Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

מיליון הון עצמי בקושי נותן דירה חדשה בחדרה.

בלי משכנתא או עם?

כי אם הכוונה היא עם משכנתא אתה מגזים פה ברמה של טרנספורטר אוכל ואגיו 3 פעמים ביום.

פורסם

עד 2 מיליון ל 4 חדרים עם ממ"ד ומרפסת ניתן למצוא בחיפה, קריות, כרמיאל, חדרה, קרית גת, באר שבע, אשקלון ואפילו רחובות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

רחובות

לא ממש

יש בדיוק 3 מודעות ביד 2 שעונות על הדרישות האלו.

2 מהן, זו כנראה אותה דירה והיא באיזור חרדי והשלישית היא משהו לא ברור.

image.thumb.png.32a8321b0d31d27412026873b9265abd.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@Night Driverלהדגמה - הבן השני שלי קנה לפני מספר שבועות דירת 4 חדרים בת 5 בחיפה (רמות רמז, בניה של פינוי-בינוי) - 1.75 מלש"ח וישקיע עוד כמה עשרות בהתאמה. ככה, נותח סדר גודל.

מצד שני, דירות 5 חדרים מקבלן (או תמ"א 38-2) באזורי כרמליה-שמבור עלו לפני שנה, כשהבכור חיפש, סביב 2.7 מלש"ח, ונראה שלא השתנה הרבה מאז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ורמות רמז זו שכונה סבירה לחלוטין.

@פינדר, פחות בקיא בשכונות של רחובות. פשוט שני אמסים שאני מכיר קנו שם בשנה האחרונה בפחות משני מיליון.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

.... בהתחלה חשבנו לשפר דיור (גרים בדירת 5 חדרים מרווחת ונוחה) אבל להחליף דירה בדירה אין טעם, אשתי הטילה וטו על בית פרטי (חרקים, זוחלים ופורצים) ועל פנטהאוס (טילים) אז לא היה היגיון בלהיכנס למשכנתא נוספת שהסכום החודשי יכול לתת שיםפור יותר משמעותי באיכות החיים מאשר דירה יותר מודרנית.

אותו סיפור היה לנו, ולאישתי אותם פחדים בול, חשבנו בנייה אבל מאוד התאכזבנו מאיכות חינוך באזור שחשבנו, אז החלטנו להתקרב למרכז ולעבור לשכירות אבל רק בית פרטי....בקורונה אישתי הודע לי, והיום כבר נראה לי לא תרצה ביניינים בגלל כל הרעדות אדמה :-)

לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

לגבי עזרה לילדים, אני דווקא כן בעד לעזור אם אפשר ובטח שבעד לחסוך גם עבורם סכום די משמעותי לחילת החיים. אם אני יכול לסייע להן להתחיל את החיים יותר בנוחות אז למה לא?

זה חלק מהכיף שלי וההנאה שלי מפרי עמלי לראות את הבנות שלי חיות טוב ושנוח להן.

הגדול כבר עזב אותנו לפני שעברנו, אבל חשבנו אליו בכל זאת, לכן שכרנו בית פרטי 6 חדרים, בהתחלה ולפעמים באה אליינו, מאוד משפיע לטובה לאח שלו בן 16 והאחות בת 12.הראשון קיבל תוכנית חסכון פחותה כי לא היה מספיק שנים לחיסכון, אבל תמכנו מלא עד שסיים טכניון, 2 האחרונים יהיה להם 6 ספרות, שאיתו יכולים ברוגע להתחיל את החיים שלהם, ברור שזה כיף לעזור, אבל אני רוצה שהם יהיו עצמאים עם יכולת השתכרות גדולה, שיכלכלו בתבונה את צעדייהם, אבל ממש לא חושב והם לא מצפים שאני אתן להם הון עצמי לקניית דירה במחיר הזוי...יש מצב שגם לא יירצו לגור בארץ, כולם יהיו עם מקצועות חופשיות, הבנים מיליון אחוז נוודים דיגיטליים, 3 הילדים עם אנגלית ברמת שפת האם.

לפני 12 שעות, פינדר כתב:

שנים אנחנו חולמים על בית פרטי, אבל באיזור שלנו אני עדיין אצטרך משכנתא וממש לא בא לי להיכנס לזה בגיל 50. במקום זה אנחנו חיים בלי לחץ כלכלי. אני יכול לתת לילדים כל מה שהם צריכים, בלי לחשוב איך אני סוגר את החודש.

מזל שאנחנו לא חייבים גוש דן, לכן ממשנו חלום של בית פרטי מרווח, במקום טוב, בלי שום לחץ כלכלי, ואם לא קורונה, כל שנה היינו במדינה אחרת, אלו חוויות משותפות שלא ניתן לשחזר, הרי ממילה עוד מעט לא יירצו אותנו בסביבה, אנחנו אשכנזים.

לפני 12 שעות, Shaike.Zam כתב:

בניגוד להרבה אנשים פה. אני חושב שאתה טועה.

לשלם בפנסיה שכירות (גיל 60+) לא נשמע לי להיט, בלשון המעטה. אז כן, אני מעדיף לשלם למשכנתא קצת יותר מהשכירות ובגיל מוקדם לסיים אותה.

קודם כל זכותך לחשוב כך, אתה פשוט כנראה לא מבין מה זה הגישה "הוצאות דיור", אנחנו בעל נכס, והרבה השכות מניבות, והשאיפה עד פנסיה לצבור עוד כמה, שהתשואות שלהםם ישלמו את הוצאות המחייה שלו, אבל אני מנייח שאתה מאלו שדירות בארץ יכולים רק לעלות ומשפט הקסם "עליית ערך אין-סופי"

לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

אה, אם כן היית מוכר, היית מדבר אחרת.

פה עדיין יש לך בטחון, ובמקרה הגרוע אתה יכול להעיף את אותו זוג עולים מהדירה ולחזור אליה עם המשפחה שלך.

אם אין לך בטחון, ותזרים המזומנים שלך פוסק, אתה ברחוב.

אני בגדול מסכים שזה מאוד גרוע להשתעבד בשביל ארבע קירות, אבל הבעיה שבישראל אין לך אלטרנטיבה הגיונית אחרת, כך או כך אתה תלוי בגחמות של בעל הדירה.

מה זאת אומרת הייתי מדבר אחרת ?
החיים מלא החלטות של "מכלול של שקלולים", אני לא באה להטיף לזוג צעיר שהיום מתחיל את דרכו, בבירור כתבתי (ואחרים אחרי שאנחנו בני 50+-) היינו בקטגוריית משפרי דיור, אז חיפשנו בית פרטי, אז בטח היינו צריכים למכור ולהוסיף עוד הרבההההה, אמרתי לעצמי, וואלה זה אפשרי, אבל רוב ההון שלנו יהיה בקירות, עוד כמה שנים ילדים מסיימים ללמוד יעזבו אותנו, מה אנחנו נעשה בבית גדול כזה..אהה שכחתי שוב פעם "עליית ערך" 

לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

בגיל 20-30 זה סבבה, בגיל 60, כשכל מה שחשוב לך זה יציבות - פחות.

אתה יכול לספר עד מחר איזה בן אדם הגון אתה, אבל בוא, אם זה יהיה אם אתה או הם ברחוב, אתה תעיף אותם בלי יותר מדי רחמים.

מעולם לא היינו במצב יותר יציב, מאז שהפכתי לעצמאי ועברנו לשכירות, ואין סיבה שזה יהיה אחרת בגיל 60+, מזכיר לך לא בטוח שנרצה לגור בארץ.
לא הגון ולא בטיח, אני איש עסקים, אבל עדיין חשוב להיות "בן אדם", בתור "עולה חדש" כבר 34 שנים, כמות ההזויים שפגשתי שרצו להשכיר את הדירה, כבר חשבנו שישאר כך אישתי בכלל רצתה למכור (אמרתי מה נעשה עם הכסף, גם כך הרוב בשוק ההון, ואז ריביות היו אפסיות על פקדון), בדיוק מכר רוסי שלי התנדב במרכז קליטה, חיפשו מגורים לעולים חדשים, ללא תיווך, לכן כתבתי מבחינתי "סגירת מעגל" כמו שאנשים טובים עזרו לנו, גם לנו הזדמן לעזור, ולדירה הזאת בטוח אנחנו לא נחזור ולא הילדים אחרי שיתחילו את החיים העצמאי שלהם, , ויש חוזה ברור,למה שאזרוק אותם ? למצבי קיצון יש לנו תוכניות ב'- ג'

לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

זה מסוג הדברים שקל להצהיר כשאתה במצב טוב וקצת יותר קשה כשאתה בצרות.

לא הבנתי, אנחנו צריכים לבקש סליחה שהיינו שקולים (יותר מדי) ? בתור בן אדם לא מאמין, החשיבה שלי, אנחנו אחראים על גורל שלנו, בטח לא המדינה !
לכן אתה מתכנן "רשת ביטחון" לצרות, ולא עושה צעדים כלכליים ALL IN... 

לפני 8 שעות, omricn כתב:

יפה... עכשיו תכתוב את כל המניפסט שלך עם שינוי קטן - אין לך דירה בבעלותך.

זה לא מניפסט, רק תזכורת שבסופו של דבר "תזרים מזומנים" של המעמד הביניים שקנה דירות בכל מחיר, עם הון עצמי שבפועל לא היה לו, עם תמהיל משכנתא לזמן הכי ארוך ו"אשלייה" שהריביות לעולם יהיו אפסיות ו"אינפלציה" זה משהו שנכחד, יקבע אם תהיה ירידת מחירים של נדל"ן בישראל, ולא משאלות לב, שהרבה אנשים מחכים לירידת מחירים כבר 15 שנה.....ועל זה אתם מתדיינים באלפי עמודים בשירשור המפורסם, שכולם משוכנעים שאין שום תסריט למצב כזה, ואני אומר שאף אחד לא יודע אם תהיה פה צונמי של פיטורים/אי עמידה בתשלומים איך זה ייגמר, ולא הייתי בונה על ממשלה שיעזור להם !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

זה מסוג הדברים שקל להצהיר כשאתה במצב טוב וקצת יותר קשה כשאתה בצרות.

אף אחד לא מצפה שהןא יגורברחוב ויתן את הבית לעולים חדשים אבל גם כשקשה אפשר לעזור למי שיותר קשה לו.

מבטיח לך שאם תהיה לך פרוסת לחם אחת ולשכן שלך כלום אתה תחלוק איתן את המעט שלך ותרגיש הרבה יותר טוב מאשר שאם תאכל הכל לבד ותשאחר אותו לגווע ברעב.

פורסם
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

שכר הדירה נגזר מעלות האלטרנטיבה.

אם מחירי הדירות ירדו אז נקודת האיזון תשתנה והשכירות עלולה גם לרדת (היא לא הולכת אחד לאחד מול מחירי הדיור אלא מול עלות ההון לדיור. אם אוכל לשלם אלפייה יותר לחודש ולגור בדירה משלי לא אשכור אלא אקנה). בגדול שוק הדיור נותן תשואה משכירות של כ 3% והרווח בא מעליית שווי הנכס.

אבל שכ"ד מעולם לא עלה בקצב עליית ערך של הנכס, לכן התשואות עלובות !
שאפו לאנשי 2009-2012, בדיוק כאשר הייתה אווירה של "בולשיט קוטג'' " מי שעשה אז מינופים למחירי נכסים של אז, עשו הרבה הכפלות הון !
רובם היום "יועצי עושר" ומנסים ללמד דור חדש כאילו להצלחה שלהם לא היה קשר לתיזמון וריביות אפסיות .... היום המספרים שונים.
וכמובן בעשור האחרון הרבה זוגות קנו אפילו שלא יכולים פיננסית, כי שכירות זה "כסף לפח"....זה וויכוח אין סופי וכל אחד שיחליט מה מתאים לו. 

• אהבתי 1
פורסם

כל השקעה שמנסה לנבא איך שוק יתנהג ב 10 השנים הבאות היא הימור. 

אישית לא השקעתי כמעט בנדלן להשכרה (עשיתי כמה עסקאות נקודתיות שהיו הזדמנות. לא לקניה קלאסית להשכרה) כי אני יודע שלא יהיה לי לב לפנות משפחה שלא יכולה לשלם.

פורסם

לכן קיים ניתוק רגש דרך "קרנות ריט" וממש לא חייבים של הארץ. ואם אני אשקיע ישירות בנכס לצורך ההשכרה, בטח לא יהיה בישראל, במחירים הנוכחיים.
מה שכן בטח ארכוש עוד נכס למיצוי תכנון מס האיש שלי, ומאמין שבעתיד אכן יצוצו הזדמנויות, כי נזילות זה המלך החדש, להבדיל בעשור האחרון מינוף מינוף מינוף היה שם המשחק, ומי שהשתמש בזה בצורה נכונה, שיחק אותה :mm_yeah: 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 38 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

כאילו להצלחה שלהם לא היה קשר לתיזמון וריביות אפסיות

אפילו לא זה במקרה שלי. אני אפילו לא רציתי לקנות..

אשתי הטרייה החליטה ש"מי שמתחתן לא גר בשכירות", אמרתי לה שדווקא עדיף לשכור עוד כמה שנים: "נחסוך עוד ואז נקנה משהו יותר טוב"...

מפה לשם לא רציתי לריב עם הגברת אז קנינו נכס שמבחינתי היה place holder,  והסיבה היחידה שקניתי היתה שאהבתי את החצר הגדולה.

קנינו כשהריבית היתה גבוהה (יותר מהיום) וזה היה מה שהכי המתיק את העיסקה.

אקיצר כל הסיפור היה פוקס מארץ הפוקסים.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

קודם כל היא "צודקת" תמיד.
אז למה לא מיחזרתם, זה היה ספורט לאומי במשך שנים, המחירים של נכס עולים, והמימון יורד ???

בשנים שרשמתי, בלי בעיה השכירות היה מחזיר משכנתא ונשאר עודף גם אם היית לוקח מינוף מקסימאלי, והיו עושים מינוף צולב, משעבדים כנגד משכנתא חדשה לנכס שלישי (סגרו את זה לאחרונה, ועל הדרך $@*& הרבה אנשים שאפשרו להם 2/3 פריים, אלו הכי מסכנים עכשיו !)
לכן המחירים טסו למלה בכזה עוצמה, כי לא היה חשוב מחיר הנכס רק "גובה החזר" והעיקר מאשרים משכנתא.
בעידן של 4-5% אחוז ריבית בסיס, צריכים עוד הרבה לעלות השכירויות כדי שיחזירו את גובה המשכנתא.
ולא לשכוח ממדריגות של ריביות, יש הבדל לא קטן בין:
מדרגה ראשונה עד 45% מימון.
מדרגה שנייה 45%-60% מימון.
מדרגה שלישית 60%-75% מימון.

פורסם
לפני 22 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אז למה לא מיחזרתם, זה היה ספורט לאומי במשך שנים, המחירים של נכס עולים, והמימון יורד ???

תיזכר בהיסטוריה של הריבית: בשעתו הפריים היה גבוה ואיפשרו לקחת הלוואה אפילו עם מרכיב 70% פריים.  אחרי זה סטנלי פישר הגביל את זה.

לי היתה "שריטה" שבשום שלב לא אהיה חייב יותר ממה שלקחתי בגלל הפרשי הצמדה (יתרת הקרן).

אז לקחנו את רוב ההלוואה פריים מינוס 1.19 (אמיתי לגמרי).

מה שקרה זה שהמשבר של 2008 הגיע והריביות ירדו לכלום ונותרו נמוכות המון זמן, ואנו איכשהו "ננעלנו" בהלווה כמעט בלי ריבית.

כאמור, כלום מזה לא היה מתוכנן. 

אין לי שום עצה או מסקנה לתרום לדור הצעיר, מלבד אולי אישוש המיתוס של "אינטואיציה נשית"..

• אהבתי 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

אוי לא חשבתי שאתה מדבר על טרום תקופה 2011, שנה באה סטנלי פישר חשב שיש בועת נדל"ן  :rofl: והגביל ל-1/3 את מסלול פריים ... רק לא ברור לי באיזה תיאור אפשר להשתמש בהקשר למחירים של 2023, לך תסביר לדור הצעיר מה היה פעם
https://www.moti.org.il/interest/prime/

אחלה פוקס, זה חלק חשוב בחיים שלנו. ברור שלא יכולתם לתכנן, רק להצדיע לאשתך יום יום

כי מי האמין אז שבנקים המרכזיים 15 שנה יחזיקו ריביות אפסיות ושליליות !!!!
פעם הבאה, אם לא תהיה מלחמת עולם שלישית והריביות יתחילו לרדת, עכשיו יש רפרנס שזה יכול לקרות, ואז שוב פעם אפשר לקחת גם 100% פריים אם יתאפשר.

• תוכן חדש...