכב סע בתחב"צ.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעולם לא ביטחתי אף רכב בביטוח מקיף.

ומעולם לא נהגתי ברכב שאיננו מבוטח בביטוח צד ג' ראוי.

הסיכון שאני לוקח על עצמי הוא לכל היותר לאבד את כל שווי הרכב שלי.

מי שלא יכול להרשות לעצמו ביטוח צד ג' - עדיף לו שיסע בתחב"צ.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אין כאן שום התנפלות, רק מתן ייעוץ עם מחשבה קדימה.

העצה לא לבטח מעבר לחובה היא עצה גרועה ומסוכנת, כי מדובר בנטילת סיכון לא סביר.

קודם כל ביטוח צד ג' - אתה עלול להיות מעורב בתאונה ולהתבע על ערכו. בוא נניח שלא מדובר באיזה מרצדס מסדרה S, אלא סתם באיזו קורולה בת שנתיים. אם אין לך ביטוח צד ג' תדרש לשלוף מחשבונך איזה 130,000 ש"ח (הסכום לדוגמה). תוכל לעמוד בו?

לגבי הסתפקות בצד ג' - אם הרכב שלך ייהרס -  האם תוכל לעמוד ברכישת רכב חדש? זה צריך להיות החישוב, לא מה מצב העו"ש שלך כרגע, כי העדר ביטוח עלול להכניס אותך לבור עמוק.

אז אם אינך מסוגל לעמוד בעלויות החזקת הרכב סע בתחב"צ.

אני בכיף הייתי נוסע בתחב"צ אם הייתה תחנה ליד העבודה שלי שלא עובר בה אוטובוס כל 3 שעות. לא כולם גרים בתל אביב ועובדים על קו רכבת/יכולים להשכיר קורקינט של BIRD.

פורסם
לפני 3 שעות, Liran3331 כתב:

לא הבנתי למה אתם מתנפלים עליו לגבי הביטוח, אנשים היום בקושי מצליחים לקנות לעצמם את האוכל בסופר - בטח ובטח שלהחזיק רכב במצב תקין עם כל ההוצאות הנלוות ועוד לשלם ביטוח חובה, ובטח עכשיו שהביטוחים התייקרו בצורה הזויה ולא פרופורציונלית בכלל. אז כן, ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף זאת הוצאה שחלק מהאנשים לא יכולים להרשות לעצמם, אז מה אתם מציעים להם? למכור את הרכב? לנסוע באוטובוסים? יש לך כסף לביטוח מקיף? לבריאות - יש כאלו שאין להם וכמובן שבמצב של תאונה מולם, היתרון של בעלי הביטוח המקיף...

א. הערות והארות שנאמרו מתוך כוונה להועיל לפות"ש דוברו על צד ג' ולא על מקיף.

ב. הפריוולגיה לוותר על צד ג' שמורה שאלו שיש להם כסף ובשפע. אחרת אתה פשוט גנב, כי אתה יורד לכביש מתוך ידיעה שיתכן ותזיק למישהו נזק שאין ביכולתך לשלם. 

• אהבתי 1
פורסם

זה שאתה לא מצליח לשלם את האוכל בסופר,

לא מצדיק שתחזיק כלי משחית, שנזק שהכלי הזה מיצר (במצב של תאונה ח"ו),

הוא נזק גבוה לאין שיעור,

ובדיוק כמו אותו "חכם" שלא עושה ביטוח צד ג', ישנם הרבה שלא עושים מקיף,

וזכותם לנהוג על הכביש בבטחה ולדעת שמי שמחזיק כלי בעל יכולת נזק, דואג לבטח את הסובבים אותו שלא ינזקו ממנו,

ואם הזקת ואין לך ביטוח צד' ג' כי אין לך מאיפה לשם את הוכל בסופר כל שכן שאין לך מאיפה לשלם את הנזק שעשית לשכן שלך,

ואם כך אתה אדם מושחת, חסר אנושיות, 

אני אוחז שהחוק צריך לחייב נהג להחזיק ביטוח צד ג' בדיוק כמו שהוא חייב להחזיק ביטוח חובה,

כנהג על הכביש אתה חייב דבר ראשון למנוע מאנשים שינזקו על ידך, ואם קרה נזק שהם יצאו במינימום פגיעה,

היתרון של המקיף לא אמור לבוא במקום אותם חולרעות שלא מחזיקים ביטוח צד ג',

או שיעבירו חוק שמי שאין לו ביטוח צד ג' צריך לשים שילוט כמו נהג חדש, (כולם כבר ידאגו לברוח ממנו).

• אהבתי 2
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

יש מדינות בהן ביטוח החובה כולל צד ג'

מכל מקום, גם אם אתה נוהג בלי ביטוח צד ג' ופוגע במישהו, והמישהו תובע את הביטוח שלו, הרי שחברת הביטוח תתבע אותך בהליך שנקרא "שיבוב". בסופו של דבר תשלם לחברת הביטוח את נזקיה, את הוצאותיה המשפטיות וכנראה גם לעורך דין מטעמך. אם מצבך הכלכלי לא שפיר זה מסלול ישיר לפשיטת רגל. נהיגה ללא ביטוח צד ג' היא מעשה, איך לומר בעדינות, לא חכם.

• אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Liran3331 כתב:

לנסוע באוטובוסים?

לגמרי לנסוע באוטובוסים. אם אין לו כסף לביטוח צד ג (מקיף לא מעניין)

אז מן הסתם, גם לא יהיה לו לשלם במקרה של תאונה אשר באשמתו.

פות"ש: תקווה שלא תתנגש בבנטלי של יעקב אטרקצ'י אלא אם יש לך 2 מיליון ש"ח רזרבה.

בנטלי שעולה 2 מיליון שקלים, תאונה אחת, וסיבה לכך שפרמיות הביטוח שלנו כל כך יקרות - TheCar חדשות רכב ותחבורה

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 9.5.2023 בשעה 00:52, teyal כתב:

לגמרי לנסוע באוטובוסים. אם אין לו כסף לביטוח צד ג (מקיף לא מעניין)

אז מן הסתם, גם לא יהיה לו לשלם במקרה של תאונה אשר באשמתו.

פות"ש: תקווה שלא תתנגש בבנטלי של יעקב אטרקצ'י אלא אם יש לך 2 מיליון ש"ח רזרבה.

בנטלי שעולה 2 מיליון שקלים, תאונה אחת, וסיבה לכך שפרמיות הביטוח שלנו כל כך יקרות - TheCar חדשות רכב ותחבורה

אני הייתי זונח מזמן את הרכב אם הייתה אופציה נורמלית להתנייד בתחב"צ, לצערי או לשמחתי אני לא גר במרכז ויכול להזדהות עם חסרונות התחבורה הציבורית בארץ.

פורסם

@Liran3331תעשה מה שאתה רוצה. רק תביא בחשבון שני דברים:

1. אתה פרזיט שמטיל על אחרים את האחריות למעשיך. אם תהיה מעורב בתאונה, ולא יהיה לך כיסוי צד ג', הנפגע יצטרך לשלם מכיסו (כן, גם בהפעלת הפוליסה שלו זה, בסופו של דבר, הכיס שלו, כי יש השתתפות עצמית ועלית פרמיה).

2. אתה חשוף לתביעות בסכומים שאתה בכלל לא יכול לדמיין. עזוב את הבנטלי. תכנס באיזה מאזדה 3 ברמזור אדום ותעיף אותה על קורולה. חברות הליסינג או הביטוח יתבעו אותך על נזקיהן שמכולים להגיע לעשרות ומאות אלפי ש"ח ואף אחד לא יתחשב בכך שאתה גר בפריפריה. אני כבר לא רוצה לחשוב מה יקרה אם יהיה מדובר בב.מ.וו. שחורה עם נהג שמקיים את המוניטין שלה.

חבר, שלם את ה-1,000-1,500 ש"ח בשנה תמורת כיסוי צד ג' וקנה לך שקט נפשי.

פורסם

נהגתי שנים רבות ללא צד ג'. היום כן. יש צדדים לכאן ולכאן.

ביטוח הוא ניהול סיכונים. סיפר לי חבר נהג חדש צעיר כי ההצעה הזולה ביותר לחובה + צד ג' שלו היו 8 אלף. לא המלצתי לו כי לא מעוניין לקחת אחריות, אבל אמרתי לו כי במקומו הייתי מבטח חובה בלבד.

ניהול סיכונים הוא גם כמה אתה נוהג, ואם אתה בפריפריה מכוניות יוקרה זמינות פחות להתנגש בהן, הכל יש לקחת בחשבון.

מכיר מישהו שטובע בחובות כי הוא רוכש את כל הביטוחים שקיימים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@sperial פרזיט תקרא לחברים או למשפחה שלך, אני עשיתי ביטוח מקיף לרכב ספורטיבי למרות שהיה קשה למצוא חברה שתבטח אותו. עם זאת, אני מזדהה עם אנשים שלא עושים ביטוח כי מצבם הכלכלי לא מאפשר להם.

פורסם

אתה גם מזדהה עם אנשים שלא משלמים אגרת רישוי כי מצבם הכלכלי לא מאפשר להם? איפה עובר הגבול?

לא לשלם ביטוח בכלל? הזיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Liran3331 כתב:

@sperial פרזיט תקרא לחברים או למשפחה שלך, אני עשיתי ביטוח מקיף לרכב ספורטיבי למרות שהיה קשה למצוא חברה שתבטח אותו. עם זאת, אני מזדהה עם אנשים שלא עושים ביטוח כי מצבם הכלכלי לא מאפשר להם.

אני לא אקרא פרזיט למי שלוקח אחריות.

ההתנהלות שלך היא הטלת האחריות לנזקים שאתה גורם על אחרים. אז אם היית איזה טרנספורטר שכנראה יוכל לממן גם רולס שנהרס - ניחא. אבל את לא רוכש ביטוח "כי לא יכול לשלם". אז שאחרים ישלמו את הנזקים שאתה גורם. זו טפילות לשמה, גם אם לא נעים לך לשמוע זאת.

@tinoki תעשה את ניהול סיכונים שלך. אם אתה מסוגל לשלוף כמה מאות אלפי ש"ח לתיקון נזק שגרמת בלי למצמץ - תפדל. אבל אם לא, אתה לוקח סיכון לא סביר, ואני עדין.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 6 שעות, tinoki כתב:

ניהול סיכונים הוא גם כמה אתה נוהג, ואם אתה בפריפריה מכוניות יוקרה זמינות פחות להתנגש בהן, הכל יש לקחת בחשבון.

מכיר מישהו שטובע בחובות כי הוא רוכש את כל הביטוחים שקיימים.

ניהול סיכונים הוא התמחות בפני עצמה. אני לא בטוח שכל אחד יכול לעשות את זה בצורה טובה.

גם אם אין בסביבתך בנטלי, יש בוודאי רכבי ליסינג חדשים, שמאוד לא מומלץ להיקלע לעימות עם בעליהן בתביעות ביטוח. מרבית רכבי הליסינג הם חדשים והמחירון שלהם הרבה מעם 100 אלף שקל. תביעה בודדת יכולה להיות בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים. לא הייתי מזלזל בזה.

חברות למשל כמו שלמה סיקסט, מחזיקות כיום חברת ביטוח משלהן ותביעה מולן זה לא משחק. מנסיונם של אחרים אל תגיע לזה אף פעם. זה יהיה יקר, מתיש ולא משתלם או מדיד בשום צורה. עלות עורכי הדין שלך תהיה תמיד מעל ומעבר לכל סכום שתחסוך על ידי הימנעות מביטוח צד ג׳.

לפני 6 שעות, tinoki כתב:

מכיר מישהו שטובע בחובות כי הוא רוכש את כל הביטוחים שקיימים

מקרה עצוב של החלטות לא כלכליות ופחות מידי רציונליות. אני לא הייתי משתמש בזה כדוגמא למעשה נכון.

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

שריפה גדולה בבית דירות, לא עלינו, יכולה להגיע בכיף (בית, תכולה ובעיקר צד ג' השכנים) ל 5 מליון ש"ח.

מי שמבוטח כאן לסכום הזה, שיקום.

לפני 17 שעות, dorsht כתב:

אתה גם מזדהה עם אנשים שלא משלמים אגרת רישוי כי מצבם הכלכלי לא מאפשר להם? איפה עובר הגבול?

לא לשלם ביטוח בכלל? הזיה.

זה כבר לא חוקי.

מה הקשר?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...