Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

אתן לך דוגמא מסינגפור.

אני לא חושב שהחברה שלנו קורלטיבית לזאת של סינגפור, ואני לא חושב שמה שעבר ועבד שם, יעבור ויעבוד גם פה. מה גם שהקשר בין ענישה לתיקון דפוסי התנהגות לא כזה ברור, בטח לא בעבירות תעבורה. עונש לא פרופורציונלי בעבירות תעבורה בטח לא יעבור פה. חינוך כנראה כן, אבל זה לוקח ים זמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, RK כתב:

עונש לא פרופורציונלי בעבירות תעבורה בטח לא יעבור פה

לדעתי צריך להוריד עונש, להקטין קנסות, אבל לחלק אותם על כל עבירה ועבירה. אנשים מבצעים עבירות לא כי 250-500-1000 ש"ח זה כסף קטן עבורם, אלא כי הם די בטוחים שלא יקבלו שום עונש בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

ואני גם לא מבין גוש שלם שמוכן לוותר על דמוקרטיה ומוכן להכשיר שרים ונושאי משרה ציבורית שהורשעו בפלילם או עומדים בפני הליכים פלילים
לפחות בסינגפור, אף אחד מאלו לא יקרה

עד כמה שאני יודע סינגפור היא לא ממש דמוקרטיה, בכל הקשור לחופש הביטוי וזכויות הפרט, אז לא הייתי נושא עיניי אליהם בתור דוגמה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה נכון שסינגפור היא לא ממש דמוקרטיה, זה בעיקר בא לידי ביטוי בחופש הדיבור ובזכות המחאה
מצד שני, השלטון מוכוון לטובת התושבים ולעולם השר הממונה יהיה איש מקצוע ולא מינוי פוליטי
שר בינוי שלא יודע שיש משבר, שרי חינוך שזקוקים לחינוך מחדש, שר ביטחון שלא שירת בצבא... לא בבית ספריינו

למה לא לשאת עינים? עובדה הם הצליחו ואיפה אנחנו בדיוק עומדים?
אכיפה, ענישה... אכיפה, ענישה... זאת הדרך.
פעם ראשונה אזהרה,
פעם שניה קנס
פעם שלישית קנס דרקוני

פעם רביעית חינוך מחדש במוסד כליאה

לאנשים נורמטיבים כמוני שלא משתוללים בכביש, לא חותכים, לא גונבים רמזורים ותורים זה רק יעשה טוב
והבבונים והאספסוף או שיכנס לתלם או שיעשו להם חינוך מחדש.
לא דעה פופוליסטית (מצד שני הדעות שלי בפורום הן בדר"כ דעות מיעוט), אבל זו הדרך היחידה
בלי זה נמשיך להתבכיין על האלימות בכבישים ובכלל...

• רעיון טוב! 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 11 שעות, דובצע כתב:

לדעתי צריך דחוף לשים מצלמות נגד מקפחי זכיות בצמתים המועדים

כמו מצלמות בנת״ץ

יש צמתים שהמצב בילתי ניסבל

אם המדינה יודעת לימכור מכוניות בערמות אז שתדע גם לידאוג להם

מסתבר שיש, המפקד שלי קיבל דוח ושלילה צבאית כי מצלמה כלשהי צילמה אותו עובר נתיב באמצע צומת מרומזר, עמד בשמאלי והיה צריך להמשיך ישר אז ביקש מהרכב ליד להיכנס לנתיב. מבחינת החוק עדיין ביצע עבירה. כנראה משהו שהתחיל דרכו ואין מספיק כאלו.

לפני 4 שעות, RK כתב:

אני לא אומר שאתה עושה משהו מרוע לב, אבל זאת טעות נהיגה. המצב שאתה מתאר והלשון שאתה משתמש בה (הוא מרביץ 150, אתה נוהג כמו סבתא) רק אומר שאתה לא באמת מודע למה שאתה עושה. זה הכל.

מתקשה להבין איך משימוש "בלשון" שפחות לטעמך מחזקת את דעתך שאני אכן זה שעושה משהו לא בסדר. ניסיתי לתאר מילולית מקרה שקרה פיזית, ייתכן ולא הצלחתי לרדת לסוף דעתך אבל לא, לא עשיתי טעות נהיגה וכנראה צריך להיום שם כדי להבין את זה.

פורסם
לפני 12 דקות, סולל הדרך כתב:

זה נכון שסינגפור היא לא ממש דמוקרטיה, זה בעיקר בא לידי ביטוי בחופש הדיבור ובזכות המחאה
מצד שני, השלטון מוכוון לטובת התושבים ולעולם השר הממונה יהיה איש מקצוע ולא מינוי פוליטי

זה מה שחשבו רוב האזרחים בבלרוס עד לדיכוי ההפגנות האחרונות - "לוקשנקו אמנם דיקטטור, אבל המדינה נקיה, הכבישים סלולים וכו'". עד שדיכא אותם בדם, והיום די ברור שרגע אחרי שפוטין יוצא מהתמונה לוקשנקו מוצא את עצמו על העץ הקרוב.

לפני 6 דקות, CartMan2oo5 כתב:

מסתבר שיש, המפקד שלי קיבל דוח ושלילה צבאית כי מצלמה כלשהי צילמה אותו עובר נתיב באמצע צומת מרומזר, עמד בשמאלי והיה צריך להמשיך ישר אז ביקש מהרכב ליד להיכנס לנתיב. מבחינת החוק עדיין ביצע עבירה. כנראה משהו שהתחיל דרכו ואין מספיק כאלו.

בכלל לא בטוח שזה (למרות שבמקרה שלך זה בצומת, אז סיפור מעט אחר) ספציפית עבירה, יש לי דיון בעניין בחודש הקרוב, אעדכן. למזלי ללקוח יש סרטון מהמצלמה.

לפני 6 דקות, CartMan2oo5 כתב:

מתקשה להבין איך משימוש "בלשון" שפחות לטעמך מחזקת את דעתך שאני אכן זה שעושה משהו לא בסדר. ניסיתי לתאר מילולית מקרה שקרה פיזית, ייתכן ולא הצלחתי לרדת לסוף דעתך אבל לא, לא עשיתי טעות נהיגה וכנראה צריך להיום שם כדי להבין את זה.

למילים יש משמעות, זאת לא ססמא ריקה מתוכן. לגבי טעות נהיגה - אם הגיע אליך רכב כשאתה באמצע עקיפה והבהב לך, סימן שהפרעת לו ויצאת לא בזמן, אין דרך אחרת לפרש את זה. כמה מהר שהוא לא ייסע, זה לא יותר מהר מהזמן שלוקח לסיים עקיפה. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 1 דקה, RK כתב:

זה מה שחשבו רוב האזרחים בבלרוס עד לדיכוי ההפגנות האחרונות - "לוקשנקו אמנם דיקטטור, אבל המדינה נקיה, הכבישים סלולים וכו'". עד שדיכא אותם בדם, והיום די ברור שרגע אחרי שפוטין יוצא מהתמונה לוקשנקו מוצא את עצמו על העץ הקרוב.

דמגוגיה בשקל...
אל תשווה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא להשוות מה? אתה כתבת שעיקר הדיקטטורה שם באה לידי ביטוי בחופש הדיבור וזכות המחאה. זה הכל. סינגפור פשוט מצליחה יותר כלכלית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

@RKלא בהכרח. היה לי ארוע די טראומטי, שבו יצאתינלעקיפה בכביש 6, והייתי בנתיב האמצעי במהירות 120-130 קמ"ש (על הספידומטר). לאחר מספר שניות מישהו עבר במהירות גבוהה מהשמאלי לאמצעי, למזלי היה לי מקום לחזור אליו לימני, אותו מחליף נתיבים עבר אותי המהירות שאני מעריך ב-180-200 קמ"ש. האם הפרעתי לו? בוודאי, אבל לא יכולתי לראות אותו כאשר יצאתי לעקיפה אלא רק כמה שניות אח"כ, כשהוא החליף נתיב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, RK כתב:

בכלל לא בטוח שזה (למרות שבמקרה שלך זה בצומת, אז סיפור מעט אחר) ספציפית עבירה, יש לי דיון בעניין בחודש הקרוב, אעדכן. למזלי ללקוח יש סרטון מהמצלמה.

מעניין, תעדכן.

אמנם הוא היה בדיון, וגם קיבל את הסרטון ואפילו התייעץ עם עורכי דין, עדיין הוחלט לתת לו את העונש, ההבדל שבצבא יכולים ללא הליך משפטי לתת "גזר דין" כמו שלילת רכב צבאי וכו.. אז לא כל כך הייתה לו ברירה.

לפני 8 דקות, RK כתב:

למילים יש משמעות, זאת לא ססמא ריקה מתוכן. לגבי טעות נהיגה - אם הגיע אליך רכב כשאתה באמצע עקיפה והבהב לך, סימן שהפרעת לו ויצאת לא בזמן, אין דרך אחרת לפרש את זה. כמה מהר שהוא לא ייסע, זה לא יותר מהר מהזמן שלוקח לסיים עקיפה. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.

מסכים, ועדיין אם הייתי מגיע למסקנות או החלטות ואפילו דיעות רק על סמך מילים של העמיתים שלי (ויש אותם בשלל "צבעים"), כנראה שהייתי במקום אחר ולא איפה שאני היום.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

@RKלא בהכרח. היה לי ארוע די טראומטי, שבו יצאתינלעקיפה בכביש 6, והייתי בנתיב האמצעי במהירות 120-130 קמ"ש (על הספידומטר). לאחר מספר שניות מישהו עבר במהירות גבוהה מהשמאלי לאמצעי, למזלי היה לי מקום לחזור אליו לימני, אותו מחליף נתיבים עבר אותי המהירות שאני מעריך ב-180-200 קמ"ש. האם הפרעתי לו? בוודאי, אבל לא יכולתי לראות אותו כאשר יצאתי לעקיפה אלא רק כמה שניות אח"כ, כשהוא החליף נתיב.

זה שונה מהמקרה של פות"ש

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 12 דקות, RK כתב:

זה שונה מהמקרה של פות"ש

בדיוק אותו מקרה.. רק שאצלו הוא הגיע מנתיב אחר ואצלי הוא הגיע מאחורה, אבל לא היה שם כשיצאתי לעקיפה, ז"א כשאותתי שמאלה - שום רכב לא היה בנתיב השמאלי.

פורסם
לפני 34 דקות, סולל הדרך כתב:

לאנשים נורמטיבים כמוני שלא משתוללים בכביש, לא חותכים, לא גונבים רמזורים ותורים זה רק יעשה טוב
והבבונים והאספסוף או שיכנס לתלם או שיעשו להם חינוך מחדש.
לא דעה פופוליסטית (מצד שני הדעות שלי בפורום הן בדר"כ דעות מיעוט), אבל זו הדרך היחידה
בלי זה נמשיך להתבכיין על האלימות בכבישים ובכלל...

הבעיה היא שאתה תלוי בטוב ליבו של המנהיג הנוכחי.

אם מחר הוא יחליט שאתה הבבון והאספסוף, אז אתה תהיה זה שנשלח לחינוך מחדש.

אני מעדיף דמוקרטיה רעועה כמו שיש לנו (כל עוד לא תעבור ההפיכה המשפטית) על פני גן עדן כמו סינגפור.

כבר קיבלתי השבוע אזהרה על פוליטיקה מחוץ לשרשור היעודי, אז אם בא לך להמשיך להתפלסף בנושא, מוזמן לשם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה מלכתחילה היה דיון פוליטי
יש קשר ישיר בין תרבות לפוליטיקה
אין לי עניין להיכנס לאף דיון פוליטי ודעתי הובאה כאן באופן ברור
אכיפה, ענישה!
כל השאר זה המשך בכי לדורות

פורסם
לפני 6 שעות, RK כתב:

יכול להיות שזה מצלמה מרכב של שומר דרך אבל וזה האבל הגדול אני לא מחפש להכניס כסף למישטרה אני מחפש ליגדוע את התופעה

ליפני עידן המצלמות אנשים היו חוגגים על נתץ עם המצלמות זה ניגמר שאפילו בשעות שמותר אנשים לא ״מסתכנים״ ליסוע בנתץ. ״אז אם אתה כזה גאון למה לא לעשות את הגאונות הזאת פה״ לא צריך לפזר מצלמות בכול הארץ רק בצמתים הידועים-האם יש תשובה לשאלה שלי לדעתי אין רק עניין של התנהלות אינטרסים וכסף זו דעתי ולכן אני כועס

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...