Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברה,

רכשתי לפני כחודשיים את הרכב, שנת 2015, ידני ובגירסה האטמוספרית (115K ק"מ) הרכב לא עבר טיימינג.

אתמול במהלך הנסיעה חזרה הביתה מהעבודה נדלקה נורת מנוע עם הודעה במסך הראשי שאומרת "engine fault", ובלוח המחוונים נורת המנוע דולקת קבוע.

עצרתי בצד לחצי שעה והמשכתי בנסיעתי הביתה(30 ק"מ).

היום בבוקר ניגשתי לבדוק את מדיד השמן ונראה שחסר לא מעט.

רציתי לשאול, ראשית, מה התקלות האפשריות?

ושנית, האם עדיף שאזמין שירותי גרירה למוסך או שניתן לנהוג ברכב למוסך?

תודה רבה.

IMG20230202183328.jpg

IMG20230203093426.jpg

עריכה אחרונה על ידי lolshimi11
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ראית פה את השרשור תפלצת בנושא הרצועה ?

אל תסע בלי שמן, עדיף לא למלא סתם שמן בתחנת דלק מזדמנת. יש תקן לפיגוע.  עוד יאשימו אותך בתקלה הסידרתית. 

איפה הרכב טופל כל חייו ? יש לך מושג ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
Just now, save כתב:

ראית פה את השרשור תפלצת בנושא הרצועה ?

ראיתי, בוודאי שראיתי, אבל אני מנסה להתכחש לעניין, מה גם שלפי מה שהבנתי הבעיה עם הטיימינג שסותם את מעבר השמן נפוץ יותר בגירסאות הטורבו של ה-Pure Tech.

ובנוסף יש איבוד שמן.

פורסם (נערך)

צודק. ולכן אתה צריך אבחון מדוייק יותר ממוסך מתמחה פיג'ו. מאיפה אתה בארץ ?

יש מישהו/חבר שמבין  שיכול לקנות לך שמן בתקן הצרפתי ? אחרת קנה ליטר שמן סינטטי מלא מלא 0W30  מכל חברה . תשלים את החסר וסע איתו למוסך מומחה. אם יש בביטוח מקיף גרירה חינם אז אפילו גורר למוסך. 

אתה בודק מים ושמן תדיר ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

גם באטמטספרי זה קיים, אם הרכב מאז 2015 לא החליף טיימינג, יכול להיות שהוא התפורר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באטמוספרי, ההזרקה רב-נקודתית עקיפה, לכן הוא פחות סובל מתופעת החומציות בשמן שתוקפת את הרצועה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 54 דקות, save כתב:

צודק. ולכן אתה צריך אבחון מדוייק יותר ממוסך מתמחה פיג'ו. מאיפה אתה בארץ ?

יש מישהו/חבר שמבין  שיכול לקנות לך שמן בתקן הצרפתי ? אחרת קנה ליטר שמן סינטטי מלא מלא 0W30  מכל חברה . תשלים את החסר וסע איתו למוסך מומחה. אם יש בביטוח מקיף גרירה חינם אז אפילו גורר למוסך. 

אתה בודק מים ושמן תדיר ?

נראה לי שאני פשוט אזמין גרר שיגרור לי אותו למוסך, ניסיתי ליצור קשר עם מוסך גבע/אורן אבל לצערי הם לא עובדים בשישי.

אנסה שוב ביום ראשון.

לפני 9 דקות, yulianx כתב:

גם באטמטספרי זה קיים, אם הרכב מאז 2015 לא החליף טיימינג, יכול להיות שהוא התפורר.

לפי מיטב הבנתי היא לא הוחלפה, כשרכשתי את הרכב תכננתי להחליפה וגילמתי את זה במחיר הרכב, לצערי העצלנות הכריעה אותי.

במידה ואכן מדובר ברצועה מתפוררת, העובדה שנדלקה הנורה אומרת שכבר נגרם נזק או שיש איזשהו מקדם ביטחון? 

לפני 4 דקות, menir1 כתב:

באטמוספרי, ההזרקה רב-נקודתית עקיפה, לכן הוא פחות סובל מתופעת החומציות בשמן שתוקפת את הרצועה. 

תודה רבה על העזרה 

פורסם

אתה יכול לנסות להעריך את מצבה ע"י פתיחת פקק השמן ולהביט בה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 דקות, lolshimi11 כתב:

נראה לי שאני פשוט אזמין גרר שיגרור לי אותו למוסך, ניסיתי ליצור קשר עם מוסך גבע/אורן אבל לצערי הם לא עובדים בשישי.

אנסה שוב ביום ראשון.

לפי מיטב הבנתי היא לא הוחלפה, כשרכשתי את הרכב תכננתי להחליפה וגילמתי את זה במחיר הרכב, לצערי העצלנות הכריעה אותי.

במידה ואכן מדובר ברצועה מתפוררת, העובדה שנדלקה הנורה אומרת שכבר נגרם נזק או שיש איזשהו מקדם ביטחון? 

תודה רבה על העזרה 

לרוב כשמדובר ברצועה מתפוררת עולה תקלת לחץ שמן כמו "low oil pressure" ולא תקלת מנוע רנדומלית.

יכול להיות שמדבור במשהו אחר.

לגבי הידיעה אם נגרם נזק או לא, אין לדעת, יש אנשים שהחליפו רצועה לפני הידלקות נורה והלך להם מנוע ויש אנשים שנדלקה להם נורה הם החליפו וכמה שנים אחרי עדיין נוסעים עם מנוע תקין.

תנסה אולי למצוא סורק תקלות בסביבה ולסרוק כדי לדעת באיזה תקלה מדובר, בקילוטראז הזה יש נטיה ליוניט מאורר רדיאטור ללכת ויכול להיות שזה הוא.

פורסם

עדיין, מה הסיכוי שרצועת דור ראשון שלא הוחלפה 7 שנים תקינה? מאוד מעניין לראות אותה.

פורסם
לפני 43 דקות, yulianx כתב:

עדיין, מה הסיכוי שרצועת דור ראשון שלא הוחלפה 7 שנים תקינה? מאוד מעניין לראות אותה.

ניסיתי להעריך את טיב הרצועה במעמד הקניה וגם היום בבוקר, אבל היא לא נראת שונה מרוב הרצועות שהועלו בשירשור הגדול, קצת מחוספסת.

הנה כמה תמונות שצילמתי במעמד הקניה ב-26.11.2022

IMG20221126144850.jpg

IMG20221126144854.jpg

IMG20221126144852.jpg

IMG20221126144856.jpg

פורסם

זה הדור הראשון, תחליף בהקדם.

פורסם

נורית תקלת מנוע - ללא סריקה/אבחון תקלות לא ניתן לדעת את מהות התקלה.

קיימים די והותר חיישנים(חמצן, לחץ שמן באגן, VVT ועוד) אשר יכולים להיות להדליק את נורית ההתראה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

א. לא בטוח שהרצועה התפוררה. זה פחות קורה באטמוספרי.

ב. זה לא הצד החלק של הרצועה. בגרסאות הישנות הרצועה היתה בעלת מרקם עור נחש.

ג. לא ניתן להסיק כלום ושום דבר על סמך התמונה הזאת

ד. תחליף רצועה בהקדם

ה. הרכבים האלה מתחילים לאכול שמן בסביבות 100-120 אק"מ

עם התפוררות, בלי התפוררות, הם מתחילים לאכול שמן.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...